featured

THY YÖNETİM KURULU BAŞKANINA AÇIK MEKTUP

HAVA-SEN Genel Başkanı İskender Çarkcı’dan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’ya açık mektup.
İşte Hava-Sen tarafından yayınlanan o mektup;
Sayın İlker Aycı,
Zeytin Dalı Grubu olarak 11/12 Kasım 2017 Tarihinde yapılan Hava İş genel Kuruluna Uçucuların seçilmiş temsilcileri olarak katıldık. Ancak, üyelerin  % 75 ini oluşturmamıza,  aidat gelirinin  % 90 nını ödememize rağmen % 25 ile temsilin sonucu önümüz hukuk ve etik dışı yollarla kesilerek sesimizi duyurmamız engellendi.
Hukukçuların görüşünü alarak tek çözümün yeni sendika kurmak olduğu konusunda birleştik ve HAVA-SEN kuruldu. Size resmi yazıyla duyurduk ve randevu istedik, maalesef vermediniz. Mail yoluyla ulaşıp istedik yine cevap vermediniz. Bizi bizden öğrenmenizi isterdik, size anlatanlardan değil.
Biz  sizin toplantılarda söylediğiniz  gibi ne bölücüyüz, ne fetöcüyüz, ne düşman ajanıyız, ne de vatan hainiyiz. Şirketini milletini vatanını seven ve bunu yıllarca defalarca kanıtlamış, namus şeref ve haysiyeti ile çalışan insanlarız. Çalışanların hak ve menfaatleri ile Şirketimizin menfaatlerini optimumda bileştirilmesi için diyalog yoluyla çözüm arayanlarız.
Bizi ve üyelerimizi yok etmekle sorunların çözülmesi keşke mümkün olsaydı, boynumuzu seve seve giyotine uzatırdık.  Basında ve TBMM de konuşulan sorunların hepsi bizden önce yaratıldı ve biz bu sorunların çok daha yanlış sonuçlara ulaşmaması için, önlenmesi için kurulduk. Havacılıkta her şey para değildir. Kurallar kanla yazılır. Bedenen ve ruhen çökertilmiş çalışanlarla uçuş emniyeti sağlanamaz.
Yakında Dünyanın  en büyük projelerinden biri olan yeni hava limanına geçeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük önem verdiği ve takip ettiği bu proje hepimizi heyecanlandırmaktadır. Anlaşması yapılmış onlarca uçak var. Bu büyümeyi göğüslemek çalışan boyutunu planlamakla sağlanabilir.
Ülkemizin yükselen yıldızı THY’nın çalışanlarının Sendikası olarak bunun göğüslenmesine yardımcı olmak için varız. Kırk yedi yılını havacılıkta geçirmiş bir pilot olarak beni ve arkadaşlarımı  işte atmakla tehdit etmek yerine karşınıza alıp dinlemenizi beklerdik.
Biz çalışanların sesiyiz. İnanın, kazanan  çalışanlar, siz , şirketimiz ve Ülkemiz olacaktır. Hiçbir ideolojiye ve siyasi oluşuma bağlı değiliz. Sivil Havacılık Çalışanlarının  sendikasıyız. Daha fazla ücret peşinde değiliz, uçuş emniyeti ve insanca çalışma şartlarının sağlanmasıdır derdimiz.  Ve buda ancak bu işin mutfağında olanların sesine kulak vermekle olabilir.
Bu sorunları dile getiren üyelerimizi Anayasamız ve iş kanunlarına aykırı söz ve yöntemlerle sindirmeye çalışmak Ülkemiz demokrasisi ve Uluslararası sivil havacılık vizyonumuza da zarar vereceğini biliyoruz ve sizin de bunu değerlendirmenizi bekliyoruz.. Kızılcık şerbeti içiyorsak bunun görülmesini beklemek de hakkımızdır.
Sayın İlker Aycı, elbette THY yönetim Kurulu Başkanı olarak sizin üstlendiğiniz yük ve sorumluluğun farkındayız. Ancak siyasi yaklaşım ve ilişkilerle problemler bir yere kadar yok sayılabilir. Ancak elim bir olay hepsini alır götürür. Bedelini biz, çalışanlar ,şirketimiz ve ülkemiz öder. Artık akl-ı selim olma zamanıdır. Şahsi kayıp ve kazançların binlerce çalışanın, şirketimizin ve ülkemizin kayıp ve kazançları ile aynı terazide tartılması bile düşünülemez. Eğitimli ve medeni insanlar olarak, bu konuların detaylarını yüz yüze  konuşma şansını bulduğumuzda çözümleri de bulacağımıza olan inancımızı muhafaza ettiğimizi bilmenizi isteriz.
Saygılarımızla.
HAVA-SEN Üyeleri Adına
Kaptan İskender Çarkcı
Genel Başkan

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

50 Yorum

  1. 7 yıl önce

    Tebrikler İskender kaptanım. Şirketimizi bu noktaya biz getirdik. Daha da ilerilere götürüceğiz.

    Cevapla
  2. 7 yıl önce

    THY Yönetim Kurulu Başkan ına sorunların birinvi ağızdan direk anlatılması,yanlış bilgilenmelerin önlenmesi,çalışanlar,şşrket ve ülke menfaati için görüşme talebi çok yerinde olmuş,şu anki yetkili sendikanın üyelerinin desteğini ve güvenini kaybettiğini anlayın artık,

    Cevapla
  3. İlker Bey kararını vermiş boşuna caba sarf etmeyelim. Gücümüzün farkına varması icin ne gerekiyorsa yapalım

    Cevapla
  4. 7 yıl önce

    Hava Sen yıllarını havacılığa adamış,defalarca güvenirliği denenmiş ekiplerce kurulmuş ve devamlı büyümektedir

    Cevapla
  5. 7 yıl önce

    boşuna işin içinden gelmeyen,her işlerini torpille yapmaya,yaptırmaya alışmış,alıştırılmış,siyasi güç olmasa hiçbir kurumda hiçbir şekilde çalışamayacak tiplere mektup yazma anlamazlar. bunların derdi davası torpil,hemşehricilik,adam kayırma,ayırma,kutuplaştırma, makam,para ve çıkar gerisi boş.

    Cevapla
  6. 7 yıl önce

    Kpt.İskender Çarkçı teşekkür ederiz,biz milletimiz,vatanımız için varız.

    Cevapla
  7. 7 yıl önce

    Adam tehdit etmiş resmen , bu isyan hareketinin sorumluları bedelini ödeyecek.

    Cevapla
    • 7 yıl önce

      isyan haraketi mi? sen daha olayi anlayamamişsın beyinsiz misin…

      Cevapla
    • 7 yıl önce

      Tehdit görmediysen toplantılara katıl, crew gardenda dolaş avantacı seni. Sana mama kalmadı

      Cevapla
    • 7 yıl önce

      Ya bsg. 40 yillik askerlere pkk li diyecek kadar gözu donmüş adamlarla ugraşiyoruz

      Cevapla
  8. 7 yıl önce

    Çarkçı kaptan im ağzına ve yüreğine sağlık. Bundan daha iyi anlatılamazdı.

    Cevapla
  9. Tek derti maaşı olan kaptanlar sayesinde ,kabin aş yolu açılmış olup bu bizim için sonun başlangıcıdır. Hala utanmadan tek bir hak kaybı olmayacak yalanını söylüyorlar. Merak ediyorum bizşm sayımız iştahınızı kabartacak sayıda olmasa aynı gün bizi satarmıydınız tabiki evet.

    Cevapla
  10. 7 yıl önce

    Tebrikler Çarkçı kaptanim. Kalemine ve yüreğine sağlık.

    Cevapla
  11. Kaptanlara zerre kadar güvenmiyoruz nokta. Kabin olarak kendi sendikamızı kurarız.KABİNSEN kuruluyor.

    Cevapla
    • 7 yıl önce

      Kaptana zerre kadar güvenmiyorsan onun kullandığı uçakta da uçmamalısın

      Cevapla
    • 7 yıl önce

      Sen aynısini diger sitede de yazmıştin. Allah gönlüne göre versin kardeşim. Hiç olmazsa havaiş dememişsin. Kutliyorum

      Cevapla
    • 7 yıl önce

      Bi zahmet bakıver kimler kurmuş bu sendikayi? Kabin,kokpit ve hatta yer eşit sayıda.

      Cevapla
    • 7 yıl önce

      Hukuken mümkün değil, zira meslek değil is kolu sendikası kurulabilir. Hadi kuruldu diyelim halihazirdaki konjonktürde pilot ihtiyacı ve açığı vardır. Yalnız bir kabinsen şirket karşısında güçsüz kalır ve teslim olur. Bütün bunlar ışığında birleşmiş bir kabin-kokpit güçlü durur.

      Cevapla
  12. 7 yıl önce

    Tebrikler kaleminize yüreğinize sağlık başka söze ne hacet.

    Cevapla
  13. 7 yıl önce

    Tebrikler kaleminize yüreğinize sağlık başka söze ne hacet.

    Cevapla
  14. 7 yıl önce

    Tebrikler Çarkçı Kaptanım. Umarım herkes okuduğunu anlar.

    Cevapla
  15. 7 yıl önce

    305 i asla unutmadık ,unutmayacağız ,bu yüzden kaptan sendikasıyla işimiz yok.

    Cevapla
    • 7 yıl önce

      senin arkadaslarin seni yanliz bıraktı..sen kalkmıs kaptana guvenmem diyorsun…

      Cevapla
    • 7 yıl önce

      Hala boşa kürek çekip 305 i ayrımcılık için kullanan arkadaşım kabin kokpit o hayal edilen birliği kırdu yola çıktı bile…sen devam et güvenmemeye bak neler başaracağız bu zihniyete inat

      Cevapla
  16. 7 yıl önce

    Kaptanlara güvenmediğini belirten arkadaşlar, bu konuda güvenebileceğiniz başka kim var acaba?

    Cevapla
  17. 7 yıl önce

    Bu yazı dilinden de anlaşıldığı üzere bu adamdan başkan olmaz ,sen önce makama nasıl yazılır onu öğren . Kim olsa seni muhatap almaz .

    Cevapla
    • 7 yıl önce

      Bre cahil olmayan aklını kendine sakla. Sendika Başkanı olarak THY Yön.Krl.Bşk.na yazıyor, memur olarak amirine değil. Tatlıbal ile karıştırdın galiba. Ne de olsa Havaiş THY nin alt kuruluşu.

      Cevapla
  18. 7 yıl önce

    Hangi tehditten bahsediyorsun sen? İlker Aycı’nın yaptığı kanunsuz sendikal hakları engelleyen tehditten mi? yoksa TAV başkanımızı bile maşa gibi kullanıp mağdur eden kanunsuz baskısından mı? İlker Aycı THY tarihine kara bir leke sürmüştür. Düzeltmek bile zaman alacakken bu rezilliği şimdi tekrar soruyorum hangi tehditten bahsediyorsun? Vatanımın incisi THY na yakışıyor mu bir genel müd. ün toplantılarda insanları tehdit etmesi? Bence de sorumlular cezalandırılmalı. En basiti TAV ciddi bir maddi manevi tazminat ödeyecek, kim verecek hukuk da bunun cevabını? Günbegün giden prestij de cabası… Uluslararası ciddi forumlarda hakkımızda yazılanlardan haberin var mı? sakın gitmeyin sakın uçmayın yazıyor… İnsanların ekmeğine yağ sürdünüz rezilliklerle. Daha ne tehditi? Benim gözümde bunların cevabını veremeyen VATAN HAİNİDİR. THY bizim gözbebeğimizdir sizin gibi işten anlamayanlara, eline yüzüne bulaştıranlara harcatmayız, harcatmayacağız!

    Cevapla
  19. 7 yıl önce

    Son bir ayda kaç tane sendika kuruldu. Hava-sen, Kabin-sen, Yer-sen, Yedirir-sen:)))

    Cevapla
  20. Helal olsun

    Cevapla
  21. 7 yıl önce

    Toplam gelirlerin içinde Türk-İş konfederasyonun en fazla geliri olan sendikanın neden gelirlerini%50 daha artırmak isterki .
    A6 dar geldi A8 Kong lazım.

    Cevapla
  22. 7 yıl önce

    Neden yasal olarak kurulmuş bir sendika işe görüşmekten çekinirki insan? Duy sesimizi İlker Aycı….

    Cevapla
  23. Kaptan bosuna yazmis.ilker hepsini biliyor.parayi yedirmezler.

    Cevapla
  24. 7 yıl önce

    Benim anladığım İlker Aycı bu durumda suç işliyor. TCK 118. madde ihlalinden suç duyurusunda bulunun. Suçlu kimse cezalandırılsın adalet önünde. THY ‘nı ne hallere getirmişler yazık.. Adalet Bakanlığını göreve davet ediyorum…

    Cevapla
  25. 7 yıl önce

    305 ciye
    Arkadaşim sen pilotlara güvenmiyorum diyorsun. Sen ancak seni mahkemede aleyhinde şahitlik yapan Tatlıbal a güvenir ona biat edersin. Bu tavırların da sadece ona yarar.

    Cevapla
  26. 7 yıl önce

    Cesurca kaleme alınmış gerçek bir durum tepiti. İlker bey kanunsuz ve hukuksuz bir tutum içinde çalışanları tehdit rdiyor. Sonuç alamayacaktır, Tebrikler İskender Çarkçı

    Cevapla
  27. 7 yıl önce

    bunlar laf anlamaz hocam babadan oğula nesil bunlar..benim zamanımda da böyleydi bunlar. iyi örnek olmaya çalışıyorum yoksa gerisini ccc doğuş reis videosundan bulabilir. bu adamın isminin buralarda yazılması bile bu ülkenin ne hale geldiğinin kanıtıdır bence. çay ocağında bile ismi geçmeyecek bi adam thy nin yönetim kurulu başkanı olarak anılıyor. yazık bu ülkeye

    Cevapla
  28. 7 yıl önce

    Bence İskender bey durumu Sayın Cumhurbaşkanımıza yazın , ondan randevu isteyin . Demokrasiye inanır , o sizi anlar bence .

    Cevapla
  29. 7 yıl önce

    İskender kendi topuğuna sıkmış resmen :)

    Cevapla
  30. 7 yıl önce

    Yazının ana fikri: Çalışandan yeterli destek alamadık, bari işverenin desteğini alalım.

    Cevapla
  31. 7 yıl önce

    Bu işler kavgalı sevgililerin mektupla gönül alması gibi olmaz, toplarsın %50+ 1 kişiyi dikilirsin işverenin karşısına.

    Cevapla
  32. 7 yıl önce

    Kabin Memuru arkadaşlar, bu sendikanın başkanı neden bir Kabin Memuru veya Kabin Amiri değil. En çok çalışan sayısı 10.000 kişi ile Kabin de değil mi? Aranızda çok iyi yönetici olabilecek lider ruhlu arkadaşlar var. Başkan 10.000kişilik Kabin Ekibinden olmalı ve pilotlar da ona güvenmeli. Ne dedin , ha tamam pardon.. anladım güvenmezler diyorsun. İyi o zaman. (Aklınız varsa size zerre değer vermeyen kaptanlarla iş tutmayın. Kardeş tavsiyesi.)

    Cevapla
  33. 7 yıl önce

    vallahi bukabin memurları da kendilerini ne zannediyorsa. kaptana güvenmem bilmemne. ben alakasızım da çay çorba getir götür yapıyorsunuz , sendika kurun, bölün de alın boyunuz ölçüsünü. kaptanlara güvenmiyorsunuz ama kimi görsem kaptanla evlenmek için 40 takla atıyor çevremde tanıdığım :))))
    size maaş çok. pilot da teknisyen de mühendis de her havayolunda yüksek alıyor ama sizin gibi diğerlerinin 4-5 ktı kazanılan yağlı kapı hiçbir yerde yok.

    Cevapla