featured

THY yönetim kurulu başkanı Ahmet Bolat prim tarihini açıkladı

 

THY yönetim kurulu başkanı Ahmet Bolat önemli açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Türk Hava Yolları, pandemi ertesi havacılığın yeniden yükselişinde başı çeken havayollarından biri olmayı sürdürüyor. İçinde bulunduğumuz yılın sonuna yaklaşırken yakaladığımız performansla sektörümüzün en başarılı şirketleri arasındayız. Gelecek vizyonumuz doğrultusunda hedeflerimizi büyütüyor, istihdamımızı artırıyor, uçuş ağımızı ve filomuzu genişletiyoruz.

Milli Bayrak Taşıyıcı olarak başarılarımızı ülkemizin başarısı olarak görüyor, markamızın yükselişinin, içinden çıktığımız milletimiz için bir gurur vesilesi olduğunu biliyoruz. Bu başarı ve gururun mimarları ve Ortaklığımızın en değerli varlığı olarak sizlerin, yani büyük Türk Hava Yolları ailesinin, esenliği, motivasyonu ve mutluluğu bizlerin en önemli önceliği. Esas faaliyet alanımız olan yolcularımızı sevdiklerine alışageldikleri Türk Hava Yolları kalitesiyle ulaştırmak ve onlara eşsiz misafirperverliğimizi tüm temas noktalarımızda yaşatmakta ulaştığımız ustalık, her görev ve kademeden siz değerli çalışanlarımızın eseri. Türk Hava Yolları’nın 2022 yılında kazandığı Skytrax ödüllerini Yönetim Kurulu üyelerimiz ve yönetici arkadaşlarımızın da katılımıyla birlikte kutladık. Bu eserin ve başarının ortaya çıkmasında sizlerin kattığı değer çok kıymetli, birlikteliğimiz için hepinize teker teker teşekkür etmek istiyorum.

Değerli Arkadaşlar,

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi sizlerin aidiyet, motivasyon ve memnuniyetini daha da artırmak için imkânlar dahilinde tüm iyileştirmeleri kararlılıkla hayata geçiriyor, Ortaklık olarak elde ettiğimiz başarıyı borçlu olduğumuz Türk Hava Yolları ailesine hakkaniyetli bir biçimde paylaştırmaya çalışıyoruz.

Pandemi sonrası maratonunun başında yönetimimizin söylediği ve söz verdiği gibi, iştirak çalışanlarımızın başarımıza verdikleri katkıyı ödüllendirmek için primler belirledik ve takdim ettik. Markamıza bağlılıklarına, çalışma motivasyonlarına, birlik ve beraberliğimize katkıda bulunacağına inandığımız bu ödüllerin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.

Şimdi ise sırada Anonim Ortaklığımız, ana markamız olan Türk Hava Yolları, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve diğer iştiraklerimizin çalışanları var. 2022 yılında, pandemi ertesinin zorlu şartlarında ve yoğun rekabet ortamında, göstermiş olduğumuz performans ve yakalamış olduğumuz bu başarının ödülünü Yönetim Kurulumuzun takdiri olarak Kasım ayının ikinci yarısı itibari ile ödemeyi planlamış bulunmaktayız. Şimdiden hayırlı olsun.

Bildiğiniz gibi yönetim olarak çalışanlarımızla sık sık bir araya geliyor, onları birinci ağızdan dinliyor ve markamızın tüm değerli çalışanlarıyla bir bütün halinde hareket etmek istiyoruz. Bu tarz buluşmaları son derece önemsiyoruz. İlerleyen günlerde her iş kolundan çalışma arkadaşlarımızla bir arada olmaya devam edeceğiz.

Sizlere azminiz, fedakarlıklarınız ve gayretleriniz için bir kez daha teşekkürlerimi iletiyor, Türk Hava Yolları ailesi olarak yepyeni başarılara hep birlikte tanıklık etmeyi temenni ediyorum.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Ahmet Bolat
Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ dgfdg scaled

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. Sayın editör, prim olarak 3 maaş vermeyi düşündüklerini öğrendim belkide bunda karar kılınmıştır bile. Bu büyük haksızlık olur. Zaten böl parçala yönet yapıyorlar. Eski büyüklerimiz için tatmin edici olabilir. Fakat 5-7 yılı aşkın süredir On/off wing çalışan biz TDP’lere büyük haksızlıktır bunun yapılabilme ihtimali bile. Zaten düşük ücretten çalıştırılıyoruz Alıcağımız para 30 40 bin bandında olucak. 5-7 yıldır çalışan TDP’lerde bu şirketin zor zamanlarını çekti pandemi öncesi ve sonrası. Bu konu hususunda paylaşım yapmanızı ve düşüncelerimize tercüman olcak bi yazı paylaşmanızı rica ediyorum.Hiç bir personel çalışan madur edilmesin artık. Bizi Bölüp parçalayıp yönetme düzeninden kurtulalım artık. Bu konuya değinip araştırma yapınız lütfen.

  2. Son durum. Kokpit 220k amirler 120k kabin 100k teknik şefler 40k yetkili teknisyenler 25k qm ler 10k cqm ler akpil+ 1000tl lik ticket card+ vib. Monitoring lubricate card. Yatarsa kasıma yatmazsa … az kaldı bekleyin geliyor gelmekte olan.

  3. 2 yıl önce

    Allah şirketimden, yöneticilerimden, Ahmet Bey’den ve cumhurbaşkanımızdan razı olsun, bizi her zaman kolluyorlar, maaşlarımız da çok çok iyi, Allah bin kez razı olsun hepsinden, Gurur duyuyorum şirketimin bir parçası olmaktan. Prim vermeseler dahi öenmli değil, Herkes zaten Türkiye şartlarının çok üstünde kazanıyor. Rabbim hepsine daha çok versin.

37 Yorum

  1. 2 yıl önce

    Ahmet başkan merakla beklediğimiz açıklamayı yaptı teşekkürler.

  2. Thank you Ahmet Bolat

  3. 2 yıl önce

    Merakla beklenen bir prim açıklaması netleşti hayırlısı olsun pandemi döneminde canla başla mücadele ettik artık hakkımızı alma zamanı saygılar.

  4. 2 yıl önce

    Tutarda belli olsaydı tüm türkiye bekliyor

    Cevapla
  5. 2 yıl önce

    Hiç de mutlu edici değil. Söylentiye göre 2 brüt maaş diyorlar. Tabi bazı kalemleri düşüp o şekilde vereceklermiş.

    Cevapla
  6. 2 yıl önce

    Kasım ayının ikinci yarısı ne oluyor?

    Cevapla
  7. 2 yıl önce

    Ne kadar vericen

    Cevapla
  8. 2 yıl önce

    Nekadar vereceğinide söyleseydi iyiydi.

    Cevapla
  9. İnsanları parayla susturamazsınız!

    Cevapla
  10. 2 yıl önce

    31.10.2022 Tarihi itibarı ile emekli olacak personelde bu pirimden faydalanacakmi sefa abi ?

    Cevapla
  11. 2 yıl önce

    Ağızdan bir şekilde takribi bir dönem çıktı. Thy nin taşere firmalarına ödeyeceği primlerde önce miktar açıklanırken bizler için kasım 2. Yarısına tarih verilmesi çok şüphe uyandırıcı. Diğer firmalara ardışık verilmişken. İlk duyuruda da sıra sıra vereceğiz denmişken şimdi bizim tarihi sezon sonuna atması ve miktar belirtmemesi ürkütücü. Acaba miktarın çalışanları tatmin etmeyeceğinden demorilizasyonun sahaya minimum yansıması için sezon dışına mı sarkıtılıyor prim???

    Cevapla
  12. Thy tekniğin sözleşmesi 6 ay gecikmeli imzalanmış, geçmiş dönem 6 ay için hakkı olan zam farkını beklerken geçmiş 6 ay için yüzde 0 zam yaparak kan,ter,emekle hakedilmiş personelin kendi maaş hakkı gaspedildi. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Hele ki işçinin alın teri hakkı. Prim ödül vs istemez. Bankanın bana ödediği promosyon hakkım iade edilsin, pandemide ki kayıplar telafi edilsin, bizden çalınan 6 aylık dönem farkı kümülatif ödensin. Sizden gelecek sizde kalsın. Herkes hakkını alsın yeter.

  13. 2 yıl önce

    Ya hu ağam paşam abim başkanım;Sen değilmiydin mail atıp Ekim-Kasım-Aralık da verecem diyen. Yani bu nedir şimdi. Eğleniyormusunuz, dalgamı geçiyorsunuz yetmedi mi. Kasım nedir, ikinci yarısı nedir. Vallahi illallah ettirdiniz artık.

    Cevapla
  14. 2 yıl önce

    Yuh yani doyumsuz adam başka neler istersin bay doyumsuz. Promosyon vs vs devamlı istiyorsun. Promosyon da vermeyebilir. Prim de vermeyebilir. Pandemi deki kayıplar telafi edilsin demişsin sadece senin edildi herhalde. Biraz mütevazi ol be arkadaş Teşekkür et arada

  15. 2 yıl önce

    burada sevindirici en ufak bir haber göremiyorum yani diyorsunuz ki işinize aşkla sarılmayı bırakın işin kalitesinden ödün verin TGS ve diğer arkadaşlar daha azimle çalışıyor bune tgs seviciliğidir bu nasıl iştir anlamadık heryerde tgs’ye verilen primden bahsediyorsunuz heryerde tgs çalışanından bahsediyorsunuz o haldee tgsye alım varmı Ahmet bey biz mevcut fırmalardan ayrılıp onlara geçelim oranın uzerınden iş yaparsak daha hızlı hakederiz

    Cevapla
  16. 31 Ekim itibarı ile emekli edecekleri personel için ne düşünüyorlar acaba? Kasım tarihi, bu performansta payı olup Ekim sonu emekli edilecek personele vermemek için özellikle belirlenmiş gibi görünüyor.

    Cevapla
  17. 2 yıl önce

    31 Ekim’de emekli edilecek personele vermemek için özellikle belirlenmiş bir tarih gibi.

    Cevapla
  18. 2 yıl önce

    Kim ne derse desin.. ağlayan ajitasyon yapan ne versen ağzı burnu düzelmeyenlere inat I love you Ahmet Başkan..geldin görüyoruz herkesin derdine kulak veren, altındakilerre rağmen adalet liyakat diyen bir adam. Ufak tefek eksikleri olsada bu dönemin hakkını yemeyin adamın.. derdi bölüştü şimdi herkesi mutlu edecek bir rakkamla karıda bölüşüyor. Sinyorita sorununu da söz verdiği gibi çözdü. Birde şu teknik destek işiyle taşeronada el atsa.. alacağı dualar ona yeter..

    Cevapla
  19. 2 yıl önce

    Uçak uzerinde iki kisinin sign off yetkisi vardır.Biri sorumlu kaptan diğeri teknisyen.O nedenle herkese aldığı sorumluluğa göre prim verilmeli.tgs ye 70 bin verdiyse.Bize bunun çok çok üstünde vermeli.

    Cevapla
  20. 2 yıl önce

    Tarih belli, geç olsun güç olmasın yeter. Tatmin edici bir rakam gelsin. Ay sonuna kadar belli olur ödenecek miktar heralde

    Cevapla
  21. 2 yıl önce

    Teşekkürler Ahmet bey

    Cevapla
  22. 2 yıl önce

    Kasım 16 oluyor

    Cevapla
  23. 2 yıl önce

    Degerli arkadaşlar ve emekli olacak abilerim 31 ekim itibarı ile emekli olacak personelede verilmesi gerekir,iştiraklere verilecek prim için 01.01.2022 ila 31.08.2022 tarihleri arası icin ödeme yapılacak denildi,burada da aynı kural geçerli olur,ayrıca THY gibi bir dünya markası bu başarıda payı olan emekli olacak personelini mağdur etmez,saygılarımla

    Cevapla
  24. Sayın başkanımEmekliye ayırdığınız arkadaşlarımızın bu pirimde hakları oldugu gün gibi aşınadır. Sizler bunu emekliye ayrılacak arkadaşlarımıza ve abilerimize vermeyi düşünüyormusunuz. Yoksa bu pirim emekliye ayrılacak olanlara verilmezse kul hakkına girmez mi.

    Cevapla
  25. 2 yıl önce

    Bu şirket emekli edeceklerinin hakkını yiyecek kadar düşük bir şirket değildirDolayısı ile emekli edeceklerine verecektir. Zaten öyle olsaydı daha gec açıklama yapardı.

    Cevapla
  26. 2 yıl önce

    Teşekkürler başkanım. Pandemide kısa çalışma ve 100/30 kesinti bayağı belimizi büktü. Üstüne hayat pahalılığı bir türlü toparlanamadık. Keşke bu ay yatsaydı . 1 aylık gecikme faizleri katlanan arkadaşlarımız var. Umarım 150 bn dan aşağı yatmaz . Anca rahatlarız .İnanıyorum ki güzel haberler gelecek. Personellerimiz daha mutlu olur.

  27. 2 yıl önce

    Sanki devlet sırrı,neyi bekliyonuz acaba???

    Cevapla
  28. 2 yıl önce

    Sefa bey bu haberin troll bir haber olduğunu düşünüyorum. Bu haberi yapmak için bir kaynağınız var mı acaba? Ahmet bey bu açıklamayı nerde yapmış bizimle paylaşır mısınız? Bizim wp grubumuzda bu yazı mail ile atılmış bir yazı olarak geldi ve mailin fotoğrafında sizin bu sitedeki”Thy müşteri memnuniyeti alanında 10 dan fazla ödüle layık görüldü” haberindeki fotoğraflar kullanılarak wp gruplarına dağıtıldı. Açıkçası ben bu haberin troll çalışması olduğunu düşünüyorum. Eğer mail geldi ise biz Teknik A.ş ye mail gelmedi. Sadece Ao ya mail gitti ise yazıda bizim de adımız geçerken niye bize mail atmasınlar? Ve sadece ao ya mail geldiyse ao da ki arkadaşlar bu durumu doğrulayabilir mi? Size böyle bir mail geldi mi?

    Cevapla
  29. 2 yıl önce

    Allah aşkına zaten vereceğiniz primi çalışanlara bir işkence oldu artık açıklayında bitsin daha neden saklıyorsunuz vereceğiniz miktarı zaten vericez dediniz boş yere çalışanların belki hayali yıkılacak herkes beklentiyi büyük sanıyor

  30. 2 yıl önce

    Yillardir ayni seyler.donem donem insanlarin ellerindeki haklar alinsin.yok zorla atilmalar yok 10.0 lar yok habomlar.ondan sonra ver 1-2 maas oh ne guzel.ama millet gunu kurtarma derdinde oldugundan seviniyor.ileriye dönük genel kazanctaki kayba bakan yok.

    Cevapla
  31. 2 yıl önce

    Allah şirketimden, yöneticilerimden, Ahmet Bey’den ve cumhurbaşkanımızdan razı olsun, bizi her zaman kolluyorlar, maaşlarımız da çok çok iyi, Allah bin kez razı olsun hepsinden, Gurur duyuyorum şirketimin bir parçası olmaktan. Prim vermeseler dahi öenmli değil, Herkes zaten Türkiye şartlarının çok üstünde kazanıyor. Rabbim hepsine daha çok versin.

  32. Son durum. Kokpit 220k amirler 120k kabin 100k teknik şefler 40k yetkili teknisyenler 25k qm ler 10k cqm ler akpil+ 1000tl lik ticket card+ vib. Monitoring lubricate card. Yatarsa kasıma yatmazsa … az kaldı bekleyin geliyor gelmekte olan.

  33. Sayın editör, prim olarak 3 maaş vermeyi düşündüklerini öğrendim belkide bunda karar kılınmıştır bile. Bu büyük haksızlık olur. Zaten böl parçala yönet yapıyorlar. Eski büyüklerimiz için tatmin edici olabilir. Fakat 5-7 yılı aşkın süredir On/off wing çalışan biz TDP’lere büyük haksızlıktır bunun yapılabilme ihtimali bile. Zaten düşük ücretten çalıştırılıyoruz Alıcağımız para 30 40 bin bandında olucak. 5-7 yıldır çalışan TDP’lerde bu şirketin zor zamanlarını çekti pandemi öncesi ve sonrası. Bu konu hususunda paylaşım yapmanızı ve düşüncelerimize tercüman olcak bi yazı paylaşmanızı rica ediyorum.Hiç bir personel çalışan madur edilmesin artık. Bizi Bölüp parçalayıp yönetme düzeninden kurtulalım artık. Bu konuya değinip araştırma yapınız lütfen.

  34. 2 yıl önce

    Kendim dahil hepimiz isten atilsak iyi olacak. Sirket disarda asgari ucret alamayacak bi dunya personele b.k gibi para veriyor. Millet hala isyanda. Sorsan herkes askla calisiyor aldigi parayi hakediyor. Pehhhh

    Cevapla
    • 2 yıl önce

      TK içinde bir boka yaramayan biz sürü personel var temizlikçi veya kargo elemanı niye tamir ettiğiniz elamanlardan 5 daha fazla maas alıyor iş değilse o elaman lar is yapıyor 😡

      Cevapla
  35. 2 yıl önce

    İstanbul havalimanında temizlikcilere promosyon prim verilmedi bizim haklarımızı kim sahip çıkacak Ahmet Bolat bey bizede yardımcı olun Allah razı icin

    Cevapla
  36. 2 yıl önce

    Allah şirketimize ve devletimize zeval vermesin. Bu kararı alan herkesden Allah razı olsun. Miktarı hiç önemli değil. Bu ödeme hiç yapılmaya da bilinirdi. Ahmet POLAT Beyin tarihe adını altın harfler ile yazdırılacağını düşünüyorum.

    Cevapla