THY Yolcusunun Bavulundan Çıkan 1.4 Milyon Euro Şok Etkisi Yarattı!

Unutulan Bavulda 1.4 Milyon Euro Şaşırttı: THY Yolcusu Tutuklandı

Almanya’dan İstanbul’a Giden Uçakta 1.4 Milyon Euro’yu Aşan Nakit Para Bulundu: Kara Para Aklama Şüphesiyle Tutuklandı

Münih kentinden İstanbul’a seyahat eden bir Türk Hava Yolları (THY) uçağında gerçekleşen olayda, İran kökenli 44 yaşındaki Alman vatandaşı bir yolcunun bavulunda içi 1.4 milyon Euro ile dolu olduğu tespit edildi. 27 Aralık’taki uçuş için check-in işlemlerini tamamlayan yolcu, gümrük kontrolü sırasında şüpheli davranışları nedeniyle gözaltına alındı.

Gümrük yetkilileri, bavulun otomatik yükleme bölümüne gönderildikten sonra röntgeninin çekildiğini ve içinde desteler halinde paraların bulunduğunu belirtti. Avrupa Birliği üyesi bir ülkeden ayrılırken, kişilerin 10 bin 250 Euro’dan fazla nakit parayı beyan etme ve kaynağını kanıtlama yükümlülüğü bulunmaktadır. Ancak, yolcu bu miktarı beyan etmemesi nedeniyle ‘kara para aklama’ şüphesiyle gözaltına alındı.

Mahkemeye çıkarılan şahıs, para kaçırmaya çalışmakla suçlandı ve Landshut mahkemesince tutuklandı. Mahkeme, şahsın evinde yapılan aramada da nakit para ve bir para sayma cihazı bulunması üzerine paraya da el koydu. Savcının talebi üzerine el konulan para, Adalet Fonu yararına kullanılacak. Şüpheli şahsın tutukluluk hali devam ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir