featured

THY YENİ PROJELERDE YOLUNA GENÇLERLE DEVAM EDİYOR

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Söz konusu inovasyon olduğunda, inovatif şirketlerin vazgeçilmezlerinden biri, beyin gücü ve gençlere yatırım yapıp, onlarla beraber olacak bir ekosistemi de yaşatmaktır.” dedi.
Aycı, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen 5. Türkiye İnovasyon Haftasının son gün açılışında yaptığı konuşmada zirvenin stratejik partnerlerinden olan THY’nin inovasyonun içinde olduğunu söyledi.
İnovasyona mecbur şirketlerden biri olduklarını dile getiren Aycı, şunları kaydetti:
“Sektörümüzün içindeki gelişmeler ve rakiplerimizin kat ettiği mesafeler, ekosistemimiz içindeki yeni gelişmeler, hepimizi inovasyona daha çok eğilmeye itiyor. İnovasyona eğilirken, tek başımıza değil, iş birliği ve koordinasyon içinde pek çok paydaşımızla, yeni projelerle, yeni inovasyon çalışmalarıyla müşterilerimize daha yeni deneyimleri yaşatmaya çalışıyoruz.
Özellikle standartlaştırma, otomasyon, hızlandırma, izlenebilirlik ve hemen her sektördeki şirketin ortak meselesi olan, dijital dönüşüm ve dijitalle ilgili yapmamız gereken inovasyonlar önümüzde. Bunlara şirketlerimizin geleceği için, iş modellerimizin geleceği, pazar payımızın kalıcılığı ve daha gelecekteki yeniliklerle birlikte, yeni oluşan yolcu-müşteri tercihlerine sektörde cevap verebilmek, öncü rolümüzü koruyabilmek için ihtiyaç duyuyoruz. Tabi bu inovasyon faaliyetleri içinde maliyetlerimizi düşürmek, süreçlerimizi hızlandırmak, müşteri deneyimlerimizin içinde yaşanmamış en güzel deneyimleri yolcularımızla paylaşmak en önemli çalışmalarımızdan biri.”
Aycı ekip çalışmalarında Fail-fast (Hızlı-başarısız) politikası çerçevesinde gayret gösterdiklerini dile getirerek, zirve katılımcılarına THY’nin arkasında oluşturmuş olduğu ekosistemden bahsetti.
Genç beyinlerle çalışılmanın önemine işaret eden Aycı, şunları kaydetti:
“Ne yaparsak yapalım üniversitelerimizde, bilim insanlarımızla birlikte olmak zorundayız. Genç ve yeni beyinleri ne olursa olsun her yerde yönetimin ortağı edip, yönetime katmak zorundayız. Bu anlamda, özellikle söz konusu inovasyon olduğunda, inovatif şirketlerin vazgeçilmezlerinden biri, beyin gücü ve gençlere yatırım yapıp, onlarla beraber olacak bir ekosistemi de yaşatmak.
Biz de THY olarak gençlerle yeni projelerle yollarımıza devam ediyoruz ve ilerliyoruz. Dijital inovasyon bizim önümüzde yaptığımız çalışmaların içinde önemli yer tutuyor, THY olarak yenilikçi projelerle teknolojiyi en iyi kullanan havayolu firmalarından biri olmayı hedefliyoruz. Bir havalimanına girip, check-in bankosuna yaklaştığınızda, sizi yüz tanıma sistemi ile önceden tanıyan ve bütün bilgilerinizi siz söylemeden aktaran, sizin hayatınızı kolaylaştıran, sınırları kaldıran hızlı sistemlerin çalışması içindeyiz. Biz ve rakiplerimiz, tüm paydaşlarımız bu konuda yolculara daha iyi deneyim yaşatmak için çalışıyor.”
Gelecekte kişileri ve kurumları bekleyen yeni teknolojiler hakkında katılımcılara bilgi veren Aycı, “Bugün olduğu gibi yarın da inovasyona ve inovasyon teknolojilerine önem vereceğiz.” diye konuştu.(yenisafak)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 Yorum

  1. 5 yıl önce

    Başkanım sizi genç ,dinamik ve inoatif beyinlerin fikirlerini birinci ağızdan dinlemek üzere SAW hangarlarımıza bekliyoruz.
    Bu vesileyle de sorunlarımızın çözüleceğine inanıyoruz.

    Cevapla
  2. pek muhterem ilker Bey, 2 3 yillik Thy tecrübeniz ile sirketi tepeden inme yönetmek pekde kolay olsa gerek , önce sirket olarak personele deger verme politikasi benimserseniz belki karanlik gunleri eski personelinizin tecrübesi ile atlatabirsiniz , Dinamik rizeli yönetici kadronuz fena cuvalladi… genç bir kadro ile çalisacagiz derken , 15 yil üstü tüm eski personeli yok etme girisimlerinizi açikça kabul ediyorsunuz dogrumudur?

    Cevapla
  3. 8 yıl önce

    Gerçekten gençlerle çalışıyorlar. Ali Serdar Yakut’un getirdiği ve şu anda inovasyonla ilgili birimin başında olan kişi 50 yaşlarında, gepgenç bir arkadaşımızdır… Kendi adamı olunca işler değişir.
    Müdür olan genç arkadaşı ekibe katan eski CIO’yu sırf kendine rakip gördüğü için yemiştir. Kurumun en büyük projesinde şirket çıkarlarına göre değil paranoyalarla karar verir, dünya serbest çalışma sisteminde ilerlerken bunlar milletin giriş çıkış saatiyle, kılık kıyafetiyle uğraşıp inovasyon bekler. Birileri de panellerde konuşur…

    Cevapla
  4. 8 yıl önce

    Yalanınız batsın sizin pislik insanlar. Ne projesiymis? Hangi projeymiş onlar? Bir açıklasınlarda görelim.ayrıca o projede kimleri işe almışlar götleri yiyorsa bi açıklasınlar? Aylarca ders çalışıp kafa patlatırken hazırlandığımız bu sınavlara bu beyfendilerin yardakçıları ve tanıdıkları direk işe alındılar.sınavsız bir şekilde,yada yalanda sınav yapıp geçemeyen yardıkçıları tekrar tekrar sınava sokup zorla işe aldılar. Boş konuşuyorsun ilker efendi.milletle değil dönde götünle dalga geç. Bari sınav açmayın da insanların hakkıyla,gururuyla gelecekleriyle oynamayın. Bu dünyanın öbür dünyasıda var.bu insanların ve benim ellerim iki yakanızda olacak.birde utanmadan hala açıklama yapıyor neyin açıklamasıysa…

    Cevapla
  5. 8 yıl önce

    Ne projesiymiş onlar ? Duyan varmı projeleri ….

    Cevapla
  6. 8 yıl önce

    Emirats insan gücünü bir inceltin ondan sonra konuşun

    Cevapla
  7. 8 yıl önce

    Kimi kandiriyorsunuz kendinizimi yoksa biz koyun surusunumu!!!!???
    Nisa suresi 58 ayet isi ehkine teslim ediniz hak ve adaletten sasmayiniz…

    Cevapla
  8. 8 yıl önce

    Siz hayal peresler aynı yalaktanmı su içersiniz hep

    Cevapla
  9. 8 yıl önce

    İ.A İstanbul Büyükşehir Belediye Bşk na oynuyor. Demedi demeyin..

    Cevapla
  10. Inovasyonun Turkcesi de var. neden yabanci kokenki kelimeler kullaniliyor. Inovatif ne demek mesela. Hic ingilizcesi olmayan biri yari ingilizce yari Turkce kelimeleri nasil anlayabilir. !!!

    Cevapla
  11. 8 yıl önce

    Temel efendi de havacılığı işe yeni aldıkları gençlerle internetten öğrendiklerini söylüyordu sonuç ortada ! Bu iş tecrübe,bilgi,birikim ister ! Çalışanların kıdem yılının 6,5 sene olduğu bir şirket ileri gidemez ! Torpille, hemşehricilikle,eş,dost kayırma ile, hak yemeye devam ettiğiniz müddetçe şirket de batar ülke de !

    Cevapla
  12. 8 yıl önce

    Hakikaten çok destek veriliyor… Proje sunuyoruz cevap dahi verilmiyor..

    Cevapla
    • sevgili görkem kendinizi köreltmeyiniz , degerinizi bilecel baska bir sirket bulunuz

      Cevapla