featured

THY VE TEKNİK A.Ş ÇALIŞANLARI BÜYÜK BAŞARILARLA YAKALADIĞI LİDERLİĞİ, ÜCRET VE ZAMLARDA DA GÖRMEK İSTİYOR… EN ALTTAKİLERİ KİRLİ HIRSLARI, CAHİL EGOLARI OLAN YÖNETİM AKILLARINA TESLİM ETMEYİN! BEDELİ SONRA ÇOK AĞIR OLUR.

EuroControl raporuna göre İGA İstanbul Havalimanı 05-11 Ocak tarihlerinde ortalama günde 1260 uçuş ile Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu. THY ise günlük 1280 uçuş ile en yoğun 2. Havayolu şirketi oldu. THY Teknik A.Ş ise tamı tamına 221 iniş takımının bakımını sorunsuz bir şekilde iniş-kalkış için touchdownlarını sağlayarak üstün bir başarı ile 2022 yılını geride bıraktı. Ayrıca THY Teknik’in Airbus ve Boeing yeni nesil uçaklarının bakım kabiliyetini almak için gösterdikleri çabayı da siz değerli okurlarımıza duyurmuştuk.

Bu başarılarla göğsümüzü kabartıp gurur kaynağımız olan bu emektarlarının da artık bir an önce yüzlerini güldürmenin vakti geldi de geçiyor bence. İnanın bu camianın, rahmetli babam sayesinde çekirdekten yetişip, akademik sahaya kadar uzanan her aşamasını canlı canlı yaşadık. Çünkü havacılık bizim hayatımızın çok önemli bir parçasıydı. O nedenle zamanla anladık ki her ne kadar eğitim ve teknolojik gelişmeler ve yeni çalışma modelleriyle başarıyı yükselse de, asıl sistemi inşa edip, ayakta tutan ve yaşatan insan olduğu unutulmamalı. Çalışanlarınıza hak ettikleri değeri verip, emniyetini sağlayıp, sağlıklı bir çalışma ortamında, modern imkanlarla sunarak eğitip yetiştirdiğinizde inanın çok daha büyük başarı hikayeleriniz olacaktır.

O yüzden Ahmet Bey’e bir kez daha siz değerli okurlarımızın huzurunda sektörümüzün tüm emektarları adına buradan seslenerek hem sendikalardan hem de tabandaki çalışanlarınızdan gelen sese kulak vermenizi ve böylesi büyük ve başarılı imza atan bir şirkete yakışır bir ek iyileştirmeyi ilan etmesini bekliyoruz

Her gün bu konuda sayısız e-mail ve telefon alıyorum. Bu ekonominin zor geçiş dönemlerinde çalışanlarınız da haklı olarak sizden destek bekliyor. Büyüyen ve kar eden bir işletmenin başarısını ve karını çalışanlarına da yansıtmasından daha doğal ne olabilir ki. Sizde hepsinin bunu fazlasıyla hak ettiğini çok çok iyi biliyorsunuz. Bu beklentileri karşılıksız bırakmayacağınızı düşünüyor ve umuyorum. Özellikle düşük maaş alan çalışanlarınızı asgari ücret karşısında mutlaka korumanız gerekiyor. Çünkü bu asgari ücretteki artış ve yükselen ekonomi ile aldıkları o güzel zamların hepsi fazlasıyla eriyip gitti.

Öte taraftan yeni atamaların da hayırlı olmasını diliyorum. Bence şirketlerin büyüyüp kazançları artarken, kurumsal itibarlarının yükselmesi ve sürdürülebilir bir başarının yakalanması ancak liyakatli kadrolarla, layık olanların yönettiği bir sistemle mümkün olabilir.

Başarılı ve adil yöneticiler altındakilere güven ve huzur verir. Onların adil yönetilmesi ve fırsat eşitliği, başarılarındaki en büyük umut ve motivasyon kaynağı olur ve aidiyet duygusu yükselir. Bu kriterlerin işletmelerde kurumsal bir anlayış haline getirilmesi için yönetim anlayışının kişisel ve duygusal alanlarla terk edilmeden kurallarla ve kurumsal değerlerle yönetilmesi gerekir.

Tarafıma ulaşan şikâyetlere baktığımda ara ve alt kadrolarda bu konuda çok sayıda şikâyet ve sitem olduğunu görüyorum. Himayesindekileri ezmenin, onlara liderlik taslamanın, hayır demenin ya da önünü kesmenin yöneticilik olduğunu sananlar da var. Düşük vizyonlu ve kirli hırslı, cahil egolu karakterlerin yönettiği yerlerde tabii ki şikayetlerde ve sorunlarda bitmez.

Misal geçen Sabiha Gökçende aldığım duyumlara göre hangarda rutin bir bakım işlemi için karbondioksit basılmış bir uçağa, üstelik sözüm ona, çok tecrübeli eski bir ara yöneticinin yolladığı iki teknisyen zehirlenerek ağır bir hayati tehlike atlatmışlar. Bu tehlike sonucunda çok şükür arkadaşlar tedavi ile eski sağlıklarına kavuşmuş ve konu yetkililerce derinlemesine irdelenerek gerekli yaptırımlar da uygulanmış. Olayı şahitlerinden dinlediğimde kulaklarıma inanamadım. Üst yönetimin hangar ziyaretinde birilerine yaranmak için böylesi acemice bir eylemde bulunmak gerçekten bir akıl tutulması olsa gerek.

İddialara göre uçağa çıkan ilk personelin can havliyle dışarı alınmasının ardından ikinci bir teknisyene yine aynı inat ve hatayla uçağa yine gönderilip resmen ölüme davetiye çıkarılıyor. Kendisine verilen talimata karşı koyamayan, yöneticisinin tecrübesine inanıp, baskısına çaresizce uyan teknisyenler, oksijen oranı yaşam sınırlarının altında olduğu bir uçağa çıkmak zorunda bırakılıyorlar. Bu inanılır gibi değil. Bu ne yöneticilik, bu ne tecrübe ne de insanlıkla izah edilebilecek bir durum değil. Onların sağlığını hiçe sayacak kadar gözünüzü kör eden yönetici hırsı ve cahil ego hakikaten ibretlik.

Neyse ki şirketin üst aklı bu hatayı örtbas etmeyip üzerine giderek gerekli cezayı vermiş. İşte atölyelerde ve hangarlarda zaman baskısı ve iş yoğunluğu yetmezmiş gibi bir de böyle ara kademedeki kirli hırslarla, cahil ego baskısına maruz kalarak çalışan binlerce insan var. Ne olur bu kendini gerçekleştirememiş, yöneticiliği sindirememiş toy zihniyetlere maruz bırakmayın çalışanlarınızı. Onların şikayetlerine kulak verdikçe altınızın nasıl yönetildiğini, işleyişin toplantı odalarındaki süslü sunumlardaki gibi yürümediğini çok daha kolaylıkla görebilirsiniz.

Diğer bir sorunda şu teknik destek ve destek personelinin hali. Sendikalara sorulduğunda konunun üst yönetime iletildiği ve olumlu adımlar atılacağı söylense de henüz bu konu hakkında somutlaşmış adım atılmış ya da henüz bir aşama kat edilmiş değil. Bu arkadaşlar personel maliyeti düşürmek için uydurulmuş iş gruplarında, düşük ücretlerle kıvranıp duruyorlar. Hatta birçok atölye ve bölümde lisans için gerekli modülleri geçip ve yeterli tecrübe kaydı oluştursalar bile yetki almaları çeşitli nedenlerle zorlaştırılıp teknisyenliğe geçişlerinin önünün kesildiğini de duyuyoruz. Yani koydukları kurallarını bile ihtiyaçlarına göre çiğniyorlarmış. Adam tüm süreçleri tamamlasa bile işine gelmiyorsa kimseyi yetkili personel yapmıyorlarmış. Yapmayın bu hatayı, yapmayın bu vicdansızlığı yazıktır günahtır beyler…

Bu arkadaşların hepsi aynı uçağın altında aynı hangarlarda neredeyse aynı işleri yapıyor. Hem oralarda bir sınıf çatışması çıkartıp hem de bu engellerle onları mutsuzluğa ve umutsuzluğa mahkûm etmeyin. Hani söz verilmişti bu sorun giderilecek, bu ayıp ortadan kaldırılacaktı… SGHM ve EASA’nın koymadığı kuralları koyan ve olmayan prosedürleri yazan arkadaşlar çok mu zevk alıyorsunuz neredeyse asgari ücret sınırında adam çalıştırmaktan. Ahmet bey sizin gibi akademisyen kimliği olan bir yöneticide çok iyi bilir ki mesleki ve teknik lise mezunlarına Teknisyen unvanı verilirken, Yüksek Okul ve Üniversite mezunu çalışanlarınızın teknisyen olarak bile tanımlanamaması, üç kuruşluk hesaplarla iş tanımı ve unvanı ile aşağılanması bence sizin de asla hoş karşılayacağınız bir durum değildir. Bu kadar büyük bir şirket kadrolarını ve unvanlarını yeniden gözden geçirip revize edemiyor mu ?

Halen bu çağda uçak boya personeline boyacı denilmesi, Takımhaneci, Depocu ve Büro Destek işçisi diye saçma sapan kavramlarla ücretlerinin düşürülmesi ne kadar adil olabilir ki. İnanın bu size hiçbir şey kazandırmayacak. Tam tersine adaletinize ve profesyonelliğinize lekeden düşürmekten başka bir şey değil.

Atölyelere yetkili personel cs olma kotası getirilip, kısıtlı kotaları da düşük profilli yöneticilerin insafına bırakılması doğru değil. Hele ikinci sınıf muamele görüp yetkili personel olma imkânı verilmeyen birimleri hiç konuşmuyorum bile. Onların hali içler acısı, hepsi bir sorumluluk ve kurallar çerçevesinde çalışırken iş ücreti etkileyen bir noktaya gelince görmezden geliniyorlar. Kirli egolarıyla altındakilerin kariyerini engelleyen, kurallarla önünü kesen yöneticilik oynayanlar, altınızdakilerin ne kadar ahını aldığınızın farkında mısınız?

Bence sizden önceki atama listelerinde adı kalanların ardına bakıp, hiç değilse sizin de arkanızdan nasıl anılacağınızı bir kez daha düşünün bence… Ben babamın rahmete gitmesinin ardından bunun ne kadar değerli ve önemli olduğunu çok iyi anladım. Umarım sizde gömülmeden anlarsınız…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 2 yıl önce

    Kaleminize sağlık babanız gibi sizde kitabın ortasından yazmışsınız. Artık teknisyenlere yapılan zulüm sona ermeli. Aynı kriterle işe alınıp daha düşük maaş için oynan oyunlardan yorulduk. Kronik hastalığa işini yaparken yakalanan arkadaşlarımızın tenzil edip bi alt skala dan çalıştırıyorlar. bu kadar yükselen enflasyonda ben yüzde 16 la faturalara gelen zammı ödeyemem.. insaf yahu

  2. 2 yıl önce

    Merhaba Tolga bey.Bir teknisyen olarak kendimi bu şirkette çok kıymetsiz hissediyorum çünkü bütün kazıklar teknisyen kadrosuna atılıyor.Daha önce 10.0 – 10.1 skala olayları ve teknik destek icadı ile değersizleştirildik.En son Teknik destekten Teknisyenliğe intibak sınavında mühendis ve uzmanlar ile aynı Sınav girip kopya çekildi yalanıyla sadece Teknik destekler ikinci sınava tabi tutuldu ve 2. sınavın puanları açıklanmadan geçtiniz yada kaldınız maili geldi.Ve hatta daha önceden Teknik destek skalası öyle bir ayarlanmış ki intibak ettiğiniz halde brüt 50 TL zam vererek her şey sıfırlandı.Demem o ki, bu kadar aleni haksızlık ile ilk 5 MRO arasına girmek gibi hedefler sadece yöneticilerin bir yalanı.

  3. 2 yıl önce

    Çalışanlara yüzde kırk zam hayırlı olsun.

37 Yorum

  1. 2 yıl önce

    Bunu yazan kim bilmiyorum bende bir yorum yazayim derdimi anlatayim benim oglum makine muhendisliyini bitirdi biryildir is bulamiyo neymis tecruben yok diyorlar ise almasaniz nasil tecrubesi olsun bosami besyil emek verdik vasifsizlar daha cabuk is buluyo ne olur bu cocuklari duyun artik yardimci olun okumaktan soguduk cocuklarimiz cok yipraniyo ben bir muhendis annesiyim tekstilde calisip okuttum yazik cocugumun emekleride heba oluyo ben ona cok uzuluyorum

  2. 2 yıl önce

    Teknik destekten teknisyene geçip harf düşenler için bir yazı yazabilir misiniz? Memur, uzman ve mühendis skalasına geçenlerden kimsenin harfi düşmedi ama bizim düştü. 4 yıllık tdp a1 idim ve a0 teknisyen oldum. Neden böyle oluyor neden? Tolga bey lütfen bu konuya değinin lütfen. Önümüzdeki aralıkta tis var. En azından sendikaya sosyal medya aracılığı ile baskı kuralım. Zaten az maaş alıyoruz. Vardiyalarımız olmasa memurdan çok az alacağız. Vardiyamız olduğu halde a0 memurla aramızda 500 lira fark var. Hiçbir ülkede böyle bir şey yok. Yetkisiz teknisyen boeing de çalışan arkadaşım var, 6500 dolar maaş alıyor el insaf ya.

    Cevapla
  3. 2 yıl önce

    Hani Antalya da toplantı vardı hiç ses seda yok

    • 2 yıl önce

      Merhaba,
      Toplantı olduğu bilgisi doğru. Çıkan sonucu paylaşacağız.

      Cevapla
  4. 2 yıl önce

    %50 aşağısı az olur. Değmez.

  5. Enflasyon + %20 mi yoksa direkt toplam mı %20

    Cevapla
    • 2 yıl önce

      Toplam %20 diye duyum varmış. Memurlara %30, Varlık fonu şirketlerine %55 zam geldiği yerde thy personeline %20 vermek… Ne diyeyim.

  6. 2 yıl önce

    Zam oranı %20

  7. 2 yıl önce

    kimse kusura bakmasın eşek semer ilişkisi. teknisyenlerin başına ne geliyorsa teknisyenlerin duruşuyla alakalı. daha kendi yetkisinin farkında olmayan adam sonra çay çorba dağıtan kabin bizden neden fazla alıyor diyor. alacak tabi.

  8. 2 yıl önce

    Harika bir yazı. Kaleminize sağlık.
    7 yıldır Tdp olarak çalışıyorum, 5 yıldırda yetkiliyim. Gelen işi tüm sorumluluk ve riski alarak bizzat bizler (TDP) tek paşına yapıyoruz. Kime destek oluyoruz biri bize bunu açıklasın. Artık çoluk çocuğunuza beddua etmek istemiyoruz. Ucuz hesapları bırakıp hakkımız olan ünvanları bizlere teslim edin.

  9. 2 yıl önce

    Taşeron olarak ofisde çalışmaktayım geçen ay 6,900 bu ay 10400(sözde ikramiyeli çift maaş) aldık bu iki ayın ortalaması 8.650 TL. Şu dar zamanda bize zammı 1 ay önce yapmayıp süründürenler namazı kılıpda yarabbi şükür bugünde günaha girmedik sanıyorsunuz.İlerde çoluk çocuğunun başına bişey gelince benim günahım neydi diye cevap ararsan bu yazımı hatırla Mikail bey Ahmet bey…

    • Bu paraya 7 yıllık Td personeli bunun 5 yılı Qm olan personel çalışıyor bu şirkette.En son ay yatan maaş 8500 tl .Siz ofiste biz uçak üzerinde binlerce dolarlık uçak komponentine tamir bakım uyguluyoruz.Bir Allah ‘ın kulu da çıkıpta bu durumumuzu görmezden gelmemezlik yapmıyor.7 yılımı doldurdum işe girerken tk teknisyen ilanı açıpta ilk ay sonra bordromda td olduğumu öğrendim .7 yıldır sınavı geçmeye çalışıyorum Son sınavı kazandım .2.sınavda kazanamadınız diye mail atıldı.7 yıl boyunca bu zülmü yapanlara ve yapmaya devam edenlere hakkımı helal etmiyorum.Diğer tarafta buna müsade eden herkesin iki yakasında olacağım..

      Cevapla
  10. 2 yıl önce

    Paramizu verun

  11. Kar yağmur çamur demedik çalıştık bizde iyi zam istiyoruz bizim sırtımızda n alın teri dökmeden cebe 50-100 bin indirenlere hakkimizi yiyenlere helal etmiyoruz

  12. 2 yıl önce

    Özel şirketlere ve birçok kamuya bağlı kurum ve kuruluşlara %30 ila %60 arası zam verildiği bir ülkede, THY kendisine yakışanı yapar arkadaşlar.

  13. 2 yıl önce

    İstanbul havalimanin daki temizlikciler de THY bünyesinde olsun herkez sevinsin biz ikramiyeleri duydukça çok üzülüyoruz tayipp amca bizide al

  14. 2 yıl önce

    H. efendi çağırıyor. Önce tanıdık genel müdür yardımcısı var mi diye soruyor önden sonra zorla ikale imzala diye baskı yapıyor sirket memnun degilse yarin sari zarf gelir al parani git diyor .Bu davranışlarından sonra idari karar var diye mail geliyor bakıyorsunuz sözleşme fesh edilmiş zorla ikale imzalatilmaya çalışılıyor imzalamiyirsunuz işçi temsilcilerini altiyorsunuz avukat diye onun telefonunu veriyorlar açıyor telefonu avukat ayağına bağırıyor 4 + 3 alırsın başka birsey alamazsın anlaş diye bağırıyor calisanlarini korkutmaya çalışıyor . Böyle durumla karşılaşırsanız telefonda bağıran avukat değil. Yazıklar olsun sana H.efendi .Allah belanı versin Yaptıklarının beterini görürsün inşallah

  15. 2 yıl önce

    Gelişim üniversitesinde bir öğrenciniz olarak sonuna kadar katılıyorum size Tolga Hocam. Yazılarınızın devamını bekliyoruz. Yer hizmetlerinde olan gelişmeler hakkında da sizden yeni makaleler bekliyoruz

  16. 2 yıl önce

    Adam emekli olmuş 20 yıl burda çalışmış çocukları okumuş meslek sahibi olmuş hala on dan bundan meded umuyor çalışıyor. Ama çıkıpta bir yetkili demiyor ki bu adama yeter sen dinlen gençler gelsin devam etsin.utamaz adam çıkıp devlet küfür ediyor emekliye zam yapmadı diye

  17. 2 yıl önce

    THY’ nin uluslararası alandaki başarı öyküsünü birkaç kez paylaştın. Bu öyküde şampiyon olan atın elinde kırbaç acımasızca kamçılayan jokeyi öne çıkarılırken, alt yönetici kadrolarının acemi nalbant gibi ‘hem nalına hem mıhına vurarak’ canı yanan atı düşünmediğini, atın da bu başarıdan dolayı en azından sırtının sıvazlanması ve bu yıllarda yaşadığımız zor koşullarda ezilmesinin önlenmesi gerektiğini güzel ifade etmişsin.
    Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği ilkelerini hiçe sayarak yukarılara daha hoş görünmek için çalışanların hayatını riske edebilen alt yöneticilerin yanlışları ortaya çıktığında bugün cezalandırılabileceğini, sonrasında ise iyi hatırlanmayacağını, oysa bir insanın yaşama amacının sadece bugünü iyi yaşamak değil ileride iyi hatırlanmak olması gerektiğini babanı kaybettiğinde anladığını da yazmışsın. Kutlarım.

  18. 2 yıl önce

    Yazı sadece eleştirel değil olumlu konulara da parmak basan çok kiymetli yazı. Babadan ogula bu olsa gereke. Zaten daha da iyisi olamazdı. Sabiha Gökçen konusu ciddi bir husus. Sonunda ölüm de olabilirdi. Bence bu yazımızda bu tarz durumların da dikkatini çekmiş tabiri caizse proaktif bir anlayış benimsemissiniz. Zam konusuna da katılıyorum bir şeyleri sık söylemek hatırlatmak ve farkına vardırmak lazim. Bunun için hem kendim hem çalışma arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum

  19. 2 yıl önce

    Tgs air clinic 5m gibi iştirak ve taşeron olayı kaldırılsın hepsi thy bünyesinde olsun yüzde yüz iştirak yapılsın ayrımcılık bu şekilde biter

    • 2 yıl önce

      Biz çıkalım istersen reis? Ya da pilotlarda istifa etsin siz uçaklarıda uçurursunuz. Hatta ülkedeki herkes thy bünyesinde işe alınsın. Böylece ülkedeki tüm ayrımcılık biter.

      • 2 yıl önce

        SİZ DEĞİL BU DÜŞÜNCEYLE SEN ÇIK BENCE , KİM OLURSAN OL İNSANLARIN DÜŞÜNCELERİNİ KÜÇÜMSEYEMEZSİN İNSANLAR OLMAYACAĞINI BİLE BİLE HAYAL KURUYOR HEM GERÇEKLEŞSE DAHİ SENDEN ALIP TAŞERONA MI VERECEKLER BU NASIL TEPEDEN BAKMA ŞEKLİDİR İNSANLAR NE ZORLUKLARLA AİLE GEÇİNDİRİYOR TEMENNİ EDECEK TABİKİ KEŞKE KADRO OLSA KEÇKE MAAŞIMIZ BİRAZ DAHA ARTSA DİE SENİN TUZUN KURU HERHALDE ONLARCA THY KADROSUNDA Kİ ABİLERİMİZ KARDEŞLERİMİZ DUA EDİYOR OLUR İNŞALLAH DİE SEN HAYATINI KOLAY KAZANDIN HERHALDE Kİ EMPATİ YAPAMIYORSUN

        Cevapla
  20. 2 yıl önce

    Çalışanlara yüzde kırk zam hayırlı olsun.

  21. 2 yıl önce

    Mükemmel bir yazı. İnanılmaz bir ifade yeteneği. Umarım bugün ve yarın olumlu sonuçlar alınır ve bir nebze güzel bir tablo ortaya çıkar

  22. 2 yıl önce

    O kadar güzel noktalara basılmış bir yazı ki hangi yönetici okuyacak acaba hangisi hakkı hukuku gözeticek bakıcaz anlayacak halimizi bilemiyorum ama hâlâ şirkette yapışan adaletsizliklere karşı dik duruşunu gösteren işini özveriyle yapmaya çalışan insan varki örnegin atölyede bir abi cslik için ingilizce notu mülkatı herşeyi tamamken saygı deger müdürü silip atabiliyor adamın senelerini biraz daha beklesin kelimeleriyle ama bakın buraya bir denetleme oldumu direk bu arkadaşa yönlendirirler burasıda başka bir açı ,bir örnek daha söyleyeyim tdp olarak işe alınan arkadaş geliştiriyor kendisini iş,prosedür,bilgisayar sistemi ne ararsanız KT de oluyor mühürde basıyor denetlemeye bile sokuyorlar çocugu ama gel gelim sen 5 sene çalış sonra teknisyenlik sınavına gir ondada %30 luk dilime gir sonra mülakat felan teknisyen olursun.evet olur teknisyende olur yersenn iştee
    Ey yöneticiler içiniz cızlamazmı anadolunun küçük yerlerinden gelmiş surda kendinisi birşeyler katmaya çalışan insnaların haklarını yemek pardon pardonn sizleri yüce kutsanmış insanlar sizlerde degilki problemm sistem çok yanlış ilerliyor sistemm……..

  23. 2 yıl önce

    Merhaba Tolga bey.Bir teknisyen olarak kendimi bu şirkette çok kıymetsiz hissediyorum çünkü bütün kazıklar teknisyen kadrosuna atılıyor.Daha önce 10.0 – 10.1 skala olayları ve teknik destek icadı ile değersizleştirildik.En son Teknik destekten Teknisyenliğe intibak sınavında mühendis ve uzmanlar ile aynı Sınav girip kopya çekildi yalanıyla sadece Teknik destekler ikinci sınava tabi tutuldu ve 2. sınavın puanları açıklanmadan geçtiniz yada kaldınız maili geldi.Ve hatta daha önceden Teknik destek skalası öyle bir ayarlanmış ki intibak ettiğiniz halde brüt 50 TL zam vererek her şey sıfırlandı.Demem o ki, bu kadar aleni haksızlık ile ilk 5 MRO arasına girmek gibi hedefler sadece yöneticilerin bir yalanı.

    • 2 yıl önce

      Kesinlikle.. 4 yıldır TDP olarak çalışıyordum. Teknisyen skalasına geçtim. Arada 50 tl brüt farktan dolayı A0’a düştük ve benim 4 yılım yandı. Memur, uzman ve mühendis geçişlerinde kimse harf düşmedi. Bu nasıl bir adalet?

  24. Antalya toplantısında inşallah Teknisyenlere güzel bir zam bekliyoruz.Maalesef %16 yetersiz kalıyor şu an ki enflasyona göre. Markette haftada 1 fiyatlar değişiyor.

  25. 2 yıl önce

    Kaleminize sağlık babanız gibi sizde kitabın ortasından yazmışsınız. Artık teknisyenlere yapılan zulüm sona ermeli. Aynı kriterle işe alınıp daha düşük maaş için oynan oyunlardan yorulduk. Kronik hastalığa işini yaparken yakalanan arkadaşlarımızın tenzil edip bi alt skala dan çalıştırıyorlar. bu kadar yükselen enflasyonda ben yüzde 16 la faturalara gelen zammı ödeyemem.. insaf yahu