featured

THY üst düzey yöneticilerinin yaptığı 1 yıllık harcamayı açıkladı

Türk Hava Yolları (THY), üst düzey yöneticilerinin yaptığı 1 yıllık harcamayı açıkladı. Kuruluşun faaliyet raporuna göre, THY ve raporda adı verilen bağlı 2 şirketteki yönetim kurulu üyeleri ile üst düzey yöneticileri için 2020’de maaş ve diğer olanaklar dahil, toplam 19 milyon 466 bin 996 lira harcandı.

THY, her bir üye ve yöneticiye yapılan ödemeleri ise açıklamadı. Raporda yer alan “kurumsal yönetim uyum” skalasındaki “Yönetim kurulu üyeleri ve idari sorumluluğu bulunan yöneticilerine verilen ücretler, yıllık faaliyet raporunda kişi bazında açıklanmıştır” hanesine “kısmen” notu düşüldü ve “kişi bazında değil toplam harcama açıklanmıştır” ibaresi eklendi.

TOPLAM RAKAM

THY’nin, skaladaki “kişi bazında yapılan harcama” maddesine karşılık düştüğü not şöyle: “Yönetim kurulu üyeleri, genel müdür ve genel müdür yardımcılarına ödenen ücret ve ikramiye dahil tüm menfaatlerin toplamı yıllık faaliyet raporunda toplam olarak paylaşılmış olup, kişi bazında açıklanmamıştır.”

THY ve bağlı 2 şirketin yönetim kurulunda 22 yönetici var. Ancak 3 isim birden fazla yerde görev aldığı için toplamda 3 şirkette 19 ayrı isim görev yapıyor. Böylece rapora göre 19.5 milyon 19 kişiye dağıtılmış oldu.

‘MADDİ MENFAAT’ HARCAMASI

Yöneticilerine 1 yılda yapılan yaklaşık 19 milyon 466 bin 996 liralık harcama için de raporda, “Ödenen ücret, ikramiye, kullanımları için tahsis edilen araçlar ve iletişim harcamaları dahil tüm maddi menfaatlerin toplamı” ifadesi kullanıldı.  Huzur hakkı almayan yönetim kurulu ve icra kurulu üyelerine ayrıca her 3 ayda bir net maaş üzerinden brüt ikramiye ödendiği de belirtildi.

Raporda, “İcra kurulu ve yönetim kurulu üyelerine net ücret üzerinden ödeme yapılmaktadır. Huzur hakkı verilmemektedir. Ayrıca her üç ayda bir aylık net ücretleri tutarında brüt ikramiye ödenmektedir” denildi. İlker Aycı’nın başında olduğu THY’de 9, bağlı şirkette ise 6 yönetim kurulu üyesi bulunuyor. (sozcu)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Net maaş ve brüt ne kadar? Ayrıca araç vs maddi menfaatler kalem kalem niye açıklanmamış? Bir kişi birden fazla şirkette niye ve nasıl görev alır? 19 kişiye o para eşit şekilde mi dağıtıldı? Diğer şirketlerden de benzer şekilde ikramiye veya hesaplarda görülmeyecek şekilde maaş almadıkları ya da ödedik dedikleri rakamların doğru olduğu ne malum,hayatlarında her işlerini torpille yapmış,yaptırmış,kul hakkı yemiş,bir lokma bir hırka deyip ruhlarını para ve çıkara teslim etmiş olan insanlara güvenilir mi? Minareyi çalan kılıfını hazırlar bunlar her şeyi yapar hamdolsun. 

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Vah THY ne hallere düştün kişi başı 1 milyon TL kime yeter, huzur hakkı bile alamamışlar, bizde çalışanlar olarak kira fatura krediyi düşünüyoruz araba ev satıyoruz küçük insanların küçük problemleri işte kusura bakmayın

    Cevapla
  3. Bizde borçları ödeyemedik arabayı sattık falan, sıkıntı yok birileri daha rahat çocuklarımın rızkını yesin.. 2023 biran önce gelsin diye sabrediyorum hepsi bu.

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Allah var bende teknik çalışanıyım. 2020 de bizede düştü birşeyler hamd olsun 50bin TL 2020 de toplam ödeme aldım. ????.

    Cevapla
  5. kaptan 120 alıyor birader, yanlışın var.

    Cevapla
  6. nasıl batmıyor bu şirket anlamıyorum

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Kaptanın 80 90 bin aldığı şirkette yönetiminin aylığı 100 bin ise bundan normal ne olabilir…..

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Torpille bir yere gelen kişiye bir firma adı verilip, oranın yönetim kuruluna da geç ama ödeme yapılmayacak dense o kişinin hayır deme şansı var mı?

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    Thy hala döviz kuru üzerinden maaş verdiği, araba,benzin, telefon, kira masraflarını karşıladığı yurtdışı müdürlerinin yurtdışı gelir vergilerini ödüyor sebebi de Türkiye’de döviz artınca sevinen,düşünce üzülen çıkarcı torpilli tosuncukların ceplerine daha çok para girsin. Ayrıca 40 yerde yönetici olup da maaş veya huzur hakkı almıyorum diyen zat da o yerlerden thy’deki gibi 3 ayda bir ikramiye alıyordur yoksa biri niye bir sürü değişik yerde yönetim kurulu üyesi olsun ki? O şirketlerde çalışıyorum dese hangi birine yetişecek yok çalışmıyorsa niye üye,ismi neden oralarda o zaman. Ülkede çürümemiş, kokuşmamış, bozulmamış bir yer kaldı mı acaba ?

    Cevapla