featured

THY Uçağı Havada Motor Durdurdu! Yolcular Pilota Saldırdı!

Uçakta Panik! THY Uçağı Motoru Durdu! Ağlayan Yolcular Pilota Saldırdı! İstanbul Bodrum Uçağında Neler Oldu?

Türk Hava Yolları’na ait İstanbul-Bodrum uçağında korku dolu anlar yaşanırken motorların durmasının ardından uçağın 5-10 metre irtifa kaybettiği öğrenildi.

Oda TV’nin haberine göre uçağın yere inmesinin ardından yolculardan bazılarının pilotu dövmeye kalkıştığı görüldü.

Linç edilmeye çalışan pilota,  araya giren diğer yolcuların yardım ettiği belirtildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 Yorum

  1. 2 yıl önce

    Bu ne biçim haber? Uçak havada motor durdurur mu? Durdursa 5-10 metre irtifa mı kaybeder? Sefa abi bu hairporthaber gibi olmuş

    Cevapla
    • Yönetici 2 yıl önce

      Oda TV haberi:) tek motora kalmıştır. tek motorla devam eder en yakın meydana iner

      Cevapla
  2. 2 yıl önce

    Thy yi kötülicekler ya nasıl haber yapıcaklarını sasırdılar pilot drift yapmıs yanlayarak inmiş fln dememişler allahtan

    Cevapla
  3. 2 yıl önce

    Motor durunca uçak da durmuştur haliyle. Havada 5-10 dk. beklemişler, sonra çalışınca tekrar devam etmişlerdir.

    Cevapla
  4. 2 yıl önce

    Sayın Sefa Bey Bu ve bunun gibi haberler sizden habersiz mi yayınlanıyor. Haber başlığı ve içeriği son derece acemice hazırlanmış ve paylaşılmış. Oda TV havacı mı ki oradaki haberi aynen olduğu gibi yayınlıyorsunuz. Burada Bi art niyet seziyorum. Yani sizin aklınız alıyormu böyle bir olayı. Benzer şekilde Mayıs ayı içerisinde yine böyle bir haber yayınlandı. İstanbul-Bingöl seferinde yok efendim bomba patladı, ateş çıktı, uçak hava da biraz bekledi sonra kaldığın yerden devam etti. Evet aynen böyle yazıyordu. Size ve sayfanıza güvenilirliğimizi kaybediyoruz.

    Cevapla
    • Yönetici 2 yıl önce

      Haber ODATV den alıntı. Bu tür haberleri başka bir kaynaktan aldığınızda içerikte değişiklik yapamazsınız. Yanlışlık varsa yorum atarak okurları aydınlatırsınız. Bizde zaten öyle yaptık. Aksi takdirde ODATV sizi kendi yaptıkları haberde değişiklik yapmanızdan dolayı ihtar çekebilir. Bu tür durumda haber aynen yazılır ve altına yorum atarak okur aydınlatılır.

      Cevapla
  5. 2 yıl önce

    Uçağın, istem dışı bir nedenle tek motora kalması birşey, haberde yazıldığı şekliyle “uçağın motorları durdu” demek başka birşey. Haberi hazırlayan galiba magazinci bir kişi, bu tür ifadelere çok dikkat etmek gerekir. Yolcuların tepkisini çekip pilota saldırmaya yeltenecek ne gibi bir olay olmuş? Hadi olmuş diyelim; aklı başında olmayan ve hiddetini kontrol edemeyenler var: Bodrum’da iç hatlarda yolcu köprüsü yok… Burada uçak ya terminale yakın park eder ve yolcu yürüyerek bagaj alımına gider ya da uçak remote gate’de park ederse Cobus’lar gelir yolcuyu terminale taşır. Ortada yolcuların tepkisini çekecek kadar vahim bir durum varsa, uçağın sol ön değil sol arka kapısı açılır ve yolcu tahliyesi oradan yapılır. Bu durumda yolcunun apronda başıboş kalmamasına ve de kokpit tarafında da kimsenin toplanmamasına dikkat edilir. Kokpit ekibi de güvenlik gerekçesiyle ön sağ (sol değil…) kapıdan aprona indirilip bir araçla terminale taşınır.

    Cevapla
    • Yönetici 2 yıl önce

      Haber ODATV den alıntı. Bu tür haberleri başka bir kaynaktan aldığınızda içerikte değişiklik yapamazsınız. Yanlışlık varsa yorum atarak okurları aydınlatırsınız. Bizde zaten öyle yaptık.

      Cevapla
  6. 2 yıl önce

    Motorlarin ?

    Cevapla
  7. 2 yıl önce

    Haberde motorlar durmus:’motorların durmasının ardından uçağın 5-10 metre irtifa kaybettiği öğrenildi.’ 2 motor olduguna gore ikisi de durmus. Normalde dakikalar suren motor tekrar calistirma prosedurunde max 10 metre irtifa kaybetmis. Helal olsun pilota. Ucagi planor yapmis. Yine yaranamamis.

    Cevapla
  8. Flight radara girdim BJV’ye uçan tüm 77lerin 7 günlük uçuşuna irtifa değişikliklerini gösteren uçuşları tekrar oynattım oynatmadan önce uçuş rotasındaki ani renk değişimi varmı diye baktım hayır yok (olsaydı boeinge girip AHM’den uçak kodunu belirleyip arızanın sebep olduğu arıza koduna bakardım) yani irtifa kaybı olan uçuş safhalı uçuş yok yani yalan haber oda tv haberi mabadından yazmış teknoloji yok gps yok bişi yok bizde kör kuyularda gibi haberi yedik yuttuk

    Cevapla
  9. 2 yıl önce

    Yolcular yanlarinda radar altimetresi mi getirmisler ki 5 m irtifa kaybini hemen anlamislar?

    Cevapla
  10. 2 yıl önce

    @ Sn. 77CS:İyi yapmışsınız ama söz konusu olayın (tabi baştan sona uydurma bir OdaTV haberi değilse…) burada yapılan habere istinaden illa ki bir Boeing 77W’de olduğu kanısına nereden vardınız? (OdaTV’de arama yapmadım…) BJV’ye 789, 321, 738, 737-MAX8’ler daha çok uçmakta.

    Cevapla
  11. Sn.Sefa bey,size mantıksız gelen bu tür alıntı haberleri hiç kullanmayın daha iyi.Kalitenize gölge düşüyor.Bu haberi siz kullanmasanız ne olur?Haber atlamış olmazsınız.Markaniza gölge düşmesin.

    Cevapla
  12. 2 yıl önce

    Pilotu dövmek isteyenler Türkiye icinde ve tüm Türkiye hava yolları ucak da ucma yasak sart.

    Cevapla