THY, Tel Aviv Uçuşlarını Mart 2025'e Kadar İptal Ediyor

THY, Tel Aviv Uçuşlarını Mart 2025’e Kadar İptal Ediyor

Türk Hava Yolları’nın Mart 2025’e kadar İsrail-Tel Aviv Ben Gurion Uluslararası Havalimanı’na tüm uçuşlarını iptal ettiği bildirildi. Savaşın başlamasının ardından uçuşları askıya alan havayolunun bu yılın sonlarında İsrail’e dönmesi bekleniyordu ancak bu askıya alma kararı uzatıldı.

Türk Hava Yolları, İsrail’deki istikrarsız durumu gerekçe göstererek ilk olarak 10 Ekim’de İsrail’e uçuşları askıya almıştı. Uçuşların bir sonraki duyuruya kadar durdurulacağını belirten Türk Hava Yolları, daha sonra Ekim 2024’te yeniden başlayacağını duyurdu. Ancak Globes, İstanbul ile Tel Aviv arasındaki tüm uçuşların Mart 2025’e kadar iptal edildiğini duyurdu.

Şu anda Tel Aviv’den İstanbul’a direkt uçuş yapan havayolu şirketi bulunmuyor. Türk Hava Yolları’nın geniş uluslararası ağı göz önüne alındığında, pazardaki yokluğu ve iki ülke arasındaki uçuşları durduran diğer havayolları da Tel Aviv’de hava yolculuğunu etkiledi. İstanbul, İsrail’den dünyanın çeşitli noktalarına seyahat eden yolcular için önemli bir bağlantı noktası olmuştu.

Geçtiğimiz yıl İsrail ile Türkiye arasındaki uçuşlar, iki ülkenin diplomatik bağlarını güçlendirmesi nedeniyle önemli ölçüde artmıştı. Şubat 2023’te İsrail havayolları, 16 yıllık bir aradan sonra Türkiye’ye uçuşlara yeniden başlamış ve üç büyük havayolu da tarifeli seferler yürütüyordu. 

Bunun iki ülke arasındaki turizmi artırması bekleniyordu. İsrail Dışişleri Bakanı, yıl sonuna kadar yaklaşık 1 milyon İsraillinin Türkiye’yi ziyaret edeceğini tahmin ediyordu; bu da 2022’ye göre %25’lik bir artış anlamına geliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 7 ay önce

    Zalimler icin yasasin cehennem

    Cevapla