featured

THY TEKNİK PERSONELİNDEN BÜYÜK FEDAKARLIK (!)

Yaşadığı ekonomik sıkıntı nedeniyle kokpit ve kabin personelinin 2017 zamlarını donduran Türk Hava Yolları’nda THY Teknik çalışanları da maaş zamlarını dondurdu.
Yaşadığı ekonomik sıkıntı nedeniyle kokpit ve kabin personelinin 2017 zamlarını donduran Türk Hava Yollarına bir iyi haber de THY Teknik çalışanlarından geldi. Çelik İş Sendikasının THY yönetimi ile yaptığı protokolle maaş zamlarını dondururken, az maaş alan personel bu uygulamadan ayrı tutularak maaş zamlarını tam alacak.
DÜŞÜK MAAŞ ALANLAR KARARIN DIŞINDA
Türk Hava Yolları ile 2017 maaş zamlarını dondurma protokolü imzalayan Çelik İş Sendikası düşük maaş alan üyelerini bu protokolden ayrı tuttu. Türk Hava Yolları ile Çelik İş Sendikası arasında imzalanan protokole göre destek personeli, teknik destek personeli, uçak bakım, boya personeli, mefruşatçı personel 5. dönem toplu iş sözleşmesinde ön görülen yüzde 5,23 zammı alacak. İmzalanan protokolle THY Teknik yönetimi, protokolün geçerlilik süresi boyunca 4857 sayılı iş kanununun 29. maddesi kapsamında toplu işçi çıkarılamayacak.
“THY SIKINTI YAŞARSA ÜYELERİMİZ DE YAŞAR”
THY Teknik’de zamların dondurulma kararını alan Çelik İş Sendikası İstanbul Havacılık Başkanı Yavuz Güver,”Üyelerimize anket yaparak çalışma huzurunu bozmak istemedik. Onları ‘Evet’ci veya ‘Hayır’cı olarak ikiye bölerek, çalışma huzurunu bozmak ve çalışanları zor durumda bırakmak istemedik. Eğer sendika isek, sorumluluk makamı isek, bu kararı bizim almamız gerekirdi. Bu kararı da biz aldık. Bu şirket bizim şirketimiz. THY sıkıntı yaşarsa bizim üyelerimiz de sıkıntı yaşayacak. Bu nedenle bu kararı aldık. THY çalışanlarımızın haklarını sonuna kadar verecektir. Bizde sendika olarak çalışanlarımızın haklarını sonuna kadar takip edeceğiz” dedi.(Alıntı:haberler.com)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

22 Yorum

  1. 8 yıl önce

    İşveren geliyor sendikaya diyor ki ya işçi çıkaracağım ya da zamlar indirilecek. Sendika işçi kıyımını göze alamıyor ve kabül ediyor.

    Cevapla
  2. 8 yıl önce

    Bizler tamam da . Ama gereksiz müdür mevkilerinede kaldırıp şefliğe döndürebiliriniz . Ortalama ao ile birlikte 600 müdürün olduğundan bahsediliyo . Müdürlerin maaslarını cogu biliyordur. Şirketin 1 ayda 600 müdürün ödediği maaşı düşünün .

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      Onlar sadece görünen müdürler, bide müdürlükleri düşürüldüğü halde hala müdür maaşı alan zatı muhremeler var, neymiş onların anlaşmasında oyle bir madde varmış.
      Bu anlaşma maddeleri sadece teknisyenlerin aleyhine çalılıyor. Memura mühendise gelince kıymetli personel, işi teknik bakım olan şirkette teknik bakım yapanlar (Tenisyenler ) ise cs olamadı diye maaşı düşürülür, Cs oldu diye maaşı yükseltileceği yere !

      Cevapla
    • 8 yıl önce

      Sayının o kadar fazla olduğunu düşünmüyorum

      Cevapla
  3. 8 yıl önce

    Bu sirketin emekcileri bir butun olarak buyuk fedakarlikda bulunmustur!!

    Cevapla
  4. Bu sirketin butun calisanlari buyuk fedakarlik gostermistir!

    Cevapla
  5. Sendikanin dedigi “bu sirket bizim sirketimiz” lafi aslinda bu sendika THY nin sendikasi olmaliydi. 2018 ocaginda bu 12 ay boyunca verilmeyecwk olan zamlar +2018 zamlarini alabileceklerini garanti etmislermi? Bize herhangi bir teminat gosterebiliyolarmi? Tabikide hayir…

    Cevapla
  6. 8 yıl önce

    Yavuz guner iyi hikaye yaziyorsun anket yapsaydin ne cikacagi belliydi zaten peki sirket hepimizindi kar ederken teknikte temettu dagitilmadi ve yukari cagirilan insanlar isten cikarilmiyorda tatilemi gonderiliyor madem fedakarlik yapiyorsun bu surecteki sendika aidatlarini sirkete birak seninde elinin tasin altinda oldugunu gorelim

    Cevapla
    • Sendika elini taşın altına koymuş. Bütün üyelerin kul hakkını sırtına almış. Daha ne olsun !

      Cevapla
  7. Shyo mezunları alım bekliyor,sefa bey bu konuda hakkında herhangi bir bilginiz var mı?

    Cevapla
  8. 8 yıl önce

    Thy teknik 31 ocak 2017 de küçülmeye gidiyoruz diye işten çıkardılar.60 yaş dediler.60 yaş üstü birçok kişi varken 60 yaş altı işten çırıldılar.Allaha havale ediyorum.

    Cevapla
  9. bu şirketin bu hale gelmesinde en büyük pay hamdi ve temel ile onların şirkete kendileri gibi torpille sokulan yöneticileridir neden onlardan hesap sorulmuyor ? neden hala yöneticilere dünya kadar maaşlar ödeniyor abuk sabuk reklamlara vs milyonlarca dolar ödeniyor? neden bunlar olurken çalışanlardan feda isteniyor?

    Cevapla
  10. 8 yıl önce

    Gazetecileri bağlayıp haber yaptırtmış bu çelik iş. Tabii tepki müthiş hemen diğer haber sitelerini devreye sokmuşlar

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      ufaklık önce bir iki sözleşme gör sonra konuş

      Cevapla
      • 8 yıl önce

        Ne sözleşmesi japon askeri biz iki tane çelik iş in sözleşmesini gördük onların berbat olduğunu da gördük sen galiba sendikadan bi menfaatin var yoksa böyle bir şeyi aklı olan biri savunmaz

        Cevapla
  11. 8 yıl önce

    Bu Alıntı haberle sizin görüşünüz tamamen zıt. Haber sitesi nemalanmış mıdır acep. Neden teknikte çalışanlar ile bir söyleşi yapılmaz ki.Tek taraflı habercilik mi olur.

    Cevapla
  12. Sendika da fedakarlık yaparak bu süre zarfında aidat almasın.O zaman anlarız tek taraflı fedakarlık olmadığını.

    Cevapla
  13. 8 yıl önce

    Eyy hakkımızı savunan Çelik iş sendikası!! Teknik Desteklere zam yaptın A0 teknisyenlere neden yapmadın? Bizim aldığımız maaş çok mu yüksek geldi Allah aşkına? Brüt 3000TL diyor elimize geçen para 2300’dü geçen ay.

    Cevapla
  14. 8 yıl önce

    Thy şirketlerinde kaç müdür müdür yardımcısı var? Bilen varsa yazabilir mi

    Cevapla
  15. Airlinehaber, sayfanızda yorumları ”beğen’ ya da ‘beğenme’ butonu neden yok, olması gerekir…

    Cevapla
  16. 8 yıl önce

    Teknik destek personellerin Tekniseyen olma durumu varmıdır ?

    Cevapla
  17. 8 yıl önce

    Teknik destek personellerin Teknisyen olma durumu nedir ?

    Cevapla