featured

THY TEKNİK A.Ş. ile ÖZÇELİK-İŞ sendikası arasındaki görüşme sonuçlandı

THY TEKNİK A.Ş. ile ÖZÇELİK-İŞ sendikası arasında 3 aydır uzlaşma görüşmelerinin bugün nihai karara bağlanması bekleniyor.
Bildiğiniz üzere airlinehaber olarak yapılan tüm görüşmeleri an be an sizlere aktarmaya çalıştık ve çalışacağız.
TEKNİK A.Ş. ile ÖZÇELİK-İŞ sendikası arasındaki 6.Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri TEKNİK A.Ş. çalışanlarının haklarının iyileştirmesi çabası 3 aydır sonuç a varılamadı. Bugün saat 14:00 de başlayan görüşmede çıkacak sonuç merakla bekleniyor.
Tarafımıza gelen bilgiler doğrultusunda; 
Sözleşmenin ilk 6 aylık dönemi için % 12,5 veriliyor, ancak daha önceki TİS lerden farklı olarak bu ilk 6 ayın ikinci bölümü olan ekim/kasım/Aralık ayları için ilave olarak % 9 enflasyon farkı uygulanıyor
Personel 4 aylık birikmiş fark alacak. Bu farkın 3 ayı % 12,5 luk fark, 4.ayı ise % 21,5 luk fark olacak.
Yani 1 ekim itibariyle hak ettiği maaş temmuza göre % 21,5 zamlı olacak.
1 ocak 2019 dan sonraki diğer 6 aylık dönemler için de yine enflasyon farkı verilmesi kararlaştırıldı.
SOSYAL YARDIM : 800 TL  ve 5000 TL net imza parası. Herkese seyyanen 100 TL
Zam farkları ayın 8 inde maaşlara ilave edilecek

DEVAMI GELECEK…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

286 Yorum

  1. Yönetici 6 yıl önce

    TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ FİYASKOSU https://www.youtube.com/watch?v=Rlcq4ndqnK0&t=258s

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    Muhasebeci Fazıl’ın son kazığı , kendisine maaş kazandıran çalışanlara . Sendikaya laf yok , onlar şahane aidatlarına bakar .

    Cevapla
  3. 6 yıl önce

    Sözleşme zammi 12.5 zaten bunun Ocak haziran arası 9.17 yani ala ala %3.33 zam almışlar.Tutmuslar üstüne temmuz Ağustos Eylül için 9.33 olan enflasyonu %9 almışlar.ekim Kasım ve aralik ayinida şimdiden %9 bağlamışlar enflasyon fazla çıkarsa eksigi tamamlayacaklar az çıkarsa %9 almış olacağız.
    Utanmadan başarı demişler hiç biri nde hesap yok ozan yok mizan yok.Adam TDP ye 100 TL seyyanen almış diyor ki %10eder diyor bizim iş üç.taz. 869 TL biliyormusunuz ey şirket çalışanları birbirinizi yiyin siz hala birileri eziliyor.Kimsenin parasinda gözümüz yok makası açıyorlar kapatacaklarina.Lutfen bu işi beceremedim elimizden bu geldi diye konuşun yoksa siz başarı zafer dedikçe yediğiniz bedduanın haddi hesabı yok bu arada sayın sendikacılar 869 100 tlsi %11.5 yapar daha çok övünebilirsiniz.
    Yazmadan geçemeyeceğim.temmuz Ağustos Eylül farklarını alırken %12.5 üstünden hesaplayıp verecekler kimse 21,5 diye hesap yapmasın.

    Cevapla
  4. 6 yıl önce

    Ulan Teknik destek personelinin maaşı ile teknisyen maaşının arasındaki fark nerdeyse 1000 tl. Tdp ye seyyanen 100 tl teknisyene 150 tl. Aynı işi yapıyoruz aramızdaki farkın kapanmasi gerekliyken neden açılıyor sendikaa. Teknisyenler az alsın demiyorum teknik desteğe iyileştirme yapılmalı 3000 tl altı rakamla istanbulda türk hava yolları personeli olarak çalışmak gerçekten utanç ve gerçekten ev geçindirmek zor.Zengini zengin yapmayalım fakiri zenginleştirelim

    Cevapla
  5. 6 yıl önce

    Pegasus %54 zam aldı demekki neymiş

    Cevapla
  6. 6 yıl önce

    Tosuncukların zoruna gitmis yunanistan bileti alana roma bileti benden herkes cs olsun diye 100 lira alamadık diye de dertlenmemis olursunuz :)))

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sende ne boş konudasın be bilader AMM açamayanlar kalitede aç diyoruz nasıl açacağımı bilmiyorum diyorsunuz ulan siz necisiniz neyi kalite kontrol edersiniz bilmediğiniz işin başında duruyosun 2 lak lak yapıyosn 6-7 bin maaşı kapıyosun ne güzel istanbul beehhhh

      Cevapla
  7. 6 yıl önce

    Uzman memur ve muhendise 100 tl seyyanen zam yapilmadi Allah belqni versin celik is

    Cevapla
  8. 6 yıl önce

    Adamlar daha hesap yapmayı bilmiyor
    Yüzde 12.5 değerine ek olarak yüzde 9 eklenecektir denilip toplamda yüzde 21.5 zam olacaktır demişler. Toplayarak gitmiş. Toplamda yüzde 21.5 demek yüzde 12.5 değerine yüzde 8 eklemek demektir. Kimler yönetiyor bu sendikayı Ya Rab. İnsanın aklıyla dalga geçiyorlar resmen. Sonuçta özet olarak enflasyon artı 2.13 puan alınmıştır. Tüik yılbaşından ocak eylül arası enflasyon değeri yüzde19.37 yapılan zam ise 21.5
    He bu arada M,N,O bu kadar da değil yazık. Seyyanenlerde farklı değerler mevcut. uzmana mühendise cs teknisyene seyyanen de yok.

    Cevapla
  9. 6 yıl önce

    Sefa Abi, senden Allah razı olsun senin gibi yürekli hakkımızı savunan kişiler olsaydı şimdiye Teknik çok farklı durumda olurdu..

    Cevapla
  10. 6 yıl önce

    Ne biliyor da konuşacak mış
    Anca dergi bassa

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Lütfen biliyorum diyerek ya da bu biliyor diyebileceğini ikna ederek gel ki kurula, sen yap o işi beğenmediklerine bırakmaktansa

      Cevapla
  11. 6 yıl önce

    Dolandırıcı ÖZ-ÇELİK.teknikten aylık 550 bin sendika aidatı alıyoruz kardemirden 720 bin alıyoruz diye teknigi küçümseyen köpeklerden bundan daha iyi bir anlaşma beklenemezdi.Sefa Bey olmasa 3 aylık %9 da alamayacaktık.Pazardan bir tane satıcı getirip oturtsak sözleşme masasına bundan daha iyi sözleşme imzalamazsa yüzüme tükürün.

    Cevapla
  12. 6 yıl önce

    Ulen basıyonuz parayı alıyonuz yetkiyi naylon csler sizi bir de zam begenmiyor köftehorlar

    Cevapla
    • Kalite personeli olup uçakta 1 defa çalışmayıp uçuşa gidenler var bunlara ne diyeceksin??? Sana ne insanlar nereden alıyorsa alıyor. Sen problemi düzeltmeye bak sivil havacılık adam gibi sınav yaptı da biz mi girmedik?

      Cevapla
  13. 6 yıl önce

    Ocakla haziran arası enflasyonunu kimse konuşmamış? O 6 ayın enflasyonunu biz almadıkki? Temmuz agustos eylül %12 ekim ksım aralık %9 onu anladıkta, ocakla haziran arası? Burda bir saçmalık var

    Cevapla
  14. 6 yıl önce

    Ilker aycı yusde 70 verin demis kesin bilgi varol ilker başgan

    Cevapla
  15. 6 yıl önce

    Cs lere 100tl seyyanen zam yok

    Cevapla
  16. 6 yıl önce

    Arkadaşlar ilker bey zam oranlarında iyileştirme yapacakmış. Sendika bu yüzden açıklama yapmıyor.

    Cevapla
  17. 6 yıl önce

    Ah o A.O da ben de olsaydım açık denizlere yol alsaydim :)

    Cevapla
  18. 6 yıl önce

    İlk 6 ay temmuz ağustos eylül %12.5 ekim kasım aralık %9 zam. Yani İlk 6 ay %12.5 + %9. Zaten yönetim %14.7 vermişti. Kaç aydır %6.8 için mi milletin anasını ağlattınız. Pilotlar sorgusuz sualsiz. %50zam. Lion airlines ın başına gelen en son b737-8 max kazası tecrübesiz teknik ekibin hatası gibi gözüküyor. İnşallah THY nin başına böyle bir olay gelmez. Zira teknikte bu saatten sonra tecrübeli kimse kalmaz. Zaten yeni İstanbul Havalimanı ile açılacak ve yerleşkesi olacak diğer bakım şirketlerine zamanla transferler olacak. Zaten kimse kalmadı. Thy de bu bakış açısı ile yönetilen tekniğin sonu kötü.

    Cevapla
  19. Beyler son bomba. İlker başkan el koymuş olaya

    Cevapla
  20. “Merkez Bankası’nın 2018 sonu enflasyon tahmini yüzde 13.4’ten yüzde 23.5’e yükseldi…” İmzaların 4 ay atılmayıp enflasyon tahmininden önce atılmasıda şeytanlıklarından..Beddua edemiyorum ama bu hak burda kalmaz. En temel sorun şu; para sosyal haklar kazanılmadı kazanılamaz bu sendika ile, ama hergün itibarsızlaştırıldığımız gerçeği canımı çok yakıyor. Can yakanın canı yanar. Bu insanlar birgün saygıyıda hakkınıda kazanır ama bu kurum belki o gün bütün prestijini kaybeder. Havacılık hata , kaza kabul etmez…

    Cevapla
  21. 6 yıl önce

    Şirket sadece devlet kurumumdan alınan İngilizce belgelerini kabul etsin

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      İşte inkiliççe hocanız geldi. Adını söyleyebiliyosun sadece inkiliççe kalkmış ahkam kesiyosun. Eline tornavidayı alsan göööözüne kaçırırsın. Teknisyenler olmasa hepiniz açsınız aç! Hepiniz bunu biliyosunuz ama yinede gidip gelip Teknisyenlere çamur atıyorsunuz!

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      kalite daha AMM açmayı bilmiyorsun gelmiş burada ingilizce meydan okuyorsun seni ingilizce kelimelerle dokunmadan döverim bu yetkisiz halimle adam ol.

      Cevapla
  22. 6 yıl önce

    Zam ne olursa olsun arkadaşlar bir an önce ROMA ya gidip boş kağıtla nasıl lisans aldıklarını artık herkes biliyor kalite nerede shgm nerde

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Madem kolay sen neden gitmiyorsun?!

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Lan madem o kadar kolay sende git. Sanane milletin modulleri nereden verdiğinden. Nerden verirse versin o seni bağlamaz. Hiç kimseyi bağlamaz. Sonuçta şirkette yetkilenmeden dil mülakatına giriyor mu? Tabiki de giriyor. Dil belgesi getiriyormu? Tabiki getiriyor. Adam şirketteki prosedürü sağlıyor dimi. Eee Sanane lan. biz sendikadan önce, senin gibi kansızları aramızdan süpürmemiz lazım. Senin gibiler ile hiç bir şey kazanılmaz.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Kısmen doğru da olsa söylediğiniz böyle bir imkan varsa değerlendirirsin. Biz anadolu üninin sınavları geçtik ne oldu sanki? Uber teknisyen mi oluyoruz? İşi bilen yine kendini gösteriyor.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bu tür yaratıkların üstüne biri toprak atsın sesi fazla çıkıyor şirketi bi sallasan teknisyen kalmaz senin bu dediğine eşşekler güler kardeş.

      Cevapla
  23. 6 yıl önce

    Sorun hat yada revizyon değil arkadaşlar sorun şirketin A kategori lisans sınavını veremeyen adamların ROMA dan B1 alıp gelmeleri bunların bi kısmın da İngilizce bilgisi yok

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Madem öyle gel mor delik yiyorsa.. bütün Yunan kuruluşlarının sertifikalarıda iptal olsun ?

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      İşte senin gibiler yüzünden bu haldeyiz zaten şu haberin konusuna bak bide yazdığın yoruma bak TABİ ÇÛNKİ̇ SENİN ZAM A PARAYA İHTİYACİN YOK HEM ŞİRKETTEN KAZANİYORSUN HEMDE ARKADAŞLARİ SINAVA GÖTÜRÛYORSUN. Yolunuzu bulmuşsunuz ne diyeyim bol kazançlar yöneticilerin senin gibilere göz yumması da size daha çok güç ve daha çok öğrenci bulup kazanmanız anlamına geliyor

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      İşte siz şirketin eline koz veriyorsunuz bu adamlar daha kendi kendilerini yiyorlar bunlara yüzde 10 yapsakta birlik olamazlar diyorlar. Sanki hepiniz doğuştan lisanslısınız.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sen nasıl verdin sınavları. Bence senin sorunun nr biliyormusun shgm almışsın hiçbiyerde geçerli değil bir kaç arap ülkesi hariç. Ama Easa dünyada geçerli. Sen bunu kıskanıyorsun

      Cevapla
  24. 6 yıl önce

    item yazmayi bimeyen ,gram ingilizcesi olmayan haketmeyen, kopya cekerek sagdan soldan lisans alan adami cs yaparsaniz yonetici derki ben sizlerin nasil lisans aldiginizi biliyorum size yuzde 3 zam cooook bile beyleeeeeer` . bu tayfaya enf arti yuzde 3 zam gercekten fazla.Bu sirket hakedenle haketmeyene ayni degeri verdigi icin kaymak tabaka her zaman gitti.

    Cevapla
  25. 6 yıl önce

    Sefa abi İlker beye mesaj atın lütfen İşveren ve sendika teknik çalışanlara kazık attılar resmen. Lütfen bunu bildirin sefa abi. İlker bey duruma müdahale edecektir. Bu böyle olamaz. Sefa abi duy sesimizi.. offf ağlayacağım yemin ederim. Enayi yerine koyulmaktan ağlayacağım şerefsizim. Sefa abi ne olur üstüne düş bu olayın.

    Cevapla
  26. 6 yıl önce

    Sefa bey günaydın
    Bu sözleşmede kelime oyunu mu dersiniz anlam farkımı dersiniz bilemem ama bence bir yanlışlık var.
    Temiz ağustos eylül farkları yok gibi görünüyor. Sizin görüşünüz nedir?
    Teşekkürler

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Verdiği %12.5 oranın %9 u temmuz Ağustos Eylül zaten. yani%3.5 ekstra aldın demek. hesapla. Diğeri enflasyon. O kadar komik ki

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Demek istediğiniz anlıyorum maaşa etki edecek birşey olmadığını da biliyorum. Bahsettiğin konuyu tam anlatamadım sanırım.
      Bizim şuan %12.5+9 almamız lazım toplam 9 ay için. Ama açıklamalarda bu %9 olan fark ekim kasım aralık ayları için bahsedilmiş. Sanki temmuz ağustos eylül için geçerli olan %9 son üç ay için verilmiş eğer son üç ay da çıkan enflasyon %9 üstü olursa zam tekrar ocakta zam alacağız gibi yazılmış. Anlatmak istediğim buydu

      Cevapla
    • Daha basit bir dille;
      12.5+9 aldıktan sonra ekim kasım aralık aylarında açıklanan 3 aylık enflasyon toplamı ne ise onu tekrar ocak ayına eklemeleri lazım.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ocak haziran. %9 u hesaplamadilar işte. Sefa beyin bahsettiği olay bu. İlk 9 ay %23 bekliyorduk. Kalan son 3 ayı da enflasyon eklendi diye bekliyorduk. Maalesef öle olmadı. Sendika ve işveren resmen kazık attılar.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      zaten bilmedikleri için öyle yazmışlar. işin aslı ilk 6 ay 12,5 sonraki 6 ay enf farkı. sadece ikinci altı ay enf farkının 9 unu 3 ay önceden vercekler. ocaktan itibaren de açıklanan enflasyondan verdikleri 9 u düşüp temmuz 2019 a kadar kalan farkı yansıtcaklar

      Cevapla
  27. 6 yıl önce

    Sendika tam 17 saattir üyelerine bilgilendirme yapmıyor.Yapacakları bilgilendirmede aylardır üzerinde anlaşamadıkları tis in sonunda imzalanması.Utançlarından olsa gerek sesleri çıkmıyor.

    Cevapla
  28. 6 yıl önce

    %3,5 zam vay beee müthiş

    Cevapla
  29. 6 yıl önce

    18 yıllık çalışandan.. bu şirket hiç bir zaman ülkedeki enflasyonu kabul ederek zam vermedi.. maaşlara zam %1 ayın 8’inde görelim

    Cevapla
  30. 6 yıl önce

    5000tl için sözleşme 3 sene olmuş
    enflasyon akıl oyunuyla 3 senemiz %3.5 a satılmış
    o crs için bir tarafınızı yırttığınız uçağın bir boltu kadar değeriniz yok…

    Cevapla
  31. 6 yıl önce

    Hat bakımı Ao ya baglasinlar artık revizyonun pasifligi yüzünden oldu tüm bular ağzını açıp birşey diyen yok. Bugün çelik iş kolunda bulunmamizin sebebi revizyon dur bunları başımıza sardiniz !!!

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Hattın basiretsizligi ve beceriksizligi yüzünden bu durumlara düstuk. Revizyona bel bağlayandan ne medet umulabilirki.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bütün hatçılar son iki aydır mesaiye koştu ne anlatıyosun sen

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Hat bakımdaki herkes romadan parayla lisans alıyor sen neden bahsediyorsun

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Şimdi birbirimizi kandırmayalım böyle değil ya da çelikişin ilk geldiği zamanlarda sen yoktun güzel kardeşim. Hatçılar sendika seçiminde son güne kadar beklediler. A bakımda herkes diske üye olmuştu. Dedikodular ayyuka çıktı memurları zorla çelikişe üye yapıyorlar diye. Onun gazına gelen hatçılar da gidip çelikişe üye oldu.en büyük cezayı hat kesebilirdi bu şirkete.hala da yapabilir.sok rötara bakalım bi kaç zaman şu abd uçuşlarını ne bileyim avrupa uçuşlarını falan. Ama yapmayacağınızı hatta yapamayacağınızı hepimiz biliyoruz. Sizin öncü olmanız birleştirmeniz lazımken hiçbişey yapmadınız. İmkanınız olda a.o.ya bağlanalım diye her şeyi de yaparsınız böyle işte.

      Cevapla
  32. 6 yıl önce

    Bu zam size çokta bana az (anlayana)

    Cevapla
  33. 6 yıl önce

    Bu haberde bir yanlışlık olmalı.
    Temmuzda almamız gereken zam %12,5. %9 zam ise Temmuzdan bu yana oluşan enflasyondan dolayı verilmiş olmalı. Bundan sonraki zaman diliminden yılbaşına kadar oluşan enflasyon farki da ocak maasina yansitilmali.
    Ya ayrica nerede bu sendika?
    Daha önceleri, toplantidan 2 saat sonra anlaşamadık diye sms gönderirdi. Kaç saat gecti hala ses yok. Zam haberini haber sitesinden aliyoruz. Ayrica bu haber degismis.ilk yayinlandiginda %12,5+%9 ekim kasim aralik icin de %9 yaziyordu, yanlissam duzeltin.
    Sanirim sendika da neye imza attiklarini bilmiyor. O yuzden sesleri cikmiyor.

    Cevapla
  34. 6 yıl önce

    Yazıklar olsun hakkım haram olsun

    Cevapla
  35. 6 yıl önce

    Sanduka imzaladiği sozlesmeyi yeni okuyup once kendi neye imza attigini anlayip oyle aciklama yapacak.Bence neye imza attiklarini bilmiyorlardir bile.Okumadan imzayi atarsan boyle aciklama yapamazsin ey celikis.

    Cevapla
  36. 6 yıl önce

    Yavuz Güver ve ekibinde ve sendika temsilcilerinde zerre onur ve şeref varsa istifa ederler.

    Cevapla
  37. 6 yıl önce

    Sayın sefa bey size her zaman saygı duyuyorum ama suda bir gerçek eşeğin aklına karpuz kabuğunu soktunuZ.zam farkı falan filan diyince bunlar da bunu kunlandi.bu zam farkını verip 12 olan zammı allayip pullayip 21.5 gibi zam aldık dediler.ocak ta topluca verdik diyip zamda yapmaz bunlar.siz ne anlatmak isteniz bunlar ne yapti.hakkinizi helal edin sizi seviyoruz ama olan yine bize oldu

    Cevapla
  38. Masa başinda oturup apu sökün takıma saat açan 320 ci seni de bulacak bu kalitee

    Cevapla
  39. 6 yıl önce

    Ne olsursan ol dön gel ama bana kul hakkıyla gelme cehennem olun odunda lazım ikrak Sav

    Cevapla
  40. Şirket ROMA dan lisan alanların ismini topluyor yakında bu işin suyu çıkacak ıtem okuyamayan adam bende romaya gideceğim demiyor mu

    Cevapla
  41. 6 yıl önce

    Bizim dinazorlar ne alsak kardır peşindeydi daha da emekli olmazlar

    Cevapla
  42. 6 yıl önce

    Ucaklari teknisyenler ucurur. buna inanmayanlar, – 2 gun once olan yepsyeni lion air kazasina baksinlar. Havacilik tarihi neyle yazilmistir? Kanla! Dikkat edin calisirken kendinize ve sevdiklerinize sahip cikin. Kokpit ve kabin ekiplerine kolayliklar dilerim. Teknik departman bundan sonra daha serseri ve uyuz olacaktir, malesef bizim toplumun yapisi boyle. Baskasina kizar acisini sizden cikarmaya kalkar. Hadi be ordan diyenler var duyar gibi oldum. lutfen bekleyin ve gorun derim. Sefa abiye selam, cefaya devam)) by the way, qatar ve dubaiye giden arkadaslar gibi sozlesmeye hic bakmadim.

    Cevapla
  43. 6 yıl önce

    ZENCİLERİN SAATLERİ BİLE SİZİNKİLERDEN KALİTELİYDİ ANLAMALIYDIK….
    HABOMDA TEKNİSYEN MAAŞLARINI ÖĞRENDİĞİNİZDE TEMSİLCİNİZ; “OHA LEN TEKNİSYEN BU AKDAR PARA MI ALIR DAHA NE İSTİYORSUNUZ?” DEMİŞTİ.
    DÜN GİBİ AKLIMDA. HABOM TEKNİSYENİ MAAŞINA “YOK DAHA NELER, NE GÜZEL İMKANLAR SİZ DAHA NE İSTİYORSUNUZ?” DİYORDU, VİZYON BU ABİ.

    Cevapla
  44. 6 yıl önce

    Ne oldu eksileri basmışsınız zorunuza giden ne yan taraftan sanayideki adamları getirip koysan seviye anca bu kadar olur ne grevi ne tepkisi sendikaya gecirirken koyamadınız tepkiyi simdi mi koycaksınız lafla peynir gemisi yürümüyor babalar

    Cevapla
  45. 6 yıl önce

    Kimse yüzde 12,5+9 zam aldık demesin. 2 dönemlik zam toplamıyla reklama gitme çelik iş. Sonraki 4 dönemde de ben sana söyleyim en az 6 aylık yüzde 6 enflasyon olur. O kadar delikanlısın madem yüzde 12,5+9+6+6+6+6 zam aldık diye atla ortaya çarpanlarıyla yüzde 50 yi geçer. Yüzde 50 zam aldık dersin, bunu şimdiden söyle sana yakışan budur.

    Cevapla
  46. 6 yıl önce

    Bu bizim thy tekniğin sendika temsilcileride haysiyetsiz onursuz. Bizlere her defasında geçen tis te aceleye geldi kimseye sorulmadan imza atildi ama bu tiste kesinlikle size sorulup imza atilacak dendi ama yine şerefsizlik yapıldı. YALANCI KAHPELER 8.000 kişinin HAKKI HARAM OLSUN BU TİS’TE EMEĞİ GEÇENLERE……

    Cevapla
  47. 6 yıl önce

    Sadece zam değil, habom izinleri, sinyorita ve ced gelişmelerini de bekliyoruz. Ayrıca, aile için özel sağlık sigortası sözü vermişti sendikacı kardeşler.

    Cevapla
  48. 6 yıl önce

    Arkadaşlar, şapkamızı önümüze alıp düşünelim, teknik aş personeli olarak 12.5 ile 9’un toplamını 21.5 olarak hesaplıyorsunuz. Şirket bizim kıymetimizi bilmiyor, bize haksızlık ediyor diyorsunuz da, daha kendi hakkınızı hesaplayamıyorsunuz. 12.5 ile 9 21.5 etmez. Çarpılarak gideceği için 22.625 eder.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      bu oranın aslında 1 yıllık zam olduğunun farkında mısınız? bu 6 ay için 12.5 aldık, önümüzdeki efnasyon zammını 3 ay önceden ekimde başlatarak vermeleri göz kandırma, bu hesapladığın 22 ta seneye hazirana akdar alacağın oran. eğer enflasyon altında kalırsa ocakta o fark verilecek yani bir 6 aylık zam daha alayacaksın. te allam ya,

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      dostum burada senin bilgin sende kalsın düşüncesi var yazdıkların doğru olsa bile adamların sözleşmeye nasıl yazacağını kesinlikle bilemezsin emin ol o 21.5’dur.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ben zam iyi, çok iyi, süper mi dedim? Hesaplamayı bilmeyenler var dedim. Hakkınızı bilin, hesabınızı yapın, ona göre hakkınızı arayın. Sendika henüz tisi yayınlamadı. Yayınlayınca bakacağız oranlara.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      20’nin yanında ikki sıfır var attınız onu bir tarafa ettimi sizeeeğ 40.yıl milliyetçi hareket partisiii evett

      Cevapla
  49. 6 yıl önce

    Herkes hesap kitap peşinde, bu yanlış anlaşıldı, şu doğru anlaşıldı diyorsunuz. İyi de arkadaşlar henüz resmi bir açıklama olmadı ki. Sağolsun sendikadan öğreneceğimiz bilgileri airlinehaber’den öğreniyoruz. Hele bir sendika açıklasın anlaşmayı, o zaman hesaplarız.

    Cevapla
  50. 6 yıl önce

    12.5 ve 9 arka arkaya eklendiğinde toplanmaz, çarpılarak üzerine koyar. İlk 3 aylık zam 21.5 değil 22.625 olacak.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ah çok fark etti para içinde yüzerim artık sitenin havuzunu parayla doldururum kıcımı paraya silerim

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      İkinci verilen %12.5 sadece iş tazminatına maaş a aynı oranda yansımaz daha az yansır

      Cevapla
  51. 6 yıl önce

    bunlar neden detayları paylaşmadı anlaşamadık diye mesaj atıyorlardı boyna anlaştık şudur budur diye ne mesaj ne mail var paranoyak olduk sayenizde kazandiginiz basarisizliginizida kaybetmeyelim

    Cevapla
  52. 6 yıl önce

    Çelik iş koskoca THY tekniki etkisiz eleman yaptı. Başka şirketlerle bir tutarak hareket ediyor. Yaw burası önemli bir kurum sen nasıl böyle bir hata yaparsın. Aklım almıyor.

    Cevapla
  53. 6 yıl önce

    Arkadaşlar boş boş serzeniş etmeye gerek yok. Tepki göstermek istiyorsanız, burada sendikaya beddua ederek yapamazsınız bu işi. Adam Allah’tan korksa şu sözleşmeyi imzalamazdı zaten. Tepki göstermek istiyorsanız, çare belli. E-devlet’e girip sendikadan istifa ediyorsunuz. Dayanışma aidatı için dilekçeyi veriyorsunuz. Sonra hep birlikte düşünürüz Türk-Metal mi, Birleşik Metal mi yoksa kendi sendikamız mı diye. 3 yılımızı şimdiden çaldılar. Bir sonraki sözleşmeye kadar da 3 yılımız var. Her şey kader değildir. Kendi yolumuzu çizme şansımız varken, bunu neden yapmayalım. Kabullenemiyorsanız eğer, gelin sonraki Tis’i başka sendikayla yapalım.
    Ha bu arada…
    Sendikalara üyelik sürecinde “ben komünist sendikaya üye olmam” deyip Birleşik-Metal’de örgütlenmemize engel olan ve Çelik-İş’e koşarak üye olan güzel kardeşlerim. Bu sözleşme en çok sizin eseriniz. 8 bin Teknik A.Ş. personeli adına hepinize teşekkürlerimizi sunuyorum.
    Bak din kardeşlerin nasıl da savundu senin kul hakkını…

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sana değil, sana bu sözleri söyleme fırsatı veren sendikaya kızıyorum

      Cevapla
  54. 6 yıl önce

    2018temmuz-2018ekim arasi %12.5 zam, 2018ekimde %9 zam ama bu %9 aslında isverenin sana 2019ocak ayinda verecegi zam. Yani erkene cektim diyor işveren zammi. Tam bi kelime oyunu :) eger 2019ocakta enf. %9u gecerse bu farki sana 2019ocakta vercem diyor merak etme. Mesela 2019 ocakta enf. %15 açıklandı ,%9 u ekimde vermistim diycek aradaki fark olan %6yi verecek. Dışardan %21.5 gibi gözüken şey aslinda bu! Doğru mu anlamışım? Koskaca şirketi yöneten adamlar, 8bin kişiyi temsil eden sendika boyle kelime oyunları yaparak daha ne kadar küçüleceğini zannediyor, pes doğrusu çok şaşırıyorum. Ayıptır yahu bu insan aklıyla dalga gecmektir.

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      haklısın kelime oyunları var. İlgililere ilettim konuyu. 3 aylık enflasyon kayıp gibi…

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sefa abi sen bunu geçen hafta yazmamışmıydın şimdi kelime hatası diyorsun

      Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        ben temmuz ağustos eylül demişim onlar ekim kasın aralık demiş sadece o fark var kayıp yok gibi

        Cevapla
    • Sefa bey Alınan zam sadece yüzde 3, enflasyon farkının erken verilmesinin bize 3 Aydan sonra herhangi bir faydası olmayacak çünkü bir sonraki enflasyonlar zamanında verilecek. Ocak’ta enflasyon yüzde 9üzerinde gelmezse ancak 2019Haziran’da enflasyon alacağız. E o zaman bu sözleşmede bizim için iyi olan ne var Allah aşkına?

      Cevapla
      • Yönetici 6 yıl önce

        sen %9 u şimdiden cebine koyuyorsun. bundan sonraki ekim kasım aralık da çıkması mümkün enflasyon rakamı eksi çıkarsa seni ilgilendirmeyecek. artı çıkarsa zaten farkını alacaksın. Burada paranı erkenden cebine koymuş oluyorsun

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      Kelime oyunu yok. Adamlar gayet açık yazmış. Örneğin; 100 tl alıyordun %12,5 zam ile 1. altı ayda 112,5 tl alacaktın. Ocak ayında ise diyelim enflasyon (anlaşılması kolay olsun diye bu oranı kullanıyorum, normalde 13-14 civarı bekleniyor) %10 oldu. 112,5 tl maaşının %10’u olan 11,25 tl eklenecek ve Ocak itibari ile maaşın 123,75 tl olacaktı. Şimdi yukarıdaki hesaba göre 112,5 tl cepte ilk 3 ay için. İkinci 3 ayda extradan 112,5 tl nin % 9 u kadar (yani 10,125 tl daha) zam alacaksın. Burada 3 ay erken demek 3 ay işverenin fazladan ödeme yapması demek. Şöyle ki; sadece %12,5 zam olsaydı ilk 6 ayda alacağın maaş 112,5*6=675 tl iken 122,625*6=735,75 tl alacaksın. Aynı örnekten devam edecek olursak Ocak ayında alacağın maaş ise %10 enflasyon durumunda maaşın 123,75 olacak. (+%1)
      Yani özetle kayıp Yok hatta ilk teklife göre 3 ay %9 fazla var. Bu hesaba göre Ocak ayında enflasyon %10 bile olsa yıllık % 23,75 zam alınmış. %14 olursa kümülatif % 29 zam olacak ki gayet iyi.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Seyyanen ve imza paralarını da eklediğinizde bu %29 daha da artmış olacak. Yani Ocak ayı itibariyleiş grubuna göre değişmekle birlikte %30 civarı zam almış olacağız.

      Cevapla
    • Sefa abi kasım 1’de sözleşme imzalayacak kişi imza parasından yararlanabilir mi?

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Fikriciğim hata şöyle var. %12.5 ilk 6 ay için oluyor ama ikinci 6 ay için ekim kasım aralık ücretini 9 olarak hesaplayıp erkenden yatırıyor. E nerde kaldı benim temmuz ağustos ekim aylarında alacağım fark? 3 aylık bir kayıp var. Ayrıca gayet iyi falan değil zaten ülkede ilk 9 ayın enflasyonu 24.52 çıktı. Hiçbirşey yapmayıp bunu verse senin kümülatif hesabından fazlası yapıyor. Bu kadar hesaba kitaba dalıp bu rakamlara nasıl iyi diyebiliyorsunuz aklım almıyor. Zam yok ortada arkadaşlar enflasyona karşı dengeleme var. Sen 3 yıl boyunca ne eksik ne yüksel diyor adam sana

      Cevapla
    • kardeşim ben tam olarak senin gibi düşünerek bu hesabı 1000 lirayı baz alarak yaptım ve sonuç şu: şu haliyle verilen yıllık total zamla standart 12,5 ikinci altı ay için de %15 enflasyonu aldığımızda alıcamız zam arasında sadece 100 tl oynuyo. ve bu yıllık olarak hesaplandı. sendika hiçbişey alamadan kalktı masadan ve bütün söylediklerini yüzsüzce yuttular. ama tabiki sendikaya ciddi bir tehdit geldi ve ciddi bir R yaptılar. Bu sendikanın biraz onuru varsa çıksın bütün gerçekleri anlatsın ve sonrasında o kalan onuruyla terketsin bu şirketi.

      Cevapla
    • sefa abi allah aşkına sen de bişey istemedin bizim için. ama belki de şirket bu teklifi senin önerdiğin şekliyle sendikaya sundu. sendika da kendi kendine “ulan bizi sallamayıp sefayı umursayan şirket çalışan varsa biz de bunu imzalarız” dedi ve efsane bi delikanlılık(!) yaptı.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Enflasyon zammı demek, ekmeğe, domatese, meyveye, sebzeye vs. Vs. gelen zam demek. Sen bunları alabilmeye devam et diye sana verilen zamma da enflasyon zammı deniyor. Maaşın yükselmiyor, aksine eriyor saf kardeşim. Enflasyon üzerine alına +zam iyileştirmedir. Ne içiyorsunuz anlamıyorum ki

      Cevapla
  55. 6 yıl önce

    Zeki Müren de bizi görecek mi şimdi ? Bu rakamlar çok komik.
    Hiç bir şey almamışsın. Aldığın şu sendika kendini kandırma %3,5 + 100 tl.

    Cevapla
  56. 6 yıl önce

    Hangarın sanayiden farkı kaldı mı harbiden benim bu adamların icinde ne isim var diye sorguluyorum hergun kendimi isini hakkiyla yapan abilerim kardeslerimi ayri tutuyorum anlayan anladi zaten bu adamlarla greve mreve gidilmez gecin orayi

    Cevapla
  57. 6 yıl önce

    Hayırlı olsun da ya kokpitimiz tamam teknikte tamam neden kabin yokmuş gibi davranmaya başladı herkes kabin enflasyondan zarar görmedimi yada sözleşme farklar felan kabine yokmu enteresan birşey gerçekten hiçbiyerde kabin yok sendikalara ne oldu yahu

    Cevapla
  58. 6 yıl önce

    Buraya okadar şey yazılıyor hepsi boş arkadaşlar. Ortak tepki verelim yok sendikadan çıkalım yok zammı almayalım. Bence yazanda yapmayacak söylediklerini. Devir kendini geliştirip şirket arama dünyaya açılma devri. Profesyonel ve işine saygılı çalışalım. Hiç umutsuzluğa kapılmayın iyi olana iş çok. Mesleğinizi profesyonel ve iyi yapın değer göreceğimiz limanlara yelken açalım. Eğer bir gün dönersek teknisyen demeye utansınlar. Donanımlı bakım mühendisleri olalım. Ufkumuz geniş olsun hangar sanayi değil. Bizde tamirci ustası değiliz. Aidiyet duygusu çok önemli birşeydi kırdılar. Aslında yazacak çok şey varda… Bunca yetki bilgi birikim gözardı ediliyor. Gerçekten çok üzgünüm.

    Cevapla
  59. 6 yıl önce

    Thy teknik çalışan kalitesine bakarak fazla bile 12.5

    Cevapla
    • Sizin gibi masada oturup akşama kadar film izlemiyoruz. Mühendis bozuntusu

      Cevapla
  60. 6 yıl önce

    Enflasyonun 3 aylik donemde yuzde 9 u gececegi belli zaten.ne aldiniz yani 3 yil icin yuzde 3 zam mi? Yillardir size verdigimiz para haram olsun bundan sonra alirsiniz…

    Cevapla
  61. Şuan saat 21.28 olmasına rağmen sendikdan hala bir açıklama yok şaka gibi adamların şeffaflığı bu kadar

    Cevapla
  62. 6 yıl önce

    Şu Fazıl’in açık adresini öğrenelim de kendisine aldigimiz zamcıkla birer kasa domates gönderelim

    Cevapla
  63. Ekim Kasim aralik icin verilecek %9 zam, kalici mi olacak yoksa sadece bu aylar icin mi var. Ocak 2019da suanki maasimiza gelecek sekide (%12,5+%9)+enf

    Cevapla
  64. 6 yıl önce

    DAYANIŞMA AİDATI NEDİR?
    Sendikalar Kanunu gereği, işyerinizde TİS yapan sendikaya üye olmasanız dahi şirketinizin, sendikanın halihazırda aldığı normal üye aidat tutarını , maaşınızdan kesmesi sureti ile sendikaya ödediği aidata “Dayanışma Aidatı” denir. Bu aidatı ödemek sureti ile kazanılmış tüm haklarınızı devam ettirebilirsiniz.
    Özetle; HAVASEN Toplu İş Sözleşmesi yapma yetkisini alana dek HAVASEN’e üye olmakla birlikte mevcut TİS’i yapmış olan sendikaya Dayanışma Aidatı ödenerek herhangi bir hak kaybının önüne geçilmiş olacaktır.
    6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nda yer alan ilgili madde:
    DAYANIŞMA AİDATI NASIL ÖDENİR?
    Mevcut sendikadan istifa edenlerin kanuna göre üyelikleri, istifa tarihinden itibaren 1 ay daha devam ettiği için Dayanışma Aidatı dilekçesini şirkete vermek için üyelerimizin 1 ay süresi vardır.

    Cevapla
  65. 6 yıl önce

    Aldığımız zamın değerini çöp şiş hesabı yaparak anlayabilirsiniz bir porsyon çöp şiş 35 lira zamlardan önce 28 liraydı %25 zam geldi biz de yüzde 21 zam aldık yine enflasyona ç..kmüz yetmedi

    Cevapla
  66. 6 yıl önce

    Arkadaşlar fazılın verdiği zammın üstünde zam aldık sizlere dik durduk o masada ezdirmedik sizleri hayırlı olsun güle güle domates alın 5binciklere

    Cevapla
  67. 6 yıl önce

    Madem enflasyon farkı alacaktın niye varsın ey sendika!!

    Cevapla
  68. 6 yıl önce

    Yunus değirmenci bu tisi bile twitter da kendi hesabında reklam yapabiliyor. Bu adama twitterda haddini bildirmek lazım.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bildir kardeşim o zaman. O kadar alışmışınızki başkasının sırtından geçinmeye burada bile başkasından medet umuyorsun sonra zam istiyorum hak istiyorum. Gel ben sana vereyim hak ettiğin şeyi

      Cevapla
  69. 6 yıl önce

    Ben sizlerin yapacağı işe tüküreyim. Resmen adamlar bizimle dalga geçiyor.Bu günden itibaren özverili çalışma beklemeyin bizlerden,en ufacık bir hata ve yanlışı gördüğüm taktirde üst makamlara iletmezsem bende şerefsizin önde gideneyim.Yavuz ve şakşakcı grubu sakın ha Teknikin kapısından dahi geçmeyin.Gördüğüm yerde suratınıza tükürürüm. Şeref ve haysiyet yoksunu pislikler sizi, sıçtığınız bokların içinde boğulup gidin inşallah.

    Cevapla
  70. 6 yıl önce

    Yunus değirmenci twitter’da
    “THY Teknik AŞ’deki 8 bin üyemizin refah ve mutluluğunu sağlayacak ve iş barışına ciddi katkılar verecek olan 6. Dönem Toplu İş Sözleşmemiz, işveren vekilleriyle yürüttüğümüz uzun ve zorlu bir sürecin ardından anlaşma sağlanarak imzalanmıştır” ve
    “Sosyal ve maddi kazanımlarla dolu THY Teknik AŞ. 6. Dönem Toplu İş Sözleşmemiz, başta üyelerimiz olmak üzere işyerimize, sendikamıza, çalışma hayatına ve ülkemize hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” diye paylaşımda bulundu. Altında bir dünya yalakacı yorumlar. Yazıklar olsun size özkuzu iş sendikası.

    Cevapla
  71. 6 yıl önce

    Şimdi burada herşeye rağmen “yok shgm liler yok parayla lisan alanlar yok efendim amm i okuyamayanlar” gibi yorum yapan beyinciksiz lerin aile büyükleri hakkında iltifat edecemmmm de neyse. Ulan gerizekalılar hepimiz kaybettik neyin davasını güdüyorsunuz. Bundan sonra eğer bizde zerre haysiyet varsa bu sendikadan anında istifa etmemiz gerekiyor. Ama malesef şimdi %90 nımız acaba ay başında hesaba ne kadar yatacak diye hesap yapıyordur

    Cevapla
  72. 6 yıl önce

    %14 zam +500₺ seyyanen + 8000₺ net Bunları vermezseniz anlaşmayız diye esip gürlediniz ( sözde) sonra Sen git %12,5 +100₺+5000 net + 3 sene Sendika da ne haysiyet ne onur ne şeref var. Şirket yöneticileri de az kalır değil!! Yazıklar olsun

    Cevapla
  73. 6 yıl önce

    Önümüz de yerel seçimler var. Hakkınızı orada arayın.

    Cevapla
  74. 6 yıl önce

    Hiç şerefiniz yok mu len Özcelik iş. hangi yüzle geleceksiniz bizim oraya. İşveren karsisinda bizi nasıl ezersiniz. Hiç mi utanmaniz yok. Gelde çıldırma. İsverenin hiç suçu yok suç sendika da verdiği teklifte verdiği taslakta hangisini alabilmis

    Cevapla
    • 3 sene sonra görürsün yüzlerini. Tisi imzaladı her ay parasını alır bir daha bakmaz uğramaz

      Cevapla
  75. 6 yıl önce

    Bu sendika denen varlık ne iş yapar acep bi haber vermekten yoksun

    Cevapla
  76. 6 yıl önce

    Fazıl çiftçi ve Sendika defolup gidin. Yatacak yeriniz yok. Allah sizin CEZANİZİ versin. Hiç utanmıyor musunuz.

    Cevapla
  77. 6 yıl önce

    Bu zammı almayın sendika aidatı da ODEMEYİN. Sendikaya da kazandırmayin. Başka seçenek yok. En büyük tepki bu olur. Ama yok eğer yapmazsanız Size mustehaktir. Bu kadar net konuşuyorum

    Cevapla
  78. 6 yıl önce

    SENDİKADAN İSTİFA EDİN DAYANİSMA AİDATİ DA ODEMEYİN ARKADASLAR BİRAKİN ZAM ALMAYİN. HERKES KATİLİRSA SES GETİRMİS OLURUZ. BAK O ZAMAN NE OLUYOR.
    SENDİKA HADİ ESSEKLİK ETTİ HAYDİ VAR Mİ CESARET EDEN. HEPİMİZ SENDİKADAN AYRİLALİM ZAMMİ DA ALMAYALİM. BU HAREKET BİLE COK SES GETİRİR.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Mantıklı hareket. İlker bey de sesimizi duyar en azından. İyileştirme de yapar belki ses getirmek şart.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      bu dedigini line vs gibi bir programdan yapabilirsen daha mantikli olur devir teknoloji devri ismi numarası olmadan yapılacak birşeyle bu yapilmali

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Açıkçası ben aidat ödemeyi de düşünmüyorum.zaten 10.0 olduğum için hiç bir şey alamıyorum.Ekstra kaybedeceğim bir şey yoksa (vardiya primi vb.) hemen çıkacağım.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Abi kusura bakmayın bu sirkette kimse dediklerini yapmaya macası yemez meslegine egitimine saygılı kaliteli adamlar zaten bu sirketten basıp gitmis coktan

      Cevapla
  79. Sefa Bey, bizi dayanışma aidatı nasıl ödeneceği konusunda aydınlatır mısınız?Artık sendikaya aidat ödemek istemiyorum ki benim gibi düşünen çok arkadaş var.

    Cevapla
  80. Bir THY Teknik çalışanı olarak nerede kaybettik biliyor musunuz? 3 aydır sendika ile işveren görüşmeleri sırasında anlaşma sağlanamayınca hat bakımdaki arkadaşlarımız bütün işleri prosedürüne göre yapınca iş yavaşlatma gibi bir eyleme girişmişlerdi birkaç uçak ground olmuştu. (easanın bundan haberi olsa thy tekniğin bütün bakım yetkilerini alır.) bu onurlu arkadaşlar hat bakımda işleri yoluna sokarken IST2 deki BAY1 başteknisyenleri aynı gün “cumartesi akşamı” 20 den fazla arkadaşı mesaiye bıraktı. Buradan o saygıdeğer (emekliliği gelmiş bir an önce gitse de kurtulsak) başteknisyenleri ve mesaiye kalan teknisyen arkadaşlarımı selamlıyorum.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sen hat bakımda 150 saat uçuşa giderken revizyondaki arkadaşlarımız da 150 saat uçsun demiyosun. O konularda nereye gidiyo bu dayanışma damarınız niye tutmuyo?? :)

      Cevapla
  81. 6 yıl önce

    Herkes iyi okusun. Sendikanın başarısız olduğundan ilk günden beri hepimiz hemfikiriz. Bir çoğumuz da ben gibi yakın zamanda dilekçeyle sendikadan çıkacak. Ama bugünkü sonuçlar yine de başarısız bir sendika için kötünün iyisidir. Kimse kusura bakmasın ama en başından beri “yok ben %35 istiyorum, 1000 lira seyyanen istiyorum” gibi hayalperest olmamalıydı. Domates hesaplarının yapıldığı bir ortamda bu sonuçlar normal. Dışarıda enflasyon belki de %40 ama maalesef ülkemizdeki hiç bir kurumsal firma bununla değil, devletin açıkladığı ile ilgileniyor. Onun için şu saatten sonra sendikadan çıkmaktan başka çare yok. Bir diğer konu; kimse “bu saatten sonra özverili çalışmam” diye artistlik yapmasın. Bu firma hepimizin firması. Bu uçaklara bizler, ailelerimiz biniyor. Allah göstermesin bir sıkıntı olursa hepimiz vebal altındayız. Bunun altından kalkamayız. İşini prosedüre göre veya yavaş yapabilirsin ama düzgün yapmak zorundasın!!! Gitmek isteyene kapı orada. Emin olun piyasa çok daha kötü…

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      thy tüm karı dolarla kazanıyor tl ile maaş ödüyor, izmire git gel 500-600tl olmuş tüm biletler dolar kadar artıyor. dışarısıyla kıyaslamanın manası yok, bu ekonomik durumda thy karlı olmasa pilota %55 verir mi?

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Cok karaktersız gördümde senin gibisi ilk geçmiş yazılarında esip gürlüyordun düdük makarna şimdi şirketçimi oldun omurgasız!

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Pilotlara dünyanın her yerinde talep var. Thy dünya piyasasına göre düşük maaş veriyor. Onlar da farkinda. Uyanık olan ve kendini geliştiren pilot zaten başka firmalara rahat rahat gidiyor. Teknisyen de insan. O da kendini geliştirebilir. O da başka firmalara rahat rahat gidebilir. Ama biz napıyoruz? Sendikaya isyan, yönetime isyan. Ya kendimizi geliştirip başka ufuklara açılıcaz, ya da gün geçtikçe üzerimize binmeye devam edecekler.

      Cevapla
    • Özveri
      a. (ö’zveri) Bir amaç uğruna veya gerçekleştirilmesi istenen herhangi bir şey için kendi çıkarlarından vazgeçme, fedakârlık
      İşini yap. parasını aldığın kadar çalış. Gerisini Allah’a emanet et.
      Şevkle de çalışanı ne yaparlar unutma

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Teknik efendi önce okumayı öğren. Şu yazdığım ilk yazıyı baştan bidaha oku. Şirket maalesef senin gibi okumayı bilmeyen cahillerle dolu. Kim bilir zamanında kimlerin torpili ile girdin. Bu yüzden şuan böyle mal gibi birbirimize giriyoruz. Birlik beraberlik sıfır. Yönetim de güzelce bu işin kaymağını yiyor. Şuan belki de bir yerlerde kutlama yapıyorlar nasıl da düdükledik sendikayı diye. Bir daha yazıyorum iyice oku. Isyan olarak işini yavaş yapabilirsin. Prosedüre uygun yapabilirsin. Ama bile bile yanlış yapamazsın. Bu işin şakası yok. Ekmek veya ayakkabı üretmiyoruz. Uçak bakımı yapıyoruz. Hadi eyvallah.

      Cevapla
  82. bu sendikaya küfür de etsen hakaret de etsen yarabbi şükür modundalar. Biz ekmeğimize bakalım hakmış hukukmuş bizi bozar modundalar. 14:00 da toplantı yapcaz dediler. Saat 18:40 ve hala mesaj yok. Siz kime karşı sorumlusunuz bre kansızlar ?

    Cevapla
  83. 6 yıl önce

    Kaç para bi fülüt… 1985 yili girisliler emekli edilsin gereksiz mobingci sef bas teklerde mudurlerde apolet sokumune gidilsin …Para çözülür huzur olsun

    Cevapla
  84. 6 yıl önce

    10 a 0 10 3 olacakmı yetkisiz …at bakım primi olcakmi…

    Cevapla
  85. 6 yıl önce

    , Arkadaşlar Özçelik – iş sendikası sarı sendika değildir , renksiz sendikadır. Kim hangi rengi uygun görüyorsa o rengi alıverir. Muhasebeci Fazıl , bu kadar bedduadan sonra seni siyah bile kurtarmaz .

    Cevapla
  86. 6 yıl önce

    Teknisyenler artık kendinize gelin Allah aşkına bildiğin dalga geçiyor sendika ya.Aldığı her kuruş haram olsun ceketimi assam bundan daha fazla zam alırdım Aldıkları hiçbirşey yok sadece şirketin lütfedip verdiği zamcık var.Bu saatten sonra sendika da duran uçak teknisyenliği ihanet etmiş olur.Tis den önce dik duramadınız şimdi bari dik durun onurlu olun şu sendikadan çıkın sizi iplemeyen hiçbirşey alamayan basiretsiz sendika artık beş kuruş alamamalı teknisyenden.O Yavuz’u da Allah bildiği gibi yapsın sarı sendika olursun da bunun bile bi onuru vardır bunlar gel diyince gelen git diyince giden kukladır Artık birşeyler yapmalıyız.Uyanın Ey ahali bu gaflet uykusundan.

    Cevapla
  87. 6 yıl önce

    Sefa bey bizleri sendika istifası durumununda yararlanacağımız yada yararlanamayacağımız haklar konusununda audınlatabilir misiniz?. Zira bu saatden sonra sendikanın bir vasfı kalmamıştır. Bizlerden kesilen aidatları hak etmediklerini düşünüyorum.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Birçok kişinin de aynı fikirde olduğunu düşünüyorum. Dayanışma aidatı ödeyip sendikadan istifa edeceğiz.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      olur da su sendika istifa konusunda daha kapsamlı daha katilimli bir oz kebab pidesi sendikasından adı bikere hayir yok fislenmeden orgutlenip oyle kurtulmak daha hayirli olur…

      Cevapla
  88. 6 yıl önce

    Ülkemizde açıklanan enflasyonun uzerinde zam aliyoruz bunun disinda kademe kidem ve diger tazminatlar. Yillik izin + 6 daha fazla günle ise basliyoruz. Her yil neredeyse kâr payı. Ced pass hafta sonlari izin servis ve diger imkanlariyla fark yaratan bir firma var ve burada bu denli nankörlükler… Rabb nankör kulunu sevmez. Rabbim hidayet versin bu nankörlere. İşe ilk basladiginizda araya elli tane tanidik sokup buralara kapak attip saga sola reklam edenler kömünist gibi kiyamet koparmaya baslamis. Nasil insanlik nasil müslümanlik bu. Bende bir calisanim hepiniz gibi fakat şükretmesini bileninizden. Yazıklar olsun burada iki kurus daha fazla alamadigi icin beddua edenlere. Bu sekilde dusunup bu kurumda duruyosunuzya siz bence yediginiz ekmegin helal mi haram mi oldugu konusunda durup bir dusunun. Selametle.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      1.Enflasyon üzerinde almıyoruz zammı
      2.+6 günü kullanabiliyorsan helal olsun.Yıllık izin her çalışanın hakkıdır.Ekstra verilen bir hak değildir
      3.Kar payını ne zaman aldın söyle de biz de alalım
      4.Ced Pass demişsin de check-in kontuarında hiç rezillik yaşamadın galiba.AO’dan sıra gelirse binersin anca
      5.THY’nin zarar ettiği dönemde tek kar eden Teknik A.Ş. olmasına rağmen, AO’ya verilen zam, değer sana verilmiyor
      6.Yurt içinde en düşük Uçak Bakım Teknisyeni maaşı Teknik A.Ş.’de
      Kimsenin hakkı kimsede kalmaz.Ya bu dünyada yada öteki dünyada..

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      kusura bakma ama beyinsiz misin kardeş. Hayat standartı diye bişey var. hayat pahalılasırken zamlar gelirken bunu karsılıyor mu. hiç düşündün mü. Diğer şirketler iyileştirme yapıyor zam haricinde. Allaha çok şükür , şükrediyorum yetmese de. ama şirketin hep emekçilerden sömürmesini de hazmedemiyorum. sen hep şirket sömürsün diyorsun bunun baska acıklaması var mı. hadi yallah. ne konustugun belli değil. aptal aptal yorum yapıyorsun.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Müslümanlık başka şükretmek başka.. Bu şükretmek değil. Senin muadillerin senin 2 katını alıyorsa havacılık lisansı olmayan hostes bile senin maaşını katlıyorsa burda adalet yoktur. Nerde müslümanlıkta adalet? Böyle birşey var mı dinimizde? Ama ben seni anladım. Sen bu şirketten başka bir yerde çalışamayacak kapasitede olan burdan çıksan dışarıda sanayide bile zor iş bulacak olan sivil havacık mezunu olmayan bir şahsiyetsin. Bu teknisyenliği bu kadar düşüren sen ve senin gibiler. Allah sizi bildiği gibi yapsın . Esas hayin sizsiniz beraber ter döktüğünüz arkadaşlarınıza ihanet ediyorsunuz. Esas hain sizin gibiler anadolu mezunu abilerinizden hatta sizden sonra bile işe girenlerden ufak tefek birşeyler öğrenip ustayım cakası satan ve yalakalık yapan asıl hain sizsiniz

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Senin gibi torpille girseydik bizde sesimizi çıkarmaz köşede küsküs otururduk ve aldığımız paralara şükrederdik. Dışarıda askeri ücretle çalışmak varken bukadar yüksek maaş almak nekadarda güzel değilmi. Ancak bu meslek için yıllarını harcamış insanlarda var binbir zorluk ve mücadelelerle buralara gelmiş kişiler var. işte bu insanla koyuyor böyle aşağılık görülmek . değer verilmemek.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Fazil bırak bu işleri

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Şükür ediyoruz emin ol ama bizim yaptığımız şirketin yaptığı ikiliklere ve ikili anlaşmalarla işçilerin hakkını yiyenlere tepki göstermek. THY de çalışıyorsun niye sinyorite sorunu var ? Pilot ,THY çalışanı hiç yoktan zam aliyorken sen neden almıyorsun? Habomda hakkı yenenlerin hakkını kim arıyor. A0′ i kim çıkardı? Atatürkte çalışanlar neden daha az çalışıp daha çok dinlenme molası alıyor? 5 yıl üniversite okuyanların hakkı ne olacak ? Parayla lisans alanların hakkı ne olacak? Bizde müslümanız bizde namaz kiliyoruz. Bunların cevabını ver yeter sonra niye sukretmkyorsuniz de

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Milletin ekmeğinin haram mı helal mı olduğunu sorgulamandan belli ki senin müslümanlıktan ne anladığın,ne kadar uzak olduğun.Gidip camiye imam olacakmışsın ama mesleğini karıştırmışsın.Aramızda senin gibi yanlış sektörden yanlış meslek seçmiş kişilerden çok olduğu için biz bu hale geldik.Bu şirket kaliteli teknisyen ile senin gibi kendini teknisyen zanneden kişileri harmanladı ve doğal olarak bir topluluğun bir mesleğin değerini düşürdü içerisini boşalttı.sizin için ayrı bir taşeron şirket kurulup adına ”Şükreden İmanlı Kardeşler Teknik A.Ş” denmesi ve 1 asgari ücret+isteğe bağlı enflasyon ödenmesi dileğiyle,Selametle

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bu ülkede kim Rabb, şükür diyorsa ondan korkacaksın. Ben onu bilir onu söylerim. Hırsızın, arsızlığın, hak yemenin, Allahsız’lığın kitabını her daim bunlar yazmıştır.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Av

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      hacı ayranı fazla kaçırdın herhal. enflasyon markette 40-45 üretici endeksine bakabilirsin, stokta yiyoruz diye tüketici düşük görünüyor zaten yüksek açıklayan tuik personelini kovuyorlar (((: geçen sene tavuk göğsü kilosu 10-11tl idi dün baktım 26tl nerde la yüzde kaç artmış?
      şirket dolarla kar ediyor, şirket tl ile maaş ödüyor, yüzde 12 tl zammı, yüzde 40-50 dolardan kar. aradaki farkı sesi çıkan pilota verebiliyor. şükür mükür siz uyuyasınız diye, siz şükredin ki isyan çıkmasın, zenginler daha zengin olsun…aferin.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Yazından sıfatın profilin hemen düştü meydana. Bi emekli ol da kurtulalım senden reyiz yeter artık bak kapı işsiz canavar gibi gençlerle dolu.sen yeter yüksün bu şirkete yürüyüşün bile uykumu getiriyor. Dışarda da bi hayat var git torun sev ne bilim sosyalleş yaşıtların gibi çay bahçesine otur eski günleri yad et dimi?

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Beddua konusunda katılıyorum haklısın yazık,beğenmiyorsan git başka sendikaya

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ülkemizde açıklanan enflasyonun uzerinde zam aliyoruz bunun disinda kademe kidem ve diger tazminatlar. Yillik izin + 6 daha fazla günle ise basliyoruz. Her yil neredeyse kâr payı. Ced pass hafta sonlari izin servis ve diger imkanlariyla fark yaratan bir firma var ve burada bu denli nankörlükler… Rabb nankör kulunu sevmez. Rabbim hidayet versin bu nankörlere. İşe ilk basladiginizda araya elli tane tanidik sokup buralara kapak attip saga sola reklam edenler kömünist gibi kiyamet koparmaya baslamis. Nasil insanlik nasil müslümanlik bu. Bende bir calisanim hepiniz gibi fakat şükretmesini bileninizden. Yazıklar olsun burada iki kurus daha fazla alamadigi icin beddua edenlere. Bu sekilde dusunup bu kurumda duruyosunuzya siz bence yediginiz ekmegin helal mi haram mi oldugu konusunda durup bir dusunun. Selametle.

      Cevapla
  89. 6 yıl önce

    Abi bu kadar isyan eden var lutfennh8c bişey yapamiyoruz isten atılma korkusuna haklı olarak kimseye bişey dediğim yok ama bari su yılbaşında dağıttıkları 3 kuruşluk hediyelerin almak için gitmeyin bu konuda bari bi duruş gosterelim tepkimizi böyle belli edelim o üç kuruşluk hediyeler icin kuyruga girdikçe hu sendika daha cok sırtımiza çıkar

    Cevapla
  90. 6 yıl önce

    ilk altı ay için zam oranı yüzde 12.5, ikinci altı ay için (ekim ayından itibaren) yüzde 9 ve Ocak ayında enflasyon farkı, üçüncü ve dördüncü altı ayda enflasyon farkı ve beşinci ayda ise enflasyona ek olarak yüzde bir, altıncı ayda enflasyon farkı olarak belirlenen yeni zam oranlarına ek olarak 5 bin TL’lik net imza parası yani yüzde 9 ekimden itibaren yukardaki haberde yanlış anlasiliyo temmuzdan gibi

    Cevapla
  91. 6 yıl önce

    Bundan sonraki süreçte emeğimizden aldığımız güç ve destekle haklı taleplerimizdeki kararlı duruşumuzdan taviz vermeyerek, birlikte omuz omuza emeğimizin hakkını korumak için her türlü mücadeleyi vermekten kaçınmayacağımızın iradesini siz değerli üyelerimize arz ederiz.

    Cevapla
  92. 6 yıl önce

    Boyahane olarak bizim maaşlar bu sözleşme de düzelecek diyen sendika başkan ve arkadaşları sizi tebrik ediyorum sizin yapacağınız görev bu kadar olur elbet Rabbim bizim HAKKİMİZİ ALİR SİZDEN SÖKE SÖKE başka sığınacak yerimiz yok bunu anladık sayenizde bizde hata ki dersimizi size soyledik.teknisyen arkadaşlara ve teknik destek personeli arkadaşlar size hayırlı olsun size asla lafım yok.onunuz açılmışken gayret edin teknisyen olun fırsat arayın Rabbim yardımcınız olsun.

    Cevapla
  93. 6 yıl önce

    sarı öküzü vereli çok oldu.

    Cevapla
  94. Allahdan tek istedigim fazıl kalan saçlarında dökülsün yavuz guver ve saz ekibi bu dünyada da oteki tarafda da yüzünüz gülmesin bu anlaşmada kimin zerre payı varsa Allahindan bulsun tabi inandıkları varsa…

    Cevapla
    • biz habom zamanında buna benzer bedduaları can şaşmaz için çok yapmıştık. şimdi beddua etmek sırası sizde demekki. onun da saçları yoktu ve şeytanın biriydi.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      bu thydeki fetoculer neden hala gorev basinda ?? fetoculerin kim olduğu bilin miyor mu?!

      Cevapla
  95. 6 yıl önce

    Teknik destekle ilgili Mng geçişleri ile ilgili yenilen haklar zerre kadar geçmedi Allah’ın adaletine sığındım o bildiği gibi yapsın.. 2.000 kişiden kesilen 1.000 tl ( teknisyen / teknik destek ) ile dünya devi olacaksanız allah nasip etmesin

    Cevapla
  96. 6 yıl önce

    Başta yavuz ve fazıl olmak üzere tüm sendika ve teknik yönetiminin Allah belasını versin!

    Cevapla
  97. 6 yıl önce

    Artık gitme zamanıdır

    Cevapla
  98. 6 yıl önce

    Bu anlasmaya imza atmak icin bu kadar beklemenin anlami neydi.kazanilmis hic bir sey yok.gorunen o ki kismi yetki parasida yalan olmus.yine kaybettik.gelecegi olmayan bir sirkette yol aliyoruz.neymis piyasanin ustunde paralar veriliyormus.veriliyor ama yonetici denilen tanidik es dostla makam sahibi olanlara.gerisi laf u guzaf.ama guzel oldu sular duruldu.simdi yapilacaklari gorecegiz.atar tutar yapan arkadaslarin samimiyet lerini gorecegiz.

    Cevapla
  99. 6 yıl önce

    http://www.ormanis.org.tr/www/tr/Icerik_Detay.asp?Icerik=1133
    Alt kısımda ”DAYANIŞMA AİDATI ve DİLEKÇESİ” bölümünde dilekçe örneği mevcuttur.Herkesi önce sendikadan istifaya ve peşinden dayanışma aidatı ödemeye davet ediyorum.

    Cevapla
  100. 6 yıl önce

    sadede yüzde 12.5 zam var arkadaşlar 10.3 lisanslı gruba seyyanen zam yok yüzde 9 luk zam ise ikinci 6.ayın zammını 3 ay önceden veeiyorlar sadece ayı ocak ayında bir xam olmayacak ekstradan
    sendika protesto edilmeli
    acilen bir tavır alınmalı

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      15 yılı aşkın çalışırsınız , ingilizceden prosedürden bir habersiniz , Lisanslı olupta Amm okuyamayan adam dolu aranızda , yapılan bir işin nasıl yapıldığını küçük sanayi kafasıyla yaparsınız , sonra dışarıda üst düzey firma müdürlerinin aldığı tutardaki maaşınıza burun kıvırıp şirketi suçlarsınız , Bir gitsenizde kurtulsak !!!

      Cevapla
  101. 6 yıl önce

    Benden bundan sonra iş bekleyen ….

    Cevapla
  102. 6 yıl önce

    Tebrik ederiz büyük başarı hak ettiğimizi aldık diye mesaj bari atmayin… Mavi donun var mi diye mesaj at daha anlamlı olur

    Cevapla
  103. 6 yıl önce

    Bu ekonomik şartlarda bu zamlar yeterli beğenmeyen Qatar’a gitsin.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bu ekonomik sartlarda kabin memuru nasil sözlesmesiz 750 alabiliyor birader bunu açıkla mal mal konuşma.

      Cevapla
  104. 6 yıl önce

    Teknik desteğin önünü açtık diyorlar ne yaptılar acaba kısmı yetki parası dediler hiç bahsi geçmiyor seyyanen 500 dedin beste birini almissin bu ne ya

    Cevapla
  105. 6 yıl önce

    Madem böyle saçma bir iş yapacaktın sendika baştan niye kabul etmediniz. Her şey bir şovdan ibaretmiş. Sizi Allah bildiği gibi yapsın. Hakkımız haram zıkkım olsun. Bundan sonra paramı alamayacaksınız. Bari devlete gitsin param. Ülkeme faydası olsun. Sizlerde birazcık utanma kaldıysa bir daha karşımıza çıkmazsınız!!

    Cevapla
  106. 6 yıl önce

    %3,5 ya yazı ile de yüzde üç buçuk zam . Şaka gibi

    Cevapla
  107. 6 yıl önce

    Kendilerini burda yetkili yapan işverene karşı dik durmaları beklenmezdi!3 yıllık sözleşme büyük kayıp, yüzde 14 ile masaya oturmaları talimatını almışlardı zaten 2 puan eksi 3 ay oyalama , yüzlerine baksan adam sanırsın! Sendikalar için öncecilik çalışan olmalı bunlar için ağalarının memnuniyeti öncelikli!Biraz yürek varsa istifa edin dayanışma aidatı verelim başka çare yok ! Türkiye’de sendika bitmiştir,

    Cevapla
  108. 6 yıl önce

    Yazık ya valla yazık

    Cevapla
  109. 6 yıl önce

    Her Yer Kemik,Bura Mezbaha gibi…

    Cevapla
  110. 6 yıl önce

    Şu sözleşmeyi 2 yılda bir yapmış olsaydık bir sözleşme fazladan yapmış olacaktık. Buradan da kaybettik.

    Cevapla
  111. 6 yıl önce

    Sefa bey
    İfade doğru mu ilk 6 ay için %12.5+ 9 enflasyon farkı mı yoksa sadece %12.5 mu

    Cevapla
  112. İmza parasını 1 Kasımda başlayacak olanlar alabiliyor mu? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Adamlar daha işe girmeden imza parasının peşinde ne konuşuyoruz biz

      Cevapla
    • Evlad sen hele bir basla daha ne parasi istiyorsun? “Çayda dem THY’de kidem” bu sözü unutma, kulaginda küpe olsun.

      Cevapla
    • Güzel abim üç ay boyunca iş-kur ücretiyle çalıştık borç gırtlağa dayandı ilk maaşım aralıkta yatacak neyi düşüneyim başka ben.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Alırsın kardeş ben ise girdiğimde almıştım sendikaya üye olduğun zaman alırsın

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      veriolar 3 e bir var gel kardeşim :) sen daha yenisin öğrencisin ekmegin aslanin neresinden sindirilip atıldığını

      Cevapla
    • saçma sapan konuşmayın ya. adamlar istanbulda 1000 lira ile yaşıyorlar 3 ay . sonra 3200-2800 arası maaşalıyor.kusura bakmada tabiki düşünecek o parayı.

      Cevapla
  113. 6 yıl önce

    Bu oranlari daha onceki toplantilarinizda belirleyip biz calisanlarla paylasmamaniz da sizin, isverenden yana olmanizdan daha cok isciden yana olmadiginizi gosterir.uc yil boyunca artik el ensd yapip uyursunuz, ortalama 8.000 personel ve ortalama 100 lira aidat uc yildan yaklasik 28.000.000 lirayi alacaksiniz.Eksik veya fazla hesaplamissam daha yakin bi hesap yapacak arkadas buyursun yapsin. Bu parayi bu anlasma icin aldiniz,kac kisiye bolunecek, kisi basi ne dusecek? biz calisanlar ne aldik? Kisi basi ne dusecek. Hadi buyrun

    Cevapla
  114. 6 yıl önce

    Çelik işin Allah cezasını versin. %3 için mi mücadele ettiniz yazıklar olsun. Sendika ya tokat bir sonraki TİS de merak etme Özcelik iş sendikasi

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Biz adam olsaydık ya bu sarı sendikayı buraya hiç sokmaz yada o tokadı daha ilk sözleşmede atardık, geçmiş olsun artık gerisi boş

      Cevapla
  115. 6 yıl önce

    ayrıca kimse ekonomi bilmediği için enflasyon zammı alınca günü kırtardık sanarsınız, yanlış…
    fiyatlar enflasyon kadar arttı siz de enflasyon kadar zam aldınız değil mi? aldıgınız zam brüt, devlet enflasyon zammının yüzde 35 ini vergi olarak geri alıyor. tabi bilmeyen fark etmez bu çakallığı, keza her 6 ayda bir almak da sizi 5 ayda oluşan kümülatif farkı zarar olarak yazar.
    kişiler torpille girince bunları pek bilmez, anlamaz.
    üstüne yüzde 3 de sendika haracı var, yani anlayacağınız komedi gibi sözleşme… enflasyon oranında almak demek efnslasyon çarpı %70 zam demek vergiyi düşününce… eksi yüzde 3 de haraçları düş yani yüzde 10 enflasyon çıksa biz o an yüzde 4-5 zarar edeceğiz. 3 yıl boyunca reel zam yılda %-4 dür. herkesi matematik yoksunu sanıyorlar…

    Cevapla
  116. 6 yıl önce

    Sozlesmeyi uc yillik yapmak buyuk bir basarisizliktir.Diger alti ayliklarda sadece enflasyon farki oraninda zam! Bunu nasil kabul ettiniz? Sadece enflasyon oraninda zam vermek ne anlama geliyor bilmiyor musunuz? Kisacasi biz calisanlar uc yil zam almadan yerimizde sayarak calisacagiz. Zam oranlari, seyanen, imza parasi hangi birisi iyi oldu diyebildik ki. Bugun gelinen noktada bu paraya bu is yapilmaz, calisanlarin is bagliliginda ciddi bi azalis var. Anketlere gore %70+ler ama bunun boyle olmadigini bilmeyen yoktur. Sosyal yardima ek +50 liranin anlami da vizyonsuzum demenin obur adidir. Bize gonderilen tis taslaginin % kacini alabildiniz. (son donemdeki ekonomik sorunlari hesaba dahil bile etmiyorum). Siz kendinize sendika diyorsaniz, anlasmayi basari olarak goruyorsaniz ya utanmaniz yoktur ya da bilginiz. Isin gercek tarafi da bu oranlar daha onceki toplantilarinizda belirlendi bugun sadece imza atmaya geldiniz.

    Cevapla
  117. 6 yıl önce

    İşverenin talebi üzerine bugün koşa koşa gelip imza atan haysiyetsizler. Demekki siz kasap önünde ciğer bekleyen kedi gibisiniz sahibiniz çağırınca koşa koşa gelirsiniz. Bu muydu aylardır emek veren işçisi için dik duran sendika rolleriniz. Yazıklar olsun. 100 TL çocuğuma haftalık bebek bezi alamıyorum be.Alin o 100 TL yi de……… Anladınız siz

    Cevapla
  118. 6 yıl önce

    Arkadaşlar sendika istifası sonrası,dayanışma aidatı konusunu nasıl yapacağız?Dilekçe nereye veriliyor,bilgilendirirseniz ben yapacağım.

    Cevapla
  119. 6 yıl önce

    …sizi, enflasyon zaten düşük açıklanıyor, her firma zaten enflasyon veriyor üstüne neden yüzde 3 size haraç verip her yıl yüzde 3 ekstra fakirleşelim?
    pilot yüzde 60 aldı, dolar düşmesine rağmen aloooo?????!!
    öz hakiki çomak iş…

    Cevapla
  120. 6 yıl önce

    Ali kıdık ve malum zort haber sitesi burda yorunları okuduğunuzu biliyorum sayfanızfa yorunlarımız yayınlanmadığı için butdan yazıyorum noldu iyi haberler var 40 geliyor diyordunuz bu 40 sanırım 3 yıl içindi

    Cevapla
  121. 6 yıl önce

    Şuan yazdığımı o kadar içten yazıyorum ki duyduğumdan beri şunu söylüyorum: Allah belanızı versin hepinizin. O kadar sovdum beddua ettim içim sogumadi arkadaş. şuan farklar ve imza parası yatsın istifa ediyorum sendikadan. Aidiyetin kalmadığı yerde ancak şer vardır. Bende aidiyet kalmadı İlk fırsatta gerekirse kazandığımin altına gideceğim.

    Cevapla
  122. 6 yıl önce

    Siz varya şereften nasibini almamış aciz insanlar diyemiyorum yaratıklarsınız hakkımız katıyla zehir katran zift olsun inş emeği geçen herkesten sorsun Allah

    Cevapla
  123. 6 yıl önce

    RESMEN %3,5 ZAM ALINMIŞ. UTANIN SIKILIN BE. BU NASIL BİR SÖZLEŞME .HEM DE 3 SENELİK SENDİKA AİDATLARI GARANTİ SİZE DİMİ. ATÖLYEYE GELEN İLK SENDİKACIYI TOKATLAMAZSAM BANA DA NE DESİNLER. SEFA BEYİN ENFLASYONU PEŞİN VERİN TEKLİFİ DE OLMASA YANDIK Kİ NE YANMIŞIZ

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Hangi atöyedesin kardeş sen yüreğin varsa söyle hadi

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sen atölye atölye gez illa birinden tokat yersin merak etme ahlaksız !

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Atölye soran kardeş abkm geniş gövdeye gel kafana 18 lik kurbağıcığı yersin

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      ozdarbukaaci ezik tippler hangarda yilda 2 3 kere ya varsiniz ya yoksunuz.??

      Cevapla
  124. 6 yıl önce

    Bu koyun sürüsü oldukça bizi s…n çoban çok olur kimse suçu başkasında aramasın herkes aynaya baksın sen ben sustukca taviz verdikce geldik bu hale!!

    Cevapla
  125. 6 yıl önce

    Arkadaşlar merhaba,
    İşveren ile yapılan yoğun görüşmeler neticesinde %3.33 + 100tl seyyaneni aldığımızı mutlulukla bildiririz.Çelik iş olarak üyelerimizin haklarınızın savunucusu olmaya devam edeceğiz.

    Cevapla
  126. 6 yıl önce

    Yapılacak tek şey sendikadan istifa edip, bir dilekçeyle dayanışma aidatı ödemeye devam etmek. Yasal olarak tüm haklardan yine faydalanirsiniz. Sarı sendikanın üye sayısı tehlikeye girerse seve seve kokpit ve kabinin aldığı zamları alırlar. Hala üye olup sonra buralarda ağlamak, ikiyüzlülük. Zamdan memnun olana diyeceğim yok.

    Cevapla
  127. 6 yıl önce

    Herkese çay Şakire yok!!

    Cevapla
  128. 6 yıl önce

    Yine Sefa İnan sayesinde yapılmış bir sonuç görünüyor. Sendikaya kalsa bu kadarını da yapamayacaklardı belliki. İlker Aycı devreye girmese belkide hala sonuçlanmayacaktı. Sefa Bey görüşmenizde belkide biraz daha yüksekten konuşsanız oda gerçekleşecekti. Bakalım resmi olarak detaylar belli olduğunda ne çıkacak ortaya.

    Cevapla
  129. 6 yıl önce

    Vergi diliminden gidecekler….
    5000 tl vergiye giriyormu.?

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Net 5 Bin olursa girmiyor bildiğim kadarıyla brüt den kesilmiyor mu vergiler

      Cevapla
  130. 6 yıl önce

    Size koca bir ALLAH BELANIZI VERSİN! diyorum… Eyy Sendika ve Teknik yoneticileri!!! Çok şey söylemek isterdim o sifatiniza… Şeytanın ta kendilerisiniz… Artık kimse mutlu değil hangarda… Kimse huzurlu değil… Kimse severek iş yapamıyor… Diyecek başka birşey bulamıyorum.

    Cevapla
  131. 6 yıl önce

    esb rev olarak cok mutluyuz.tis sonunda imzalandi.sirketimizi yanindayiz.kaosa prim vermeyiz asla.esb sirketinin yaninda her daim.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Senin başka bir yerde iş bulamayacağın kesin esb.
      yazık… sen mutlu olmaya devam et.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Hat bakım olarakta sirketimiz yanindayız….hayırlı uğurlu olsunnn…..herkes işine baksın

      Cevapla
    • Gün gelecek hepinizi gondericez kaportaci ciragi. Bakalım özel şirketler alicak mi İngilizce bilmeyen adamı

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Yalakalar hemen üşüşmüş

      Cevapla
    • Tabi günde 1 saat çalışıp, geri kalanı lak lak yapınca, üstüne bide bu zammı alınca ankarada mutlu olursun.
      Boş beleş, hadi sen doğru cici mahallene..sanayiye

      Cevapla
    • Yoneticilerden birisinin yazdıgı cok belli

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Sürekli Esb adına birşeyler yazan bu arkadaşın, Esb hangarında başına kötü birşey gelmiş olmalı. Buyur gel bi seni gezdirelim, burasının istanbuldan bir farkı olmadığını, hatta 15 yıllık adamların bile burun bükülen işlerde nasıl çalıştığını gör. Yok illa görmek istemezsen eski anıları tazeleriz, mutlu olursun!!
      Herkes işine baksın lütfen…

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      La dümbük kısadan gireyim konuya.Meshur bi baba laf ı vardır bildin mi.?Bilemedin haliyle.Ben sana okuyamazsın demedim ADAM olamazssin dedim…Once bu burda kalsın.gelelim diğer konuya.la bebe senin okudugun kitap kadar benim uçaklara CRS vermisligim var.sen kimsin ki kendini yüksek görüp diğer arkadaşlarını aşağılık görüyorsun hadsiz.Esas sen bu sektörde sürünmeye mahkumsun.senin bildiğin ingilizceyi bodrumda isportacilik yapan kestane satan simit satan emekcilerde biliyor.ama hiçbirinin bi başkasını aşağıladığını görmedim çünkü adı üstünde emekçiler ve ADAM lar.Simdi al ingilizceni sok istediğin yerine.Baska kapıda ağla.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Arkadaslar yaklasık 15 senedir bu şirkette çalışıyorum.bu yorumu yazanın ya topu ESB ye kaçmıştır yada basteknisyen yada şeflerden biri yazmıştır bu bir.ikincisi bizler ESB ye gökten zembille inmedik hepimiz İST ten geldik oranın ne olduğunu da biliyoruz birbirimizi kandırmayalım(burda kamçı daha çok ) üçüncüsü bu saçma yorumların olayla alakası yok ve bize de hiç birşey kazandırmaz.bakın yorumu einstein yazmış anladınız siz onu.her gördüğümüz sakallıyı dedemiz sanmayalım..

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      La dümbük ordaki işportacı ing. Biliyo ama sen bilmiyon onu napacaz.senin 15 yılına sokayım yıllardır babalayarak nasıl crs verdiginizi bilmeyenmi var. Task kartları okuyamayıp yanındaki alaylılara okutuyon ama. Ulan seni kapı dışı etseler bırak başka sirketi sanayiye bile almazlar.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Şu lisana bi bakın.Böyle yavşaklarla aynı yerde çalıştığım için utanıyorum.şu konusmalara bakın sizin içiniz sanayici ingilizce bilsen nee uçak teknisyeni olsan ne.yazıklar olsun.birbirinize hitaplarınızdan ikinizin de ne halt olduğu belli zaten

        Cevapla
    • 6 yıl önce

      ha bide edepliler(!) var aramızda. :)

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Utanma gardaş. Sen al git ceketini. Edeplilerin olduğu yerde çalış.

      Cevapla
  132. 6 yıl önce

    Enflasyon hariç alınan zam 3 yıl boyunca Sadece %3 + 100 TL
    Sendika aidatını bile kurtarmaz aldığınız zam yazıklar olsun.

    Cevapla
  133. 6 yıl önce

    Çelik iş bu başarından dolayı aidata %14 +10TL seyyanen zam yapıyorum.
    Hakkettin.

    Cevapla
  134. 6 yıl önce

    Sefa abi bizi kırma lütfen el koy bu rezilliğe. Sana hayır diyecek teknikte kimse çıkamaz

    Cevapla
  135. 6 yıl önce

    Habom Hakları ne oldu ey sarı sendika????? PAS CED ne oldu eyy sarı sendika ???? Bu zam oranları mı için mi direndin sen eyy sarı sendika???? Hani 2 yıllık imzalacaktın eyyy sarı sendika???? Hani imzalamadan önce bizlere danışacaktın eyyyyy sarı sendika???? Tarafımdan şu ana kadar almış olduğunuz aidatlarımın her kuruşu haram olsun, bizzat sizlerden çıksın, çıktığını da bu gözler bu yalan dünyada görsün insallahh. Yazıklar olsun sizlere. Yılbaşından önce bu sendikadan çıkıp dayanışma aidatı ödemeyen herkese de yazıklar olsun..

    Cevapla
  136. 6 yıl önce

    9 aylık enflasyon rakamı %24,5 ve anlaşılan rakam %21,5. Yani ekstrasını geçelim enflasyon oranını bile alamamışlar sarı sarılar. Böyle başa böyle tarak.

    Cevapla
  137. 6 yıl önce

    Bu 5000 tl yi de sefa abi o zaman almasaydı bunlar geçen dönem aldıkları 1500 tl nin üstüne almaya çalışacaklardı. Hep arkadan takip ediyorlar yaptıkları bir yenilik yok bu heriflerin

    Cevapla
  138. 6 yıl önce

    En kötü karar bile belirsizlikten iyidir sonuçlanması iyi oldu bu saatten sonra isyan etmeye gerek yok herkese hayırlı uğurlu olsun allah şirketimize zeval vermesin

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Bu saatten sonra şirketimiz diye bir kavram yok, burası torpillilerin, yeğenlerin haramzadelerin şirketi bizim şirketimiz değil,

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      İsmini soylede sirket sana zam yapmasın

      Cevapla
  139. 6 yıl önce

    Adam gibi adam Sefa İnan. Ne dediysen çıktı abi. Teşekkürler desteğin için.

    Cevapla
  140. 6 yıl önce

    5000 net yanlız dua edip şükredin. Brüt verseler ö.ç-iş onada okey derdi ki

    Cevapla
  141. 6 yıl önce

    Mahşer günü hakkımı cımbızla çekeceğim. Haberiniz olsun.
    “Artık ölçüyü, tartıyı tam yapın, insanların haklarını ve ücretlerini eksiltmeyin, halka haksızlık etmeyin!” (A’râf, 7/85)

    Cevapla
  142. 6 yıl önce

    Herkes sendikadan istifa etsin !! imza parasını alın istifayı basın, dayanışma aidatı ödeyerek zamlardan faydalanabilirsiniz. Bakalım bu sarı sendikanın yetkisi düşüp de gerçek bir sendika ile masaya oturunca ne yapacaklar

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      İmza parası almak için beklemeye gerek yok. Dayanışma aidatı ödenerek her türlü o para yasal alınır.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      10.0 a düşenlerdenim zaten bana zam yok.o yüzden 3 yıl dayanışma ödememe de gerek yok.

      Cevapla
  143. 6 yıl önce

    Sonuç buysa tebrikler özkuzu-şiş. 100 TELe ne oğlum keriz mi gıdıklıyonuz napıonuz

    Cevapla
  144. 6 yıl önce

    Beyler bu sendikaya varmısınız tarihi bir ders vermeye istifa edip bu onursuzların yetkisini düşürelim!!!! Teknisyenin aklıyla hakkıyla oynamak neymiş gösterelim. %12.5zam alıp %9oyunu ile zam oranını yuksek gösterip sonra ocak ayındaki enflasyon oranından düşüleceğini açıklamayıp oyun oynamak neymiş gösterelim hani teknige sormadan imzalanmayacakti bu yüzsüz onursuzlar sürüsü bunu hak ettiler varmısınız hadi verelim derslerini!!!!!!!onuru olan haysiyeti olan bu sendikada bir dakika dahi durmaz!

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Iyi de herkes çıksa bile önceden yapilmaliydi. Şimdi çıkmanın bir yararı olmaz ki. Çalışana zarar verir dayanışma aidatı odenirse 3 sene sonra ancak kurtulunabilir. Şimdi bir mucize lazım.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Yetkisi düşsün sendikanın bak neler oluyor tis sonrası olurmu olmazmı izler görürsğn disk bir hamle yapsin bak bakalım o taşlar yerinden nasıl oynuyo izler görürsünüz yeterki dik duralım bu hakarete bize yapılana sessiz kalmayalım ONURLU DIK DURALIM!

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Malesef teknik camiası artık ne şiş yansın ne kebap kafasında.
      Kimse o dediğini yapmaz ancak burada ağlar. Hala neden üye kalınır anlamak güç.
      BİR DİLEKÇE VEREREK AYNI AİDAT PARASINI VEREREK SÖZLEŞMENİN TÜM HAKLARİNDAN İMZA PARASI DAHİL FAYDALANMAK YASAL HAK.
      Üye olmamış olursunuz. Üye sayısı düşerse gerçek sendikacılık yaparlar ya da gerçek bir sendika gelir.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      3 sene çok uzun bir zaman değil, zaten şimdi istifaları versek 3 yıla anca sendikal oluşumu ve kemik yapıyı tamamlamış yetki sürecini bitirmiş oluruz, yılbaşından önce istifaları verip yeni bir oluşuma başlamamız gerekiyor, şu an e-devlet üzerinden istifa ettim !! dayanışma aidatı ödeyerek de herşeyden faydalanırım, bundan sonra böyle !! bakalım 3 yıl sonra masada biz olunca ne yapacak şirket şimdi bizi ağlayan avuç açan tarafa koyanlar o zaman çok daha fazla ağlayacak

      Cevapla
  145. 6 yıl önce

    ben tercüme edeyim yenilen kazığı. Geçmiş altı aylık enflasyon %9 du. Bunlar 14 istedi. sonuç; 12,5 olduğuna göre sendika 3,5 almış olmuyor mu?

    Cevapla
  146. 6 yıl önce

    Ne bekliyordunuz ? Hakkını aramaktan aciz korkak koyun sürüsü Şimdi gidin tuvalette ağlayın

    Cevapla
  147. Sefa abi de olmasa o %9 da olmayacaktı. Yuh ya

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      yuzde 9 zaten vereceği , sadece erken aldın.
      Burda sendikanın aldığı 3.33 ve 100tl, enflasyonu zaten saniyede patron firmasıda veriyor. Anlaşmayı 3 yıl imzalayarakda, imza parasını kurtarmış.
      Adamlar resmen basiretsizya, bu şirket özelleşmeden torpilliler tasviye edilmeden olmaz.
      İşi ehline bırakmak lazım, dayısı amcası olana değil.
      Şirketin yarısı zaten elini kolunu sallayarak girmiş, tepki alamayacağı belli.
      Bu masadan işveren galip kalkmıştır, tebrik etmekden başka yapacağın bişi yok bu saatden sonra.
      Hayırlı olsun.

      Cevapla
  148. 6 yıl önce

    Temmuz ağusyos eylül ayında enflasyon bu üç ay için %9’ün üstünde çıkmış iken bile bu üç ay için 9 alan yani enflasyondan az alan bi sendikadan bi cacık olmaz. Görün işte nasıl bir sendikamız var.

    Cevapla
  149. 6 yıl önce

    Pazarlığın bile bir adabı var. Taslakla yakından uzaktan alakası yok. Gecmis olsun. Bu da bize ders olsun.

    Cevapla
  150. 6 yıl önce

    Sendika yöneticilerine de , teknik yönetimini de …. hepsine hakkım haram zıkkım olsun! Çoluğunuzdan, çoçuğunuzdan çıksın, tez zamanda kan kusun ve o kanınızda boğularak ölün inşallah!

    Cevapla
  151. 6 yıl önce

    100 TL seyyanen yapar 45 TL bunu bize verilen değer Yazıklar olsun Hakkım haram olsun sana çelik is

    Cevapla
  152. 6 yıl önce

    Senin gibi sendikanın Allah belasını versin yine iyi rol yapıp insanları kandırdın hakkım Herdaim haram olsun 100 TL seyyanen zamda sana kalsinn

    Cevapla
  153. 6 yıl önce

    100 TL seyyanen zammi alın siz kullanın yazıklar olsun size

    Cevapla
  154. 4 ayda 12.5-9.17= %3.33 alabilmişler.
    100tl’ye 36 lı tuvalet kağıdı alırız, resmen s*çrttılar.

    Cevapla
  155. 6 yıl önce

    Yine sinyorite yok yine yok. Beceriksizler habire taviz vermisler. Hic ekstra elde ettikleri bisey yok.

    Cevapla
  156. 6 yıl önce

    HABOM kayıpları ne oldu?
    Kardeşe CED ne oldu?
    Sinyorite ne oldu?
    Zam oranı hiçte memnun edici değil. Bunun için mi bu kadar beklendi….

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      hay kardeşinin cedine senin ya, saçma sapan şeyler için savunma yapma bi git liseyi bitir Allah aşkına, millet ne derdinde bu kardeşinin CED ini yazıyor, gel ben vercem kardeşinin ucak parasını nereye gidecekse, saw geniş gövde revisyon.

      Cevapla
  157. 3 un biri

    Cevapla
  158. 6 yıl önce

    Zam oranı kötü
    Imza parası 5400 nasil kim hesapladı istedi merak ediyorum.
    Seyyanen çocuklarınıza harçlık 100tl.
    2 yerine 3 yılı bağlamışlar. Şirket kendince gerekeni yapmis. Sendika bekledi bekledi buna mi imza attı… yazıklar olsun.

    Cevapla
  159. 6 yıl önce

    Dayanışma aidatını öder bu şerefsizlere üye olup soz hakkı tanımam. Yazıklar olsun. Aldığınıza da alacağınıza da…

    Cevapla
  160. 6 yıl önce

    1.6 ay 12.5
    2.6 ay ekim den itibaren %9
    ocakta fark
    3.6 ay enflasyon
    4.6 ay enflasyon
    5.6 ay enflasyon +1
    6.6 ay enflasyon
    İmza parası 5.000 Net
    1.1 100 3.1 100 4.1 150 10.0 A -B 150 (A0-A1) diğerlerine 100 seyynen
    Sosyal yardım 800

    Cevapla