featured

THY SABİHA GÖKÇEN EKİPLERİ İSYAN ETTİ !

Yaklaşan Hava İş Genel Kurulu öncesnde Sabiha Gökçen’i base olarak kullanan ve sayıları 1000’e yaklaşan THY kokpit ve kabin ekipleri kendilerine sandık olarak Atatürk Havalimanının gösterilmesine tepki gösterdi. Airlinehaber’i arayan pilot ve kabin memurları “Şirketimiz bizi Sabiha Gökçen’de görevlendirdi. Burayı base olaral kullanıyoruz. Buna göre de operasyon yapıyoruz. Ancak Sendika Pendik Şube seçimlerinde bize oy kullandırmıyor. Bize Uçuş İşletme personeli olduğumuzu , Uçuş İşletme çalışanlarının da ancak Atatürk Havalimanında oy kullanabileceğini söylüyorlar.” Şeklinde konuştular.
KAMYONCULAR OY KULLANACAK, BİZ KULLANAMAYACAĞIZ !
Kendilerinin ya Pendik seçimlerine dahil edilmesi ya da Uçuş İşletme delegelerini seçmek üzere Sabiha Gökçen’de oy kullanmalarına izin verilmesini isteyen ve “Herkesin buradan uçuşu var. Seçim günü off olanlar da oy kullanmak için Anadolu yakasından kalkıp Atatürk Havalimanına gitmez. Açıkça bizim demokratik hakkımızı kullanmamızı engelliyorlar. Kamyoncular oy kullanacak ama bu sendikanın gerçek sahipleri olan bizler oy kullanamayacağız. Tam bir rezalet.“ diyen uçuş personeli sendikanın bu tutumu ile Uçuş işletmede katılımı düşürmeye çalıştığını iddia ettiler.
Konuyla ilgili olarak görüş bildiren daha önce Hava İş Yönetiminde görev yapmış bir sendikacı ise, Sendikanın seçim sürecinden önce THY’ye yazı yazarak Sabiha Gökçen Havalimanının base olup olmadığını sorması ve buna göre işlem yapması gerektiğini belirterek doğru olanın THY uçuş çalışanlarının Pendik Şube listelerine dahil edilmesi ve Uçuş İşletme listelerinden çıkartılması olduğunu belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 Yorum

  1. 7 yıl önce

    Bu nasıl sendika ya. Rezillik az kelime. utanın sıkılın…Ayıptır günahtır. xxxx olun gidin

    Cevapla
  2. Terbiyesizlik bu ala len terbiyesizlik. Ahlaksızlık. Korkaklık

    Cevapla
  3. 7 yıl önce

    Bu nasıl iştir. Bu kadar mı güzel mama var sendikacılıkta. Bakalım delege fiyatları ne kadara yükselecek. Verinin de alanın da Allah belasınıi versin.Çoluk çocuğundan çıksın

    Cevapla
  4. 7 yıl önce

    Bu Hava İş yönetiminin bizlere hiçbir faydası olmadığı gibi yönetimde kaldıkları her gün farklı bir zararları ve yolsuzlukları ortaya çıkıyor. Boy gösterdikleri her yerde atılanları geri döndürdük diye hava atarlar ama hala peyder pey arkadaşlarımız işten çıkartılır. İmzalan TİS ve FTL ihlal edilerek uçuş yorgunluğumuza rağmen fazladan uçuş programlanır sendika bizleri salak yerine koyarcasına TİS’i imzaladıkları muhattapları olan THY Yönetimine değil de onların memuru olan ekip planlama müdürüne dava açar (dava dosyası da yok ortada). Geçen sene TİS’te aldıkları zammı bizlerin işverence fişlenmesine imkan tanıyacak şekilde anket yapıp işverene iade ederler. Bizleri bizden birilerinin yönetme zamanı geldi de geçiyor bile. İskender ÇARKÇI Kaptanımızın arkasındayız. Burası havacıların sendikasıdır, kamyoncuların değil!

    Cevapla
  5. 7 yıl önce

    Bu sendikaya oy moy yok!

    Cevapla
  6. 7 yıl önce

    Bu isi çözse cozse Sefa Bey çözer.

    Cevapla
  7. 7 yıl önce

    Utanmazlar, işleri güçleri dalga dubara. Her türlü üçkağıdı yapıyorlar. Böyle rezillik görülmedi.

    Cevapla
  8. 7 yıl önce

    Sendikalar kanununa göre suç işliyorlar. Bu ahlaksızlığın hesabını vereceksiniz Ali Kemal ve saz ekibi.

    Cevapla
  9. 7 yıl önce

    ÜYESİNDEN KORKAN, ÜYESİNE GÜVENMEYEN SENDİKA

    Cevapla
  10. 7 yıl önce

    Sendika çok bastırdı fakat THY yönetimi bu işlemin cok uzun ve bürokrasisinin cok uzun olduğunu söyledi.

    Cevapla
    • 7 yıl önce

      Yapma yav. ciddi misin? Sendika uçucular oy kullansın diye helak olmuş Öyle mi? Yemedik.

      Cevapla