featured

THY New York Genel Müdürü Cenk Öcal Göreve Başladı

THY’nin New York Genel Müdürlüğü’ne Cenk Öcal atandı. Daha önce THY’nin Sofya Genel Müdürü olarak görev yapmakta olan Cenk Öcal THY’nin New York Genel Müdürlüğünü İhsan Baytan’dan devralarak göreve başladı.
Türk Hava Yolları’nda yapılan büyük rotasyon sonucunda çok sayıda çalışanın görev yeri değişirken, THY New York Genel Müdürlüğü’ne de Cenk Öcal getirildi.
Cenk Öcal İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Uluslararası İşletme Master’ı yaptı ve 2005 yılında THY’de çalışmaya başladı.
2014’te Bulgaristan’daki 30. yılını kutlayan Türk Hava Yolları’nın Sofya Ofisi’nde önemli başarılara imza atan Öcal, son 10 yıl içerisinde Amerika’da çok hızlı bir büyüme trendi yakalayan Türk Hava Yolları’nın yeni New York Genel Müdürü olarak görev yapacak.
2015’te taşıdığı yolcu sayısının 63 milyona ulaşması beklenen Türk Hava Yolları, ABD’de ise yıllık 1,5 milyon yolcu seviyesine yaklaşıyor.
ABD’de New York, Chicago, Los Angeles, Washington DC, Houston, Boston ve San Francisco olmak üzere 7 noktaya uçan Türk Hava Yolları, bu destinasyonlara 25 Ekim’de Miami ve 16 Mayıs 2016’da da Atlanta’yı eklemeyi planlıyor.
Yeni destinasyonlarla birlikte dünyanın her tarafından insanların yoğun ilgi gösterdiği bir pazar olan ABD’yi İstanbul ile haftalık karşılıklı 70 uçak seferi ile bağlayacak Türk Hava Yolları, ABD’de JFK, LAX ve Miami uçuşlarıyla American Airlines şirketinin Atlanta uçuşlarıyla da Delta Havayolları’nın kalbi olarak tarif edilen bölgelerde Amerikan şirketlerine büyük bir rekabet oluşturacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 Yorum

  1. 9 yıl önce

    torpilsiz bunlar ayak yoluna gidemez..unutmadan,,menfaatleri icin ilk satacaklari onlari oraya getirenler olacaktir..

    Cevapla
  2. 9 yıl önce

    bu adam torpilli degil mi simdi? amerika bunu gibilerle dolu..basariliymis…hadi canim sende ..elbet hesabi bir gun sorulacaktir..uc gunluk menfaati kendilerine kar sayan bu tip yeni basarili!!!! mudurlere…

    Cevapla
  3. Bu arkadaş 1999 yılında thyde başladı steward olarak ardından kafa raporu alıp yere geçti sonra torpil torpil torpil şimdi bu arkadaş doğru adammı daha önce tam bir neyse nederler keser sap yada hurma olayı kimse demesin haketti diye armut toplamadığı kesin ama bu iş ona 10 beden büyük kalıp yanıltmasın sakın daha neler varda işim düşer bu çapı genişe

    Cevapla
  4. 9 yıl önce

    Bar fedaisi gibi maaşallah…Bir de nereden NewYork GENEL MÜDÜRÜ oluyor anlamadım. THY literatüründe bu makamın karşılığı NewYork Satış Müdürüdür..Meşhur bir Manchester Müdürü vardı, adam kendisini Manchester GENEL MÜDÜRÜ diye tanıtırdı. İngilizce bilmeyen Manchester Müdürü olarak TBMM’de hakkında soru önergesi bile verilmişti. Hey gidi THY hey…Kimlerin eline kaldı ? Bu arkadaşlara GENEL MÜDÜR diyeceksek, THY’de 200 küsur Genel Müdür var demektir ! Aman Temel bey duymasın !

    Cevapla
  5. 9 yıl önce

    O halde sizden, bu arkadaşın üstün başarılarının detayını da yazmanızı ya da alıntılamanızı bekliyorum.
    Bu vesileyle birkez daha görüşümü belirteyim.
    Torpil ve adam kayırma iğrenç bir uygulamadır. Yapan da yaptıran da haramzadedir, mel’undur.

    Cevapla
    • Anonim noldu? Cenk seni dövdü mü? nedir bu kinin sebebi?

      Cevapla
      • 9 yıl önce

        Biz kimseye kin tutmayız. Gerekirse isteyene de iyi sopa atarız.Arkadaşının dandik bodyguard görüntüsü seni yanıltmış olabilir. Ayrıca burada konumuz torpil ve yalakalık.İnkar edebiliyorsan et! Sütüne kalmış!

        Cevapla
  6. 9 yıl önce

    Zorlama.Adam anlamak istemiyor. THY Yönetiminin en sevmediği adamı yalaka olarak itham etmek için geri zekalı olmak lazım. Haber alıntı. Haber aynen yayınlanır sonra buna yorumlar atılır. Siz doğru yoldasınız Sefa bey aynen devam. İşte böyle.

    Cevapla
    • 9 yıl önce

      Geri zekali lafini sana aynen iade ediyorum, terbiyesiz adam. Sen de Sefaya mı yalakalık yapıyorsun? O seni NYC müdürü yapamaz. Tartışmaya bir edebinle bir katkı yapacaksan yap. Yapmayacaksan terbiyesizliğini başka yerde sergile.

      Cevapla
  7. Sofyada önemli başarılara imza atan!
    Uçakla yarım saatlik mesafedeki Sofyada!
    Sen şuna hayatının torpilini buldu desene.
    Bazen merak ediyorum. Kendi yazdığınıza inanıyor musunuz acaba?
    Bence bu kadar saf olamazsınız.
    Geriye tek alternatif kalıyor. Yağcılık, yalakalık.

    Cevapla
    • Yazar 9 yıl önce

      Sevgili yorumcu: Bu bir haber ve aynen yayınlıyorum. Benim kişisel görüşlerimle ilgisi yok. THY ye yeri geldiğinde en çok yüklenen biri olduğum cümle alem tarafından bilinir. Ancak objektiflik demek farklı görüşlere yer verildiğinde onu da yayınlamak demektir. Bilmem anlatabildim mi…

      Cevapla
      • Anlamadın sayın haberci!
        Sofyadaki önemli başarıları anlatamadın. Dünkü çocuğun sofyadan NYC ye atanmasını gerektiren önemli başarıları! Anlatamadın.
        Yani haber tutarsız, eksik hatta yalan.

        Cevapla
        • Yazar 9 yıl önce

          İlgili kişinin NYC ye atanması Türkiye’de her gün olağanlaşmış torpil mekanizmasının bir kez daha işlemesidir. Ancak bu çıkan haberi aynen yayınlamamayı gerektirmez. Okurlar zaten bu haberi kendi görüş çerçevelerinden yorumlayacaklardır. Sizin gibi..

          Cevapla
          • 9 yıl önce

            Sefa bey, olağanlaşmış ifadesine sığınmayın lütfen. Torpil iğrenç bir şeydir ve siz de en az benim kadar karşısınız bunu biliyorum. Bu yüzden size yazıyorum. Lütfen haberi süzgeçten geçiretek alıntılayın.olduğu gibi yazarsaniz eleştirmeniz bir anlam ifade etmez.

            Cevapla
            • Yazar 9 yıl önce

              Alıntı haberle oynayamazsınız. Bu yayın ahlakına da benim ahlak ölçülerime de sığmaz. Kim ne yazarsa yazsın. Onaylarım ve ben kendi görüşümü yazarım. Takdir okurlarındır.

          • 9 yıl önce

            Ayrica haber direk verilmiş, yani kaynak belirtilmemiş. Ben olduğu gibi alıntıladım diyemezsiniz.

            Cevapla
            • Yazar 9 yıl önce

              Fotoğraflara dikkat edin. New York ofisinde çekilmiş. Ben İstanbul’dayım:)

      • 9 yıl önce

        :)

        Cevapla
  8. 9 yıl önce

    Vay be. THY haberlerinde bile rakipsizsiniz. Airporthaberi tarihe gömeceksiniz gibi.Başarılar hadi bakalım.

    Cevapla
    • Yazar 9 yıl önce

      Teşekkürler kardeşim. Ancak bizim öyle bir niyetimiz yok. Biz işimize bakıyoruz. Airporthaber in ilk kurucularındanım. Bize öyle tarihe gömmek gibi uçuk iddialar yakışmaz.

      Cevapla