featured

THY Kabinin Suçu Ne?

Değerli okurlarım, sonunda çanak-çömlek patladı. Sektörün büyük oyuncusu da havlu attı ve gözünü çalışanlara dikti. Son 1 yıldır devam eden gerileme, yoğun sezonun da tatmin edici geçmemesi üzerine THY’yi krizin eşiğine getirdi. Geçmiş yazılarımı okuyanlar son bir yıldır bunlara değindiğimi göreceklerdir. Ne güzel bir sözdür “geçmişte yediğin hurmalar bir gün gelir seni tırmalar.” Mirasyedi gibi yediler, eşe dosta yandaşa milli havayolunun kaynaklarını peşkeş çektiler, şimdi deniz bitti ! Hadi bakalım çık çıkabilirsen işin içinden.
BECERİKLİ BAY TOPÇU
Bakın şimdi size THY’nin 10 yılına damga vurmuş olan Türk Sivil Havacılığının mümtaz şahsiyeti Hamdi Topçu beyefendinin 2011 yılındaki bir söyleşisinden kısa bir bölüm aktarayım:
“Piyasadaki bu daralma sonucunda üreticilere olan talep azalacak ve sipariş edilen uçaklarda yani slotlarda bir açık meydana gelecek. Sipariş veren firma üreticiye ‘bunu bana 2011’de verme de 2014’te ver’ diyecek. Bu esnada direkt uçak siparişi vermektense fırsat kullanmaya başladık
İlk 5 uçak bize çok uygun teklifle geldi. Realize ettik ve aldık. Birkaç ay sonra 7 uçak daha geldi. Bu sefer ilk 5 uçaktan daha iyi şartlar teklif ediliyordu ona da hazırlık yaptık. Bunun karşılığında Airbus’da da bir fırsat doğru ve oradan da 12 uçak aldık; 330-300. Bunların 2’si kargo uçağıydı. 2015’e verilen uçak sıraları 2010’a sarkıtıldı. Bu çerçevede tam 90 uçak siparişi verdik. Siparişlerin yarısı 2009’da, yarısı 2010’da verildi. Bu olağanüstü bir ataktı.”
Nasıl ama? Dünyadaki en akıllı, en zeki, en becerikli havayolu yöneticisi bizde imiş de haberimiz yokmuş ! Kıymetini bilemedik muhteremin, kalsaydı daha çooook uçak alacaktı ülkemize, daha çooook borçlandıracktı ülkemizi…Yazık oldu…Peki şimdi ne oldu, Hamdi Topçu’nun beşer onar aldığı uçaklar elimizde patladı. Kara kara düşünüyorlar, yere mi indirelim, bakıma mı sokalım, wet lease olarak mı verelim? Hadi bakalım kolay gelsin !
9 SENEDE ATTIĞI KADAR KABİN MEMURUNU BİR AYDA ATACAK
Hamdi beyin uçakları başımıza dert olurken sıkışan THY yönetimi ne yaptı dersiniz? En sıradan, en kolay ve en ilkel yöntemi seçti ve işten adam çıkarmaya başladı. Dedikodulara göre sayı 500 ile 1500 arasında…Korkunç rakamlar bunlar. 2003-2011 arası THY ile ilişiği kesilen kabin memuru sayısı 1637…Bunlardan 731’i istifa etmiş (içlerinde istifaya zorlananlar da vardır mutlaka)…334 kabin memurunun iş akdi bildirimli yani tazminatları ödenerek feshedilmiş. Şu anda uygulanan yöntem de bu, bildirimli fesih…Rakama dikkat lütfen 9 senede 334 kişi… Bu rakama 9 yılda emekli edilen 183 kişiyi de koyun. Çünkü çok özel bir gerekçesi olmasa kimse işini bırakıp 3 te 1 emekli maaşına razı olmaz. Dolayısı ile, son 9 yılda emekli olarak veya iş akdi feshedilerek şirketle ilişiği kesilenlerin toplamı 517 kişi..Bu hesaba göre yılda 57 kabin memuru ile yollarını ayırmış THY…Şimdi ise bir seferde en az 500 kabin memurunun işten çıkartılmasından bahsediyoruz. Yani 9 yıllık icraatı 1 ayda yapıyor işbilir(!) THY yönetimi…
KABİN MEMURLARINA MI SORDUNUZ?
Peki bu kabin memurlarının suçu ne?
Hamdi beyin “ucuz buldum, fırına 1000 çuval un aldım, kokmaz bulaşmaz, nasılsa millet ekmek yiyecek” mantığıyla uçak alırken kabine mi sordunuz?
Bol keseden aldığınız uçakları Afrika’nın doğru-dürüst ışıklandırması, güvenliği olmayan kasabalarına uçururken kabine mi sordunuz?
Tam 70 ülkedeki golf turnuvalarına sponsor olurken kabine mi sordunuz?
Yurtdışında çalışan müdür ve şeflerin maaşına rekor zamlar yaparken, kira yardımları icat ederken kabine mi sordunuz?
Müdür ve üstü pozisyonlara bir gecede % 100 zam yaparken kabine mi sordunuz?
Jet Airways’ten kiraladığınız B 777’lerde First Class var diye daha önce denenmiş ve tutmamış First Class uygulamasını başlatırken kabine mi sordunuz?
Ahı gitmiş vahı kalmış Kevin Costner’e milyonlarca dolar akıtırken kabine mi sordunuz?
Sahi Batman& Superman ne oldu? Hatırlayan var mı? Paracıkları kırışıp havalanmıştı ya Batman ile Superman…Onlara, milletin kesesinden milyonlarca dolar aktarırken kabin memurları mı size akıl verdi?
Avrupa Şampiyonasında saha kenarlarına verdiğiniz o reklamlar ne oldu? Reklama bakıp gelen-giden var mı bu aralar? Sponsorluk kararı alırken kabin memurları mı yönlendirdi sizi?
Bugün düşman safında olan FETÖ organizasyonlarına sponsor olurken kabinden mi görüş aldınız?
Onlarca organizasyonlarda binlerce bileti bedava verirken kabine mi danıştınız?
DAYANIŞMA İLE ÇÖZMEK VARKEN…
Sözün özü, 13 yıldır har vurup harman savurdunuz, şimdi deniz bitti ve siz de faturayı kabin memurlarına kesiyorsunuz. Zor dönemdesiniz kabul ama buna siz sebep oldunuz. Hesapsız-kitapsız büyürken, 35 yıldır terörle birlikte yaşadığımız ve içinde bulunduğumuz coğrafyada herkesle kavgalı olduğumuz gerçeğini gözardı ettiniz. Peki bu süreci dayanışma ile aşmayı neden düşünmediniz? 11 Eylül 2001’den sonra THY bunu başardı. İşte bugünlerde, Pegasus işten çıkartmaları minimuma indirmek için herkesten fedakarlık istedi ve 6 ay süreyle part time önerisi getirdi. Siz niye böyle bir formül düşünmediniz. Her çalışanın belirli bir dönem için özveride bulunacağı ve hiç kimsenin işten çıkartılmayacağı bir alternatifi niçin geliştiremediniz?
TALPA, TASSA, UTED, SENDİKA DERİN UYKUDA…
Değerli okurlar, durum gerçekten ciddi. THY yönetimi klasik ve ilkel bir refleksle hareket ediyor. Peki sendika ne yapıyor, kulağının üstüne yatmış bekliyor. Hani belediye otobüsünde başında bekleyen yaşlılara yer vermemek için uyuma numarası yapan gençler vardır ya, işte sendika tam da bu modda…Aslında bunlara uyku yakışıyor. Arada bir uyanmaya kalkışınca saçma sapan bildiriler yayınlıyorlar. Yayınlamaya ve üstünde konuşmaya bile gerek görmedik.
Peki anlı-şanlı dernekler ne alemde? 26 Nisan’da köy düğünü tadında Pilotlar Gecesi yapan ve “Bas bas paraları Leyla’ya, bi daha mı başkan olucaz TALPA’ya?” diyerek gününü gün eden TALPA Başkanı ve yönetim kurulu işi ticarete dökmüş, pilotları nasıl daha fazla tırtıklarız derdinde…TASSA desen zaten acınacak halde…UTED’in durumunu genel yayın yönetmenimiz daha iyi bilir. Ona sorun. Kabin memurları işten atılıyor, TASSA altın günü pardon “araba günü” yapıyor…Çekilişle araba veriyor. Güler misin ağlar mısın? Diğer dernekler de sütre gerisinde “aman THY yönetimi ile papaz olmayalım” havasında… Kısaca bitmişler, bitmiş…
BİLAL EKŞİ’NİN KUCAĞINDA BULDUĞU KRİZ
THY’de geçen hafta yaşanan değişim sonucu Genel Müdürlük koltuğunu devralan Bilal Ekşi gelir gelmez kabindeki toplu tasfiyeyi kucağında buldu. İşten atılacakların dosyaları fesih kararı için Ekşi’nin de içinde bulunduğu İcra Komitesinin önüne gelecek. Dileriz, bir formül bulunur ve Ekşi personelle arasını açacak böyle bir eylemin aktörü olmaz. Dileriz, THY yönetimi bu attığı yanlış adımdan geri döner ve işten çıkartma yerine başka tasarruf yolları bulur.
CIP Lounge’daki israfın önüne geçmek, ikramdan kısmak, kar etmeyen hatları kapatmak, az kar edenlerde frekans düşürmek ve benzeri yöntemleri devreye sokar, mesela yöneticilerin deve yükü ile maaşlarını düşürür, altlarından arabalarını alır, sponsorluk zırvasına artık bir son verir, topçuya-popçuya para akıtmaktan vazgeçer.
Yoksa ?
Yoksa, birgün sıranın kendisine de geleceğini düşünen THY çalışanı sadakat duygusunu kaybeder, özveride bulunmaktan vazgeçer. Bunların sonuçları çok daha ağır olur…Bizden söylemesi..

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

38 Yorum

  1. 5 yıl önce

    Liyakat sistemi malesef bu hükümet döneminde rafa kaldırıldığı için vede sirf egolari uğruna# ben yaptım oldu #mantığı ile hareket ettikleri için bugünlere geldik, bunda şaşıracak bir şey yok filmin sonu bu, başka ne bekliyordunuz?

    Cevapla
  2. 8 yıl önce

    yurtdısındakı merkez atamalı pazarlama seflerı ve kımı ofıslerdekı satıs seflerı ne yapar , cevap bosta gezıp maas alır

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      adamlar ne yapsın işi bilmedikleri için iş yaptıramazsın, onlar da yiyip içip gezip dolarları, euroları istifliyorlar

      Cevapla
  3. 8 yıl önce

    Kaleminize sağlık ne denir ki başka kutluyorum Haber gibi haber Müthiş

    Cevapla
  4. 8 yıl önce

    Sevgili “Havacılık Sevdalısı” THY çalışanları,
    Hepimiz biliyoruz ki havacılık sektörü yapısı itibariyle globaldir. Eğer THY öyle bahsettiğiniz gibi “yüksek vasıflı, çok çalışkan ve alanında bilgili” insanları bu şekilde işten çıkarıyorsa; eyvallah diyip alın tazminatınızı, thy muadili bir rakip firmaya geçin. Bu kadar dertlenmenin panik yapmanın ne gereği var? Bundan bir kaç yıl önce THY’de kabinde çalışan bir arkadaşım tamamiyle KENDI ISTEGI ILE THY’den istifa edip Emirates’de işe başlamıştı. Onun söylemesine göre THY onu haketmiyormuş. Şunu hiçbir zaman unutmayın. Rızkı Allah verir. Ne THY ne başka bir yer. Çalışana ve HAK EDENE her yerde iş var.
    Sağlıcakla

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      doğru iş var, nerede yurtdışınd

      Cevapla
      • 8 yıl önce

        Ne olmuş yurtdışı ise? Dünya küçük. Havacılar için ekstra küçük. Havacılığa gönül verdiyseniz, bu işi severek yapıyorsanız bunun sorun olmaması gerekir. Ben havacı değilim. Bu firmaların Hub’ları nerededir bilmem ama (aile ile beraber) yaşanmayacak yerler olduğunu sanmıyorum. Bence bunu bir düşünün Tuğçe hanım…
        Yoruma eksi koyan arkadaşlara gelince, yorumun eksilenecek nesi var Allah aşkına? Neyse onu da arkadaşların vizyonsuzluğuna bağlıyorum. Herkese saygılar sunuyorum.

        Cevapla
        • 8 yıl önce

          vizyonunu yirim senin. nede güzel ahkam kesmişsin.Milletin hastası, bakıma muhtaç yakını, okulda okuyan çocuğu mu var bilmeden sallarsın. İmza:Kani

          Cevapla
          • 8 yıl önce

            Ülkemizin eğitim-öğretim sistemi o kadar mükemmel ki çocuklarımızın yurt dışında okuması olsa olsa saçmalıktır değil mi?
            Ben fikrimi olağan durumlar için söyledim. Bir kişinin bakımına muhtaç yakınının olması olağandışı bir durumdur. Allah kimseye vermesin. Ne demek olduğunu çok çok iyi bilirim. Bizzat tecrübe ile sabit.
            Eğer eksiyi bu sebeple bıraktıysanız “vizyonsuzluk” tespitimde hata yapmışım. Özür dilerim. Sebebi ya sizin “kavrama kabiliyetinizin kısıtı” yada “benim anlatmak istediğimi net bir şekilde ifade edememiş olmam”dır. Olay açıklığa kavuştu sanırım. Bir cevabınız mevcutsa buyrun ve akabinde bu tartışmayı sonlandıralım Kani bey. Saygılar… imza:Aytekin

            Cevapla
  5. 8 yıl önce

    Yoksa, birgün sıranın kendisine de geleceğini düşünen THY çalışanı sadakat duygusunu kaybeder, özveride bulunmaktan vazgeçer. Bunların sonuçları çok daha ağır olur…Bizden söylemesi.
    bu cümle gerçekten ders diye yıllarca okutulsun efsane bir söz
    thy en çok özlemledigim özveri ve sadakat o biterse sonuçları agır olur gerçekten

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      Efsane olacagi dogrudur ama bu cumlenin realitesi zaten 305 ile basladi. Grevde devam etti. Yeni sendika ile yukseldi. Simdi zirve yapti. Gizli anket yapilirsa mutsuzluk ve korku %90-%95 cikar. Geriye kalan dilimler ise dillerine guvenenler. Ama yabanci yada anadillerine degil

      Cevapla
  6. 8 yıl önce

    SEFA BEY, AVRUPA’DA BİR ŞEFİN MAAŞI 3.200 EURO, KİRA VE DİĞER EN BASİT GİDERLERİ ÇIKARDIKTAN SONRA ELİNE KALAN 2.000 EURO’YU GEÇMEZ. LÜTFEN PERSONELİ BİRBİRİNE DÜŞMAN EDECEK ÜSLUPTAN İMTİNA EDİNİZ. KİMSE KİMSENİN İŞİNDEN OLMASINI İSTEMEZ TABİİ Kİ, DAHA ÖNCE DE UYGULANAN MAAŞ KESİNTİSİ EN DOĞRU SEÇENEKTİ BENCE..

    Cevapla
  7. 8 yıl önce

    harika bir yazı olmuş kaleminize saglık…ben havacı degilim sade bir vatandaşım olayları yaşananların yıllardır takip ediyorum thy yi babasının çiftligine çeviren onu bunu yüksek maaşlarla işe sokan onlara dokunmayan çalışmadan atm memuru olup her ay maaşını çeken zatlar en büyük işi yapan kabın memurlarını kapının önüne koyup kendı pisliklerını kapatma derdindeler…o zaman işden çıkartma olacaksa bütün kabın memurları eylem yapsın thy uçmasın ne olacak zarar etmez nede olsa sponsorlara verecek milyonlarca doları olan bir kurum aç kalmaz öyle degilmi mesela sen barcelonaya sponsor oldunda ne oldu ?? son 10 yılda sponsorluk paralarının toplamı kac para ??? o paralarla kac ucak alınırdı acaba çok merak edıyorum ayrıca bu yazıya alakasız mantıksız dıyenlerınde atm memuru oldukları açıkca meydanda devır zaten üstünu yalama devri normaldır böyle zihnıyetın sacmalaması ….sırtını mılletın vergisine daya bınlerce dolar maaş alan sözüm ona boş müdürler ne yapar ??? anca bedava oraya buraya uçup mesai doldururlar emekçinın çalışanın hakkını yerler haram zıkkım olsun sıze sadece bunu dıyorum ama anlamazsınız kapasıte yok…

    Cevapla
  8. Sefa başkan helal.Sesimizi sen duyuruyorsun

    Cevapla
  9. 8 yıl önce

    Zamanında first ti açarken bedava bilet verip uçurduğu ve dönüştede saçma sapan yorumlar yapıp bi de memnuniyetsiz olan kişileri yardıma çağırsınlar şimdi belki kurtarır onları.milli serveti bu kadar savsakça harcayan bir zihniyet görülmedi yazık bizim içim acırdı çalışırken

    Cevapla
  10. Valla sokagin kalemi olmussun hocam agzina kalemine saglik.Thy’nin filo yapilanmasi bastan beri yanlis bir ornek verelim LH 275 ucaginin 110u long haul,thyde 323 ucagin 86si long,LH aktif olarak first+bus class kullanirken TK low costun bir ust versiyonu First Class olmadan olmaz EK dubaiden americaya 30-40 bin dolara First class bileti satiyor kac tane ekonomi bileti eder tek yolcu icin hesaplayin.Reklam guzel birsey fakat bunu iyi pazarlamaniz gerekir bakin LH hic sponsor olmusmu goruyomusunuz sponsorlugunu diger taraftan EK ise stada isimlerini veriyor buyuk takimlara sponsor oluyor vs. yapacaksanizda boyle yapin.Nereyi tutsak elimizde kalir TK boyle bir yapi olmaz olamaz.Bu boyle giderse sonumuz SWISS AIR.

    Cevapla
  11. 8 yıl önce

    Her şeyi kabine mi soracak anlamadım. Baştan savma, alakasız bir yazı olmuş. Mantık bütünlüğünden bahsetmiyorum bile.

    Cevapla
    • 8 yıl önce

      senin zeka yaşın kaç? Önce bir test yaptır sonra yorum at

      Cevapla
    • Bay(veya bayan) gerzek..herşeyi kabine mi soracak diyorsun..demekki okuduğunu anlamıyorsun.Nasıl bir türsün sen*Kuyruk acın mı var, işveren yalakası mısın, aptal mısın? Derdin ne senin?

      Cevapla
    • Kabine mi sordunuz diyen ebleh: Senin mantığına.Çekil git şuradan, biz canımızla uğraşıyoruz, saçma sapan salakça yorum atıp ortalığı karıştırma. Sefa bey, halimiz ortada kışa girerken işten atılıyoruz, canımız burnumuzda lütfen böyle geri zekalıca yorumları yayınlamayın. Böyle çakalların bu siteyi kirletmesine izin vermeyin.

      Cevapla
    • 8 yıl önce

      “Pırt haber” sitesinin “tırt” yorumcusu iyi oku; burası üç beş kuruş uğruna çalışanları satan, işverenin algı yönetimi doğrultusunda haber yapan sözde havacılık haber sitesi değildir. Burası çalışanlardan yana, onların sesi olan, her koşul altında doğruyu korkmadan yazabilen insanların olduğu bir platformdur. Senin anlayabileceğin haberlerin yayınlandığı yerler mevcut, git orada kumda oyna :) Yorum hakaret içermemektedir, lütfen yayınlayın.

      Cevapla
    • 8 yıl önce

      Alakasız yazı diyene bak. Asıl sen alakasızsın, Bi çekil şurdan

      Cevapla
    • 8 yıl önce

      Salağa bak, edebiyat eleştirisi yapıyor. Yazı ne diyor anla angut.olayı sulandırma, defol bu siteden

      Cevapla
    • 8 yıl önce

      Arkadaşa öyle bir saldırmışsınız ki sanki ayıp olmuş; kimi dinle bağdaştırmış kimi salaklığından, aptallığından… defol buradan diyen ve bu saldırıları, yorumları beğenen 10larca destekçi…
      Bir görüşe bu kadar tahammülsüzseniz; ben sizin samimiyetinize güvenmem. Bunca zaman hatalar yapılmış olabilir iyi, başarılı çalışmalarla beraber… Birlik beraberlik, kaynaşma gerektiren şu günlerde bu tepkiler linçtir. Zeka seviyesinin yüksek olduğunu ve gerçekleri hemen görüp anladığını sanan, akıl verme kolaylığını esirgemeyen linç yanlısı; kendileri işe girebilmek için ne fedakarlıklar yaptığını unutanlar, işe saygınız yoksa en ufak duyumla, olasılıkla bile şirketinize, ekmek kapınıza saldıranlardansanız siz zaten haketmeyenlersiniz; Allah ıslah eylesin…

      Cevapla
  12. 8 yıl önce

    yazı çok güzel ama anlayana tabii ! thy’nı kimler nasıl zarara uğrattı hepsi ortada bilinmez şeyler değil! fırıncı hamdi,iett’ci temel, fetocuları thy’na parti parti ilk sokan candan ve onların göreve getirdikleri başkanlar,müdürler,şefler en başta mesela! heryere uçacağız gibi bir göz boyama ve ben yaptım oldu mantığı ile hareket edip,şirkete yüzlerce uçak alırsan ve temeli sağlam olmayan şirketi iktidardan aldığın destekle sağlammış gibi gösterirsen, kazandığın paraları abuk sabuk sponsorluklara harcarsan, işe torpille aldığın iş bilmez,bilgisiz,havacılıktan gelmeyen,ne oldum delisi yandaşların müdürlere vs bol kepçe maaş,araba,telefon vs olarak dağıtırsan,onların yaptıkları hataları ne de olsa bizden deyip hesap sormazsan, thy’nı sözüm ona denetleyen kurumun başındankinin oğlunu thy’na kargo müdürü yaparsan,vekil,bakan vs akrabalarını şirkete doldurursan ve en önemlisi binlerce insanın ahını alırsan kriz de normal batman da normal ! üst yönetim,başkanlar,müdürler vs maaşlarından kesilsin gerçek emekçiler işten atılmasın! atılırlarsa da birlik olunsun gerekli tepki verilsin ! bu işin suçluları kabin veya diğer çalışanlar değildir, torpille makam verilmişlerdir hesap onlardan sorulsun!

    Cevapla
  13. 8 yıl önce

    Havacılığı 6 ayda öğrenci gibi ders çalışarak öğrenen! hamdi ve havacılığı işe yeni aldıkları arkadaşlarıyla internetten öğrenen! temel efendilerin, kendilerini oraya getiren iktidarla beraber marifetleri bütün bunlar! Kabinden adam at ama kendi yandaşın uzman,şef hele müdür ve üstlerine dokunma! Anlı şanlı, bir lokma bir hırkacı görünen ama para için herşeyi yapacak zihniyetteki adamların olan müdürlerin maaşından niye kesmiyorsun? Haksız yere çok insanı yandaşlara yer açılsın diye attınız onların ahları tutuyor allah’ın adaleti şaşmaz ey sözüm ona dindar takunyalılar!

    Cevapla
  14. Bence kabinde cok gereksiz kisiler var. cogu tatil icin thy’ye girmis hicbir is yapmayan oturdugu yerden oara kazanip kendi ve ailesini gezdiren firsatci cok kabin memuru var. bence kabin memurlarinin sayisi yariya dusurulmeli

    Cevapla
  15. Peki Montreal’de, Miami’de Atina’da , New Yorka oturup da uçuşlarına gidip ayda sadece 2 ER uçuşu yapıp full maaş alan, ve ayda 14 gün blok boş gün yapan o bulunmaz hint kumaşı yabancı kaptanlarımızın THY’ye ettirdikleri tasarruf da cabası; bunları da kabin memurlarına sorup işe aldılar?

    Cevapla
  16. 8 yıl önce

    Yine kaliteli bir yazı olmuş.Desteğinize ve emeğinize sağlık, sizde olmasanız kim yazacak bu HAKSIZLIKLARI.

    Cevapla
  17. 8 yıl önce

    Yine kaliteli bir yazı olmuş.Desteğinize ve emeğinize sağlık, sizde olmasanız kim yazacak bu HAKSIZLIKLARI.

    Cevapla
  18. 8 yıl önce

    Yine kaliteli bir yazı olmuş.Desteğinize ve emeğinize sağlık, sizde olmasanız kim yazacak bu HAKSIZLIKLARI.

    Cevapla
  19. 8 yıl önce

    Kardeşim hiç bakdınızmı ucak alımın daki pasdaları kimler yemiş

    Cevapla
  20. Sizi canı gönülden kutluyorum üstat. Sizi tanımam etmem ama çok profesyonel üslubunuz var. Yorumcu arkadaşlara katılıyorum. Bir konu bu kadar güzel anlatılır elinize sağlık

    Cevapla
  21. 8 yıl önce

    Şimdiye kadar okuduğum en mükemmel yazı. Bu kadarmı güzel anlatılır. Thy bitmiş okeye dönüyor. Bu kadar acemi yönetici hiç bir yerde bulamazsınız.

    Cevapla
  22. 8 yıl önce

    Müthiş bi tahlil ve analiz. Şirkette olup biten herşeyin ama herşeyin tek günah keçisi kabin ekipleri mi ! Çuvalladıklarını bildikleri halde hala yöneticilik yapanlar ve onların şakşakçıları hangi hatalardan mesul oldular ya da nelerden feragat ettiler. Bugün Hava- iş kalkmış yüksek ücretle gereksiz alınan elemanlar çıkarılıyor diye edepsiz bir açıklama yapıyor ama bunlar hep kabin memurları nedense. Daha akılcı çözümler bulmak yerine at-gitsin mantığıyla size 5 yıldızı kazandırır çalışanlarınız emin olun. İşsiz bıraktığınız bunca insanın ahı üstünüze olsun. Yazıklaf olsun size.

    Cevapla