featured

THY Kabin Hizmetleri Başkanı da Topa Girdi…

THY Kabin Hizmetleri başkanı Nevin Çolak tarafından kabin memurlarına yönelik maili aynen yayınlıyoruz.
Bu mail içeriğinin sadece kabin memurlarına yollanmasını manidar bulan bazı kabin memurları, durduk yere iş kanunu ve sendikalar kanunun hatırlatılmasının arkasında ne olabileceğini sorguluyorlar.
İşte o mail 
Değerli Kabin Ekiplerimiz,
Son zamanlarda işyeri ile işyeri sayılan yerlerde (uçak içi, havalimanı, konaklanan oteller vb.) yürütülen sendikal faaliyetler sebebiyle uçuş personeli arasında huzursuzluk yaşandığına, bunun huzursuz çalışma ortamına neden olduğuna ve CRM’in bozulduğuna ilişkin pek çok bildirim gelmektedir. İş Kanunu Madde 18 ve Sendikalar Kanunu Madde 25/3 hükümlerine göre; çalışma saatleri içerisinde sendikal faaliyet yürütülebilmesi işverenin iznine tabidir. Ortaklığımızdan izin alınmaksızın çalışma saatleri içerisinde işyerinde yürütülen sendikal faaliyetler sebebiyle yaşanan olumsuzluklar, Uçuş Personelimizin motivasyonuna zarar vererek huzursuz çalışma ortamına neden olmakta ve CRM’i bozarak Uçuş Emniyetini tehlikeye sokmaktadır.
İletişimin ve CRM’in özellikle Uçuş Personeli için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatır, Ortaklığımızın izni olmaksızın çalışma saatleri içerisinde işyerlerinde bu tür faaliyetlerde bulunan kişilerin belirlenmesi veya şikayete konu olması halinde idari yaptırım uygulanacağı hususunda bilgilerinizi rica eder, emniyetli uçuşlar dileriz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

68 Yorum

  1. 7 yıl önce

    8 nisanda ikramiye yatarsa bu iş biter ,yatmazsa zaten 3000 olan havasenli sayısı anında düşer.

    Cevapla
  2. 7 yıl önce

    Bravo. Buram buram kalite. Yalniz otel derken ? Aklinizi mi yitirdiniz ? Bu devran dondugunde bunun hesabini nasil vereceksin ?

    Cevapla
  3. CRM ve uçuş emniyeti şimdi mi akıllarına gelmiş? Ftl, TİS derken ortada uçuş emniyeti veya CRM kalmış mıydı acaba? Komik!

    Cevapla
  4. 7 yıl önce

    Hiç kimse zorla bir sendikaya üye olmaya veya ayrılmaya zorlanamaz.Anayasa böyle diyor.Hava Sen Derhal suç duyurusunda bulunmalı.Bu Mailden sonra bütün kabin Hava Sen Çatısı altında toplanıp bu yasadışılığa haddini bildirmelidir.

    Cevapla
  5. 7 yıl önce

    Oldu olacak havalimanına girdikten itibaren sohbet konularımızı da yazsaydınız bari

    Cevapla
  6. 7 yıl önce

    Baktılar pabuç pahalı.

    Cevapla
  7. 7 yıl önce

    Uçakta anlarım da otel odasında veya havalimanında güncel konularda konuşmanın ne zararı olabilir. Dedikodu yapacağımıza, onu bunu çekiştireceğimize güncel ve bizim için önemli konuları konuşmanın neyi CRM i etkiliyor.

    Cevapla
  8. 7 yıl önce

    Sende odan da milleti toplayıp mesai saatleri içinde konuşma emi. Senin de mesai saatin var unutma ve odan da geçen süre mesaidir.

    Cevapla
    • 7 yıl önce

      Onlar gizli saklı odalarına çağırarak tehditte bulunuyorlar,Onlara herşey mübah,Kabin ekiplerinin sağlığı,uçuş emniyeti önemli değil.Onlar için önemli olan aldıkları paralar,Kabin hizmetlerinde ek görevde olanların hepsi uçuşa dönmeli,Yöneticiler dışardan uzman atayarak bu durumu daha az paraya karşılanabilirler hem ek görevde ol hemde ayda bir uçuş yap hem uçuş parası hemde müdür parası alsınlar,Hepsi emlak zengini,Uçuşmaktan korkan uçuşu sevmeyenlerin hepsi KHB DE GÖREVLİ,Bu şartlarda uçsuzlarda kabin memurlarının ne yaşadıklarını görsünler

      Cevapla
  9. 7 yıl önce

    Otel odasında geçirilen süreyi mesai saatinden saydığını beyan eden işveren, bu süreler için ödeme yapıyor mu?

    Cevapla
  10. Ağlanacak haldesiniz Hava İş ve TK Müdürleri

    Cevapla
  11. 7 yıl önce

    Tanrılar çıldırmış olmalı…

    Cevapla
  12. 7 yıl önce

    Benim eşime bile söylemediğim maaşimi bide brüt olarak konuşan başkanım bana ne konuşacağımımı öğretiyor?El insaf ama ya kendi maaşınıda yayınlasa ya!!!

    Cevapla
  13. 7 yıl önce

    Nevin’e selam Hava Sen’e devam.

    Cevapla
  14. Madem otel iş yeri, pazar günleri yatıma da pazar mesaisi verin o zaman.

    Cevapla
  15. 7 yıl önce

    Korku dağları sardı 6000-7000 civarı katılımı görünce korktular tabi ofis açarlar kapattırırsınız uçuşta konusma alan da konusma ekip odasında konusma ne yapsın bu insanlar dumanla mı haberleşsin bugün itibariyle yoğun katılımlar artmalı HAYDİ VAKİT BİRLİK VAKTİ!!

    Cevapla
  16. 7 yıl önce

    Kıymetli amirim Yatıda otel odasında hayatını kaybettiğinde, otel iş yeri değildir diye mahkemede savunma yapıldığında da mı otel iş yeriydi acaba.

    Cevapla
    • Beraber çalıştıkları arkadaşlarını böyle milyonların önünde satabilmek büyük yetenekler gerektirir

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Satış
        Gerektiğinde sülalesini bile satar arkadaş da ne ki onun için …hatta önce pusu kurar ondan sonra yakaladım diyerek işten atar …içi kötü dışı çirkin mahluk

        Cevapla
  17. Ben hakkımı korumak için yasal olan herşeyi yaparım. Otel odamda ne konuştuğum ve ne yaptığım da sizi hiç ilgilendirmez.

    Cevapla
  18. 7 yıl önce

    Baskı,zulüm,istibdat yönetimi sansür ve tabiki jurnalcileriyle aynı Abdülhamit yönetimi

    Cevapla
  19. 7 yıl önce

    Çalışanlarınıza baskı yapacağınıza, bıyıklıya söyleyin bizlerin gasp ettiği temsil hakkımızı bize geri versin, bu iş kendiliğinden çözülür.

    Cevapla
  20. 7 yıl önce

    nerelerde konuşulamayacağını saymış saymış sonu na da vb koymuş yani aklıma gelen şimdilik bunlar gerisi de var demek. Tuvalet de banyoda ilaveler edilebilir.

    Cevapla
  21. 7 yıl önce

    Valla doğru söylemiş. Hava iş in crew Lounge laRda dolanıp Hava Sen ı kotulemesi ve hatta Havasen Başkanının 10 yıl önceki apartman yöneticisi davasını sayfa sayfa basıp masalara koyarak, özel hayatı ihlal etmesi benim sinirimi bozuyor ve uçuş güvenliğini tehdit ediyor. Havais e derhal işlem yapılmalı.

    Cevapla
  22. 7 yıl önce

    hava işciler gezinip konuşurken onlara da kısıtlama getirsenize . Tabii ki kendinize de

    Cevapla
  23. 7 yıl önce

    Yok yaaa rumuzlu arkadaşım doğru söylemiş. Hakikaten hava-iş in saibeli mahkemeleri ne oldu. Bir çok mahkeme açıldığını biliyorum. Önce kendilerine baksınlar.Kamyoncuların oyları ile ibra edilmek mahkemeyi bağlıyor mu

    Cevapla
  24. 7 yıl önce

    Nevin hanım emir kulu. Şanslıymış ki. böyle bir makama getirilmiş. Şimdi yukarıdan gelen emiri uygulamasa başkanlık gider. maaşı inanılmaz düşer. Oda sisteme uymuş gidiyor işte. Arkasından ne konuşursanız konuşun hiç fark etmez.

    Cevapla
  25. 7 yıl önce

    kokpit ve kabin in son şansı bu. Bu sendika ya yetkiyi alacak ya alacak. Bu fırsatı teptiğimizde bir daha thy tarihinde hiç bir grup sendikayı kazanamaz. Hava iş resmen tekelleşir. hava-sen tarihe geçecek bir girişime imza attı.mutlaka desteklenmeli. Birlikte el ele güzel günlere…

    Cevapla
  26. 7 yıl önce

    İskender kendi topuğuna sıktı diye demiştim :D

    Cevapla
  27. 7 yıl önce

    Sen ilkonce kendim crm kullan
    Ne keyif biraktin ,ne aidiet duygusu. Hayalkirikligisin bizler icin. Seni sevmiyoruz ,torpilini de alip git ,nasil geldiisen oraya , boyle yonetici olmaz ,ne yillara saygin var ne calisana , planlamaya dur de once ,yapman gerekeni yap , senin isin kabini koruyup ,bas olmak, burasi isyeri askeriye degil sanane millet nekonusuyor ,yeter be , git artik seni de istemiyoruz sevenin yok unutma

    Cevapla
  28. Firsat bu firsat herkesin hava sen i desteklemesi lazim.bu thy yi birakin turkiye icin devrim olur.

    Cevapla
  29. 7 yıl önce

    KABINDE SESSİZLİK. KONUŞMAYIN GULMEYIN YURURKEN PARMAK UCLARINIZA BASIN TELEFON ILE KONUSMAYIN SIGARA ICMEYIN VS. VS. ŞİMDİDE NEYİ KONUŞACAĞIMIZA NEYI KONUSMAYACAGIMIZI KARIŞANLAR YARIN NEYİ DÜŞÜNÜP NEYİ DUSUNMEYECEGİMİZİ KSRISACAKLARDIR.

    Cevapla
  30. 7 yıl önce

    Sayın Tatlıbal, Sayın Aycı, Sayın Kayhan, Sayın Yılmaz uyardı. Şimdi Sayın Çolak uyarıyor. Pili bitmiş Çarkçının peşinden gitmeyin diye. Peki bu yeni sendikanın amacı ne? Amaçları sizin aidatlarınızla pilotları aileleriyle tatile göndermek. Lüks arabalar alıp hava yapmak. Ukala pilotlarla geyik yapmak. Bunları takip eden kabin memuru ya da yer personeli var mıdır acaba? 100 bilemedin 200 kişi. Onlar da Nisanda ikramiyelerini alamayınca tıpış tıpış dönecekler. Çocuk oyuncağı mı bu? Hangi hakkınızı kaybettiniz? Çok uçuyorsanız şirkette işler iyi gidiyor demektir. Bırakın mızmızlananları. Daha çok ülke görüyorsunuz, ufkunuz açılıyor. Bence şımarıklığın alemi yok. Hava İş sizleri koruyor, haklarınıza sahip çıkıyor. Toplasan 1000 kişi olmayan bir grubun ne dediğini dinlemeye gerek bile yok. Hava İş sizleri ev sahibi bile yapacak adımlar atarken küçücük bir ofistekileri kim ne yapsın?

    Cevapla
    • 7 yıl önce

      Hava iş ten para alanlardansın herhalde,Kabin be kokpitin hav iş e verdiği aidatlarla o yıkarsa saydığınız haltları yapan sizlersiniz,

      Cevapla
    • 7 yıl önce

      Demekki toplanan aidatları bahsettiğiniz yerlere harcıyorsunuz yoksa bu harcamaları nerden bileceksiniz… Yılların pilotlarının zaten evleri lüks arabaları var ayrıca aileleriyle gitmediği gezmediği ülke yok …. Hava il yöneticileri yemeğe devam yani..

      Cevapla
    • 7 yıl önce

      Bir ay önce toplasan 300 kişi bu kayadan toz kaldıramaz diodunuz bini gecmişti simdi 1000 diosunuz orantıya bakarsak sakın 5000 olmasın???

      Cevapla
  31. 7 yıl önce

    Ya bay yandaş; hava iş yönetiminden sen zaten ne yazarsan yaz kimse takmaz. Kimsin nesin sen .Bu yalanları kaç liraya söylüyorsun. malum sitedenmisin. Nesin. İkramiye vermeme mümkün mü. Hadi görelim bakalım ikramiye verecekler mi vermeyecekler mi. Saçmalama o bizim hakkımız dayanışma ödeyen herkes aynı haklardan faydalanır YASA BU YASA.. Şu anda 4000 kişiyi aşkın bir gruba 100 -200 demek kadar salakca bir varsayım olamaz bay kamyoncu. Gel sen uç daha çok ülke gör. Bizim işimiz sadece para kazanmak değil.Hala anlayamadın sorunu bre cahil . Nisan da görüşelim bay yalaka yandaş

    Cevapla
    • 7 yıl önce

      Kurulduk yalanladınız!üye topladık telaşlandınız!ofis açtık kapattırdınız!konuştuk susturmaya çalıştınız!bre gafiller çığ olduk büyüyoruz üstünüze üstünüze geliyoruz çağlayan olduk akıyoruz!siz neyin peşindesiniz?ARTIK SİZDEN KORMUYORUZ!!!

      Cevapla
  32. 7 yıl önce

    Nevin hanım,sizde bu duyuruyu yazıp yayınlayacak iradenin olmadığını çok açık.Çalışma arkadaşlarının motivasyonunun bozulduğu doğrudur.Ancak bunun nedeni geçmişte haksız yere işten atılan işçinin aleyhinde mahkemelerde işveren adına tanıklık yapan A.K.Tatlıbal’dır.Bu ihanetinin karşılığında işveren tarafından ödüllendirilerek sendikaya atanmış,kamyoncularla da tutunmaya çalışmaktadır.Bütün asalaklar hak etmedikleri şeylere tutunmaya çalışarak yaşarlar.Size yakışan şey bu duyurunun altına imza atmıyorum diyebilmek olmalıydı.Unutmayın ki,bir gün kendinizi kullanılmış hissedecek ve vicdanınzla başbaşa kaldığınızda üzüleceksiniz.Yapmayın.

    Cevapla
  33. 7 yıl önce

    Kabin-Kokpit el ele GUMBUR GUMBUR GELIYORUZ!

    Cevapla
  34. Merak etmeyin Kabin-Kokpit el ele bomba gibi geliyoruz.

    Cevapla
  35. 7 yıl önce

    Sefa Bey, özellikle pilotlara hakaret etmekten sapıkça zevk alan şu internet asalaklarının yorumlarını kesip yayınlamazsanız çok mutlu olacağım. Diğer siteyi de bunlar çöplüğe dönüştürdü, buraya da virüs gibi bulaşmalarını engelleyin lütfen.

    Cevapla
  36. 7 yıl önce

    Crm ve uçuş emniyetini güncel konuları konuşmak etkilemez cano nevin FTL yi uygulayamamak eşine yüzüne bulaştırmak geldiğin yeri unutmak etkiler az kaldı sende gideceksin… Bir Havaİş li

    Cevapla
  37. 7 yıl önce

    Niye durup dururken atarlandın !!! Yoksa seni de mi aldığın yüksek maaş ve koltuğunla tehdit ettiler ? E haklısın tabii. THY de aldığın maaşın 5 te birine bile dışarıda iş bulamayacağını sen de biliyorsun. THY de sistem bu maalesef. Maaş arttıkça, kalite düşüyor.

    Cevapla
  38. 7 yıl önce

    Sen bu tehditkar e postayı ekibine göndererek bir çuval inciri berbat etmişsin zaten. Personelin motivasyonunu bozan Başkaniye hanım bu e-posta aynı zamanda, senin ve ağababalarının panik içinde olduğunuzu da gösteriyor.

    Cevapla
  39. 7 yıl önce

    İSKENDER’İN SIKTIĞI YERİ YAKINDA GÖRECEKSİN.

    Cevapla
  40. 7 yıl önce

    O güzel yüzünü neden gizledin bizden ?

    Cevapla
  41. 7 yıl önce

    Ekip planlamanın adaletsiz, tutarsız, sürekli değişen, keyfi, kural tanımaz planlamaları yüzünden yorgun ve bitmiş halde uçuyoruz, Uçuş emniyetsizliği yaratan en büyük etken budur.

    Cevapla
  42. 7 yıl önce

    Bir işveren müdürünün mevcut sendikayı savunması hayra alemet değil edep ya huu

    Cevapla
  43. 7 yıl önce

    Legal olarak açılan Hava Sen ofisini illegal yoldan kapayın, Hava iş her yerde boy gösterirken, Hava Sen i ofislere sokmayın..ÇSGB nin kabul ettiği ve üyesi 5000 lere dayanmış bu sendikayı kabul etmemek için daha neler yapacaksınız. Hava Sen liler gerekirse dumanla haberleşir, yine başarır. 5000 personelinin özgür iradesini hiçe sayan bu yönetimi kınıyorum.

    Cevapla
  44. 7 yıl önce

    Demekki toplanan aidatları bahsettiğiniz yerlere harcıyorsunuz yoksa bu harcamaları nerden bileceksiniz… Yılların pilotlarının zaten evleri lüks arabaları var ayrıca aileleriyle gitmediği gezmediği ülke yok …. Hava il yöneticileri yemeğe devam yani..

    Cevapla
  45. 7 yıl önce

    Kabin ve kokpit tehditlerden bıkmışken üstüne böyle uyarı Mail’i atılması ancak cahil insanları korkutur. Uçuş işletme başkanlığı farkında olmadan sendikamızın üye sayısını arttırıyor. Kim bilir belki onlar da çaktırmadan hava sen için çalıştıklarını biliyorlar. Ok yaydan çıktı bi kere, artık dönüş yok. Tek çare hava sen.

    Cevapla
  46. 7 yıl önce

    bence kaptanlar kendilerine yapılacak zamlardan feragat ediyorlar. hava iş hali hazırda kabin ve kokpiti tüzükte ayırdı. artık onlar ayrı işyerleri yani ayrı TİS yapabilirler.yabancı ve türk pilot bulamayan şirket kaptanlara zaten zam yapmak istiyordu (yüzlerce yabancı-türk pilot istifa etti) ama kabine de aynı zam oranlarını yapmak istemiyor zaten bize verdikleri parada herkesin gözü var. Hava iş tis yetkisini elinde tutarsa kaptanlar %15e yakın zam alacaklar kabine gene %1.5 ama FTL herkesi hasta edecek , kokpit para derdinde olsa idi hava iş te kalırdı hava sen e geçmezdi. dertleri para değil dertleri eski mutlu günlerde olduğu gibi uçmak emniyetli uçmak. THY nin güvenilir emniyetli bir şirket olarak göklerde lider konumuna taşımak. Ama maalesef yönetime HAVA iş tarafından bu konular çok saçma sapan bir şekilde anlatıyor. yönetimde aman grev mi olacak aman batıcak mıyız korkusu ile saldırıyor. Ey yönetim bir kulak ver bir dinle sağdan soldan duyduğun dedikodular ile böyle güzel bir oluşumu kötüleme. AMAÇ CRM. Di mi hani CRM e önem veriyoruz ya kabin ve kokpiti tüzükte ayırırsan zaten CRM biter.

    Cevapla