featured

“THY istihdam başkanlığı Hava-İş’e üye olmayanlar için bilgilendirme yaptı”

Türk Hava Yolları istihdam başkanlığı çalışanlara 26. dönem toplu iş sözleşmesi hükümlerinden, taraf sendikaya üye olmaksızın, dayanışma aidatı ödemek suretiyle faydalanabilmeniz için; dayanışma aidatı mevzuat gereği yazılı olarak iş verene yaptığınız talep üzerine her ay ücretinizden kesinti yapılmak suretiyle taraf sendikaya düzenli olarak ödendiğini bildirdi.

İşte İstihdam Başkanlığı tarafında yapılan o bildiri;

 

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ thy 22

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ DILEKCE

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 3 yıl önce

    pandemi sürecinde bütün çalışan grupları içerisinde en çok mağdur olan maalesef pilot adaylarıdır.bu süreçte sadece belirsizlik içinde bekletilen bu kişiler, hem çok cüzi bir ücret ile geçinmeye çalıştırlar, hem de belirsizlikten dolayı herhangi farklı bir işe de yönelemediler, sürekli olarak eğitiminiz şu zaman başlayabilir vs şeklinde 2 yılları heba oldu.geldiğimiz noktada ise pilot adayları TİS’e dahil olmadığı için bütün bu düzeltmelerin hiç birinden faydalanamıyor.yazıktır günahtır, bu insanların nitelikli işlerini bırakıp buraya geldiler, yarın bir gün işler değiştiğinde bu yaşadıklarını da unutmazlar.

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Dayanisma aidati taraf sendikaya odeniyorsa, üye olmamanın ne manası var ? :) ben dayanisma aidatianin sektordeki tum sendikalara eşit paylaştirildigini saniyordum:)

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Sayın Okurumuz;
      Dayanışma aidatı taraf sendikaya ödeniyor bu doğru. Şimdi diyeceksiniz ki madem dayanışma aidatı aynı sendikaya ödeniyor halde bana ne faydası var? Mantıken doğru ancak iş fiiliyata gelince değişiyor. Dayanışma aidatı verilerek yapılan tepkinin artması o sendikayı yetki alamaz hale düşürüyor. Bu nedenle sendikanızdan memnun değil ve yetkisiz kalıp ilk seçimde bir başka sendikanın gelmesini istiyorsanız, dayanışma aidatı vererek aynı sendikal haklardan faydalanabilirken, mevcut yetersiz sendikanın yetki kaybedip bir daha iktidara gelememesini sağlarsınız.

      Cevapla