featured

THY İŞTEN ATTIĞINI GERİ ALMAZ MI?

Değerli okurlar, THY’nin işten çıkartma operasyonları her dönem ilgi ve tepki çekmiştir. Keyfilik, kayırmacılık, ses çıkaranları-itiraz edenleri cezalandırmak amaçları hep ön plana çıkmış, hiçbir işe yaramayan tosuncuklara yer açmanın aracı olarak kullanılmıştır. Kıdemliymişsin, işini iyi yapıyormuşsun, bilgin, birikimin yerindeymiş…Hepsi boş…Mümtaz şirketimizin pek muhterem yöneticilerinin koyduğu kriterlere(!) uymuyorsan bir anda kendini kapı dışında bulabilirsin. “Ben işimi iyi yapıyorum, şirketimin çıkarlarını koruyorum, görevimin gerekliliklerine hakimim, kurallara uyuyorum, bana bir şey olmaz.” Demeyin. Çünkü şirket yönetiminin kriterleri çok daha farklı.
İCRA KOMİTESİ Mİ, İŞTEN ATMA MAKİNESİ Mİ?
2003 öncesi işten çıkartmalar istisnai nitelik taşırdı. Toplu işten çıkartmalar ise ancak olağanüstü durumlarda sözkonusu olurdu. 2001 ekonomik krizi ve 11 Eylül İkiz Kulelere saldırı olayından sonra yapılan işten çıkartma bu tenkisata örnektir. 2003’ten sonra ise artık ilke-milke kalmadı. Hele 2005 yılında kurulan İcra Komitesi bir çeşit hızar gibi çalıştı. Her toplantıda insanlar kapıya konuldu. Komite kafasına göre takvimsiz çalıştığı için bazen haftada birkaç kez toplanıp adam biçiyordu. Bay Hamdi ile bay Candan ile arayı iyi tutanlar, torpili sıkı olanlar, milletvekili bakan tanıdığı olanlar doğal olarak “işten atılma” endişesi duymuyordu. 2003 yılından sonra 10.000 kişinin işten atıldığı yolunda bir şehir efsanesi türetildi. 2010 yılında da bu rakam telaffuz ediliyordu, 2018’de de…Önümüzdeki haftalarda 2003-2011 arası THY’de işten çıkartılanların dökümünü paylaşacağım. Ona göre bir perspektif oluşturabilirsiniz belki..
211 OLAYI TOPLU İŞTEN ÇIKARTMADIR.
15 Temmuz başarısız kalkışmasından hemen birkaç gün sonra o yılın en büyük tasfiye operasyonu gerçekleşti. 211 kişinin iş akdi feshedildi. Daha önce de yazmıştım. 211 olayı, tam anlamı ile bir Toplu İşten Çıkartma uygulamasıdır. Hava İş Sendikasına ve Çalışma Bölge Müdürlüğüne bilgi bile vermeden içinde Genel Müdür Yardımcısı, Başkanlar, Başkan Yardımcıları, Müdürler, pilotlar, kabin memurlarının bulunduğu bir işten çıkartma operasyonu yapılmıştı. Bu 211 kişi arasında, THY’nin basın açıklamasında yer aldığı şekilde “FETÖ’ye müzahir” olanların bulunup bulunmadığını daha önce birkaç kere sormuştuk. Cevap gelmemişti. 211 kişinin ortak özelliği tamamının tazminatları ödenerek işten çıkartılması idi. Yani bildirimli fesih işlemi yapılmıştı. Bu personelin FETÖ destekçisi olduğunu iddia veya ima eden THY’miz bir de üste para ödemişti.
İŞE GERİ ALINAN KAPTAN…
Aradan 2 ay geçtikten sonra Eylül ayında ikinci taksit geldi. Eylül ayı içinde işten çıkartılan 28 çalışandan tam 22 çalışanın iş akitleri tazminatsız olarak feshedildi. Bu çalışanlara iş akdinin feshinden doğan işçilik hakedişleri yani tazminatları ödenmedi. O tarihlerde yazmıştım. Bu çalışanlardan bir pilotun duruşmasında ilginç bir diyalog yaşanmıştı. THY’nin avukatı, Anayasa Mahkemesi karalarından örnek vererek belge olmadan da kuvvetli şüphe ile işlem yapılabileceğini belirtmiş, pilotun avukatı ise konuyu Savcılıktan sorduklarını “pilot hakkında yürütülen bir soruşturma ” olmadığını ifade etmişti. Sonuçta bu pilot arkadaşımız davayı kazandı. Fesih işleminin geçerli olmadığı Yargıtay’ca da onaylandı ve işe iade edilmesine karar verildi. Sonra ne oldu? Cevabınızı duyar gibiyim:” Ne olacak, THY tazminatları ödemiş işe başlatmamıştır.” Kusura bakmayın ama yanıldınız. Bu arkadaş, İŞE BAŞLATILDI. Evet yanlış okumadınız. İşe iade kararı uygulandı.
THY’NİN KEYFİ KARARLARI
İşin trajikomik yanı ise, aynı mahkemeden işe iade kararı alan bir diğer kaptan ise tazminatlı atılmasına ve rağmen işe başlatılmadı. Yani daha ağır bir yöntem uygulanarak tazminatsız olarak atılan kaptan işe iade edildi. Para verilerek işten çıkartılan ise işe iade edilmedi. Bunu niye anlattım? Hani herkesin iman ettiği meşhur bir yaklaşım vardır ya “THY davayı kazananları işe başlatmaz, parasını öder, içeri sokmaz” diye…İşte bu söz her zaman geçerli olmazmış, istisnaları varmış demek ki…Peki bu arkadaşı işe başlattınız, işini ekmeğini geri verdiniz de, THY avukatının mahkemedeki iddialarını ne yapacağız? Anayasa Mahkemesi karalarından örnek vererek belge olmadan da kuvvetli şüphe ile işlem yapılabileceğini belirten sözler hani? Avukat bey bastırıyor “Hakim bey illa belge mi lazım, kuvvetli şüphe de yeterli.” Diyor. Eee sonra? Kaptan kokpitte ! Bakın bir çalışanın böyle bir suçlamadan aklanmasından ve ekmek teknesine geri dönmesinden ancak memnuniyet duyarım. İyi de benzer durumda olanları niye işe başlatmıyorsunuz o zaman? Yoksa şöyle mi düşünüyorsunuz? “Bu arkadaş davayı kazandı, FETÖ’cü değilmiş biz de ikna olduk. İşe başlattık. Diğerleri de davayı kazandı ama onlarla ilgili şüphelerimiz devam ediyor, o nedenle onları başlatmadık.” Böyle bir mantık olur mu Allah aşkına? Şimdi bu yazıyı okuyanlar ByLock nedeniyle işten çıkartılıp Mor Beyin olayı ortaya çıkarılınca işe iade edilen küçük grubu da hatırlatacaklardır. Arada fark var, bu grup davaları devam ederken geri alındılar. Yani teknik açıdan suçsuz bulunmuşlardı. O nedenle işe geri alınan “şanslı” arkadaşla karıştırmamak lazım. Yine 2012 Mayıs ayındaki eylemle ilgili olarak işten atılan 305 çalışanın durumu da farklı. Bu arkadaşların 240’ı geri alınmıştı ama bu operasyonun bay Hamdi’nin 2013 Aralık ayında seçilen yeni sendika yönetimine prim kazandırmak için gerçekleştirildiği de genel bir kanaat olarak hafızalara yerleşmişti.
Gelelim sonuca; THY üst yönetiminden bazı isimlerin 211 olayından dolayı rahatsız oldukları ancak Ankara’nın net tavrı nedeniyle ellerinin kollarının bağlı olduğu rivayet ediliyor. Bir başka rivayet ise, zaten tasfiye etmek istedikleri bazı isimlerin böyle bir toplu geri alımda tekrar işe başlayacağı endişesi. Mesela 211’in içinde sadece Genel Müdür Mali Yardımcılığından 17 yönetici işten atılmıştı. Evet iş zor. Ama maharet, “Kurunun yanında yaşlar da yanar.” deyip işin içinden sıyrılmak değil doğru ile yanlışı birbirinden ayırıp suçsuz insanları mağdur etmemektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

71 Yorum

  1. 5 yıl önce

    211 sonrasında ,özellikle emekliliğini doldurmuş bir çok kişiye bonus 4 maaş verilerek, süre tanınarak bir nevi ikale ile ayrılması teşvik edilmiştir. Bunu herkes biliyor..
    211 içerisinde de bu şans tanınması gereken kişiler mevcut, biliyorsunuz , emekliliğini sizin uzatıp da sonrasına atıldığı İçin haklarını alamayanlar bile olduğunu duyduk … Çalışanlara yönelik eşit hak ve hukuk uygulaması yapılmadığı bir durum söz konusu .. bu konuda süren ve yeni gelecek olan davalar olacaktır, bunlara mahal vermeden, THY a.o.ya daha fazla maddi manevi zarara uğratılmadan ivedilikle önüne geçilmeli.

    Cevapla
  2. 4 kusak calıstıgım aılemle beraber sevdıgım sırkette malesef 2016 yılında cok uzucu bır sekılde mesaj atarak cıkarılmak 19 yıllık deneyımım verdıgım hızmet 15 temmuzda gece cagırılarak evden ıse gonderılmek 17 saat calıstıgım halde 1 hafta sonra 16 temmuzda calıstıgım yere kapıdan ıcerı alınmamak cok agırmıA aılemle benım gıtmıstı

    Cevapla
  3. 5 yıl önce

    Can yaktınız her birimizin canını haksız yere yaktınız. Babamın canını yaktınız annemın göz yaşı benimse umutlarımı hayallerimi hayatımı çaldiniz. İşletmesel gereklilik nedir THY gibi bayrak taşıyan bir şirket için? Ve kabul ettiniz hakkımızda çıkan herşeyin asılsız olduğunu… peki ya sonrası cok mu zor dogru olanı yapmak kul hakkına gırdınız barı ahıretınızı kurtarın!
    Bizlere hak ettıgımız elımızden zorla aldıgınız tüm 210 haklarını siz yonetıcılerın bır araya gelıp duzeltmek ıcın ne gerekıyorsa yapmanız gerekıyor.

    Cevapla
  4. 5 yıl önce

    211 için keyfi karar verilmiş gibiydi, listeler nasıl oluşturulmuş anlamak mümkün değildi, farklı bölümlerden departmanlardan verimli çalışanların yer aldığı anlamsız bir liste olduğu bugün daha da aşikar, İade i itibar edilmesi şart

    Cevapla
  5. 5 yıl önce

    Airline haber !
    Dün yorumum yonetiçi onayından geçmişti. Bugün kaldırılmış. Yorumunda herhangi küfür yada isim vermemişim genel içimdeki hisleri yazmışım. Sefa beye tesekur etmisim. Neden siliniyor. Sizde böyle yaparsaniz. O sözde işçilerin yanında görünüp ama kendi koltuğunu düşünen sendika ve haksizliklari üzerinı kapatan thy yonetiçi zihniyetinden farkınız olmaz. Lütfen biraz daha yardımsever olalım

    Cevapla
    • Yönetici 5 yıl önce

      Lütfen yorumunuzu tekrar yazarmısınız. Silinme yok sanırım teknik bir sorun oluşmuş

      Cevapla
  6. 5 yıl önce

    Te Ha Ye bu işine geleni yapar,bir örnekmi “ bir defa ya mahsus denir” yönetmelik delinir, genelge delimir.Bunları gördük yaşadık.

    Cevapla
  7. 5 yıl önce

    211 mağdurlarından biriyim. Tam 20 yıl çalıştım. Bir sms mesajı ile arkadaşlarımla vedalaşmadan eşyalarımı toplamama izin bile verilmeden bir suçluymuşuz gibi atıldık. 211 kişiden 4 kişi ( torpilliler) ertesi gün işe geri alındı.
    Biz alınmadık. Emeklilik hakkımızı da vermedi İLKER AYCI. Hakkım kendisine ve bizi suçsuz yere işten atılmamıza vesile olanlara hakkım haram. Nefes aldığım hergün ah ediyorum. Umarım acıların en büyüğünü yaşarlar.

    Cevapla
  8. 5 yıl önce

    Allah dan bulun inşallah

    Cevapla
  9. 5 yıl önce

    adam gibi işten atsaydınız ya birader fetoculukla niye yaftalıyorsunuz insanları. Bu işte parmağı olanlara sesleniyorum. Namaz falan kılmayın boşuna kul hakkı namazla ödenmez. Ha benim zaten inancım yok diyorsanız da bence bu lanet sizi bir yerlerinizden vuracak çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıkacak bunun acısı. Bütün gücünüzle bu işi düzeltmeye çalışın derim ben.

    Cevapla
  10. 5 yıl önce

    Sayın THY yönetimi, işten attığınız 211’in içinde bir daha şirkete sokmayacağınız kişiler olabilir.Özellikle attığınız üst yöneticiler.. İyi de bizim gibi işinde gücünde olan insanların ne günahı var? Yazarın dediği gibi bunları birbirinden ayıramıyor musunuz? Çözümünüz 3-5 Başkan için bizi de mi yakmak?

    Cevapla
  11. 5 yıl önce

    26 yıl dile kolay çeyrek asır,mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum ikinci yuvam bildiğim şirketimden bu şekilde koparılacağımı söyleseler inanmazdım çok üzdüler çok.
    Genç bir mühendis olarak 1990 yılında operasyonun en önemli ve zor bölümlerinden biri olan Ekip Planlama da göreve başladım,çeyrek asır içinde şirketimiz zor ve sıkıntılı dönemlerden geçti, her defasında özveri ile çalıştım işimi severek yaptım yine olsa yine yaparım, Ekip Planlama nın bugünlere gelmesinde çok emeğim var bunu kimse inkar edemez,biz çalışanlar THY nin kilometre taşlarıyız biz THY yiz ,bizim aidiyet duygumuzu şimdilerde görmek zor, işte bu yüzden bize yapılan haksızlık ve iftira bana çok ağır geliyor,yaşadığım üzüntü hüzün elemi anlatacak kelime bulamam bize yapılan uygulamaları hak etmedik, hele ki hayatım boyunca karşısında olacağım bir terörist grup çamurunu bize bulaştırmaya çalışmalarını asla affetmeyeceğim,hak etmiş olduğum emeklilik haklarımı alana kadar mücadelem devam edecek.

    Cevapla
  12. 5 yıl önce

    Kul hakkımızı yiyen ve bizleri haksız yere işimizden edenleri Allaha havale ediyoruz. Yaptıkları hukuksuzluk yanlarına asla kar kalmayacaktır. Adım adım kazanıyoruz ve de kazanacağız.Onlar da kaybeden olacaklar.

    Cevapla
  13. 5 yıl önce

    Gerekli araştırmaları yapıp suçluyu suçsuzu ayırt etmek bu kadar mı zor? Karar çıkmış adamlar kendini aklamış. Thy neyin hesabında acaba. Geri dönecekler ile yüzleşmeye korkuyor bence yönetim. Onları vicdanlarının gerisine itip yok saymak bu dünyada en kolayı çünkü

    Cevapla
  14. 5 yıl önce

    400 e yakın kişiyi FETÖ iftirası ile işten atıyorsun. Bu atılanların neredeyse tamamına yakını mahkemelerde aklanıyor. Ancak hiç kimse bu felaketin sorumluluğunu üstlenmiyor. Eğer mahkeme kararları tanınmayacaksa bu insanlar nereye başvursunlar. Takipsizlik alıyorsun, işe iade kararı veriliyor hakkında ancak bunların hiçbirisinin bir kıymeti olmuyor. Geldiğimiz nokta tamamen budur. Ödenen tazminatlar, yaşatılanların yanında hiç yok hükmündedir ancak. Bir an evvel devletin bu konuya el atması ve bir çözüm getirmesini ümit ediyoruz.

    Cevapla
  15. 5 yıl önce

    Genel mudurlukte calisip avustralya kanada amerika gibi ulkelerde calisip her nasilsa birdenbire ! pilot olmaya karar verenler dikkatle incelenmeli derim bu insanlar belki zamaninda pilot olarak hava kuvvetlerine girmedi muhendis oldu ?? benim ciddi suphelerim var yurtdisina git gel sonra akademiye gir olacak is degil diyorum

    Cevapla
  16. 5 yıl önce

    211 kişinin haksız yere atıldığı gün yüzü gibi belliyken iki seçim arası İBB ye alınan yandaşların “normal olarak” işten çıkarılması kadar haber/gündem olmaması ülkemizin içinde bulunduğu adaletsizliğin tescili adeta…

    Cevapla
  17. Ben de haksız yere işten çıkarılan 211 kişiden biriyim. Artık adalet yerini bulsun. 211 işe iade edilsin!!

    Cevapla
  18. 5 yıl önce

    konuyu gündemde tutan sayın Sefa İnan ve Rauf Eren’e teşekkür ederiz, elleriniz dert görmesin

    Cevapla
  19. 5 yıl önce

    Sayın Rauf Bey, Sayın Sefa Bey sadece 211 değil 211 ailenin sesi oldunuz.Allah sizden razı olsun.

    Cevapla
  20. 5 yıl önce

    211 e yaşattıkları zulum için ilahi adalette zaman aşımı yoktur..

    Cevapla
  21. O pazar günü bir msj ile işletmesel sebepler yüzünden işten çıkarıldık tüm yasal haklarımızı kazandığımız halde işe iade edilmedik kısa ve öz açıklaması bu.Sendika arkamızda hiç durmamış daha sonra arkamızdaymış gibi rüzgar gibi esmiştir.THY yapılan bu haksızlığını biran önce düzeltmesi gerekmektedir yoksa 211 kişinin ve ailesinin ahı kimsede kalmayacaktır.Bu dünyada gün yüzü görmeyecektir hergün o insanlara beddualar yağmur gibi yağmaktadır bilesiniz…Adalet lütfen THY…ismine yakışanı yap ve haklarımızı iade et…

    Cevapla
  22. 5 yıl önce

    Adalet bir gün herkes için gerekecek.211 in yaşadığı adaletsizliği bir gün inşallah kendileri olmazsa cocukları yaşasın ve devran döndüğünde adalet adalet diye dertlerini anlatacak makam bulamasınlar..

    Cevapla
  23. 5 yıl önce

    Ölüm var hesap var. Teknik AŞ’de mahkemelere gidip tanımadığı kişileri biliyormuş gibi anlatan insan kaynaklarından İ.D. efendi de ona isim veren müdürler de bir gün hayatın hesabını verecek.

    Cevapla
  24. 5 yıl önce

    O gun evde yasananlari,ailemin gozyaslarini tekrar gozumun onune getirince bu insanlar nasil hesap verecek diye dusunuyorum.
    Bin defa mazlum olsanda bir kere zalim olma demis Hz.Ali.

    Cevapla
  25. İçinde yaşadım,evimdi.Şimdi bakamıyorum göklere,içim acıyor.Evimiz ailemiz bildiğimiz şimdi bize çook uzak ve yabancı.Neden?Bir iftira yüzünden.Bize bu zülmü yapanlar karşılığını bulurlar umarım.

    Cevapla
  26. 5 yıl önce

    211 kişilik liste hiçbir resmî dayanağı olmadan şu an şirkette çalışanların bir araya geldiği ortamda oluşturdukları iftira listeleri ile hazırlanmıştır. Herkes işine gelmeyeni bu listeye yazmıştır. Sorun yok bizim işlediğimiz suç yok ama sizinki örgüt suçu.

    Cevapla
  27. Yorumlar yaşatılan mağduriyetlerin cüzi bir kısmına işaret ediyor, bu bile yeterince ağır bir vebal değil mi?
    Bilemediğiniz ne sıkıntılar çekildi, çekiliyor!
    Şimdi güç ve iktidar elinde olanlar, Allah’ın adaletinden ve mazlumun ahından korkun…

    Cevapla
  28. 5 yıl önce

    Sefa Bey, THY genel kurulunda, hain fetö girişimi hemen akabinde THY de işten çıkartılan 211 kişinin haksız yere çıkartıldığını, bununla kalmayıp yaftalandıklarını bu da hayatlarını olumsuz etkilediğini, etkilemeye devam ettiğini İlker Aycı’nın bu duruma da üzüldüğünü tahmin ettiğini vs şeklinde en üst perdeden gündeme getirmiştir. Sefa Bey bu konuda 211 içerisinden temsili bir grup ile görüşmesini çok isteriz. Teşekkürler

    Cevapla
  29. 5 yıl önce

    Tum bu surecte yasadıklarımızı Allah biliyor. Hiçbirimiz uğradığımız bu haksızlıktan dolayı hakkımızı helal etmiyoruz.Sendika en başından beri yanımızda olmadı. TIS sonuclanana kadar yanımızda gibi görünselerde asıl amaç bizleri bu süreçte oyalamaktı.
    Emeklilik haklarımız baki kalsaydı bir nebzede olsa teselli olurduk. Hem işimizden hem haklarımızdan olduk. Yaş faktörü nedeniylede iş bulamadık. Tum bunları yaşatanlar şu dünyadan bizim yaşadıklarımızı yaşamadan son nefeslerini veremesinler.

    Cevapla
  30. 5 yıl önce

    Yorumları sansürlemeyiniz :)

    Cevapla
  31. 5 yıl önce

    Maalesef bu ayıbın iki yüzü var biri THY yönetimi diğeride sendikadır. Bugüne kadar sendika yönetimi resmi, gayri-resmi hiçbir yerden bir açıklama yaparak mağdur ettiklerinden, kendilerinin yönetimin arkasından çamur attıklarından özür dilememiştir. Dahası fazla tazminat almasınlar diye sendika delegesi olanların delegeliğini atılmadan 2 gün önce aldılar. Daha sonrada işin en kötüsü mahkemelerini kazanmış biz mağdurların hakları için TİS’te ellerinden geleni yapacakmış gibi yaptılar. Dişe dokunur hiçbirşey yapmayıp herkesi oyalayıp susmamızı sağladılar belki de arkamızdan gülüp geçtiler. Ne diyelim, gün gelir …

    Cevapla
  32. 5 yıl önce

    Suçsuz yere, iftirayla insanları kapının önüne koydunuz; insanlar uzun süre selam vermeye korktu, işverenler iş vermeye korktu. sadece bizim değil, ailemizi de perişan ettiniz. En başta iftirayı atan en alttakinden, en son imzayı atan icra kurulu üyelerine, tüm haksızlığı görüp korkudan sesini çıkaramayan omurgasızlar…. secde kelleyi yere dokundurmak değildir, secde Allah’a O’ndan başkasına secde etmeyeceğinin ve O’nun yolundan şaşmayacağının “söz”üdür. sizlere acıyorum, bu dünyada alamazsam da hesap gününe sizlerden alacaklı gideceğim. bakalım elinizde ne kalacak o gün…

    Cevapla
  33. 5 yıl önce

    THY yonetimi yaptiklarinizla gelecekte onurlu bir sekilde yasayamayacaksiniz! Haksizca isten cikarilanlarin haklarini iade etmek size nasip olmayacak! Bugunleri cok arayacaginiz, yasattiklarinizi misliyle yasamanizi temenni ediyorum!

    Cevapla
  34. Neden hala yanlış yaptığınızı günahsız insanları mağdur ettiğinizi kabul edip işlerini geri vermiyorsunuz.bu koltuklar geçici bir varsın bir yoksun ama o vicdan hep sizinle.çok ama çok ah aldınız.yeter artık bizler işimizi geri istiyoruz.bizler döneceğiz adalet yerini bulacak er yada geç

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Nerede o erdeme sahip yöneticiler,o erdeme sahip olsalardı iftira atmazlardı.

      Cevapla
  35. 5 yıl önce

    211 olayında iş akdi feshedilen kardeşimin yaşadığı mağduriyeti bire bir görmüş biri olarak tüm haksızlığa uğrayan personeller için son derece üzüldüm.Doğum izninde telefonuna gelen bir mesajla işten çıkartılmıştı.Ohal olduğu için de doğum izninde işren çıkartılamayacağı gerçwği önem teşkil etmedi.Davayı kazandı,işe iadesi onandı ama dönemedi.

    Cevapla
  36. 5 yıl önce

    Bir Zalim yöneticinin 15 Temmuz akabinde sırf bir yerlere şirin görünmek amacıyla masum 211 kişinin işten çıkarılmasına şahit olduk. Hiç kimseyle ilgili somut belge sunulamamasına rağmen “Sendika” da Zalim yöneticinin güdümünde kalarak “kılını” kıpırdatmamış, hatta 211 kişi peşinen suçlu kabul edilmiş, sendika avukatları kesinlikle bu 211 kişiden gelen avukatlık taleplerini reddetmiştir. Şimdi ise 211 kişinin tamamı işe iade davasını kazanmış, yargıtay da bu işten çıkarmaların haksız olduğunu onaylamıştır. Zalim yönetici yapılan hatadan dönmemiş, ve “Sendika” da bu kişileri haksız olarak işten çıkarmışsınız bu kişilere yapılan haksızlığın düzeltilmesini istiyoruz diyememiştir. Bütün bunlar adil olduklarını söyleyen kişiler tarafından yapılıyor. Ve yine bütün bunlar tek tek konuşsanız her biri vicdan sahibi olan, haksızlığa asla tahammül edemeyeceğini ifade eden kişiler tarafından sessizce izleniyor. Bu durumda olan biri Allah tan başka kimden yardım isteyebilir?

    Cevapla
  37. 5 yıl önce

    Sendika da şirket de, yediğiniz kul haklarında boğulun. Bizi mahvettiniz. İşinize geleni aldınız çünkü dayısı vardı. Garibanları almadınız ama garibanın ahı yakar sizi bir gün. Sizlerin çocuğu yok mu? Ben çocuğumun anamın ailemin gözyaşlarının hesabını bu dünyada olmasa da diğer tarafta size tek tek soracağım. Allah biliyor görüyor. Sizi O’na havale ettim. İşe alırsınız almazsınız göreceğiz ama bi şekilde hakkımızı vermeniz gerekiyor. 3 seneyi geçti, maddi manevi kaybımız büyük. Öyle İHL mezunu olmayla olmuyor. O okulda size ne öğrettiler çok merak ediyorum. Hiç mi Allah korkusu kalmadı sizde bilmiyorum.

    Cevapla
  38. 5 yıl önce

    sendika arkamizda olmamistir bizi kandirmis ve yapmasi gereken asil gorev personeli korumakken isverenle birlik olmustur. suc islenmistir.

    Cevapla
  39. 5 yıl önce

    büyük haksizliklarla isten atilan 211 tamamen ise dinmeyi hak eden aydin piril piril insanlardir herbiri hakli mucadelesini kazanmis ve ise donmeyi hak etmistir. allaha dine cok inandigini her portalda belirten bu karari veren insafsiz baskanlarin mudurlerin ve kisilerinde yasinalin tum acilarin aynilarini yasamalarini diliyoruz….

    Cevapla
  40. 5 yıl önce

    Tüm bu süreçte sendika atılan 211 kişi içinde fetöcülerin olduğunu ve bizim arada kaynadığımızı söyledi. Oysa inanılmaz bir yalandı bu. Atılanlar üzerinde şaibe oluşturarak bir araya gelmemizi önlemeye çalışmışlar. Sendika resmen bize algı yönetimi yapıp yönetimin propagandacıları gibi çalışmış. 210 kişi işletmesel nedenle atıldı, sendika bunu bizden gizledi ve sanki aramızda fetöcülükten atılmış çok sayıda kişi varmış gibi konuştu. Bu sadece sendikal mücadeleye değil insanlığa ihanettir. Yalancılıktır. Suratımıza gülerek sürekli yalan söyleyen Ali Kemal ve Celalettin. Yazıklar olsun size. Hiç mi utanmadınız? Korumalarla gezecek tıynette adamlarsınız gerçi. Kime ne soruyorum ki…

    Cevapla
  41. 5 yıl önce

    Siz adil olmazsanız işte böyle acziyete düşersiniz! Bir kurumdan adeleti çıkarırsanız kurum kirişleri kırılmış bina gibi içten çöker.THY larına yazık ettiniz.

    Cevapla
  42. 5 yıl önce

    Annem 60 babam 65 yaşında, ben işten çıkarıldığım günden itibaren bütün hayatları mafoldu, ben destek oluyordum kendimle beraber 2 aileye, Kardeşim ve annem babama, şimdi ne oldu aldığım tazminatla bir dükkan açabildim küçücük esnaf yeri iş bulamadım çünkü, şimdi annem o dükkanda 60 yaşında yemek yapıyor babam da onu getirip götürüyor Bense asgari ücretle ancak bir iş bulabildim, hadi beni geçin annem ve babamın vebalini nasıl ödeyeceksiniz, bu işi hak etmeyip orada uçan onca hatasına rağmen onlarca insan varken, hiç mi vicdanınız sızlamadı hiç mi allah korkunuz yok!!

    Cevapla
  43. 5 yıl önce

    İftira atan aynı kabilden iftiraya uğramadan ölmez.

    Cevapla
  44. 5 yıl önce

    211 i satan ilk kurum sendikadır,bunu unutmayacağız unutturmayacağız!

    Cevapla
  45. 5 yıl önce

    Sizler haksız yere personelinizi attıkça farkında olmadan kendi personelinizin aidiyetini kuruyorsunuz.Bir gün bu personelin intikamı ağır olur,demedi demeyin!!!

    Cevapla
  46. 5 yıl önce

    211 kişinin aslında haksız yere fakat keyfi olaraki iş akdinin feshi edildiği herkes tarafından bilinen bir gerçek.ama buna sebep olan haksızlığa duyarsız kalanın tasıdıgı vebal aldığı ah umarım her adımında onune cıkar.

    Cevapla
  47. Kapının önüne konan, canları yanan, yuvaları başlarına yıkılan insanların ahı üzerine ne siyaset ne adalet temin edilemez.Bu konuşmayı Sayın Cumhurbaşkanımız işten çıkarılan İbb çalışanları için yapmıştı.Bu durum tamda haksız yere işten çıkarılan 211 i anlatıyor.Aynı fikirdeyiz.

    Cevapla
  48. Hak yerini bulsun.İşimize geri dönelim.

    Cevapla
  49. Gerçekten yatacak yerleri yok – parçası olan herkes sorumlu …

    Cevapla
  50. 5 yıl önce

    “Herkes biliyor, geminin su aldığını. Herkes biliyor, kaptanın yalan söylediğini. Ve herkes biliyor, zarların hileli olduğunu.” Leonard Cohen. Sanki 211 icin yazılmış gibi değil mi? Herkes biliyor ama insanları ekmek paralarindan olmakla korkutursaniz hepsi dilsiz şeytana dönüşür herkes mecburen susar.

    Cevapla
  51. 5 yıl önce

    Haklı ve mazlum olmanın huzurunu siz bilemezsiniz…

    Cevapla
  52. 5 yıl önce

    Bütün bu olup bitenlerin sorumlusu Hamdi-Candan ikilisidir.Bütün sistemi altüst ettiler.

    Cevapla
  53. 5 yıl önce

    Çifte standardıb babası THY’dedir. Kafasına göre takılan bİr yönetim anlayışı 16 senedir işbaşında.

    Cevapla
  54. THY tarihinin en buyuk zulmune ucundan kiyisindan sebep olan tepeden tirnaga kadar herkesi Allaha havale ettim. Vicdansiz ahlaksizlar sizinle mutlaka hesaplasacagiz. Yediginiz kul haklarinin vebali cok cok agir olacak. Allah sizi nasil biliyorsa hepinizi tez zamanda oyle yapsin!

    Cevapla
  55. 5 yıl önce

    Alanında ilk 10 , 3 yılda milyon doların üstünde tasarruf, 20 yıllık deneyim ve başarılı özgeçmiş, 2 yabancı dil , onlarca öneri, kazanılan mahkemeler , yargıtay kararı ,vicdan, onur , dürüstlük..
    Bize attığınız yafta yapışmadı, yakışmadı…kaybeden siz olacaksınız.

    Cevapla
  56. 5 yıl önce

    Siz neyi kendinize ar sayarsınız, yalanı saymıyorsunuz, iftirayı saymıyorsunuz?

    Cevapla
  57. 5 yıl önce

    24 temmuz 2016’ da yatıdaydım ekip arkadaşlarımdan toplu çıkarımlar varmış bizi de çıkarırlar mı konuşmaları arasında ben sicilim tertemiz tek bir gün raporum bile yok beni niye çıkarsınlar diye konuşan bir tek ben vardım 25 temmuz 2016’ da arandım ve iş aktim hiç bi açıklama olmadan fesh edildi. Mahkememi kazandım yargıtay tarafından da onandı ama ben çok sevdiğim ve hakkıyla yaptığım işime geri iade edilmedim. Hala sebebini bilmiyorum hala haksızlığın düğümünü boğazımda hissediyorum.. Hala çok özlüyor ve işime geri dönmek istiyorum..

    Cevapla
  58. 5 yıl önce

    Bende 211 magdurlarından biriyim. Ortalama 5.5 sene uçtum ve bu süreçte şirket içi her hangi bir sorunum olmadı. İşten ayrıldığımdan beri hayata adapte olma konusunda hem maddi hem manevi anlamda yıprandım. Hala neden cıkarıldığımdan bir haberim. Bu anlamda THY nin yaptığı yanlıştan dönmesi ve işe iademin gerçekleşmesi aşamasında her hangi bir adım olursa açığım. Hak adalet vicdanla işler. Eski şirketimi bu anlamda elini vicdanına koymasını ve bunca insanın haksız cıkarılanlar için söylüyorum ki çoğu öyle.. vebalini almadan yeni bir adım, yönetmelik, görüşme vs. Yapmasını bekliyoruz. Biz işimizi seviyorduk!!

    Cevapla
  59. 5 yıl önce

    Değerli arkadaşlar şunu unutmayın 211 İlker Ayça’nın sırtında kamburdur.Nereye gitse karşısına çıkacaktır.Heleki ahirette.

    Cevapla
  60. 211 farkı işletmese nedenlerle çıkarılıp,THY nin resmî sitesinden ve resmî basın organınca 211 içinde fetöte müzahir olanlar var demesi 211 in hepsini töhmet altında bırakmış ve hala bir kısmı iş bulamamıştır.

    Cevapla
  61. 5 yıl önce

    Ne güzel yazmışsınız. Davaları kazandık lakin Ankara’da dayımız yoktu. Ankara’ dan gelmiş ya o emir, siz de yönetici olarak göz yummuşsunuz ya haksızlığa, hakkım ne bu dünyada ne öbür dünyada helal değildir. Annemin gözünden akıttığınız her yaşın hesabını yana yana vereceksiniz. Biz her haksızlığa kim demeden içi sızlayan 211 kişiyiz, bizi aranızda barındıramamanız çok normal. Sizler gibi korkak değiliz.

    Cevapla
    • THY gelen emir fetöcüleri ayırın,iş güzar yönetimin başkanlara emri bizim gibi düşünmeyenleri işini bitirin,idareciler ise zıt giden herkesin boynunu kopardı.Ayrılma nedenine işletmesel gereklilik yazılıp basın bildirisiyle fetöcü ilan edilip gereği yapıldı.Sonuç ortada de fetöcü çıkan yok ve çoğu mahkemeyi kazandı.Adaletiniz batsın,mahşerde görüşürüz.

      Cevapla
  62. 211 mağdurlarından biriyim benim herhangi bir tarikatla dahi hiçbir zaman işim olmadı olmazda.işimi severek yapan biriydim ki hala içimdeki umutla tekrar geri dönmeyi istiyorum.yetkililerin artık biraz vicdanlarını dinlemelerini istiyorum.bizler işe iadelerimizi kazandık.ne gerekiyorsa yapın araştırın bu kadar mı zor.niye suçsuz yere ekmeğimizden ediyorsunuz.biliyormusunuz buradan atılan arkadaşlarım kaç eve yardım ediyordu bizleri çok ama çok mağdur ettiniz.bilmediğiniz birşey kimimiz ekmek dahi alamadığımız günler yaşadık sizlerin karnı tok.çocuklarınız birsey istediğinde her seferinde yok demenin alamam demenin acısını sizler bilemezsiniz ama bizler bunu çok acı birsekilde yaşadık.bizlere yaşattığınızın ve hala yaşatmakta olduğunuzun lütfen farkına varın.bizler işimizi geri istiyoruz sadece istediğimiz adaletin yerini bulması.işimizi istiyoruz.

    Cevapla
  63. 211 den birisiyim. Gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim.
    İnsanların hayatları ile oynamak gerçekten acı verici bir durum. Hiç kimsenin yaşamasını istemem. Ceza verilecek ise hukuk çerçevesinde verilmeli dedi kodu ile fişleme, intikam vs ile değil
    Ülkemizin gündemi kalkınma, teknoloji, eğitim, kültür olmasını diliyorum.
    Yok o Kürt bu cemaatçi bu ülkücü bu solcu bu terörist şu şucu bu bu bucu
    Bıktık artık

    Cevapla
  64. 5 yıl önce

    Suçsuz ve haksız yere atıldılar, mesai arkadaşlarımız adına üzülüyoruz. Çıkarılan arkadaşlarımız hem islerini dogru yapıyorlardı hem de iyi insanlardi. Cikarildiklarini kisa mesajla öğrendiler. Onlari özlüyoruz umarim yakin zamanda dönerler.

    Cevapla
  65. 5 yıl önce

    Yazdıklarınızı yaşayanlardan birisiyim. Evet işimi çok iyi yapan, kaytarmayan ve sevilen bir çalışandım. Bir iğnenin bile ziyan olmasını istemezdim şirketim adına. Savunmamı bile almadan birgün kapının önüne koydular. Sebep olanlara ve bu haksızlığı yapanlara hakkım helal değildir. Suçsuz olmanın ve alacaklı olmanın verdiği raharlıkla hayatıma devam ediyorum. Ülkemde hukuk işlerse yaşarken, işlemezse öbür tarafta mutlak hesabını soracağım. Kaybeden ben değilim….

    Cevapla