featured

THY iş birliği ABD’li deve 1 milyarlık yatırım yaptırdı

Türkiye’de 5 yılda 3 kat büyümeyi hedefleyen ABD’li kiralama devi Enterprise, THY ile yeni bir iş birliğine imza attı. 3’üncü havalimanında yaklaşık 6 bin araçlık filo oluşturacak olan şirket, sadece 2018 için 1 milyar liralık yatırıma hazırlanıyor. Firma ayrıca bu yatırım dahilinde 10 bin araçlık filosunu 30 bine ulaştıracak.
ABD’li kiralama devi Enterprise 95 ülkede 2 milyondan fazla araç kiralama işlemi gerçekleştiriyor. Türkiye’de de 5 yılda 3 kat büyümeyi hedefleyen marka, yeni bir iş birliğine imza attı. Bu yıl içinde 1 milyar liralık araç yatırımı yapacak olan Gürbaşlar iştiraki Enterprise Türkiye 3’üncü havalimanında kısa zaman içinde 6 bin araçlık filoyla hizmet verecek. Enterprise Global Yönetim Kurulu Başkanı Andrew C. Taylor “Enterprise’ın dünya üzerinde 10 bin tane lokasyonu var. Bu lokasyonlarda her ay müşteri memnuniyeti ölçümlemesi yapılıyor.
Tüm atamalar, primler buna göre belirleniyor. Son birkaç senede işimizi yıllık 1 milyar dolar büyüttük. Türkiye’yi de çok önemli ve çekici bir pazar olarak görüyoruz. THY ile yürüttüğümü iş birliği de bunu destekliyor” açıklamasında bulundu. Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün: “2014’ten 2017’ye kadar olan dönemde yaklaşık dört kat büyüdük. Türkiye’de araç kiralama, özellikle günlük araç kiralama sektörü ciddi bir potansiyele sahip. Sektördeki kişi başı harcama yaklaşık 2.5 dolarlar civarında.
Türkiye’deki günlük araç kiralama sektörü yaklaşık 50 bin araçlık bir park. Enterprise ise yalnızca Miami’de tek bir havalimanında 25 bin araç ile hizmet veriyor. Bu açıdan bakıldığında da Türkiye’deki potansiyelin çok yüksek olduğunu düşünüyoruz.” Tangün şöyle devam etti: “Bu sene Türkiye’de yaklaşık 1 milyar TL’lik yatırım yapacağız. Şu anda Türkiye’de 10 bine yakın araç ile hizmet veriyoruz. Bu rakamı 5 yılda 3 kat artırarak 30 bine çıkaracağız. Bahsettiğimiz 1 milyar TL’lik yatırımın büyük bir kısmını araç yatırımı olarak gerçekleştireceğiz.
Bunun yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanında ofislerimizi de büyüteceğiz. Öte yandan 3. Havalimanı için de planlarımızı yaptık. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde filonun 30 bin araca çıkarılması, cironun da 3.5 milyar TL’ye yükseltmesinde, THY ile yürüttüğümüz işbirliği çok önemli.”
KİRALAMA SEKTÖRÜ TAM GAZ BÜYÜYOR
Türkiye’deki günlük araç kiralama sektörünün yılda yaklaşık yüzde 10-15 büyüdüğünü hatırlatan Özarslan Tangün “Önümüzdeki dönemlerde bunun artmasını bekliyoruz. Biz ise sektörün çok üzerinde büyüyoruz. Bu yıl yüzde 40-50’lik büyüme bekliyoruz. 2017 yılını 500 milyon TL ciro ile kapattık” dedi. Türkiye’nin en büyük üst segment araç, SUV ve hibrit filosuna sahip olduklarını vurgulayan Tangün “Bu alandaki yatırımlarımız devam ediyor. İşlerimiz için turizm sektörü oldukça önemli bir yer tutuyor. Bu sene de turizmde canlanma var. Kendi rezervasyonlarımız da bunu net olarak görüyoruz. Geçen yıl ile karşılaştırdığımızda hem rezervasyon hem de araç kiralama rakamlarında ciddi bir artış var” diye konuştu.
THY NERDE ENTERPRISE ORDA
THY ile 3 senelik bir anlaşma yapan şirket, iş birliğinin 1. yılını tamamladı. Anlaşma kapsamında THY’nin bütün kanallarından Enterprise’ın 3 markası Enterprise, Alamo ve National’ın araç kiralama hizmetleri veriliyor. THY ile olan ilişki sadece Türkiye’de globali de kapsıyor. İş birliği kapsamında THY’nin uçtuğu her yerde, Enterprise ofislerinden araç kiralanabiliyor. (karar)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir