Uçuş simülatörleri pilotların eğitimleri için olduğu gibi, kabin simülatörlerinin de mürettebat eğitim sürecinde önemli bir rolü vardır. İstanbul merkezli Türk Hava Yolları için yeni bir “Kabin Hizmeti Eğitim Simülatörü” kuruldu ve havayolunun gelecekteki uçuş görevlilerini eğitmeye hazır.
Yeni model uçak kabini, daha profesyonel bir tabirle “Kabin Servis Eğitim Simülatörü” Türk firması TCİ tarafından tamamlandı. Harfleri “Turkish Cabin Interior” anlamına gelen TCİ, üç büyük havacılık şirketinin ortak girişimidir; Türk Hava Yolları, Türk Teknik ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii.
Aralık 2010’da kurulan şirketin genel merkezi ve üretim tesisleri, İstanbul, Türkiye’de Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na yakın konumda bulunan “Avrupa’nın en büyük MRO Merkezi” olarak adlandırdığı yerde bulunmaktadır.
TCI, şu anda hem dar hem de geniş gövdeli ticari uçak mutfakları ve dolapları, VIP mutfakları ve uçak ekipmanları tasarlayıp ürettiğini söylüyor. Ayrıca yenileme ve onarım hizmetleri de vermektedir.
Bunlara da Göz Atabilirsiniz
THY ve BOC Aviation El Sıkıştı! THY 6 Airbus A321neo Kiralayacak
THY ve 15’ten Fazla Havayolu AirTag ile Bagaj Takip İmkânı Sunacak
Tehditle, şantajla, daire veya büfe karşılığında yazmıyoruz. Bu makamlar sizin gibi çoook Ali kıran baş kesenler gömdü!!!
Türk Hava Yolları için hazırlanan dört uçak maketi
2018 yılında başlayan proje, yıllar sonra tamamlandı. Türk Hava Yolları için TCİ, aşağıdaki uçakların gerçekçi ölçülerde simüle edilmiş dört modelini üretmekle görevlendirildi:
Airbus A320
Airbus A330
Boeing 737
Boeing 777
Bu simülatörler Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi’nde “uçuş görevlilerinin işe alım öncesi ve iş başı eğitimi” için kullanılacak. Eğitim modülleri, Türk Hava Yolları filosundaki uçak tiplerine göre üretildi, ancak TCİ bunların “diğer havayollarının kabin görevlilerine de hizmet verebilcek şekilde tasarlandığını” söylüyor.
TCI, Türk Hava Yolları’nın da içinde bulunduğu bir ortak girişim olmakla birlikte, çalışmaları taşıyıcının ve filosunun çok ötesine uzanıyor. Gerçekten de, aşağıdaki havayolları ile ‘mutfak ihaleleri’ için anlaşmalar imzalamıştır:
Jet Airways : 79 adet 737 MAX (Hintli Şirket Nisan 2019’da iflas etti, bu yaz yeniden faaliyete başlaması planlandı)
SpiceJet : 155 adet 737 MAX
Azerbaycan Havayolları : 10 adet 737 MAX
SunExpress : 32 adet 737 MAX
Kısa vadede firma, odak noktasının troley ve kargo konteynerleri gibi ürünler sunmaya odaklandığını söylüyor. Uzun vadede, Mürettebat Dinlenme Bölmeleri ve Kabin Bölme Sistemleri ve Panjur alanlarına da girmeyi umuyor.
Havacılık sektörünün canlanmasıyla birlikte Türk Hava Yolları, son aylarda pek aktif olmayan uçuş görevlilerine yeni ve tazeleyici eğitimler vermek için yeni kabin maketlerini iyi bir şekilde kullanacaktır.
Güzel bir çalışma. Emeği geçenlere saygılar. Bu projeye çok emek vermiş olan ve geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz THY Teknik emeklisi TCI çalışanı Ayhan Balık abimizi de bu vesileyle rahmetle anıyoruz.
Güzel bir çalışma. Emeği geçenlere saygılar. Bu projeye çok emek vermiş olan ve geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz THY Teknik emeklisi TCI çalışanı Ayhan Balık abimizi de bu vesileyle rahmetle anıyoruz.
Kabin ve yer hizmetleri alımları ne zaman başlayacak acaba merak ediyorum