featured

THY-HAVA İŞ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

THY A.O. ve Hava İş Sendikası arasında bugün itibarı ile başlayan  TİS görüşmelerinin ilk oturumu saat 14:00 da THY Genel Yönetim Binasında yapılacak.
Hava iş üyelerinin özellikle yaşanan ekonomik sıkıntılar ve kriz dikkate alındığında beklentisi oldukça yüksek görünüyor.
Hava iş Sendikasının Tis Taslağındaki zam talebi 1.Altı ay için gerçekleşen enflasyona ilave olarak %6 zam talebi.Çalışanlar açısından birinci altı ay zammı Tis boyunca diğer gelecek zamları da etkileyeceğinden oldukça önemli. Bugün belli olan 2018 enflasyon oranı dikkate alındığında birinci altı ay için talep edilen miktar %26 civarında. Tabi bu rakam sendikanın talep ettiği ve pazarlık payı olan bir rakam olarak düşünüldüğünde işverenin de ne teklif edeceği merak ediliyor.
THY 2018 yılını karlılıkla ve büyüme ile bitirdi.Bunda kuşkusuz en büyük pay çalışanların.Daha önce özellikle uçuş personeline TİS dışında iyileştirmeler yapılmış fakat yer personeli kapsam dışı bırakılmıştı.Hava iş Sendikası da bu uygulamalara sessiz kalmış ve onaylamıştı.
Toplu sözleşme görüşmelerini AirlineHaber olarak yakından takip edeceğiz.Tüm taraflara başarılar diliyoruz.
NOT/  2018 yılı toplam enflasyon rakamı 20,30 olarak belirlenmiştir. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

22 Yorum

  1. Kan kusa kusa parasızlıktan geberirsin insallah ayci efendi

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Ne görüşmesi olacak ki sendikanın avukatını arayınca ağzı çıktığı kadar bağırıyor anlaş diyor Personele gelince 17 18 19 zorla ikale beyefendi internetre yazılanlar sariyerde yalı kemer de villa loş angekesda villa 150 binlira maaşıyla kaliteyi yakalamanın onu surdurmenin luks yaşantısını bıkıyor kendi kankakarina müdür luk haftada 2 saatliğine namaz kılmak için ise geliyor bol para Personele gelince mahkemelerde terleyen ondan sonra muslumanim diye kendilerine tanıtılıyor

    Cevapla
  3. Thy teknik 1 ay önce ENGELLİ hasta calışanını erken emekliliğini kabul etmeyince 39 yaşında performanstan işten attı

    Cevapla
  4. 6 yıl önce

    Sarı sendikanın sarı imamı S.U. masada yok. Gizli kapılar ardında tis imzalıyorlardır kesin.

    Cevapla
  5. 6 yıl önce

    Başkada ne denir ki.Yazıklar olsun aldığınız aidata.Haram olsun.İşçinin emekçinin hakkını yiyorsunuz yediriyordunuz.Hep kendi ikbaliniz için çalışın ayıp ayıp

    Cevapla
  6. 6 yıl önce

    Yine Havatıss oyunlarına devam ediyor.%6zam isteyecekmiş.Arkadaş niyetin en son fit olacağın rakam enflasyon +%6 olsa eyvallah.Ama kapıyı sen %9-10 dan aç %6 ya fit ol diyecek bir şey yok.Yetmez ama evet der geçeriz ama siz baştan %6 istemekle % 3-4 de razıyız demişsiniz bile.Onuda aga verirse.Boşuna duruyorsunuz orda boşunaaaa.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Kardeşim aynen yazdığınız gibi.Zaten bu adamlardan başka bir şey beklemek umut etmek saçma olur.Bu arkadaşlar dublörden başka bir şey değil.Ne verirlerse eyvallah bunlara

      Cevapla
  7. 6 yıl önce

    Haksız yere çıkartılanların işe iadesi ile alakalı birşey yok herhalde taslakta

    Cevapla
  8. 6 yıl önce

    akt ‘TİS’ görüşmesini 2 ay önce bitirdi.
    çıkan sonuç:
    1. Kabin 70 saat uçuş süresi
    2. Kokpit 60 saat uçuş süresi
    3. Zam ilk 6 ay enflasyon farkı+10
    4. TEMETTÜ (5.000 TL)
    5. Her 6 ayda bir için% 5
    6. Kabin ve kokpit istediğiniz gibi uçurun, kendileri bu şirketin çok kazananları, işleri ne uçsunlar
    7. Sosyal yardım ı karıştırma aldıklarına şükr’etsinler
    8. dla yüzünden insanları işinden edebilirsin ( nasıl olsa vakıflar kurduk oradan adam buluruz)
    9. disiplin kurulunu kaldıralım, atmak istediğimiz adamları atarız…
    10. abantlara devam edicez oralara göz boyamak için adam lazım. ( secimlerde sağa sola yedirdiğimiz paraları oradan fatura alarak kapatıyoruz.
    11. 3. kooperatifi kuralım. oradan da bi gelirimiz olsun vs vs.
    eğer kabin memuru arkadaşlar, birlik olup bunlara seçimde bi cevap vermezse, bu çark 2 dönemdir olduğu gibi dönmeye devam edecek…
    DAHA SI MI ?
    BELGELİ BİR ŞEKİLDE VAR MERAK ETMEYİN…

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Teknik A.Ş nin düştüğü tufaya düşmeyin. Teknikte çalışanlar çok aciz kaldılar yazık oldu mart ayından sonra yaşanacak enflasyonda görecekler korkaklıklarının neticesini. Şimdi sıra THY nin pilot harici çalışanlarında.

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Versene belgeleri

      Cevapla
    • Bir belgele de görelim. Atıp tutmak kolay

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      okadar gizli isler yapıyor yani akt,
      bir gun olsun ekip odasina yuz bulamayip gidemeyen boş kan bugün tis masasına bile oturmadı normal gizli isler pesinde

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      Yorumunuz…Özel Kalem sen ne kadar aldın…

      Cevapla
    • 6 yıl önce

      ‘dayı’ yazmışsın YENGE gibi konuşuyorsun.
      sizin parayla işiniz olur, bizim emekle YENGE, önce kesenizi doldurursunuz sonra personel hakkına gelince peşkeş çekersiniz işverene, senin zihniyetinde biri zaten almayı bilir YENGE… (tabi yemede sizin işiniz)

      Cevapla
  9. 6 yıl önce

    Sendika ve işveren uyanıklık yapıp son 6 ay enflasyonu üzerinden sizi kandırmasın..TİS pazarlığı yıllık kayıplar üzerinden yapılmalı.TİS Ücret zamları maddesini iyi inceleyin..ÜFE yıllık eflasyon 0/0 35 civarında.Reel eflasyon yüzde 50 nin üzerinde.Hava iş üyeleri tezgaha gelmeyin.Sattırmayın kendinizi.

    Cevapla
  10. 6 yıl önce

    haber de enflasyon farkı içinde 26 olarak belirtilmiş.

    Cevapla
  11. Enflasyon açiklaninca çelik iş de TİS metnini yayinladi. Enflasyon beklediklerinin dişında birşey çiksaydi yine ali cengiz oyunlari döndureceklerdi… Sözleşme harici nelerle oynadilar hangi maddelerin altini oydular orasini Allah biliyor.

    Cevapla
  12. 6 yıl önce

    2018 zamları 25 dönem sözleşmesi kapsamında alınan zamdır.Talep edilen yeni dönem sözleşmesi(26 dönem)için talep edilmiş.Resmi Enflasyon+yüzde altı.TIS pazarlıkları geriye doğru yapılmaz..

    Cevapla
  13. 6 yıl önce

    Yanlış olmasın. 2018 ilk 6 ay verildi. 2018 ikinci 6 ay enflasyon artı %6 o da %16 yapmaz mı? Yani %16’dan açacak sendika pazarlığı.

    Cevapla