featured

THY ÇALIŞANLARINDAN HAVA İŞ’E ÇAĞRI…

HANGİ İŞYERİ KAÇ DELEGE ÇIKARACAK, AÇIKLAYIN…
Hava iş Genel Merkezinin, Ankara, Pendik, İzmir ve Antalya şubeleri için açıkladığı seçim süreci devam ederken bu şubelerin Genel Kurula kaç delege göndereceğini halen açıklamaması THY çalışanlarını tedirgin etti.
Şeffaf bir sendikanın seçim takvimi ile birlikte hangi işyerinin kaç delege çıkartacağını da açıklaması gerektiğini söyleyen ve Zeytin Dalı grubu için çalışan bazı üyeler “Şubeler kaç delege çıkaracak belli değil. Diğer THY işyerlerine ve özellikle Uçuş İşletmeye kaç delegelik verilecek bugüne kadar açıklanmadı. Böyle bir seçim görülmedi. Kuşkumuz, Şube seçimlerinin sonuçlarına bakarak Genel Merkezin delege dağılım sisteminde değişikliğe gidebileceği. Maç oynanıyor ve hakem maç içinde kuralları her an değiştirme gücüne sahip. Bu seçim adil ve dürüst şekilde yapılmazsa Genel Kuruldan sonra bir-ikibin üyeli bir dernek haline dönüşür. Yapılanların ve yapılmak istenenlerin farkındayız. Hava İş, derhal 300 delegenin hangi işyerlerine nasıl dağıtıldığını açıklamalıdır.” diye konuştular

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 7 yıl önce

    Önce yasal hakları kullanıp yargıya gitmeli. Uçuş işletme olarak yoğun katılımla Çarkcı kaptanı rekor oyla seçmeli (Böylece tabanın sendika yönetimine karşı olduğunu herkese göstermeli.) Seçimden sonra da tüm uçucular sendikadan ayrılıp bağımsız bir sendika kurmalı. Hadi bakalım Yağlıbal, uçuculardan gelen para musluğu kesilince ne yapacaksın.? Artık öğlenleri tosta talim edersin. yeterince kebap yediniz üye aidatları ile. Haram olsun hepinize.

    Cevapla
  2. 7 yıl önce

    Seçim sonuçlarına göre Kamyoncu ve Uçuş işletme delegeliklerinin sayıları ile oynayacaklar. Böyle aşağılık bir kumpas görülmemiştir. Dünya Rezalet listesine girdiniz.

    Cevapla
  3. 7 yıl önce

    İstediğimiz kadar çağrı yapalım bu kadar yolsuzluğa batmış, yönetimi kaptırmamak için her türlü yolu mubah sayan Ali Kemal Yanlıbal ve ekibinin dürüstçe seçim yarışı yapacaklarına hiçbir THY çalışanı inanmıyor. Türk İş Konfederasyonu’nun ve Türk Adaletinin müdahil olması ve çalışanların gerekli tepkiyi göstermeleri şart.

    Cevapla
  4. 7 yıl önce

    Çarkçı kaptan dün uçuş ve yer emniyet personelini ziyaret etti. Etrafındaki sevgi seli müthişti. Sanırım bu sefer ya uçuş işletme kazanacak yada başka sendika geliyor.

    Cevapla