featured

THY Boeing 737 Max uçakları için karar verildi

2019 yılında Endonezya’da yaşanan kazanın 5 ay sonrasında Etiyopya’da da Boeing 737 Max modeli uçak düşmüştü. Yaşanan bu kazalar sonrası Boeing 737 Max uçaklarına uçuş yasağı getirilmişti.

Yaşanan gelişmeler sonrası Türk Hava Yolları da filosunda bulunan 12 adet Boeing 737 Max uçağı yere indirmiş ve İstanbul Havalimanı ile Atatürk Havalimanı’nda parka çekmişti.

THY’ye ye filosundaki bu uçaklar ile alakalı beklediği haber geldi.

BD Federal Havacılık İdaresi (FAA) Boeing 737 MAX’in uçuş yasağını kaldırdı.

2019 yılının Mart ayından itibaren dünyada uçuşları durdurulan Boeing 737 MAX uçakları için tarihi bir karar alındı Uzun süredir incelemelerini ve soruşturmasını sürdüren FAA, uçağın artık uçabileceğini duyurdu.(haber61)

İşte THY’nin filosunda bulunan Boeing 737 MAX uçaklar:

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ WhatsApp Image 2020 11 18 at 20.48.21

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Uçuşların başlaması için, FAA’in MAX uçaklarında uçacak pilotların yeni software kullanma eğitimlerini almaları, 1 defalık özel simulatör eğitimi almaları, 2 yıl süresince uçmayan uçakların stokajdan kurtarılmaları ve en önemlisi SHGM ve uçakların uçacakları ülkelerin otoritelerinin de uçuş, üst geçiş ve konma-kalkma yasaklarını kaldırmaları, belirtecekleri şartların yerine getirilmesi beklenecektir. Yani önümüzde daha 3-5 aylık bir hazırlık devresi var gibi duruyor.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Erhan Bey; bu dediklerinize ilaveten EASA’nın da Avrupa Hava Sahasında MAX’ların uçurulur hale gelmesi için genel bir onay vermesi gerekiyor: SHGM de buna istinaden onayını verebilir. Aksi takdirde SHGM’nin verebileceği onay sadece Türkiye Hava Sahası içindeki uçuşlar için geçerli kalır. Bildiğim kadarıyla (şimdi tam ismini çıkartamadım) Asya için de EASA benzeri bir kurum var, belki Afrika kıtası için de vardır! Yani onaylar hazır/tamam olsa bile fiilen uçuşların başlayabilmesi en az 2 belki 3 ay sonrayadır.Yerde uzun süre depolanmış uçakların uçabilir hale getirilmesini sizler zaten daha iyi bilirsiniz: daha önceden (bir yerlerde) çıkan haberlerde bunlarda yer yer korozyon emareleri olduğu yazılmıştı…

      Cevapla
  2. 4 yıl önce

    Başlık Thy de Max uçakları için karar verildi yaziyor… Eee karar ne ?

    Cevapla