featured

THY 1.000 kabin memuru, 200 pilot alımı yapacak

 

2022 başında ücretlere yüzde 85 zam yapan ve ayrıca her 6 ayda bir de enflasyon oranının üzerinde iyileştirme yapan Türk Hava Yolları yeni istihdam için kolları sıvadı.

Türk Hava Yolları AO’da 27 bin 860, iştiraklerde 35 bin 368 olmak üzere toplam 63 binin üzerinde çalışan bulunuyor.

12 bin 113 kabin, 5 bin 643 pilot istihdam edilen THY’da son iki yılda istihdama yönelik alım yapılmıyordu.

THY, bu yılla birlikte tekrar yeni istihdam oluşturmaya devam edecek.

THY’DEN PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre THY 1200 personel alınacağı Ahmet Bolat tarafından şu sözlerle dile getirildi:

“Alacağımız pilot 200’ü geçer ama uçuşa hazır ve istediğimiz tipte bulmamız zor gibi. 1.000 civarında kabine, 100 civarında da diğer bölümlere alıyoruz” diyor.

”2022 başında ücretlere yüzde 85 zam yaptık. Ayrıca her 6 ayda da enflasyon oranının üzerinde iyileştirme yapıyoruz” diyen Bolat, “Mottomuz, şirket kazandıkça yatırıma ve çalışanlarına ağırlık verecek” diyor. Kendisine son genel kurulla birlikte konuşulan yönetim kurulu huzur hakkı kararlarına ilişkin attığım telefon mesajına karşılık Bolat, “25 bin TL tüm yönetim kurulu üyesi için aynı” notunu düşüyor. Ahmet Bolat, “Göreve geldiğimde bu yılın bütçesi zaten hazırdı ve iyi yapılmış bir bütçeydi. 2022’nin biraz zor bir yıl olacağı baştan belliydi. Pandeminin bu yıl biteceğini hemen hemen tahmin ediyorduk. Şimdi yavaş yavaş 2019’un rakamlarını yakalamaya başladık. Aslında bu yıl, 2019’un yüzde 10 gerisinde rakamlar bekleniyordu ama şu an hamdolsun iyi gidiyor”

Alımlara ilişkin detayların önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yorum

  1. 3 yıl önce

    Her buldugunuz bilgiyi yazmak dogrulugunu teyid etmedegijiz bilgiyi paylasmak sizin nekadar basit bir haberci oldugunuzu anlamina gelir

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Arkadaş kafası çalışmayan, klasik, hep pilot olmayı çok istemiş, fakat yeterli vasfa sahip olamadığı için pilot olamamış ve rastgele bir işte çalışan, kokpittekileri kıskanan tayfadan belliki. Yazık bu arkadaşa. Çok üstüne gitmeyin. Zaten ezik ve bu eziklikle devam edecek ölene kdr..

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Yalan yanlış bilgi vermeyin. Pilotların maaslari yuzde 85 artmadı. Pilotların maasi yarıya düşürüldü. Eksik iade yapildi. Herkese farklı kesinti yapıldı. Yuzde 50 bize, yuzde 30 yere… Zama gelinxe herkese esit..Yapılan sey bir iadedir.

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Sefa bey yorumuna yanıt olarak.
      Bilgi yanlışsa bu yanlış bilgiyi biz vermiyoruz. Bu ileti alıntıdır. Biz bu iletiyi aynen yayınlamakla mükellefiz. Bilginiz olsun

      Cevapla
  4. İlk önce bizim paramızı verin

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Hangi hakla yazabiliyorsun? Utanmıyorsan tanıt kendini, kimin nesi olduğunu anlayalım.

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    kokpit in hakkını verin artık.eksi – 35-40% larda hala gelirleri. Uçuş prog ları saç baş yakıyor, bi zahmet pilotlara tam haklarını sağlayın, yeter, 3 senedir fakirleştirdiniz zati.

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Şu 85 zam yaptık cümlesinin başına,önce maaşlarını sıfırladık cümlesini koyarsak yanlış algı yaratmayiz

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Beğenmiyorsanız gidin kardeşim tutan mı var? Kaçınız gideceksiniz?zamanında eliniz güçlüydü atar yapıp zam aldınız şimdi, gerçi yine iyi para alıyorsunuz. Ben olsam bu kadar nankör adamların maaşını daha çok düşürürdüm

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    Zam yaptık haberleri algı operasyonu, insanlara eski maaşlarını verin yeter, içerde kalan paralarını verin yeter, extra para istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz.

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    Kokpit ekibine verilen bu ücretlere karşılık yabancı Pilot gelmez. Hee illa alıcaz diyorsanız belki farklı ücret politikası uygularsınız onlara. Diğer havayollarında karşılaşmıştım bu tarz olarlar ile

    Cevapla
  11. Yalan haber olmuş elinize sağılık güzel yazılmış.

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    bu doğrumu çünkü bir çok yerde yok yalan diyolar

    Cevapla
  13. Allah aşkına aç bak Lufthansa’nın insan kaynakları sitesine yahu aşağı ilerlerken gün bitecek in in… senin sayfanda kaç ilan var ? 0

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    “ama uçuşa hazır ve istediğimiz tipte bulmamız zor gibi.” lafı o kadar buram buram YABANCI PİLOT kokan bir tabir olmuş ki. Bu kadar da göstere göstere söylemeyin be kardeşim. Mesleğe başlayamadan nefret ettirmeyi çok güzel başardınız. Elim kırılsaydı da son kalan sermayemi hayalim olan bu mesleğe yatırmak yerine defolup gitseydim şu ülkeden. Ailemin eline bakarak yaşamak yerine evim arabam her şeyim vardı şu anda. Yerli ve milliniz batsın yabancı seviciler.

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    Ücretlere zam yapılmadı, yanlış yazıldıkça hatırlatmaya devam etmek zorunda kalıyoruz

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    Yüzde 85 zam mı? Bizden kesileni kısmen geri aldık, adı zam mı oldu şimdi? Tam da dedikleri gibi, tipli ve halihazırda iş sahibi pilotlardan biraz zor bulurlar. Güney Amerika’dan turbopropçu kartel pilotlarını getirir burada kaptan yaparlar artık.

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    “Yerli ve Milli” havayolumuzun çok değerli ve sevgili yöneticileri yabancı pilotlara belli ki yeşil ışık yakmış .THY’nin geçen ay ki açtığı ilana, dışarıda onlarca işsiz pilot varken THY’nin şartlarına uymadığı( !)İçin hepi topu 5 kaptan 15 F/O alınmıştır ! Açılan ilanlar tamamen kamuoyunun işsiz Türk pilotların tepkisini azaltmak için olduğu netleşmiştir .

    Cevapla