featured

THK ÜNİVERSİTESİNDE SKANDALLAR YÖK'E YANSIDI

Atatürk’ün 92 yıl önce kurduğu Türk Hava Kurumu borç batağından kurtulmaya çalışırken, 6 bin öğrencisi bulunan THK üniversitesi’ndeki skandallar,YÖK raporuna yansıdı. Üniversitede akrabaların işe alınıp yüksek ücretler verildiği belirtildi
ÜNİVERSİTEYE UYARI CEZASI
YÖK Genel Kurulu,Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin bir yıl süreyle öğrenci alımını durdurmuştu. YÖK 11 Kasım 2016’da THK Rektör Vekilliği görevinden istifa eden Yıldırım Saldıraner’e tek imza ile verilen profesörlük unvanı nedeniyle üniversiteye ‘uyarı’ cezası da uygulandı.
YÖK, eski THK Başkanı Osman Yıldırım’ın döneminde Ankara Macunköy’dekiarsasının herhangi bir izin alınmadan ‘rayiç’ değerinin hayli altında bir değerde elden çıkarılmasının üniversiteyi zarara uğrattığına da karar verildi.
YÖK, maaş ve diğer kalemler altında personele yapılan ödemeleri çok yüksek buldu.Genel sekreter Süleyman Necati Akçeşme imzalı belgede şu tespitler yapıldı:
”Maaş dışında ödemeler, personel istihdam etmenin mantığıyla çelişiyor,üniversitede çalışan akademik ve idari personel ücretleri arasında çok önemli farklar var, personel istihdam ve ücret tespitinde  kamu yararı ve hizmet gereklerinden ziyade akrabalık ilişkileri ön plana çıkmıştır. Üniversitenin mali durumunun eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüremeyecek ölçüde  zayıf olduğu anlaşılmıştır ”(sözcü)
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 yıl önce

    YÖK tarafından alınan tedbir kararlarını destekliyoruz.
    Tercih klavuzlarında böyle bir üniversite yer almamalıdır. Eğitim yapabilecek ve diploma verecek yeterlikte olmadığı gözüküyor.

    Cevapla