Textron Aviation, Üçüncü Çeyrekte 41 Cessna Citation Teslim Etti!

Textron Aviation, Üçüncü Çeyrekte 41 Cessna Citation Teslim Etti!

Textron Aviation, 2024 yılının üçüncü çeyreğinde 41 Cessna Citation iş jetini teslim ederek, bir yıl önceki 39 teslimat sayısını geride bıraktı. Bu başarı, uçak üretim işçilerinin bu hafta başında sona eren dört haftalık grevine rağmen gerçekleşti. Ayrıca, şirket çeyrek boyunca 25 turboprop (10 Caravan, üç SkyCourier ve 12 King Air) teslim etti; bu sayı geçen yılın aynı dönemine göre bir düşüş göstererek 38’den 25’e geriledi.

Dördüncü Çeyrek için Düşük Teslimat Beklentisi

Textron Inc. CEO’su Scott Donnelly, grevlerin üretim üzerindeki olumsuz etkilerinin dördüncü çeyrekte daha az teslimata yol açacağını belirtti. Ancak, mevcut çeyrekte ne kadar daha az uçak teslim edileceği hakkında detay vermedi. Donnelly, grevlerin şirketin tahmini gelirlerinde yaklaşık 500 milyon dolarlık bir azalma yaratacağını da ekledi.

Üretim Süreçlerini İyileştirme Çabaları

Donnelly, grevlerin şirket için iyi bir deneyim olmadığını kabul etmesine rağmen, üretim işçileri geri döndüğünde üretim süreçlerini normalleştirmek için tedarik zinciri envanteri oluşturma fırsatı sunduğunu söyledi. Covid ile ilgili tedarik zinciri sorunlarının etkisini azaltmayı hedefleyen Textron Aviation, üretim hattının 1 Ocak 2025’e kadar tamamen hız kazanmasını planlıyor.

İlk Dokuz Aydaki Performans

Textron Aviation, 2024 yılının ilk dokuz ayında 119 Citation ve 89 turboprop teslim etti, bu da bir önceki yılın seviyeleriyle aynı kaldı. İlk üç çeyrek itibarıyla bölümdeki gelirler ve kârlar, sırasıyla 4 milyar dolar ve 466 milyon dolar olarak marjinal bir artış gösterdi.

Güçlü İş Jetleri Talebi

Donnelly, Textron Aviation’ın iş jetlerine olan talebin güçlü kaldığını belirterek, bu hafta NBAA-BACE’de duyurulan Citation M2, CJ3 ve CJ4’ün Gen3 güncellemelerinin erken satışlarından cesaret aldığını ifade etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir