featured

Tetra Aviation Mk-5 uçan arabayı test ediyor

Tokyo merkezli Tatra Aviation, e-VTOL Mk-5 uçan arabanın testlerine başlıyor. Plana göre bu yılın sonunda Amerkalı müşterleri için piyasaya çıkması bekleniyor.

Testler, uçabilirlik sertifikalandırıldığı ABD Kalifornia’da yapılıyor.

Mk-5, hafif, tek kişilik, ön ve arkadaki ince kanatlara monte edilmiş 32 rotoru var ve bunlarla dikine havalanabiliyor. Kanat açıklığı 9,6 metre, uzunluğu 6,2 metre, yüksekliği 2,5 metre olup ağırlığı 490 kilo. Max hızı 160 km/saat ve menzili 160 kilometre.

Tatra Mk-%5’i Amerikalı müşterilerine evde montajını yapmaya uygın kit veya uçmaya hazır olarak teslim etmeyi planlıyor. Aracın fiyatı teslim tarihi olan 2022 sonunda belli olacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Bu arabalar büyük şehirlerde kullanılamaz. Kırsalda yaşayıp, uzak kasabaya gitmek İçin olabilir. (Alaska gibi). Ayağa ayakkabı değil de, ayakkabıya ayak uydurma çalışmaları gibi bunlar. Bir zamanlar (1960’lar) yüzen otomobiller yapılmıştı, kaç tane yapıldı, kaç tane satıldı. Boğazın 2 tarafı arasında uçuş koridorları belirlenerek kullanılabilir desem, dikey iniş kalkışlı olmalı; ticari olarak pahalı olacağından para kazandırmaz. Özel olarak kullansan; bir iki sallansa bir daha kimse binmez. Yani; çalışsınlar ama geleceğini görmüyorum. Ulaştırma standardı 400 Km. diye bir şey var. 400km. Ve üstünde hava yolu verimlidir. Ha, zamandan tasarruf için dersen; şu anda dronlar uçaklara çarpıyor; bunu alacakların da havada drift atmayacakları, akrobasi veya gösteri düzenlemeyecekleri pek uzak ihtimal değil.

    Cevapla