featured

Temel Kotil'den Ali Genç'e Mesaj

Temel Kotil, 11 yıl THY’de Basın Müşaviri olarak çalışan ve bu gün istifa eden Ali Genç’e bir mesaj gönderdi. Temel Kotil’in Ali Genç’e gönderdiği mesajı aşağıdan okuyabilirsiniz.

Ali Bey İyi Akşamlar,
 
Ben sizlerin göreve başladığınız ilk günü hatırlıyorum. Sizleri bana Mustafa Karalioğlu bey tavsiye etmişti. Daha sonra kendilerine teşekkür etmiştim. Meşhur RJ problemi ile boğuşurken göreve başlamıştınız. Birçok çalışanımız o günleri, daha sonraki yaşamış olduğumuz iletişim krizlerini, hakta Amsterdam kazasının iletişiminin nasıl yapıldığını bilmezler. Ben sizlerin kaza süresince ve sonrasınca yerli ve yabancı basınla nasıl boğuştuğumuzu, aleyhimize olan Star Alliance medya iletişim başkanlığını nasıl lehimize çevirdiğiniz çok iyi hatırlıyorum. Allah bizlere bir daha böyle kazalar göstermesin.
 
Ali bey yönetmiş olduğunuz krizler saymakla bitmez. Tabii ki THY olarak sizleri yalnızca başarılı bir şekilde yönettiğiniz krizlerle hatırlamayacağız, Türkiye’nin tek global markası dediğimiz Türk Hava Yollarının son 11 yıldaki marka yolculuğundaki katkılarınızla da hatırlayacağız.
 
Ali bey yeriniz nasıl doldurulacak bilemiyorum. Sizlere ve ekibinize THY ailesi olarak teşekkür ediyorum. Allah sizlere bundan sonraki çalışma hayatınızda THY deki muazzam başarınızdan daha büyüğünü nasıp etsin.
 
Hoşça Kalın.
 
Temel Kotil, Ph.D.
President & CEO

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 9 yıl önce

    THY Basın Müşaviri Ali GENÇ’in, istifa ettiğini açıkladılar. Önce Ali bey çok ilginç bir istifa mesajı yayınladı. Peşinden de Temel beyin aynı paraleldeki bu mesajı ile müşerref olduk. Yani hissi kablel vuku durumu oluştu. Belli ki çok sevişiyorlarmış.
    Ancak, bu olaydaki riya ve pişkinlik midemi bulandırdığı için aşağıdaki yorumu yapmak farz oldu.
    İşte riyakar ve Haramzade AKP zihniyeti bu! Bakmayın dönem dönem menfaat guruplarının saf değiştirmesine. Mal aynı mal. Zihniyet aynı zihniyet.
    Ali Genç in istifasını açıkladılar ama kendisi veda mektubunda karşılıklı anlaşarak ayrıldığını söylüyor! Çünkü bu ikaleli istifa! Yani ayrılırken 8 maaş tazminat ile birikmiş izin paraları ödeniyor. Ayrıca, ölene kadar, kendisine ve ailesine her yıl, rezervasyonlu sayısız iç dış bedava biletler veriliyor. Bu arada, ben dahil 25-30 yıl hizmetleri sonunda, verimsizlik gerekçesiyle işten atılan binlerce THY personeli ise ücretsiz bilet hakları gasp edildiği için mahkeme koridorlarında sürünüyor!
    İkincisi, ben böyle bir istifa mektubu görmedim! İstifasının herhangi bir özel sebebi yok. Onbir Yılın sonunda artık faydalı olamayacağına inanmışmış! Bu yüzden istifa etmişmiş! Ama ne hikmetse, mektubunda başarılarını anlata anlata bitirememiş ve Kendisini bu posta getirenleri de yalamaya doyamamış.
    İSTİFA EDERKEN, GERİDE KALANLARA DERİN SAYGI VE ŞÜKRANLARINI SUNMUŞ.
    Üçüncüsü, Bu adam, THY de Genel Müdür Yardımcısı maaşı alıyordu. Yani ikramiye dahil, ayda ortalama brüt 40.000 TL civarında bir gelir. Aklı başında hiç kimse, mecbur kalmadıkça, bu maaşı bırakıp gitmez! Belli ki; Türkiye de rızık dağıtan irade, bu görevden ayrılmasını istemiş. Çünkü, yerine 26 yaşında müthiş tecrübeli birini getirdiler!
    Damat Beratın tıpkısının aynısı! Biraz da bu velet yesin.
    Dördüncüsü, bunun Genel Müdürü Temel KOTİL, bu güne kadar hiç yapmadığı bir şey yapıp; arkasından methiye düzen, senin yerini nasıl dolduracağız mealinde edebiyet parçalayan, ağlamaklı bir mesaj yayınladı.
    Adama sormazlar mı? Madem yerini dolduramayacaksın! neden istifa ettirdin? Ya da istifa etmesine göz yumdun? Neden bu kadar başarılı bir personelden bu kadar kolay vazgeçtin? Yerine 26 yaşında bir çocuğu tayin ettin? TEMEL FIKRASI:)
    Beşinci yalan ise bu başarı konusu! THY gibi bir ticari işletmede, Basın Müşavirinin her tarafı başarı olsa ne olur? Önüne hangi açıklama konulursa, bunu medyaya servis eden biri değil mi? diyebilirsiniz.
    Ama öyle değil. Bu arkadaşın, başarısı basın bülteni yazıp okumasında değil. Binlerce bedava uçuş ve upgrade imkanınını medyadaki yamyamlara dağıtmasında! Yani 11 yıl boyunca yaptığı en iyi iş buydu. Basına rüşvet dağıtmak. Bu nedenle bırakın yandaşları, SÖZCÜ ve benzerleri bile adamı bayağı başarılı bulmuşlar…

    Cevapla
  2. 9 yıl önce

    Amsterdam kazasinda, vefat edenlerin aileleri cok tepki verirlerse,kriz odasindaki panoya yazilan rakamlardan su kadar fazla para onerin diyen ve bunu tasdikleyip tamam diyen kimlerdi? Sen ve simdi adina veda mesaji yayinladigin kisi! Belese upgrade ve beles bilet icin utanmadan,arlanmadan telefonlar acan,mailler atan gazetecileri,yazarlari upgrade ettiren kimdi? Mustafa efendinin tavsiye ettigi Ali!Sana bu hakki kim vermisti? Temel! Neden ayni hassasiyeti calisanlariniz icin gostermediniz? Simdi yerine 20’li yaslarda bir cocuk geldi. Ne guzel devran! Ciftlik bile halt etmis thy’nin yaninda! Dunyada gorulmemis veya ancak geri kalmis ulkelerde gorulen ne kadar adilik,duzensizlik,kuralsizlik,kayirma,abukluk varsa hepsi burada bolca var maalesef! Hep kalitesiz,bilgisiz,tecrubesiz,yeteneksiz,tepeden inme,torpille makam sahibi olan sozum ona yoneticiler yuzunden! Temel efendi,sen ve yandaslarinizin o kadar cok gunahi,vebali var ki ustunuzde nasil odersiniz yuce Allah bilir!

    Cevapla