featured

Tel Aviv’de İki Uçak Çarpıştı

Berlin-TXL’e gidecek  #GMI4915  Sefer Germania uçağı ile Roma’ya birkaç dakika sonra hareket edecek #LY385  sefer sayılı  El A  uçağı bu sabah Tel Aviv Ben-Gurion Havalimanı’nda çarpıştı.
Alman Boeing 737-700 (reg. D-ABLB) dikey stabilizatörü ağır hasar gördü.
İsrail Boeing 767-300 (reg. 4X-EAK) yatay stabilizatörü ise neredeyse tamamen parçalandı.
İsrail Hava Meydanları sözcüsü Ofer Lefler, olay soruşturma altında olduğunu bildirdi.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 2 39 Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 84348840100074640360no Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ TelAviv

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 7 yıl önce

    Tel Aviv’deki bu kazanın nasıl olduğu bilinmiyor ama Germania uçağının taxi yaparak gate’e yanaşma manevrasında sola dönerken dikey stabilizesinin ELAL uçağının sağ elevatör ve yatay satbilizesine çarparak hasarladığını tahmin ediyorum. Her iki uçakta da oldukça ağır ama tamir edilebilir hasar olduğu görülüyor..
    Bu kaza bana, bundan 38 yıl önce, 1980 kışında Köln Havalimanında körükte park halinde duran THY DC-10 uçağımızın dikey stabilizesi altındaki 2 nolu motoruna çarparak hem bizim uçağımıza, hem de kendi sağ elevatör ve yatay sabilizesine ağır hasar veren Lufthansa B727 uçağının neden olduğu kazasını hatırlattı. Çarpmanın şiddetiyle Lufthansa B727’sinin sağ elevatörü uçaktan kopup yere düşmüştü. Kaza nedeni B727’nin push-back yapmadan kendi motor gücü ile dikkatsiz ve hızlı bir şekilde gate’den ayrılmak istemesi sonucu olmuştu. Bu kaza sonrasında DC-10 uçağımızın Köln’de onarımını anlattığım yazımı UTED Dergi Ağustos 2016 sayısında detaylı olarak okuyabilirsiniz.
    .

    Cevapla
    • Erhan abi daha sık yazı bekliyoruz :) Yaz geldi Sefa abi de sezonu kapatacak. Özletmeyin çok selamlar.

      Cevapla
  2. 7 yıl önce

    Abimiz Uçak Duayenidir

    Cevapla