featured

Teknisyen Business Class'a alınmayınca uçağı Rötara soktu

Air India Teknisyenin yer sorunu nedeniyle rötara girdi.
AI348 Sefer sayılı Dreamliner Delhi-Şanghay seferini yapmak üzere hazırlandı. Teknisyene Business Class’da yer verilmedi. Uçak tarifeden 2 saat sonra üst düzey yetkililerin müdahalesi ile kalkabildi ve teknisyen Ekonomi yolcu sınıfına oturtuldu.
Teknisyen görevli olarak ekip ile birlikte seyahat ediyordu ve bir toplantıya katılacaktı. Business Class dolu olduğu için kendisine Ekonomi’de seyahat edeceği bildirilince itiraz etti. İtirazları ile uçağı 2 saat rötara sokan teknisyenin kimliği açıklanmadı. Aslında Business Class’da seyahat etme isteği tamamen yönetmeliklere aykırı. Eğer yer varsa şirket bir koltuk veriyor.
Olayın Teknik Bakım Başkanlığı’ndan duyulması üzerine bir yetkili olay yerine geldi. Air İndia yetkilileri;  personel kadrosunda disiplinsizliğe karşı sıfır tolerans politikası olduğunu ve gereken müeyyidelerin uygulanacağını duyurdu.
Yorum: Görevli olarak seyahat ettiği ekip komple pass uçuyor ve diğer ekip elamanları, Business Class a yerleştirildiyse teknisyen %100 haklı.
 
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 8 yıl önce

    Bu durumda haksız!

    Cevapla
  2. 8 yıl önce

    Teknisyenin o anki kaprisine neden olan durum haberin içeriğinde tam anlatılamamış. Uçucu ekibe ilavemi yoksa görevli giden bir ekibin üyesimi bilinmiyor. Sanırım yazının altındaki yorum sefa beyin. Bu şekilde cereyan ettiyse bir aşağılanma söz konusu olur ve teknisyen tepki koyabilir.

    Cevapla
  3. 8 yıl önce

    Hocam yer yok diye de uçak geciktirilmez ki.. Zaten yer olsa o arkadaş da businessta uçacakmış.. O personelin kesinlikle cezalandırılması gerekir. Bomba ihbarcısından bir farkı yok..

    Cevapla
  4. 8 yıl önce

    Bazen ekip olarak göreve gidilebiliyor. THY de nadirde olsa rastlamıştım. Tabiiki bu durumda tüm ekip aynıdır. Ayrıcalık yapılamaz. Bu haberde tam açıklık yok. Tek başınamı pas gidiyor yoksa yukarıda anlattığım gibi bir görevlemi gidiliyor.

    Cevapla