featured

TEKNİK DEPARTMANLARDA ÇALIŞANLARA TAVSİYELER… KENDİNİZİ DOĞRU İFADE ETTİĞİNİZDEN EMİNMİSİNİZ? 

Sevgili Okurlarımız; 

Dünyada hiçbir yolcu yoktur ki, körükten veya pencereden, pırıl, pırıl duran uçağa bakarak, “aaa ne güzel flapları veya ne güzel motorları var” desin…

Hâlbuki siz gizli kahramanların o uçağın oraya gelene kadar yaptığı işleri, sarf ettiği eforu, başkalarına anlatabilmeleri mümkün değildir.

Neden mi? 

Araba yarışçılarını düşünün; o yarışçının başarısı sanki ayaklarının yardımıyla kazanılmış gibi TV’lerde, gazetelerde manşet olurken yarış arabasının performansını sağlayan, bakımı ve arızalarını gideren hangi teknisyenin ismi duyulmuştur. Bu başarılı sürücüler yarışları birkaç saniye farkla kazanırken pit stop’lardaki teknisyenin neticeye etkisi yok mu sanıyorsunuz. O teknisyen yarışçının lastiğini birkaç saniye geç değiştirse o aracın pilotu yarışı kaybediyor. 

Araba yarışlarını izleyen biri olarak gözlemlediğim kadarı ile bu tam bir ekip işi. O araçların bakım için durmak zorunda oldukları pit stop’larda, saniyeler içerisinde bakım ve gerekirse lastik değişimlerini sağlayan teknik ekipten birinin bile ismini hatırlayamazken, size en beğendiğiniz araba yarışmacısı kim desem mutlaka yarınızdan çoğunuz cevap verecektir. 

Ayrıca; Sizlere aya ilk giden astronotun ismini sorsam hepiniz cevap verebilirken uzay aracının teknisyenlerinden birinin adını söyleyemezsiniz. 

Peki; O teknisyenler olmasa ne o araç yarış kazanabilir nede astronot güvenle aya çıkabilir. Tabii ki mümkün değil. Bu tek taraflı bakış acısı bence büyük bir haksızlık. Çünkü ön planda olan herkesin arkasında en az onun kadar güçlü bir desteği mutlaka vardır. Siz her ne kadar da olsa öndekini tanır ve onu izlerken, arka planda neler olup bittiğini bilemez veya düşünmezsiniz. 

Neden Teknik Personel ikinci planda kalmaktadır? 

Yolcuları şimdilik boş verelim, Çünkü onlar teknisyene yukarıda verdiğim örneklemeler gibi bakıyorlar. Çünkü zincirin halkalarından biri olmasa diğerinin olamayacağını düşünemiyor olabilirler.  

Tekniğe yapılan bu haksızlık neden? Sempozyumlarda, panellerde ve sunumlarda, teknik ve uçuş güvenliği kelimelerini dillerinden düşürmeyenler, aynı hassasiyeti, ücret değerlendirmelerinde ve sorunların çözümünde göstermezler. 

Bu soruların cevabı çok derinlerde yatmaktadır. Çünkü insanlar bir yere kılık kıyafetiyle girer şahsiyeti ile çıkar derler.

Çünkü teknik eleman, dış görünüm (kıyafet) olarak gösterişsizdir. Çalıştığı müddetçe temizliğine dikkat etmesi oldukça zordur. 

Kafasında ki bilgisini, tecrübesini, becerisini, Bu kıyafetle kabul ettirmek, insanların dış görünümüne göre sınıflandırıldığı bir dünyada mümkün değildir. 

İşte bu nedenle, tekniğin temsil seklinden kaynaklanan toplumsal kurallar yüzünden ellerinde olmaksızın çifte standart uygulamalara maruz kalırlar. 

Değerli meslektaşlarım; Bizim zamanımızda, dernek yönetimi olarak bu eksiklikleri gidermek için çok çalıştık ve bilhassa uçuş görevine giden arkadaşlarımızın kılık kıyafetiyle çok uğraştık. Kendi kıyafetlerimizin, ayakkabılarımızın ihalelerine bizler girdik. Şimdilerde görüyorum ki aynı hava esmiyor. 

Benim mesleğe başladığım zamanlarda THY devlet şirketi olarak kabul edildiğinden, İş kıyafetleri ve ayakkabılar Sümerbank tarafından yaptırtılırdı. Bu yapılan iş kıyafetlerinde DROP sistem uygulanmadığından rezil bir iş kıyafeti ile karşılaşılırdı. Kimin paçası kısa, kiminin beli bol, kiminin ise kolları upuzun gelirdi. Gözünüzde canlandırdığınızda, o iş kıyafetinin (tulumun) ne kadar şekilsiz olduğunu gözünüzde canlandırabilirsiniz. Uçuş görevlerine giden arkadaşlarımız, evinden iş yerine nasıl geldiyse aynı sivil kıyafetle uçağa biner yurt dışı görevlere giderdi. 

Uçuş ekipleri, belirli hatlarda görevlendirilmesi gereken teknik elemanın resmi kıyafeti olmadığından, kabin ve kokpit ekipleri uçuşlarında birde görevli teknisyen olduğunu bile anlayamazdı.   Yolcu sayımlarında ve inilen meydan da teknik anlaşma yoksa vardiya şefliğini arayıp, teknisyen yollamıyor musunuz diye sorarlardı.  Tabii ki vardiya şefliği de ekibe teknisyenin uçakta olduğunu söyler ve teknisyenin sivil kıyafetli olması iletişim ve sivil kıyafet acısından sorun olurdu. 

Tabii ki bu sorunlar her zaman UTED tarafından yukarılara taşınır ve çözüm aranırdı. Benden önce dernekçilik yapan arkadaşlar en sonunda resmi kıyafeti kabul ettirmişler ve çözüm olarak her teknisyene yine Sümerbank’tan olma şartı ile siyah elbiselik kumaş dağıtıldı. Bu kuması alanlar, kendilerine yaptırtacağına, kuması çoluk çocuğuna verip yine uçuşlara sivil kıyafetle gitmeyi tercih edince, bu sistemden vazgeçilerek yine Sümerbank’tan olması şartıyla hazır kıyafet vermeye başlandı.  Tabii ki o zamanların Sümerbank’ında beden numaraları var ama DROP sistemi olmadığından kolu uzun veya kısa, paçası yerde sürünen komik elbiseli görüntüler oluştu. 

Benim UTED başkanlığım zamanında ilk olarak bizi temsil edenlerin kılık kıyafetlerine yönelik çalışmalar yapmış ve ihale dönemini başlatmıştık. Artık THY, kılık kıyafet ihalelerinde özel firmaları da ihaleye davet edebiliyordu.

Bir dönem kapanmış ve yeni bir dönem başlatılmıştı. Bu dönemde Kiğılı, Yeni Karamürsel, Öz konteks ve şimdi hatırlayamadığım birkaç firma daha ihaleye giriyordu. Tabii ki Teknik adına personel müdürü ve UTED başkanı ihalelerde yer alıyordu. Elbiseler Siyah yerine, lacivert olmuştu. Elbiseler kaliteli ve UTED isteği doğrultusunda DROP sistemi kabul görmüştü.  O zaman ki yönetmelikte apolet olmayınca, UTED olarak her uçuş görevine giden arkadaşlara UTED bütçesini kullanarak apolet yaptırtıp dağıtmakla kalmayıp, uçuşa gider arkadaşlarımızın uçağın sol ikinci sıra koridor tarafı, uçuş görevine giden teknisyen için ayırtılmış oluyordu. 

Unutmayın ki insanlar kılık kıyafeti ile bir yere girer ama şahsiyeti ile çıkarlar. Bizdeki eksiklik kılık kıyafetlere (İş ve Uçuş) dikkat etmememizin yanı sıra yaptığınız görevin ve hangarlarda ki çalışmalarınızın satışını(yaptığınız görevin önemini anlatabilmek) yapamamak kaynaklı. Bu anlatımda tabii ki sizin temsilciniz olan UTED tarafından yapılmalı. 

Hangarlarda veya diğer işyerlerinde mesleğinizin önemini ve saygınlığını yeteri kadar vurgulayabildiğinizi düşünmüyorum.  Bu nedenle dernekleriniz önderliğinde THY ve Özçelik İş sendikası yönetim kurulunu hangara davet edip, yapılan görevleri ve çalışma zorluklarını bizzat sizlerin de davetli olduğu bir ortamda, anlatmaları sağlanmalı. (Hem işveren hem de sendika ve davet edilirse medya mutlaka bu davete icabet edecektir)  Veya hangara bakım için giren bir uçakta arı gibi çalışanları videoya çekip ilgilere yollayamıyor musunuz? Bu video’nun senaryosunu yazmak çok mu zor. Bu video THY’nin reklamlarında da kullanılabilir. Şimdi sendikalar bu işlerden anlamaz diyenlerinizde çıkacaktır. Onlara cevabım, peki dernekleriniz ne güne duruyor olur. 

Sizler aslında imza yetkili nadir çalışanlardan birisiniz. Bildiğiniz üzere uçak uçuşa verileceği zaman veya arıza durumunda uçağın uçabilirliğini sağlayıp altına imza atmadan hiçbir Allah’ın kulu o uçağı uçuşa veremez. Uçakta kaptan ne kadar önemliyse sizde onun kadar önemlisiniz. 

Bu gerçek dün de öyleydi bugünde öyle… Aradaki fark, üst yönetim ve sendikalara yaptığınız önemli görevleri, yeterince anlatamamak ve mesleki derneklerinizi çalıştıramamaktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. 

Değerli Teknik AŞ çalışanları;

Gelin bundan sonra toplumsal kuralları değiştiremeyeceğimize göre siz onlara yanaşıp, tulumların (iş kıyafetleri) içinde hapis kalan değerlerinizi herkes gibi dışarıya çıkartmayı becerebilelim.  

Gelin; Hangarın kapılarını sonuna kadar acın. Açın ki, sizlerin dışarıya açılmasından çok, içeriye girmenin zor olduğu anlaşılsın. 

Anlaşılsın ki; Uçuş güvenliğini sağlayan Teknik Departmanı sözde olarak başarılı görenler, ücret değerlendirmelerinde de aynı hassasiyeti göstermeliler…

YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN TIKLAYINIZ…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

32 Yorum

  1. 3 yıl önce

    esenbogaya baskanliktan tirpan….vardiya 1 sefi bastek.vardiya 1 bastekleri teknisyen.yeni sef ist dan geliyour.yeni mudur tekrar ist seflikesb de neler oluyor bilmiyoruz ama ist dan bakilinca ortalik toz duman gorunuyor.

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Teknisyen teknisyenin eksiklerini ortmeyi ogrendiginde zaten bu konulari konusuyor olmiyacagiz,delikanli olundugunda gerisi teferruata kaliyor,durust bir kisiyi ALLAH CC de sever,insanlarda sever ve kimsenin destegine ihtiyac duymadan calisir ki zaten sendika da hadi arkamizdan gelin deselerde gidecek yok,bir ucak teknisyeni kendisini hergun gelistirirse,durust v caliskan olursa geçen yıllarin da o kisiyi cok uzmiyecegini dusunuyorum,yasliliginda da rahat eder.Birine guvenerek ve ihtiyac duyarak calisan kisi ayni kisiler gidince ortada kalir ve kopeklerin,dusmusun,ezigin onunde acik hedef olur ve kendiliginden cekip giderler zaten,umarim genclerin bir ideali vardir ve herseyi degistireceklerine umindim var.

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Az buçuk da olsa parası olan ticaret yapmanın yollarını arasın (Kripto tarzı kolay para kazanma hayallerinden bahsetmiyorum, gerçek ticaret.). Zira burada önümüzdeki süreçte ekmek yok. Anca karın tokluğu.

    Cevapla
  4. 3 yıl önce

    Yalakalık yapmak için üç kuruş para alan adamı çay yemek saatinde çalıştırmayı bıraktığınız gün belki adam olursunuz ama sanmıyorum meslek ve bu şirket an itibariyle bitiktir aklı olan kendini buradan kurtarmanın yollarını arasın .

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Maaş yattı zam diye verdiğiniz paraya bak utanın alllah belanızı versin haram zıkkım olsun hala bunları gidip bir de alkışladınız borca battık bitik halde millet sabır mı sınıyorsunuz.

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Ne hayallerle geldik, neydin ne oldun eeey teknik. Biz kendi basimizin caresine bakariz, eyvallah. Kurt ayazı hic bi zaman unutmaz…

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    8 saat fazla mesaim olmasina rağmen sanki %20 zam değil de indirim yapılmış. Taksiye çıkmaktan zaten havacılık ikinci bi iş oldu, Allah benim gibi geçim sıkıntısı çeken herkesin yardımcısı olsun.

    Cevapla
  8. Adam kendinizi dunyaya acin diyor kendini gosterin tanitin diyor uted yapsin nat geo video ceksin vs yapsin diyor hala burda beddua et bu nasil maas nasil yonetim bilmem ne ivir zivir kendinizi daha da strese sokacak seyler yapiyorsunuz.. uted baskani anca ayci yaninda siritsin hat bakima gelip

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    Ya arkadas yuzde 20 zam demedi bu lar. 1 gun mesaim de var bu ay. Ve 2 ay onceki maasla ayni para yatmis. Bu nasil bi iş. Bodroda yayinlamiyorlar. Var bi dalavere anlamadim gitti

    Cevapla
  10. Sefa abi mevcut Uted Başkan yardımcısı sendikadan vakit bulamıyordur bizleri tanıtmak İçin

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    Sefa bey, yazılarınızı sürekli takip ediyorum, yorum yazma sebebim bu benzeri bir ifadeyi daha önce de kullandınız, hatta yazınızın başlığı bile bu?! : “Hangarlarda veya diğer işyerlerinde mesleğinizin önemini ve saygınlığını yeteri kadar vurgulayabildiğinizi düşünmüyorum.” belki de camiamızı hedef almıyorsunuz fakat malesef öyle görünüyor, Sefa bey sizin de zamanında başarıyla görev yaptığınız sendika ve derneklerin(senelerdir maaşımdan dernek aidatı kesiliyor icraat yok) bu ve benzeri “icraatleri” yapması gerekmiyor mu? Biz neden önemini ve saygınlığını vurguluyoruz ki? Teknisyen işini yapar, işiyle konuşur. Ben eminim çoğu arkadaşım depodan bir malzeme çekerken aman fazla kullanmayayım da boşa gitmesin der şirketini de düşünür. Biz; işimizi bizden istenen zamanda, istenen kalite standartlarında yapmakla yükümlüyüz ve bunların uygulanmasından da sorumluyuz bunun için de para alıyoruz zaten, bir de bunları yaparken yanımızdaki arkadaşlara birşeyler öğretebiliyorsak/katabiliyorsak ne mutlu bize, ayrıca bizim mesleğimizin önemi, hangi standartlara sahip olması gerektiği zaten belli, kimseye birşey vurgulamaya ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Misal, adama sürekli veriyorlar access panel söküm takımlarını sabahtan akşama kadar bunu yapıyor, bu adam uçağın kanadına mı vurgulayacak nasıl kaliteli bir teknisyen olduğunu?

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Sevgili kardeşim. Yazının amacı bazılarının dikkatini çekmek. Siz tabii ki görevinizi tam olarak yapıyorsunuz. Bu yazıda teknisyenleri hedef alacak bir anlam yok. Bu yazıda dernek ve sendikanın uçak teknisyeninin yaptığı çok önemli görevleri THY’nin en üst yönetiminin dikkatini çekmek amacı taşımakta. Siz bireysel olarak görevinizi tabii ki yapmaktasınız ama günümüzde sizin yaptıklarınız kapalı kapılar ardında kalıyor. Bu yapılanları ve teknisyenin önemini kamuoyunun da bilgisine sunmak dernek ve sendikanın görevi. Bu yazıda siz neden alındınız anlamış değilim. Bak ne güzel yazmışsın. “Bizden aidat alınıyor icraat yok” demen bile bir eksiliği ifade ediyor.

      Cevapla
  12. 3 yıl önce

    17 yildir teknikteyim. es,dost yakinlari gencler bazen soruyor ‘nasil’ diye. “gidin pilot olun” diyorum. cunku pilot olmak ucak teknisyeni olmaktan cok daha kolay. maasi da daha iyi. kimseye ucak teknisyeni olsun diye teşvikte bulunmuyorum. omrumun sonuna kadar da bulunmayacagim. kimse ucak teknisyeni olmasi. bu ulkede degerin artacaksa az olman lazim. tek olman lazim. teknisyen kıtlaşsin ki benim maasim artsin. sirketim “begenmiyorsan git. senin gibisi kapida cok var” demesin. BENİ BU HALE BU SEKİLDE DUSUNMEYE GETİRENLER UTANSİN.

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    Anlaşılan yine kasa kazanmis arkadaslar 2 ay once aldigim ucretten daha dusuk ucret aldim. Yazik sorguluyorum artik biz ne yapiyoruz burada diye, 7 senem gecti 70 senede gecse degismeyecek bu duzen. Artik sokaga cikamaz hale gelmeyi birakin evimize et,süt,yumurta alamaz hale geldik baligi saymiyorum bile tezgahta, Ucak teknisyeni olacagima aycicek yagi olsaydim simdi %60 zam almistim demis bir arkadas heykelini diksek beton yetmez arkadasim seni saygi ve sevgiyle aniyorum.

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    Ağlayıp sızlanmak, beddua etmek çok anlamsız arkadaşlar. Kendine güvenen için bir çok iş fırsatı var yurt dışında. Şu şirketten giden ve gittiği yerden memnun olmayan bir kişi dahi tanımıyorum. Kaybedecek hiçbir şeyimiz yok. Avrupa, körfez ülkeleri harıl harıl adam arıyor. Teknik aş de film çoktan bitti. Buradan birşeyler beklemek saflık olur. İşini iyi yapan, kaliteli, İngilizcesi iyi olana çok güzel fırsatlar var. Maalesef ülkemizin en değerli markası en nitelikli teknik personelini kaybediyor. İşe yıllarını vermiş, her tip uçakta muazzam tecrübe edinmiş onlarca personelini elin yabancısına kaptırmak ancak böyle bir yönetim anlayışıyla olurdu zaten.

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    Benim anlamadığım hala bu sendikadaki elemanlar nasıl gelip orada burada konuşuyor ve kimse bunlara bişey demiyor? Adam gelip şöyle yaptık böyle yatık diye de ortada anlatıyor, sizde böyleymiş yaa hmmm demek ondanmış diye sağda solda inanmış şekilde geziyorsunuz…Şşş çakallar, sizden bahsediyorum hani arkadaşlarını sendikada yerim olsun çevre yaparım diye satanlar, yurtdışına tayin!’im olur diye bekleyenler, teknik desteği teknisyen yapıcaz diyenler, hani? Para nerede? Tarhin en iyi sözleşmesi nerede? Hala şirketin vaad ettiği geri ödemeden başka ne yaptınız? Onu da siz yapmadınız zaten daha tamamını bile alacak titriniz yok o masada. Teknik destekden ne haber? :) size şunu dip notu bırakmak istiyorum. Belki ne demek istediğimi anlatsınız. Bir şeyin ticaretini yapanın ticaret konusu yaptığı şey artık onun değildir.Kiminiz uzun yıllar önce satmışsınız o yüzden zaten olmayan itibarınızı ve şerefinizi öne sürerek geldiğiniz noktada elinizde hiçbir şeyiniz kalmadı. Ama merak etmeyin, bizim millet unutur. Yine gider arkanızdan alkışlarlar. Benim içimden yüzünüze tükürmek geliyor orası ayrı.

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    Ben neden ülkemi terketmek zorunda kalıyorum arkadaş ? Neden hakkımı alamiyorum? Maaş yatmış iki ay önceki maaşla aynı , bordro ortada yok hâlâ ! Neden değer görmüyoruz ? Yıl başında toplu para verip bizi yine pat diye vergi dilimine sokacaklar. Bu adamlar nasıl oluyor da anlamıyor kardeşim insanlar işi gücü bıraktı coin kovalıyor. Dolar takip ediyor. Ne kadar altın akşam diyor. Memleketten fındık fıstık getirip satanlar cabasi! Şirket uçak bakım şirketinden başka herşeye benzemeye başladı. Dipsiz bir uçuruma doğru sürükleniyor. Hangi akıl hakkı olanı almayan elemanın verimli çalışabileceğini düşünür bilmiyorum? Tekrar söylüyorum yetkililer tabi ki buraları takip ediyorlar. Çalıyorlar arkadaşım iş saatinden çalıyorlar. Bu maaşa kim canla başla çalışır soruyorum size kim ? İhtiyaçtan tasarruf olmaz anlamadiniz mı? Sanırım dünyada kendi calisanini müşteri gibi görüp cebindeki emeğe gözünü diken tek şirketiz !

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    Şirket git gide “adresimiz belli olsun , sigorta yatsın,” mantığıyla çalışanların şirketi olmaya başladı. Herkes ek iş yapıyor. Burda da kendini olabildiğince az yoruyor. Boşa dememişler ne kadar ekmek o kadar köfte … Evladimin boğazına girmeyen lokma sizin de bogazinizdan geçmesin o kadar söylüyorum. Bizi bitirdiniz resmen.

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    Kovalıyoruz artik getir,trendyol,hepsiexpress devam boyle yasamaya helal olsun size eyy tk yoneticileri gururla yönetebilirsiniz bu sirketi.

    Cevapla
  19. 3 yıl önce

    Bu kuması alanlar, kendilerine yaptırtacağına, kuması çoluk çocuğuna verip yine uçuşlara sivil kıyafetle gitmeyi tercih edince, bu sistemden vazgeçilerek yine Sümerbank’tan olması şartıyla hazır kıyafet vermeye başlandı.  işte sorun bu .. bu fakir ve vizyonsuz kafa hala devam ediyor. sadece hostesten fındık dilenen hat bakımcı olarak yenilendi revizyon geldi kısaca.kuşaklar değişiyor o kafa değişmiyor. sonra diyorlar ki bizi neden adam yerine koymuyorlar.fındık dilenen sen.pilota hocam diyen sen.gümüş yüzükle uçuşa giden sen.

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    Ülkenin en değerli markası bayrak taşıyıcısı ya bırakın arkadaş maaşlarımız a101 bimle yarışıyor ne bayrağı ne markası nerede çalışıyorsun diye sorana söylemiyorum bile ben artık mailde değerli yazmakla olmuyor bu işler net geoymuş sorun bu mu yani meczup musunuz farkında varamadınız mı bilerek ve isteyerek değersiz hale getirildik zaten sen git kendini sabaha kadar müge anlıda anlat en güzeli

    Cevapla
  21. 3 yıl önce

    Teknisyen apronda ispark çalışanı gibi giyiniyor, utanç duyuyorum

    Cevapla
  22. 3 yıl önce

    Hayallerde yaşıyor bazıları dünyanın en degerli, en mükemmel karakterli, en zeki, en çalişkanı olsanda işveren çalişanın rakip firmaya kaçmayacagını bilirse ölmeyecek kadar maaş verir. Şuan bim A101 yada piyasadaki vasıfsız işlerin 1 tık üstü maaş veriyor. Sendika seçme hakkın yok. Olan sendikayı yönetme şansın yok. Şikayet etme şansın yok. Şu siteye bile yorum yazmaya korkan insanlar var.Sefa bey şirketten ayrılalı çok oldu durumu artık analiz edemiyor. 2 sendikaya 1 teknisyene vuruyor.

    Cevapla
  23. 3 yıl önce

    aldıgımız maasamı yanalım rezilligimize mi bilemiorum.oturacak dogru uzgun sandalyemiz yok.dinlenecek adam akıllı yerimiz yok.kısın donarız yazın yanarız.yemek desen yenmez.servis desen hep sorunlu.sacma sapan terminaldeki yuruyen egolarla ugrasırsn.yonetim desen herseye her soruna tamam hallediyoruz der ama yaprak kıpırdamaz.senden baska herkes degerlidir.memurundan taseronuna soforunden caycısına.her is tum yuk teknisyendedir.utanmasalar hangar temizligi de yaptracaklar.resmen cilekes bir hayat var burada.burası neresi mi???ulkenin baskentindeki havalimanında ucak bakımı yapılan bir hangar.kime mi ait???turk hava yollarına!!!

    Cevapla
  24. 3 yıl önce

    15 yıldır tüm zorluklara rağmen bir tane suratsız teknisyen görmedim. Hepsi her konuda ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar. Hatta yabancı bir kaptanın, saçma sapan bir mevzuyu arıza diye kaydedip, teslim ettiği uçağa bile gelirken, yazılan arızadan ben mahçup olurken, laubalilik yapmadan “oluyor kaptanım bazen böyle, sıkıntı yok kapatırız” dediler. Teknisyenlerin ikinci planda kalmasının sebebi, şirketin ön ayak olup, herkese oradan buradan lisans/yetki aldırarak, teknisyenleri temini zor personel statüsünden çıkardı çıkaracak olmasıdır. Sosyal devlet olmadığımızdan, ülkede her şey yüzde yüz arz/talep dengesine göre yapılandırıldığı için teknisyen kardeşlerimizin çekeceği çile daha çok gibi. Bir an önce silkinip adam gibi sendikalaşmazlarsa tabi.

    Cevapla
  25. 3 yıl önce

    Soru ekleri ayrı yazılır. Sanırım gözden kaçtı.

    Cevapla
  26. Dönüyoruz dolaşıyoruz aynı yere geliyoruz.”Layık olduğunuz şekilde yönetilirsiniz.”

    Cevapla
  27. 3 yıl önce

    Konunun sadece para olmadığını anlatabildiğimiz zaman sorun sorun olmaktan daha kolay çıkacak.Rakamlara bakarak 3-5 slayt gösterimi değil teknik.Çalışan özverisi olmasa istediğiniz kadar maaş indirimine gidin . Sorun Adalet duygusunun koltuk sevdası ve vicdansızlık arasına sıkışmış olmasıdır. İşbilmezlerin anlamak ve hazmetme sorunudur. Riyakat ne zaman yıkıldı şapka düştü kel göründü.Kral çıplak diye bağıracak bir meczup gerek! Elbette anlayana…

    Cevapla
  28. 3 yıl önce

    Engelliyim Thy den 39 yaşımda işten atıldım HASTAYKEN uzun seneler uçak bakım teknisyeniydim son seneler hastalanınca eskisi gibi çalışamadım zor bölüme gönderildim atılma korkusuyla engelli rapor cıkardım MİKAİL AKBULUT yeni müdür oldu uğraşmaya başladı raporlarımı götürdüm durumumu anlattım sakin ol dedi ama sonrasında yetkimi maaşımı düşürdü insank kaynakları adımı göndermiş 37 yaşımda emekliliğim dolmuş nasılsa MİKAİL de insan kaynaklarına gönderdi bana UYANIK demiş hastalığım polinöropati eller ayaklar güçsüzlük denge bozukluğu İNANMADI çok terlerdim yürürken hasta olurdum teknisyenler soğukta çalışırken ben odada keyif yapıyormuşum 16 sene uçaklarda büyük bakımda çalıştım hastalanmadan önce son 2 sene atılmayı beklerken sakinleştirici anti depresan ilaçlarla direndim panik ataklar hafıza kaybı geçirdim atılmayı bekledim bana UYANIK demiş herkezin MİKAİL vekili SÜLEYMAN ALPARSLAN ÇELİK attı VERİMSİZLİKTEN YETERSİZMİŞİM ALLAH cc büyüktür hastalıkları herşey ondan ve ona ait 3 yıl oldu başka işe giremedim

    Cevapla
  29. 3 yıl önce

    olay kıyafet falan değil abi. çalışırken mecbur üstün kirlenecek mecbur terliyeceksin ve ben bu görüntümden de utanmıyorum. olay kıyafet olsaydı uçuş görevlerinde bir değerimiz olurdu. çoğu kaptandan daha janti olarak uçuyor teknisyen arkadaşlarımız ama yeri ekonomi. pass sırasında en sonda. ekip yatar sen uçurmaya devam edersin. yani demem o ki şirketin gözünde teknisyen ne yaparsa yapsın hep ikinci sınıf. şirketin gözünde ikinci sınıf olan da başkasının gözünde değeri olmaz tabi.

    Cevapla
  30. 3 yıl önce

    HAVAİŞ %1 AİDAT PARASI ALIRKEN ÇOMAK İŞ NEDEN %3 ALIYOR, NASIL ÇILDIRMIYORSUNUZ BEEE?

    Cevapla
  31. 3 yıl önce

    işini doğru yapmıyorsa %1 bile almasın, gerçekten hakkımızı savunuyorsa %5’e razıyım

    Cevapla