featured

TEKNİK AŞ SON DÖNEMEÇTE…

THY-HAVAİŞ arasındaki pandemi protokolü sesiz sedasız bitti. Şimdi ise gözler Teknik A.Ş ile Özçelik İş sendikası arasında yapılması planlanan protokolde…
Önemli yerlerden aldığım güvenilir bilgilerde THY/Teknik AŞ ile Özçelik İş sendikası 16/09/2020 tarihinde son defa görüşecekmiş.
Kaynaklarım, THY Yönetim Kurulu başkanı İlker Aycı İle Hak-İş konfederasyonu başkanı Mahmut Aslan’ın görüşmesinden net bir cevap alınamamış ve toplantı 16/09/2020 gününe ertelenmiş olduğunu söyleniyor
Haber kaynaklarım yanılmıyorsa bu toplantıya Cumhurbaşkanının yoğunluğu nedeniyle yardımcısı Fuat Oktay’ın girmesi mümkün gibi… Tabii ki Fuat Oktay’ın karsısında Özçelik İş sendikası başkanı Yunus Değirmenci olacağı kesin.
Fuat Oktay Bey eskiden THY’de çalışıyordu. Benimde çok sevdiğim yöneticilerimizden biriydi. Havacılık sektörünü çok iyi bilmesi nedeniyle seçilmiş olabilir.
Yine aldığım bilgilere göre Teknik A.Ş deki 1-3-4 nolu grupların ( Teknik destek grupları) kesintisi %25 olacağı, ancak diğer çalışanların kesintisinden (%30) taviz verilmeyeceği söylenmekte.  Bu kesintilerden sonra Teknik A.Ş de en düşük ücret 3600 TL olacakmış. Sosyal yardımlardan kesinti yapılmayacakmış.
Özçelik İş yönetimi, %25-30 kesinti yapılırsa 7.Dönem toplu iş sözleşmesine, tadil edilmiş rakamlarla değil mevcut sözleşmedeki rakamlarla girmeyi şart koşacak. Ayrıca benim bu hafta yazdığım yazıda olduğu gibi kesintilerin belirlenmiş zamanlarda geri ödenmesinde ısrarlı davranacak gibilermiş… Tabii ki ücretsiz izin uygulamasına da itiraz edecekler ama kabul edilir mi bilemiyorum.
Hava-İş deki gibi altı ayda bir tekrar değerlendirelim toplantılarını Özçelik İş ‘de istiyormuş. İyi hoşta bu 6 aylık toplantılarda, gündemi de yazsalardı iyi olurdu. Karşılıklı sohbet edip çay içilecekse hiç toplanılmasın daha iyi.
Bana gelen bilgiler bu kadar. Adamın biri berbere gitmiş ve berbere;
Saçımdaki siyahlar artmış mı? Demiş. Berber “ Acele etme beyim” demiş ve devam etmiş…
– Az sonra önüne dökülünce görürsün… Saçın ak mı, kara mı?
Sonuç olarak bunlar duyum. İşin gerçeği imzadan sonra belli olacak. Çalışandan yana bir protokol olma ihtimali yok ta yine de insan umudunu kaybetmemeli.
Sabah ola hayır ola…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

265 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Şubeye sorsan dünyadan bir haber temsilciye sorsan dünyadan bir haber . Lan yavuz yine ne iş karıştırıyorsun sen …çok sinsisin.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Yavuz bir değil iki değil eline ne geçerse sokup sokup çıkarıyorsun . Götün yemedi imzadan önce gelip soracağız diyordun sen hicret hadi sorunda görelim hangi yüzle aramıza gireceksiniz

      Cevapla
  2. 4 yıl önce

    Köprüden önce son çıkış ÖZ-ÇELİK İŞ!!Bu kadar ahkam kestikten sonra hadi bakalım bu şekilde bir tadil protokolü imzala da göreyim!!Direk e-devlet ten istifa etmeyen en adi şerefsiz olsun..Her gün ölmektense bir gün ölürüz olur biter..Daha da bu kadar söyleyeceklerim!!

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Kardeş bunların hepsi oyun seni beni düşünen olurmu bunlar gelicek paraya bakarlar işçiyi nasıl sömürürüz ona bakarlar bunu hükümette yaptı insanları düşünüyoruz dedi tam tersine insanları mahvettiler yani bunların ipi ile kuyuya inilmez teraziye koysan terazi şaşmaz yesinler yesinler doysunlar hatta hepsini alsınlar 1,5 trilyonluk arabalarına yakıt parası yapsınlar Allaha nasıl hesap vericekler

      Cevapla
  3. A101 de çalışsan daha çok alırsın

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Kardeşim inan adamlar 2400+200 yol + prim 3 ayda bir ikramiye aylık ortalama maaşları 3200 geliyor

      Cevapla
  4. Eğer böyle bir kesinti olursa teknik destek personeli olan arkadaşlar 4.000 maaş alırken 3.000 e düşer belirtilen rakamlar yanlış yada ancak ikramıyeli o ortalamaya yakın alırlar. Bu arkadaşların çoğu ya yeni evli yada evlilik aşamasında hepsi borçlu odemelerini buna gore ayarlamış ne yapacaklar.Allah yardımcıları olsun.

    Cevapla
  5. 4 yıl önce

    Sayın sendika yöneticileri Size sormadan imzalamam dedi hadi bakalım omurganızı şimdi göreceğiz

    Cevapla
    • Bundan önce bize mi soruldu? Kaç kişi sendikadan istifa etti, 6 kişinin başı yandı! Geçin bu işleri ya, bizden bir bok olmaz. gördük, görüyoruz, göreceğiz. Korktunuz, korkuyorsunuz. Böyle devam edecek devran.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Tek bir soruya bile cevap vermeyen bi sendika varken akibetimizin bu olması olasi bi durum değil gerçektir.Bu gerçeklerle ne kadar yaşanır evet tartışılır.Ama kafa yormayın derim adamlar anlaşmışlar saat 5 te bi maile kalmış son durumu açıklamak.Neden hersey bu kadar kötü olur anlam veremiyorum.Tabiki basimkzdakiler için de bu durum geçerli.Saygilarimla.

      Cevapla
      • 4 yıl önce

        Kime ne sordun da cevap alamadın artist. Biz ne zaman sorsak izah yapılıyor. Adamlar sahada da gezdi. Necisin anlamadık

        Cevapla
        • 4 yıl önce

          Ulan yattarrah kim sana cvp veriyor bilmiyorum ama millete kimsenin bisey anlattığı yok, yalama olmuşsun pafta seti kurtarmaz seni

          Cevapla
        • O kadar belli ki kimlerden olduğun. Size de kalmayacak bu Dünya.

          Cevapla
        • 4 yıl önce

          Senin ne olduğunu anlamışlar zaten gereksiz polemik yapmada isine bak.

          Cevapla
  6. 4 yıl önce

    Yok yav is yunusa kaldiysa haliniz harap..adam bmw sinden vazgecermi..ilk sendika secimindeki kudusss bizim vazgecilmezimiz lafi gozumun onune geliyor ne alakaysa kudusun sendika havacilik kolu seciminde dile getirilmesi..yani dostlar tatlibal neyse yunus ta aynisi..zannetmeyin haklarinizi savunacak sonunda masaya yumrugunu vuracak bir tip degil…heleki sesini yukseltsin..onda o vizyonu goren varsa brova derim…de haydi hayirlisi olsun allah sabir versin

    Cevapla
  7. 4 yıl önce

    Valla teknik destekten yuzde 25 kesilirse toplantıya Fuat oktayda girse sonuc degismicekse toplantının sonucunda gireni cıkanı simdiden hissediyoruz yazık valla 3500 TL ye 3 vardıya 12 13 saat calış yollarda heba ol önüne sayılarak yemek konsun açma pogacayla gece calıs sorsan thy de calısıyoruz

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Yer personeli mısın nesin azcik edep lütfen. Kabine ve kokpite yapılan zamlari eleştirmedim, fazlasıyla hakettiklerini düşünüyorum.
      Keşke onlara daha fazla zam yapılsaydi. Keşke yer personeline de zam yapılsaydi.
      Keşke verilen zamları da geri cekmeselerdi.
      Senin gibi, başkaların maaşında gözüm yok, kimsenin hak arama talebini de “beğenmediysen çek git” gibi seviyesiz bir yaklaşımla akamete uğratmaya çalışmıyorum.
      Buradaki, maaşlari şu kadar düşürelim mantığıni eleştirdim, ama sen seviyesizliginle bunu bile idrak edecek kapasitede olmadığını ispatladin.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Benim anlamadığım. Tutturmuşlar %30 diye. Yahu ao kabinden %30 , kokpitten %50 ye varan kesinti yapılmasınin nedeni, bu oranların pandemiden hemen önce yapılan iyileştirmeler olmasıdir. Özetle pandemi öncesi yaptıkları iyileştirmeleri pandemi dolaysıyla geri alıyorlar. Peki THY tekniğe ne iyileştirme yaptılar? Enflasyon+%3
      Peki %30 ne alaka?
      İşte onu çözemedim gitti.
      Madem ki şirketimiz zor durumda elbetteki elimizi taşın altına koyacaz.
      Bize de herkese yaptıkları gibi muamele yapsınlar, verdikleri enflasyon+%3 u alsınlar.

      Cevapla
      • 4 yıl önce

        Sadece o da değil ki,hostesler pilotlar 30 günün yarısından fazlasında çalışmayacak.Ama bizden istenen normal çalışma düzenimize devam edip bir de %30 kesinti uygulanması.Adaletsizlik burada bence.

        Cevapla
      • 4 yıl önce

        Kokpite zam yapıldı doğrudur ama kabine yer personeline %30 verilmedi yalan söylüyorsun. Sözleşme o kadar zoruna gittiyse sözleşme zamanı nerdeydin. Madem sözleşmeyi beğenmedin niye hala bu şirkette çalışıyorsun.
        İşin gücün xxxx

        Cevapla
        • 4 yıl önce

          Asıl sen neyin peşindesin :) öyle ya da böyle kabin kokpit ekibine %30 %50 zam yapıldımı yapılmadı mı, kimse sesini çıkarmadı, yer personeli 30 zam almamışmış, almadıysa almadı bende almadım, sen sözleşmeyi beğenmediysen nie hala çalışıyosun, beğendiysen beğenmeyene ne diye dil uzatıyosun, bu işten kabin kokpit karlı çıkmış Oluyor. Eski maaşına geri dönmüş oldu,

          Cevapla
    • Yüzde 3 zam 180 tl kesinti 1800 tl çok güzelsiniz gözünüz doysun alın bütün maaşları

      Cevapla
  8. 4 yıl önce

    Böyle duyumlar geliyor bizimde kulağımıza. İnanmak istemiyoruz ama gerçek gibi. Sadece sendikaya şunu iletmek isterim geriye dönük olmak şartıyla bir gram taviz verilirse istifa etmiyen şerefsizdir. Bunuda kendi adıma söylüyorum. İnanın benim gibi düşünen çok ama çok teknisyen arkadaşım var ve inanıyorum birdahi sendika görüş mesinde bu sendika olmayacak. Bunuda böyle bilsinler

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Çok duyduk o boş lafları yemezler Fazıl gelir bi posta koyar herkes koşa koşa üye olur:) :)

      Cevapla
  9. 4 yıl önce

    Pandemide insanlara bir sıkıntınız derdiniz varmı diyemeyen 1,5 trilyonluk arabaya binen başkan yunus degirmenci kço zamaninda 15 günlük aidat parasını düşünür olmuş başka işyeri üyelerinden tam çalışma olduğu için tam kesinti yapar olmus birde üstüne üstelik pandemide 10 liralık çanta yi düşünüp işçiye dağıtmış bunuda koşa koşa almaya gidenler olmuş tepkisini gösteremeyenler olmuş şimdi sendikaya sallayanlar 10 liralık çanta dağıttiklarinda neden sesiniz çıkmadı bunun zamanımı niye diyemediniz şimdi bağırıp çağırıyorsunuz kardeşim işverenede güven olmaz sendikaya da güven olmaz bunlar insan ölse insana su vermezler bunların dini imani para olmuş işçiyi sömürmek olmus uyanın artik

    Cevapla
  10. 4 yıl önce

    Çalışanlardan bir cacık olmaz. Bu gün soruyorm, indirim olursa ne yapacaksın diye, ses yok. Sendikanın yetkisinin düşmesi gerek diyorum. Ses yok. Sen daha kendi hakkını arayamıyorsın ki!

    Cevapla
    • Çok haklısın yetkisi düşmesi gerek yiyorsa yapında görelim

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Kesinlikle haklısın, bunu şirket te gördüğü için istediği gibi istediği şartları diretiyor çünkü elinde yaptırım olarak kullanacağın ne grevin var ne başka bişeyin. 3-5 kişi biraraya gelince de at işten diğerlerinin de sesi kesilsin.Ben hayatım boyunca bu kadar okumuş olup ta bu kadar yalama,korkak,3 kuruşa boyun eğen topluluk görmedim. Sirket kendi sömürdüğü yetmiyor gibi anlaşmaşı sendikasını da sırtımıza yapıştırdı sülük gibi,işe yeni giren arkadaşlara başteknisyenlerin nasıl sendika üyeliği için baskı yaptığını herkes biliyor.Balık baştan kokar yüzyüze baktığı adamı satan topluluğa herşey mübah,inşallah işten atmalar olur,inşallah şirket te batar da o yalamalığı yapanlar bizler gibi geçim sıkıntısının ortasına düşer.Bunları yazıyorum ama sayfa sorun yaşamasın diye,yoksa içimden en yaratıcı küfürler şelale

      Cevapla
  11. 4 yıl önce

    Devlet THY çalışanlarına %0.30 dan kredi versin madem, borçlarmız için icralık olmayalım.

    Cevapla
  12. 4 yıl önce

    Tek çare Birleşik Metal-İş!

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Metal- iş ney ya?
      İş sendika değişikliğine varacaksa bari adam akıllı havacilik ile ilgili bir sendikaya üye olalım.

      Cevapla
      • Yazar 4 yıl önce

        Önce iş kolu değişmeli ki havacılık sektörüne yönelik bir sendikaya üye olabilesin. İş kolunuz maalesef metal iş kolu. Siz ancak yine metal iş kolunda bir başka sendikaya üye olabilirsiniz. Tabii ki şimdilik. İş kolu değişikliği için bir uğraşım var. Taşımacılık İş kolunda olmanız lazım.

        Cevapla
  13. 4 yıl önce

    Aylardır yuzde 30 hayır deyip bugun evet derseniz bize niye aylardır 30 u kabul etmedik bi guzel açıklayın…

    Cevapla
  14. Haydi örgütlenelim dostlar! Sermayeyi dize getirmenin başka yolu yok! Yaşasın İşçilerin Birliği! Yaşasın DİSK! Yaşasın Birleşik Metal İş!

    Cevapla
  15. 4 yıl önce

    Arkadaşlar ya bu YAVUZ iyi adam da çevresi kötü diyorlarYAVUZ ALLAH seni bildiği gibi yapsın! Boyu devrilesice YAVUZ.

    Cevapla
  16. 4 yıl önce

    ÖZ ÇELİK İŞ bu protokolü imzalarsa bir sonraki TİS olan 7.Dönem toplu iş sözleşmesinde yetkili sendika olacağını mı zannediyor?Bizi nasıl hayal kırıklığına uğratırsanız aynısını biz de yaparız hiç şüpheniz olmasın!Zannetmeyin ki yönetimi arkamıza alıp yine baskıyla bu işi çözeriz.Bir de size bir dost tavsiyesi vereyim “Kaybedecek bir şeyi olmayandan korkacaksın!!”

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Bu sendikayı bizmi getirdik sanıyorsun şirket getirdi bölüm bölüm dolaştı tehtid ile bizi bu sendikaya geçirdi

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Tabikide olacak nerde sizde o yürek.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Aynen öyle!

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      sanki bunu kendin seçtin de aar gider yapıyorsun. bir sonrakini de seçemeyeceksin. ıslak rüya görmeyin. yeni türkiye gerçeklerine alışın artık.

      Cevapla
      • 4 yıl önce

        Tam bir “ben bilmem Reis’im bilir kafası”..Yetmedi mi kendini bu kadar ezdirdiğin?Sonra da “Te Ha Ye de çalışıyoruz aldığımız maaşa bak”,”bize yapılan muameleye bak” diye sakın ağlamayın,koyunlar gibi yaşamaya devam!!

        Cevapla
        • 4 yıl önce

          işin kötü yanı resi de bilmiyor senin benim yaptığım işi. sorun da bu. aynı şeyi söylüyoruz ama sen bana muhalefet ediyorsun, çünkü anlaman kıt. sendikal süreçte olan bu değil mi? aksini iddia edebilir misin? isteyen herkes seve seve geçmedi mi tüm şirket çelikişe? istemeyenler de sevile sevile. peki o zaman neredeydiniz? sarı öküz gitti bilader. this is sparta. bundan sonra da o öküzü vermezler size. klavye delikanlılığı yapmayın.

          Cevapla
          • 4 yıl önce

            Bak arkadaşım aynı taraftayız evet ama anlamam kıt değil bunu bil.Aksine seninki öğrenilmiş çaresizlik!Geçmişte herkes zorunlu(!) olarak üye yaptırıldığında durum farklıydı şimdi farklı.Şu an c.başkanı kararnamesi ile işten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatıldı yani 17.11.2020 tarihine kadar işveren haksız gerekçe sunarak işten atamıyor.
            Sendikadan istifa edersen de 1 ay sonra aynı iş kolundaki farklı bir sendikaya geçiş yapabiliyorsun.
            Bundan daha iyi fırsat mı olur kurtulmak için?TEKNİK AŞ. çalışanları olarak daha ne kadar ezilmeyi,hor görülmeyi göze alacağız?
            Alın hepimize fırsat!!
            Sadece birlik olmak gerekiyor,olayın tek püf noktası budur..

            Cevapla
  17. 4 yıl önce

    İki toplantıda %30’luk olduk, bari çalışma günlerinden düşseydik, her defasında böyle yapıyorsunuz, bizi mi kopartıyorsunuz anlamadım ki…

    Cevapla
  18. 4 yıl önce

    Sosyal yardım (955tl) düşerse acımızdan ölürüz şirket çalışanları olarak en hassas noktamız sosyal yardımlar teşekkürler yöneticilerimize bu konuyu düşündükleri için..

    Cevapla
  19. 4 yıl önce

    Özçelik iş dik dur !

    Cevapla
  20. Bu nedir arkadaş yoksulluk sınırının 5000 tl oldugu yerde uçak teknisyeni insan 3.5 bin tlye nasil çalışsın? Diyanetin açıkladığı 4kisilik aile fitre miktarı ile aynı para.

    Cevapla
  21. 4 yıl önce

    Valla bu işler böyle giderse sokaktaki taksi şoförünün maaşını falan hesaplamaya çalışıcaz. Burger King de falan maaşlar daha iyi. Hem yemekte istediğin hamburgeri falan yiyorsun. Öz-Çelik işe güzel bir kalay çekip ceketimizi alıp gideceğiz belli ki!!

    Cevapla
  22. 4 yıl önce

    Bakın kimsenin işini küçümsemiyorum lütfen yanlış anlamayın ama hangarlar da tencere tava üretilmiyor, hatçılar arızalanınca sağa çekeceğiniz otobüslerle ilgilenmiyor. Ekonomik buhranda bulunan bir camianın sağlıklı uçak bakımı yapması beklenemez. Aklında sürekli ödeyemediği kredisi yada karşılanamayan aile ihtiyaçları olan bir babadan ne verimi alabilirsiniz. Normal şartlarda bile bizim binemediğimiz uçakları aranızda günlük kullanan yöneticiler var. Hadi bizi açlığa sefilliğe ittiniz siz kendi canınızıda mı düşünmüyorsunuz. LÜTFEN HUMAN FACTORS ü zor yollardan tecrübe etmeyin. O tecrübelerin dönüşleri olmayabilir.

    Cevapla
  23. Çok üzücü

    Cevapla
  24. 4 yıl önce

    Biz taşın altına elimizi çok koyduk,şimdi sıra şirkette.Pandemi basladigindan beri teknik yine aprondaydı şimdi de C bakım yoğunluğu başlar.Bak sabah saat 5 servis bekliyoruz işimizin başindayız.

    Cevapla
  25. 4 yıl önce

    Niye ücretsiz izine çıkarmadınız? Hani %40 ını çıkarıyodunuz? Blöf yemedimi?

    Cevapla
  26. 4 yıl önce

    Aklını başına al çelik iş. Kimse sana git anlaş demiyor! Üyelerin bagıra bagıra ANLAŞMA dediği halde hala gidip anlaşmaya çalısıyosun!! Sana demiyo muyuz ücretsiz izinse ücretsiz izin, işten atılmaysa işten atılma! Ama bunun bir bedeli olur

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Naparsın istifamı edersin haha yemezler o delikanlılık yok sizde

      Cevapla
  27. 4 yıl önce

    çelik zam alamadıgı gibi maaşımızı %30 indirterek tarihe geçecek.

    Cevapla
  28. 4 yıl önce

    3600 tl ye 3 lü vardıya. Gece gündüz. Hadi hadi hadi. Koş koş koş. Uçak yetişecek.Rötar olmayacak.

    Cevapla
  29. 4 yıl önce

    Arkadaşlar nedir bu 25-30 sayıları zammı acaba şirketimiz yoksa pandemide zorluk çekmeyelim diye AO maaşlarınamı yaklaştırıyor bizi ? Çelik-İş Kendine Gel !

    Cevapla
  30. 4 yıl önce

    Peki ocakta alınacak zam?? İndirlmiş maaş üstünden mi yoksa eski maaş üstünden mi? Her türlü kul hakkıdır bunlar. Kimsenin gönlü yok. Ücretsiz izin, işten at. Naparsan yap ama maaş kesemezsin.

    Cevapla
  31. 4 yıl önce

    Bu son damla olur çelik iş. Beceriksizsin zam alamıyosun. Bir de geriye götüreceksin bizi. Ha biz de buna sessiz kalırsak bize de YAZIKLAR OLSUN!

    Cevapla
  32. duyumcu olarak haber yazmıyordunuz ne değişti?

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Yazılanı okuyamıyomusun yada okuduğunu mu anlamıyosun:) :)Sefa bey haber vermiş işte

      Cevapla
  33. 4 yıl önce

    3500 e mahallede bakkalda calisir adam burda bu eziyeti cekmez tazminatimizi verin cikalim..

    Cevapla
  34. 4 yıl önce

    Çok saçma bir yazı olmuş kısacası bugün tekrar görüşeceklermiş de

    Cevapla
  35. 4 yıl önce

    Evliyim tek maaş. Kira var. Nasıl olacak yıllardır elin yunanını getirip aydıa 5 bin euro ya çalıştırdınız. Biz bu ülkenin evladı değil miyiz?

    Cevapla
  36. Hani imzalamayacaklardı………….

    Cevapla
  37. 4 yıl önce

    4500 TL maaş alan personel için %30 ile %25 arasında sadece 225 TL fark var.
    Şirketin %5 lik kıyağı =225 TL
    En azında ev kiralarını öderler.

    Cevapla
  38. 4 yıl önce

    Bu iş danışıklı dovus biz bunu genelgede de görmedik mi yemin billah ederler yine bildiklerini yaparlar yapıcak birşey yok oy verdiniz böyle oldu bu günler iyi günleriniz.

    Cevapla
  39. 4 yıl önce

    Hani bir laf vardır ya dışı seni yakar içi beni yakar şirket şuan tam böyle artık ne yapacağını şaşırdı millet Allah’tan tek dileğim inşallah olur cehennemde Cübbül hüzün diye bir vadi vardır cehennem bile günde yüz defa Allah’a sığınır bu vadiden buraya girecek kisikler riyakar yoneticilerdir tek dileğim bu süreçte hangi yönetici varsa buraya girmesidir dusup kalkmaz bir Allah elbet hesap gunu gelicek…

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Yok vadiymiş cübbülmüş kardeşim bitin artık belli ki Allah bu haksızlıklarla ilgilenmiyor Allaha havale edip edip duruyorsunuz ya Allah da bize aynen geri havale ediyorsa? Ben sizi aciz mi yarattım da hakkınızı dahi arayamıyorsunuz diyorsa?
      Aciz güçsüz insanların kendini avutma lafıdır bu Yok yöneticiler cehennemdeki vadiye girsin yok Allaha havale ediyorum valla kardeş Allahın onları o vadiye koyup koymayacağı kesin değil ama o vadiye girmesini istediğin yöneticiler bizlerin ağlamaktan başka bir şey yapamadığını bildiğinden cenneti bu dünyada yaşıyor

      Cevapla
  40. sendika aidatı devam edecek mi?
    yunus başkanın BMW si ötv zammından sonra 2.7 milyon olmuş.

    Cevapla
  41. 4 yıl önce

    İmzalarsa teknikte sendika olayı biter

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      altınıza xxxxxx baseda gelın dedık gruba gırın dedınızkı mılletın ısmı yazmıo ıste sız surada base cs yazdıgınız kadar curumsunuz tenekeler sızı sızden bı bok olmaz

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Bitermi? teknikte sendika zaten yokta bitermiye gelince çok beklersiniz enbüyük iş özçelik iş bitmesi mümkün değil boş yapma yalandan dediğine kendin bile inanmıyosun

      Cevapla
  42. 4 yıl önce

    İnşallah şirket hastalık zamanı inşallah maaş tam çalıştırmaz. Kçö teknik için en Uygun sistem di.

    Cevapla
  43. 4 yıl önce

    Teknik destek Personeli olarak %25i hak etmiyoruz.BÖLÜM mezunu olarak tenisyen ünvanı ile çalıştırması gerekirken teknik destek olarak işe aldınız yetmedi maaşı asgari ücrete düşürün.devletin işi gücü yok ara buluculuk yapıyor.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Bak bi arkadaş sen teknik destek olacagını bilip girdin şirkete sizden lisans alan teknisyenliğe geçen çok arkadasınız var , aklını kullan şartları sağla sende geç , sadece teknik destek diye ayırıp prim yapma burada , herkes için konuş

      Cevapla
  44. 4 yıl önce

    Hergün dağın başındaki ne idüğü belirsiz havalimanına gitmek için sabah 05.00 te servise bin çalış köpek gibi terle 15.30 da kalksın servis 17 .10 da eve gir anamız ağladı yollarda , ömrümüz gidiyor , grev yapma hakkını elinden alsınlar , önüne koydukları tasa minnet etmeye zorlasınlar , hostes hanımefendi daha iyi şartlarda maaş zam alsın , sen fakülte bitir 2.sınıf muamele gör , sendikanızda batsın sizde batın zaten sonunuz batmaya yakın , alma garibanın ahını çıkar aheste aheste. Hz Süleyman a kalmadı ki dünya size kalsın.Bu dakkadan sonra Teknik Aş çalışanları olarak şirkete aidiyet memnuniyet duygusu kalmamıştır.yaptırmak istediklerinizi psikolojik tehditle ekmek tehdidiyle yaptırırsınız , bizi bu büyükşehirde bu girdabın içine düşürenlerin ekmekleri zehir olsun inşallah.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Senin gibi zihniyetler oldukca daha çok ağlarsınız böyle. Kendi hakkını savunmak için başkasının paçasını aşağa çekmeye çalışma. Hangi hostes zam aldı? Şirketin tamamından kesinti yapıldı. Her mesleğin kendi zorlugu ve istihdam arzı var aynı ölçüde de maaşı var. Ha sen memnun değilsen şartlarından bi fakülte daha bitir hostesliğe başvur hem topuklu da iyi yakışır sana!

      Cevapla
      • 4 yıl önce

        Hostes kimmm yetkili teknisyen kim git bak Katar’a Pegasus’a dünyadaki diğer şirketlere hosteslik için üniversite ahım şahım bir eğitim şart değil ancak teknisyen olmak için şart.En iyisi sen git güzelce oku araştır torpilsiz mezun olacağın bir üniversiteye git belki mesleklerin farklarını ve ne kadar değerli olduklarını anlarsın.

        Cevapla
    • 4 yıl önce

      Ah mah çıkmaz, bırakın bu fakir avuntularını. Sen hakkını aramadığın sürece sana öbür tarafda hakkını vereceklerinmi düşünüyorsun. Tipik Türk milleti, zoru görünce, hemen Allaha havale ediyor. Bu aynı sınava çalışmayıp, okumuş prinç ile sınavı geçmeye çalışmak ile aynı şey. Yada onun bunun mezarına çaput bağlamak ile. Siz önce hakkınızı arayacaksınız, sonrasında bu sıkıntıya sokanlara duanı edersin.

      Cevapla
      • 4 yıl önce

        Kardeşim doğru söylüyorsun bencede önce hakkını aramalı insan, peşine düşmeli. Fakat sen nasıl hak arayacaksın burada? Tek hakkın olan grev hakkı devlet tarafından elinden alınmış. Hakkını savunsun diye katıldığın sendikanın da durumu belli. Peki nasıl hak arayacaksın? İlla hakkımızı mı aramamız gerekli. Niye karşı taraf hamkınınteslim etmiyor sürekli zorlaştırma dersinde? Hak tan önce yönetim zihniyeti değişmeli

        Cevapla
      • 4 yıl önce

        cok dogru

        Cevapla
  45. 4 yıl önce

    Yazıklar olsun. Bizi ne hale getirdiniz artık göğsümü gere gere THY çalışanıyım diyemiyorum.Özel bir şirkette çalışıyorum diyorum.2 çocuğum var eşim çalışmıyor.Biri okula gidiyor bu sene ufak oğlumda okula başlayacak yanıma gelip baba çanta boya kalemi silgi hamur alicaz demi dedi ve ben bir baba olarak oğlum abinde var beraber kullanırsınız dedim bu bana çok ağır geldi utandım.Marketten herşeyi tek tek alır olduk bittikçe ayı atlayacak şekilde alıyoruz artık pazarda ana ihtiyaç alır olduk 2. Bir meyve çeşidini alırken 3 kere düşünüyorum. Dışarıda ailece gezmek yemek tatil uzun zamandır hayaldi artık bizim için ütopya oldu. Beni ve benim gibi olanlari bu hale koyanlari Allah’a havale ediyorum.Allah vicdan versin ve azginliklarini ıslah eylesin.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Kardeşim inan 6 ayda cebimizde beş kuruş para göremez olduk kredilerimi faturalarımı oduyemedim 1 tane çocuğum var inan süt almaya cebimde param yoktu bir iki arkadaşımdan borç alıp sut aldım eve alışveriş yaptim bizlerin tuzu kuru değil babadan birşey kalmadı artik gecinemiyoruz sigorta dustu prim dustu maas dust heryerden vurulduk cikis verin diyoruz vermiyorlar ama tec tgs çıkış verdiler Hicyoktan toplu para alıp borçlarımızı öderiz başımızın çaresine bakarız kaç kişiye mail attim dönüş dahi olmadı napalim hırsızlıkmi yapalim intiharmi edelim üç kuruş para alıoz ona tenasül ediyorlar yazık gercekden

      Cevapla
  46. 4 yıl önce

    Özçelik-iş bu anlaşmayı imzalar ise yavuz da yunus da kendi ipini çeker. Kardemir de memnun değil. THY Teknik ile Kardemir birleşince Özçelik-iş başkanı hatta Hak-iş başkanı bile değişir. Sektörü ve sendikacılığı iyi bilen büyük abilerimiz sendikanın başına geçmeli…

    Cevapla
  47. 4 yıl önce

    Peki Fazıl Bey de maaşının %30 undan, 2019 senesinden almış olduğu temettüden ve huzur payından vazgeçecek mi?

    Cevapla
  48. 4 yıl önce

    Yunus Değirmenci arabayı satılığa çıkarmış, gelen parayı faize yatırıp ihtiyacı olan TK çalışanlarına dağıtacakmış. Gönlü zengin yunus başkan artık bisikletle gidip gelecekmiş. Yetmedi Türkiyede bir ilk artık sendika üyelerinden aidat almayacağı gibi üstüne aidat verecekmiş. O da yetmedi enflasyona , Dolar a, Euro ya personeli ezdirmeyecek gerekirse su, simit, limon satıp Destek fonu kuracakmış. Başkan arkanızda rahat olun.

    Cevapla
  49. 4 yıl önce

    AO da anlaşmalara Ilker Bey oturuyor veya GM oturuyorken , bizim Fazıl Bey GM olduda haberimiz mi yok????

    Cevapla
  50. 4 yıl önce

    Sayın Cumhurbaşkanı talimatıyla anlaşmalar imzalanacaksa Çelik çomak iş neye yarar? Biz gidip Ak parti gençlik kollarına üye olur orada bi sendika kurarız Yunus Bey…

    Cevapla
  51. Değerli arkadaşlar,
    Pandemi sürecinde araba fiyatları artıyor, vergiler artıyor, uzun vadeli düşük krediler sağlandığı için ev fiyatları kendisini 2’ye 3’e katladı. Bugün İstanbulda siteyi geçin, mahalle arasında bile bodrum, giriş kat insana hem ev olarak hem mahalle olarak güven vermeyen meskenlerin kira bedelleri 1200 liradan aşağı değil. Tüm bunlar olurken ekonomimiz gelişiyorsa devletimiz işçiden kesmek yerine ülkenin bayrak taşıyıcısına sahip çıksın. Bugün bir öğretmen, bir devlet memurunun maaşında düşürülme ya da kesintiye gitme durumu mevcut mudur? Bizler bu ülkeye döviz kazandıran en büyük kaynaklardan biri değil miyiz şirket olarak? Bizlere kötü zamanda neden bu tür dayatmalar, mobbingler reva görülüyor? Tüm personel kırgın ve ne yapacağını bilmez vaziyette, herkesin borcu var geçindirmekle yükümlü olduğu bir ailesi uzun vadeli girdiği borçları var. Bizler tüm bunları haketmiyoruz. Hak isteyen çalışanlarınızı düşman olarak görmeyin.

    Cevapla
  52. 4 yıl önce

    Hem ayranım dökülmesin hem tatsız olaylar yaşanmasın istiyorsunuz. Böyle birşey yok. Söz uçar gider, Yazı kalır. Biz sözlü yalanlar istemiyoruz… Biz yazılı gerçekleri istiyoruz.

    Cevapla
  53. 4 yıl önce

    Bekleyek gorek

    Cevapla
  54. 4 yıl önce

    Şirketimizde yıllarca milyonlarca TL harcanarak yürütülen pazarlama ve reklam yönetiminin; korona virüs ile WOMM (Word of Mouth Marketing)/Kulaktan Kulağa Pazarlama ile eriyişine şahit olmak bu ülkenin ve bu şirketin bir ferdi olarak açıkçası beni kahrediyor. Çünkü herkes yaşadıklarını çevresiyle ister istemez paylaşıyor. İnsanların zihnindeki Güçlü THY algısı her geçen daha da kötüye gidiyor. Durum bu kadar kötüyse devlet büyükleri bütün memurlardan da kesinti yapsın THY ve personeli bu durumdayken arabuluculukla olacak gibi durmuyor.

    Cevapla
  55. 4 yıl önce

    Benim anlamadığım birşey var sefa abi aydınlatırsan sevinirim.Teknik yönetimi kesinti yapıp üstüne 2021 sonunda kesinti üzerinden mi masaya oturma peşinde birde.Diyelim ki haram zıkkım olan kesinti yapıldı 2021sonunda kesintiler geri çekilip de ona göre zam konuşulmcak da üstüne kesintili halinden zam konuşulucaksa biz 2 yıl bile değil 4 yıl geriden gelicez demek oluyor hep.Ayrıca kesintileri geri ödemedikleri sürece kabul etmiyoruz işten çıkartsınlar.Yunus değirmenci artisti duysun

    Cevapla
  56. 4 yıl önce

    zamane çalışanları yok sendikadan istifa ederim nidaları atıyorlar. fikir beyaz etmek güzel. Sevgili arkadaş sendikaya tabisin (dayanışma aidatı vs yoksa). maalesef güzelim şirketimizde insanları ekmekleriyle terbiye ediyorlar. hani önceden şöyleymiş, böyleymiş anlatırlar. önceki gibi olması mümkün değil, birçok şey eksik (dostluk, iyi niyet, güçlü teknik grup(lafı geçen anlamında)). bir önceki yazıda bi arkadaş demiş “verdiği yüzde3 zammı geri alsın”. hani olur ya anlam verilmez; yolda bi kaza görürsünüz düz yol, veya bir ürün görürsünüz piyasadan daha pahalı ekmek gibi satılıyor. şirket teklif verirken nasıl bu kadar dışlayabiliyor bu grubu? kıdemli pilot maaşı 100 bin tl adlı yazıda son satırı aynen paylaşıyorum “Şu an özellikle Orta Doğu ülkelerinden gelip Türkiye’deki iyi teknisyenleri kendi ülkelerine alıyor. Orada da çocuklar 3-5 bin Euro arasında maaşlar alabiliyor.” Bu söz çok şey anlatıyor. Her şeyin altındaki sebep iyi olmadığımızı düşünüyorlar.

    Cevapla
  57. 4 yıl önce

    Yunus Başkan bir kez olsun başkan ol, birkez olsun sendikacılığın hakkını ver hak yedirme. Efsane ol. Tabiki atılanlar olacak, kavgaya girdiysen sen vurunca karşındaki boş mu duracak. Yumruk yemeyi göze alamadıysan o kavgaya girmicen. Çalışanı satan, korkan kaçanlara lanet olsun. Vazgeçersen vazgeçtiğin yerde kal, birdaha bu kapıdan girme.

    Cevapla
  58. 4 yıl önce

    Çelik iş bi kahpelik yapacak gibi bi his var içimde..

    Cevapla
  59. 4 yıl önce

    Her allahın günü thy de ne olacak diye uyanmaktan bıktım artk huzursuz bir ortam mutsuz bir ortam adaletsiz bir ortam.Bu ortamda bulunmaktan utanç duyar oldum.Sendikası ayrı dert yönetimi ayrı dert çalışan yalaka kesim apayrı bir dert..Dürüst düzgün bir insanın barınabileceği biryer gerçekten değil olmuyor ne kadar zorlasanızda olmuyor ya onlar gibi oluyorsunuz sisteme ayak uyduruyorsunuz ya da dürüstlüğünüzden saflığınızdan birşey kaybetmeyip yenik düşüyorsunuz.Zamanında bize jokey gibi kıyafet verip de daha giyimden itibaren bize değer vermeyen şirkete hitaben yazdığım şu nick’e bile söylenen yalakalar vardı.siz çalışmaya devam edin umarım herşey düzelir yakında…

    Cevapla
  60. 4 yıl önce

    Vicdansızlar.. Teknik destek personeliyim, ev kira. Ev sahibi 200 TL kiraya zam yaptı, tüm temel ihtiyaçlara zam zam yapıldı. Ben sadece Allah’a havale ediyorum bizi bu duruma düşürenleri. İnşallah bu duruma soktukları durumda kendileri bin beter olsun.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Evet güzel Allah bütün havale ettiklerinl…
      Hala aynı kafa, daha çok semer vurulur. Önce hakkını arayacaksın, sonrasında Allaha havale edeceksin. Oohh siz işin kolayını bulmuşsunuz.

      Cevapla
  61. 4 yıl önce

    3 vardiya çalış hayatını ver haftasonu bayramın herhangi bir sosyal hayatın olmasın iş yerine gel herkesin egosunu çek üstlerin tarafından teknisyen parçası olarak görül. Her türlü strese mobinge uğra. Pandemi döneminde bir çok sektörden fazla risk alarak ise git. Sonra senin neler çektiğini ne iş yaptığını sorumluluklarını bilmeyen biri çıksın maaşınla kafasına göre oynasın. Bu nasıl mantık !
    Teknik Aş’nin en alt grubuna %25 kesinti yapmak ne demek. Bu insanlar ev gecindiriyor ev. Şuan İstanbul’da en kıçı kırık yerlerde kira 1500-2000 bin TL nasıl 3bin lira teklif edebilirsiniz bu nasıl vicdansızlık. Markette 1 poşet abur cubur 100 lira olmuş.Çıkın o küçük dünyanızdan ve dışarıya bir bakın koyun cebinize 3bin TL ve o ay geçinin bakalım yetecek mi !
    Bir iş grubu bir meslek bu kadar küçük dusurulmez bu kadar rezil edilmez. Ne saygınlığımız kaldı ne itibarımız.

    Cevapla
  62. 4 yıl önce

    Bakın arkadaşlar bir kez olsun birlik olalım eğer özlük haklarımızdan yine taviz verirsek artık hiç bir savaşı kazanamayız. Bu son şansımız olabilir.

    Cevapla
  63. Şu düştüğümüz durumlara bak zaten normalin altında maaş alıyoruz istanbulda birde indirim.. Türk hava yolları gibi bir şirkette düştüğümüz durumlara bak…
    Maaşlar %25 düşer ise 3000 tl ile kredimi ödeyeyim, mutfak masrafımı ödeyeyim,internet,su,doğalgaz, elektrik, aidat, vs. Nasıl yaşıyacağız biz. Evli bir insan nasıl yaşıyacak? Eğer bu karar imzalanırsa sendika anında benim için biter.
    2023 seçimlerindede hepsi biter arkadaş.
    Ayağınızı denk alın. Milleti ezerek ayakta durmaya çalışmayın. Öbür tarafta elbette görüşeceğiz.

    Cevapla
  64. 4 yıl önce

    iyi olmadığımızı düşündüren nedir? adam sayısı normalden az da olsa işlerin yetişmesi, limite yakın diyince bi gitsin gelsinler, ve işin doğası usta çırak sistematiği (abi). özel hayatla iş hayatı ayrımını yapamıyoruz. biri diğerini etkiliyor. Yurt dışında da çalıştım. bize uymaz fakat 25 yaşındaki kişi 50 yaşındaki kişiye ismiyle hitap ediyor, en ufak bi olumsuzlukta haklıysa sesini yükseltiyor vb, sıkıntı mı var uçakta haklı durumdaysan rötarı kimse soramaz (hesabını). ground eder rajonu kesip gidersin. işte iyi olmamızın önündeki en büyük engel.onlarda olup bizde olmayan bağzı şeyler. bizde değil sesini yükseltmek tekrar söyletmeyiz bile. ama işte işte(iken). iş öğrendiğimiz kişiler (abi) işin yürümesi için işte bu samimiyeti kullanıyor. etkili mi gerçekten etkili. ( bknz lufth*nsa daily hadisesi). ne zaman mı iyi oluruz işle dostluğu arkadaşlığı karıştırmadığımız zaman. işte o zaman sendika da arkanda durur,maaşın da iyi olur, şirket te değer verir, kabin kokpitte saygı duyar…

    Cevapla
  65. 4 yıl önce

    İlerleyen zamanda biz bunun acısını çıkarmasını biliriz. Sanmayın alttan adam yetişiyor her gelen öncekilere göre çok daha kötü ve işe karşı ilgisiz. İş bilen sayısı da günden güne azalıyor ve bu insanları küstürüyorsunuz,%30 indirimse %50 performans alırsınız bu paraya bu kadar iş.Şu pandemi bi bitsin havacılık hareketlensin kaçacak olan kaçsın kalan çoluk çocukla uçak çıkarırsınız yöneticiler. Yatıp kalkıp dua edin,pegasus hangar açmasın,daha alt paraya gidecek yüzlerce teknisyen var.Böyle bir şirketin içinden geçtiniz el birliğiyle İçine ettiniz.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      O gençler siz dinazorlar gibi 2500 Euro verip C/S olmuyor . Şirketin içine siz ettiniz , mesleğimizi değersizleştirdiniz . Habomcusu ayrı liselisi ayrı bedavaya İngilizce dahi bilmeden yetki aldınız . Şimdide çıkıp laga luga yapıyorsunuz . Gidin ağaç altlarında geçmişi yad edin vasıfsızlar

      Cevapla
  66. 4 yıl önce

    Varmı sınınız sendikandan istifa etmeye, 1 ay sonra yetkisini düşürmeye. Hadi,
    yok ben Allah’a havale ediyorum. Dur bakıyım diğer havale ettiklerimle milyonu geçmiş. Neyse ya bu kadar hakkımız yeniyor ya, belki cennete gireriz.
    Güzel kafa,
    Keşke Mustafa Kemal ve Silah arkadaşları, o devirde çarpışan insanlarda Allaha havale etselerdi. Kurtulmasak bile cennetlik olurduk.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      İnsanlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bile senin gibi zihniyet ler yüzünden laf atar oldu sana ne benim inancimdam evet kul hakkını yiyen hakkını yediği kişinin hakkını ödemeden cennete giremez ama ne alaka
      Güzel kafa falan demişsin sen sendikaya üye misin şu an eğer uyeysen neden hâlâ daha konuşuyorsun senin arkadaşların atılırken neden istifa etmedin milleti istifa ettirip attır maya çalışma eğer yazdık larinda samimiysen ismini doy ismini yaz yanına gelelim birlik olmak diyorsun ya hani

      Cevapla
      • 4 yıl önce

        İçinde bulunduğumuz bu durumu bile sulandırdınız. Zamanında 2400 Euroya easa lisansı satılırken kendimizi yırttık şuan parayla aldığınız bu lisanslar gün gelecek hepimizi bitirecek dedik. Ama yok koltukcu yapisalci ucmazsa olmaz değil mi. Beter olalım şimdi ağlamayı kesin. Sektör dibe vurup tekrar yükselmeye başladığında kalifiye personel işine bakacak. Teknik Aş de ismi Habom olmadan işlem tamamlanmış olacak.

        Cevapla
        • 4 yıl önce

          Bitmediniz ne easa lisansiymiş birtek Türkiye de lisans veriliyor doğru , Almanda Ameriganda shyo dan cikanlari kıskanıyor

          Cevapla
      • 4 yıl önce

        Bu cevap senin de sendika çalışanlarından yada yönetim kanadından olduğunu gösteriyor.
        Çalışanı basiretsizler,nasıl olsa birşey yapamazlar diye düşünmeye devam edin bakalım,bıçağın kemiğe dayandığını görmezden gelin bakalım!!
        Ama merak etmeyin “Papaz her zaman pilav yemez”.
        Bir gece ansızın bu Çelik Çomak İş yetkisini kaybedecek,göreceksiniz!!

        Cevapla
        • 4 yıl önce

          Hayal kurmaya devam et hiç bişe olmicak anca burdan konuşursunuz icraat sıfır.

          Cevapla
  67. Peki arkadaşlar yok mu bi Sendikadan istifa edip Farklı bir sendikaya geçişimiz? Zaten pandemi nedeniyle şirket işçi çıkaramıyor? Ki bu süre 2021 in sonuna kadar geçerli gibi gözüküyor. Fırsat ayağımıza gelmişken çelik çomaktan kurtulmak için neyi bekliyoruz ki?

    Cevapla
  68. 4 yıl önce

    Başka bir sitede, TGS çalışanlarınım hakkı olan banka promosyonlarının verilmesi haber olmuş. Bizim promosyonları sormaya gerek yok nereye gitiiği bellide. Yakında THY maaşların yatırdı diye haber yapılır.

    Cevapla
  69. 4 yıl önce

    Yavuz ve digerleri istifa edin
    Şu sendikadan ayrılmaya yüreği yetmeyenler olarak biz konuşmayalım.
    Bu düzende duzulenler memnun.
    Kısa çalışmada eşşek gibi çalışıp
    Yönetimin bu personelin yarısı bize yetiyormus dedirten kerizler hiç konusmasin

    Cevapla
  70. 4 yıl önce

    Çellik iş ayak debriyajda bekliyor her an R yapar bunlara güvenmiyorum hiç bir cacık olmaz bunlardan %30 değilde %28 kestirirler sonra başardık kazanımlar elde ettik diye sevinç cığlıkları ile mailler atarlar.

    Cevapla
  71. kim kartları kaldırırsa kaldırsın bu saatten sonra. Özveri olayı sonra erdi

    Cevapla
  72. 4 yıl önce

    Sendikadan çıktığımızda , sendikasız olarak şirketin Tis dönemlerinde hangi hakları alıp hangisinden mahrum oluyoruz bilen var mı ?

    Cevapla
  73. 4 yıl önce

    Oy moy yok!!!!!!

    Cevapla
  74. 4 yıl önce

    Kılıcıyla diyanet işleri başkanı da katılsın imzalamazsak kılıçla tehdit eder Fatih’in laneti yüzde 30 u kabul etmeyenlerin üstüne olur falan der.Ayrıca imam C/S den fazla alacak imzalanırsa arkadaşlar hiç kasmayalım kendimizi yıpratmayalım.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Bak insan en genel sorun bu, bu tarz ifadelerin kimseye faydası olmuyor daha çok hassasiyeti olan kişilerde aç kalma pahasına ters etki oluşturuyor.

      Cevapla
      • 4 yıl önce

        Aç kalın diyanet bakar size nasıl olsa devasa bir bütçesi var 8 bakanlıktan fazla gidin ağlayın kapısında gerizekalılar

        Cevapla
        • 4 yıl önce

          Demek istediğimi kavrayamayan arkadaş hala aynı noktadan devam ediyorsun

          Cevapla
          • 4 yıl önce

            Neden biliyor musun devletin kurumlara ayırdığı kaynaklardaki adaletsizlik senin de maaşının az olmasına sebep oluyor.Sana kçö yü bile çok gören zihniyet imamlara vaizlere aynısını yapmıyor sana kçö yü çok gören zihniyet yolda yürüyen bekçiye senden fazla maaş veriyor ama senin gibi andavallar napıyor Ayasofya açıldı diye seviniyor geçemediği köprüyle avunuyor ama yukarıdan emirle atanan yönetici seni açlık sınırına mahkum edince demek istediğimi anlamamış oluyoruz öyle mi sen protokolde ağırlanan tarikat liderlerine bak sen git Ayasofya da kılıç Show izle kardeşim buraya da az kıt bilginle yorum yazma artık.Thy nasıl yönetiliyorsa Türkiye’de öyle yönetiliyordur.Teknisyen arkadaşlar oy verirken artık gözlerini açsınlar ona göre oy versinler.Sende git biraz kendini geliştir kılıç kalkan seviciliğinden kurtul canım kardeşim.

            Cevapla
  75. 4 yıl önce

    Beddua sadece ve sadece elinden hicbirsey gelmeyen insanların kendini yalan yere rahatlatıp topu Allah (c.c) a atma seklidir. Atı alan villada oturur bmw ye biner senin alın terinle sefa surer sende kendini kalifiye eleman zannedip avutursun kendini. Benim herseyin disinda anlamadigim sey bu ismi geçen yoneticilerin ve sendikacilarin eși cocugu anasi babasi bu yorumlari okusa babalari vb. hakkinda ne dusunurler? Bu hak yiyen haramzadeler, haram olan baskasinin emegiyle alinan baskasinin cocugunun hakki olan o lokmaları o pahalı kiyafetleri oyuncaklari çocuklarina nasil verebiliyolar? Beni sizlerden ayiran en derin nokta budur.

    Cevapla
  76. 4 yıl önce

    Görücez bakalım anlaşmadan sonra kim sendikadan çıkıyor yada kim tazminatını alıp çıkıyor. Havlayan köpek ısırmaz derler ya işte görücez anlaşmadan sonra.

    Cevapla
  77. 4 yıl önce

    Yani siyasilerin arabulucuğu nedir? Bende yarın Macron la Erdoğan görüşmesine arabuluculuk yapacağım.

    Cevapla
  78. 4 yıl önce

    Valla kimse kusura bakmasın ama Hava-İş nasıl tıpış tıpış işverenin istediği koşullarda tadil protokolü imzaladıysa, tekniğin sendikası da imzalayacak.Çünkü şu anda eli güçlü olan Thy. Şu ortamda kimsenin bir yerlere transfer olamayacağını onlar çok iyi biliyorlar ve bunu çok iyi değerlendiriyorlar.Ileride bir zaman çalışanın eli güçlenirse o zaman işler tersine döner, işveren çalışanın peşinden koşar.Lutfen bu gerçeği kabullenin ve ona göre pozisyon alın, yoksa çok üzülürsünüz.

    Cevapla
  79. 4 yıl önce

    Bunlar dik duramaz imzalarlar

    Cevapla
  80. 4 yıl önce

    Araya kimler girerse girsin sendika hak kaybi olan hic bir sozlesmeys imza atmamali egerki atarsa kendisi bilir herkesin sendikadan ayrilmasi ve baska sendikaya uye olmasi daha guzel olacak ozaman bu sendikanin bizden aidat kazanmamasi icin kimisinde. 200 tl kimisinden 450 tl kesiyor kideme gore değişiyor sendika boyle bir kesintiyi hic bir sirkette yapamaz yanu maddi olarak thy teknik a.s 20 tane sirkete bedeldir boyle birsey oldugu zaman herkesi sendikadan ayrılıp baska sendikaya uye olmasini gerekir

    Cevapla
  81. 4 yıl önce

    Şirketten çok basit bir çözüm istiyoruz. Tazminatlarımızı verin. Sizde rahat edin bizde rahat edelim.

    Cevapla
  82. 4 yıl önce

    Peki sefa bey, istifa edip dayanışma aidatı ödersek başka sendikaya üye olabiliyormuyuz ???

    Cevapla
  83. 4 yıl önce

    Geldiğimiz nokta işçiler adına ne kadar acı verici… Taviz vermeyen sendikadan taviz vermeyen iş verene !!!!…. Allah sonumuzu hayır eylesin.

    Cevapla
  84. 4 yıl önce

    arkadaslar yasananların hepsi klasik herzaman şahit olduğumuz basit oyunlarındandı.Oyunun sonunda yine kararı abilerine aldırıp olabilecek herhangi bir olumsuzlukta kararı biz vermedik sen öyle istedin diyecekler.ama şöyle bir gerçek var onlar için her4şey yolunda gidecek teknisyen zorlanacak belki ama çalışacak.ağlaya sızlaya çalışacak.

    Cevapla
  85. Kesinti yapılırsa bir daha alamayız bu maaşlara 5 yıl sonra bile dönemeyiz dolar 2 katına çıktı alım gücümüzü %60 düşürme sakin çelik iş aman ha bu stresle çalışan teknisyen hata yapar 1 lira kar ederim diye 50 lira zarara yol açtırma sakın ha

    Cevapla
  86. 4 yıl önce

    Teknik deste, destek gibi isimlerle maaşları kuş ettiniz.. Teknisyenede teknik destedeğe aynı işi yaptırıyorsunuz.. Ve ‰30 – 25 kesinti yapacaksınız.. Hem sınıf ayrımı ayrımı yapacaksın hemde verimli iş bekleyeceksin.. ÇALIŞANIN ALLAH BELASINI VERSİN… Allah sofranızdaki colugunuzdan cocugunuzdan cıkarsın..

    Cevapla
  87. 4 yıl önce

    Erkut denilen biri var.. Sendika %1 bile kabul ederse şerefsizdir demiş…. Erkut duy beniiii.. Bunu yüzüne söyleyeceğim

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Erkut candır gerisi yalandır. Erkut abi hepimizin abisi gece gündüz istediğiniz her saat arar telefonunuza cevap verir . Hepimizin derdine derman oluyor

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Erkut bey’in ağızından şahsım adıma öyle bir cümle duymadım.
      Aksine hem çalışan hemde işveren ile her zaman ara yolu bulmaya çalışan biri.
      Bu konu ile alakalı tek ve kesin söylemi;
      tis görüşmesinde
      eksi yüzde 30 ile girmemeliyiz bunun için çabalıyoruz,gerekirse yüzde 30’u kabul ederiz fakat tis görüşmeleri başladığında kesilen oran geri iade edilmelidir.Ancak böyle bir anlaşmayı kabul ederiz.
      Lütfen çamur at izi kalsın olayı yapmayalım.Hiç kimseninde kul hakkına girmeyelim.
      Rabbim sonumuzu hayrellesin İnşaAllah.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Erkut dediğiniz adam olmasa belki de o istemediğiniz şartlara çoktan mahkum olacaktınız farkında değilsiniz. Kendisinin, sırf kendi çıkarı için bu tadili imzalatıp bir kaç senesini daha garanti altına almayı seçmeyip hepmizin haklarını elinden geldigince savunmaktan başka bir gayreti yoktur. Çalışanların gelecegini -7. Tis görüşmeleri itibariyle- başkalarının insafına kalmaması için uğraşmaktadır. Dışarıdan konuşmak kolay tabii. Ben şahsım adına kendisine duruşundan dolayı teşekkür ediyorum.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Teknisyen ve tayyare arkadas Erkut beyden hicbir zaman boyle bir ifade duymadik kendisi dusus olmasin diye verdigi mucadele yuzunden sirket tarafindan gonderilecek ilk isimdir. Erkut bey kadar bu konunun arkasinda durabilen varsa ciksin ortaya herkes bol keseden atiyor isin icerigini bilmeden sallamak kolay tek basina dik duran Erkut bey e tesekkur ediyoruz.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Sizin erkut abiye olan baskidan haberin varmi once onu soyle bu toplantilara giren adamlar arasinda dik duran 2 kisiden biri bundan haberin var mi erkut bey ve diger arkadas kabul etmedi diye yapilan baskidan haberin varmi bu adamin ben maas indirimine gidersem burdaki cocuklarin borcu harci vs icin dikdurusundan haberin varmi erkut abi ve diger arkadas dik durmasydi coktan kesinti oldu pasa pasa calisiyodun calisiyoduk adam orda tise kadar kes ama sonra kesme yazik etme diye dik duruyo sen bu adamin soylemedigi soz icin itam ediyosun ayiptir bi bilin dinleyin dusunun. Tartin oyle yazin erkut abi ve diger arkadasa dik durusundan dolayi tesekkur ama erkut abinin arkasinda durmayan sendikayada yuh olsun.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      erkut abi asla öyle bir ifade kullanmadıı, bu sendika içinde en iyilerden biri diyebilirim, birileriyle karıştırmayalım beylerr

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      O Erkut dediğin adamı,ben kaç kere yetkili olduğu kendi şubesiyle çalışanın hakkını savunmak için kavga ederken gordum,pazar günü olduğu için ERP ye giremedigi fazla mesaisini alamayan çalışan için ik ile tartisirken gördüm.kimsenin adamı değilim ama bilip bilmeden birebir konusmadanda haketmeyen insanlara böyle ithamlarda bulunmayın.adam bağıra bağıra haklardan geri gitmemek için direniyoruz diyor arkamızda dirun diyor.ama haberdede göründüğü üzere bu iş havacilik şube devre dışı bırakılarak Ankara’daki genel merkezle bitirilmeye çalışılıyor.Saygilar.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Allah’tan korkun Erkut bey Aslanlar gibi mücadelesini yapıyor…
      Ayrıca asla böyle bir beyanatı olmadı. İftira Atmayın…..yalan söylemeyin herkez eleştirilebilir ama böyle iftira atarak değil

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Yüzüne söyleyeceğim demişsin, ismini de yazaydın ya.
      Mış miş’li konuşmak nedir birde kendin duymadın madem neden adamı töhmet altına sokuyosun?
      Duydun mu öyle birşey? Yok.
      Ben de kaç defa konuştum Erkut abiyle hiç öyle birşey söylemedi.
      Ve evet sendikada sıkıntılar var ama Erkut abi içimizden biri bizim için uğraşan biri.
      Sen gidip gerekli yerlere gerekeni diyeme Erkut abiye çamur at.
      Yazık be

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Erkut abinin ağzından öyle bir cümle duymadım. Sürekli 7. Tis e eksiyle başlamak istemediğini ifade ediyor.

      Cevapla
    • Bahsettiğiniz adam sendika içinde en iyisi olabilir . Sendikaya da işverene de ters gittiği için, bir nebze hak savunmak istediği için emekli edilmesi gündemde diye duyum aldık.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Ah o Erkut var ya , bitirdi bizleri. Tuzu kuru abilerimizden.

      Cevapla
  88. 4 yıl önce

    Sendika imza atarsa tüm teknik sendikadan istifa etmeli bu da bi yanıttır. zaten atsa da atmasa da ucretsiz izin kapıda gibi.. Dayanışma aidatiyla sendikaya giden gelir azaltılmalı.
    Gerçekten vardiya sistemi artı gunde ortalama 2 saat yol, ve minimum 3600 tl.. cok düşük bir maaş,
    Ayrıca hala hadi hadi yapan teknisyenler var kardeşim kimse çalışma demiyor ki sana calisicagiz paramızı hakedeceğiz, sakin harfiyen bakım talimatlarına uyarak çalış, yavas olma ama uygununa göre çalış. Birlikte olursak bu badireler de geçer. Tüm camiamiza saygılar.

    Cevapla
  89. 4 yıl önce

    Tekniği çok pısırık görüyorlar belli ki. Tüm saha teknisyenleri, ucak bakim muhendisleri bu anlaşma sonucunda iş yavaşlatmaya, greve hazır. Madem oyle bizden de size %30 luk CRS! Ne kadar ekmek o kadar köfte!

    Cevapla
  90. 4 yıl önce

    Haber var mı ? duyan yoruma yazsın

    Cevapla
  91. 4 yıl önce

    Kamu personeli değiliz. Konu ile Cumhurbaşkanlığı makamının ne alakası var?
    Aaa pardon unuttum. Her şeye tek adamın karar verdiği Yeni Türkiye’de yaşıyoruz artık doğru ya :)
    Çok güzel bir atasözümüz var beyler. Ülkemizde yaşanan tüm bu hukuksuzluklar, düzensizlikler, anlamsız yaşananlarla ilgili; Balık baştan kokar!
    Yani aslında siz asıl suçlunun kim olduğunu içten içe biliyorsunuz da bir türlü kabullenemiyorsunuz.
    Gençler nasıl bağırıyorsa korkusuzca gümbür gümbür, artık sizlerde söyleyeceksiniz bunu. Keşke cebinize dokunulmadan anlasaydınız bazı şeyleri.
    Oy moy yok!

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Sanki daha önce akp den başka partiye oy vermiyordun. Tutmuş bir de algı operasyonu yapıyorsun. Hayatın boyunca akp ye oy vermediğine yemin edebilirim ama ispatlayamam :)
      Burada insanlar haklarınin peşinde sense oy devşirme peşindesin. Yazıklar olsun sana da siyasetine de

      Cevapla
  92. 4 yıl önce

    Güldürmeyin:) Olacağı belli neyse hakedene lafım yokta o alınan maaşları haketmeyen nicelerine selam olsun taşöreni anlayacak kadar düşmeyecek maaşınız ama bu korkuda size yetecektir. Yıllarca 3 kuruşa çalıştırılan taşörene yaptırdığınız işlerin karşılığında aldığınız tomarla paraları yerken herkesin keyfi yerindeydi . Aaa dimi bana dokunmayan yılan bin yaşasındı sizin olayınız hade yolunuz açık ola :)

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Koçum önce şunu öğren, taşören değil, taşeron. Sonra konuşmaya devam et, he bu arada maskenide tak, sonra hasta olupta ağlanma.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Beğenmeyin tabi işinize geldiği gibi düttürü dünya izleyin tam sizlik :))

      Cevapla
  93. 4 yıl önce

    “şahsım” ın maaşından harcamalarından da %30 kesinti yapılsın

    Cevapla
  94. 4 yıl önce

    Arkadaşlar dövünmek hiç bir işe yaramaz. İş kolu değiştiğinde Disk gibi bir sendikayı seçme şansı vardı. Ama kazık attıkça atan ve yine kazık attıkça atan bir sarı sendikayı seçtiniz. Yavuz ve ekibinine EASA kursundan yenen kazık yetmedi habom oda yetmedi teknik aş 3 yıllık sözleşmesi… Adam attıkça kazığı bir istifa edemediz. Bazı arkadaşlar olarak dayanışma aidatı ödeyerek tepki koymaya çalıştık ama sayımız çok cılızdı. Baktık ki olmuyor o cılız insanlar artık şirketten istifa etti. Biz kurtulduk. Halen istifa şansınız varken değerlendirebilirsiniz. Aksi takdirde maalesef olanlara katlanmak zorundasınız. Peygamber efendimizin bir hadisi ile bitireyim “Hakkını aramayan bizden değildir”. Hakkınızda hayırlısı olsun.

    Cevapla
  95. 4 yıl önce

    Allah CC yar ve yardımcınız olsun.

    Cevapla
  96. 4 yıl önce

    Sonuç ne oldu hala bir açıklama yok

    Cevapla
  97. 4 yıl önce

    dedikodusu bile yüzde 30 u kabullenmemiz için ısmarlama, şube başkanı desen şirketten atama, sendika hükumetten dayatma, af buyurun da kim kiminle neyin arasını buluyor :)
    hangarlarda nabzımızı yoklayanlar, sonuna kadar direnicez,tek bir adım daha geri atmayıcaz, bize rağmen imzalarsa istifa ederiz, gelir kendileri anlatır diyen kiralık kahramanlar…
    tis de genelgede başaramadık, telgramdan sizi kurtaramadık ama şimdi bi bakın hele.. ne güzel kestik. biz olmasak tamamını koparacaklardı diye, bide kendilerini alkışlatacak mı yine birileri :):)
    seçimde oy kullanan delegeler sizde bu cinayette ortaksınız.

    Cevapla
  98. 4 yıl önce

    Akp ye oy moy yok! 6-7 aydır evde yatan memurlara maaş tıkır tıkır yatarken, koronanın zirve yaptığı zaman uçakları canla başla storage uygulayan teknisyene %30 kesinti. Kimse thy özel mözel demesin. Madem özel genel başkan niye atamayla geliyor? Madem özel Cumhurbaşkanı yardımcısının işi ne burda? Millet zaten piyasanın altında alıyordu bir de %30 kesinti kabul edilemez!! Seçim günü görürsünüz %30 u!!

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Kardes sen kesinti olmadan bunu düsünemediysen sana müstehak zaten hersey;)

      Cevapla
  99. 4 yıl önce

    Temmuzda aldığınız 30 günlük aidatın 15 gününü Ağustosta hani geri verecektiniz.Haram zıkkım olsun size o paralar.Kan kusarsınız inşallah o paraları.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      DEGERLI UYELERIMIZ;
      TEMMUZ AYI UYELIK AIDATI ICIN SENDIKAMIZ TARAFINDAN ISVERENE 29/07/2020 TARIHINDE RESMI YAZI YAZILARAK , CALISILAN ORANDA KESINTI YAPILMASI BELIRTILMIS, ANCAK ISVEREN TARAFINDAN TAM AIDAT UCRETI KESILMISTIR. FAZLA KESILEN AIDAT UCRETI ONUMUZDEKI ILK BORDRODA TARAFINIZA IADE EDILECEKTIR.
      BILGINIZE SUNAR HAYIRLI VE SAGLIKLI GUNLER DILERIZ.
      OZCELIK IS SENDIKASI HAVACILIK SUBE BASKANLIGI.

      Cevapla
      • 4 yıl önce

        Dağıttıkları çanta paralarına sayın demişlerdir hepsini alsınlar dinsiz imansizlar birde cuma namaza giderler kosarak

        Cevapla
  100. 4 yıl önce

    Sefa abi bir duyum haberi yaptın milleti telefona bağladın.
    Mesai bitiyor güvenilir kaynaklarından sonucuda öğrensende bizde işimize baksak:)

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Çelikişin olduğu yerde Sonuç belli zaten. Başka birşey mi bekliyordun.

      Cevapla
  101. 4 yıl önce

    Bu ülkede demiyorum dünyadan ağanın dediği olur boşuna buralarda atar gider yapıp maddi durumunuzu anlatmayın onlar insanların durumunu bilmiyomu sanki herşeyi biliyolar. Sonuç olarak herşeye zam gelirken maaşlara indirim geliyo şaka gibi ama ağanın dediği oluyo işte. Herzaman allaha sevk ediyoz ama allaha sevk ettiklerimizin hepsinin makamı mevkiside arttı cebine güren milyonlarda artı nasıl olcak bu iş bilemedim.

    Cevapla
  102. 4 yıl önce

    Geceyi aç geçiripte kılıcına davranmayanın aklından şüphe ederim.
    (hala bu adamlara oy verenlere, tabi anlama kapasiteleri varsa)

    Cevapla
  103. 4 yıl önce

    Banka promosyonları cukka
    Vergi kesintileri cukka
    Anlaşmalar cukka
    Müdüre yakıt parası
    Şefe şeflik primi
    Başkana araba benzin
    Servis firmasını zengin et
    Boşa giden malzemelere sahip.cikma
    2 kişinin yapıcağı ise 10 kişi ver
    Ay sonu yaklaşmış iskura fazla yatır sonra faizsiz sizden kesilcek de masabaşı keyif yapsın adam
    Sonra deki şirket kazanmıyor faturayı işçiye keselim acaba allaha nasıl hesab vericeksiniz

    Cevapla
  104. 4 yıl önce

    Sefa abi
    Hani duyumlara göre haber yapmazdınız?
    Magazin gazetecilerine laf söylüyordunuz, siz de aynısını yapıyorsunuz…. İnsanları bugün bir umut diye tlf başında bekletiyorsunuz. Habercilikte böyle bir metin zaten olamaz ama işte insan sektörden şirketinden bir haber bilgi almak adına takip etmek istiyor. Gerçek haberciliğin böyle olmadığını bile bile…

    Cevapla
    • Yazar 4 yıl önce

      Sefa abi kusura bakma gerzeğin biri saçmalamış. Sizde iyi laf koymuşsunuz ama :)

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Hocam etrafa saldırmak yerine keşke önce bilgi almaya çalışsanız. Sendikayı aradım. Görüşme olduğunu ve hala devam ettiğini onayladı. Burada yazılmasaydı haberimiz dahi olmayacaktı görüşme olduğundan.

      Cevapla
    • Yazar 4 yıl önce

      Benim yaptığım haber duyum esaslı ama gerçekleşti. Toplantı devam ediyor. İnan ki benim duyumlarım senin gerçeklerinden pek de farklı değildir:) Telefonun başında bekleyin dediğimi hatırlamıyorum. Böyle mi yazmışım. Tamam hemen Cumhurbaşkanı vekili arayayım ve hadi telefonun başında bekleyenler var acele et diyeyim:)

      Cevapla
  105. 4 yıl önce

    Abi gelişme var mı ?pür dkkat burdayız ?

    Cevapla
  106. 4 yıl önce

    Gorusme ne oldu sen soyle sefa bey kimse bizi takmiyor

    Cevapla
  107. 4 yıl önce

    Gözleri UÇAK TEKNİSYENİ maaşlarının üstünde halbuki sektördeki en düşük UÇAK TEKNİSYENI maaşı bir tamirci neden bu kadar yüksek alıyor altı üstü teknisyen diye düşünüyorlar yaptığımız işi basite indirgiyorlar BİZ UÇAK TEKNİSYENİZ yaptığımız iş basit birşey değil lisansını almak için bile en az 5 yıl vakit alıyor her gün binlerce insanı ve yüzlerce milyon dollarlık makineleri güvenle uçuruyoruz bu işin içinde emek var alın teri var bilgi birikimi zeka var ayıp üç kuruş için yapılan aç gözlülüğe…

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      EASA lisansi alip, enasagi iki tip isletin, mesleginize deger veren yabanci bir sirkete gelecek yil gecin.Thy deki sonucsuz boş tartismalarla vakit kaybetneyin.Thy yi duzeltmek, senin benim haddime degil.Değerli sendika ve değerli yöneticiler al takke ver külah devam ederler.

      Cevapla
  108. 4 yıl önce

    Çok basit bir soru sorucam. 3 5 sene sanayide oto tamircide çalışıp thy dedi kadar kendinizi eğitseniz araştırsanız disiplinli çalışsanız bi dükkan açsanız yada maaş alsanız kaç para kazanırsınız. Thy de çalışsanız kaç para kazanırsınız. OTO SANAYİ Söyliceklerim bu kadar.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Sanayide usta olmana da gerek yok sadece yedek parca satan(filtre motor yağı vs.) adam bile senin ayda kazandığını 10 günde kazanıyor. O parça satıp geçiyor, sen 3 vardiya hata payı sıfır olan stres dolu bir iste çalışıyosun herkesten posta yiyosun hergün kafanda bin bir tane sorunla uyanıyorsun…

      Cevapla
  109. 4 yıl önce

    Sefa abi.Ao ile Tekniğin Tislerini karşılaştırır mısın. Teknikteki maaşlar zaten düşük. AO rakamları ile indirim istemek gerçekten ayıp. Ayrıca sosyal haklar olarak aramızda dağlar var. Lütfen bunları da dile getirin.
    Ao da olup bizde olmayan R4 uçağa biniş öncelik hakkı, kardeşe ced bilet, 0-6 yaş arasında çocuğu olan istisnasız bütün kadın çalışanlara kreş yardımı, evlilik vs yardımların bizden fazla olması, şeflik tazminatı ki bu para %30 indirimden etkilenmiyor, onlarca farklılık varken hem aynı kesintiyi Tekniğe reva gör hem de %100 çalıştır. Ayıptır ayıp.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Bunlar kiyaslandiginda teknikten birak ucret kesmeyi uzerine para vermeleri gerekir.

      Cevapla
  110. 4 yıl önce

    Gözünüz doysun, bordrolu çalışanlar olmasa aç kalıcakmışsınız demekki. Gözünüzü üç kuruş maaş alanların paralarına diktiniz. Avrupada en kötü teknisyenin maaşı 3bin euro, burda 3bin versen nolcak hayat pahalı, et al meyve al aylık 500 600 lira gidiyo. En kötü yöneticiniz 15 20binden aşağı almıyodur. Özveri beklicekseniz onlardan bekleyin. Koskaca thy bu kafayla bakım yaptırqcak teknisyende bulamıcak.. çekin ellerinizi üzerimizden.

    Cevapla
  111. 4 yıl önce

    Maaşı alalı 1 hafta oldu cebimde 500tl kaldı ay sonuna kadar ne yapacağım bilmiyorum düştüğümüz hale bak.. sözde uçak teknisyeniyiz cebimizde geçinecek para yok. Sendikadan çıkmak çözüm değil başka bi sendikanın burada örgütlenmesine yukarıdan izin vermezler. Daha iyi şartlarda çalışmak için şirket yönetiminin, bunun için de hükümetin değişmesi gerekiyor. Lütfen oy verirken bu kara günleri hatırlayın. Burda ahlayıp sızlamak sendika ve şirketi ayrılmakla tehdit etmek hepsi bomboş iş.Ben artık diğer arkadaşlarımı da büyük resmi görmeye davet ediyorum.

    Cevapla
  112. 4 yıl önce

    Sendika ile Teknik yönetiminin yaptığı toplantıya Havacılık Şube çağrılmadı.%50 kesinti + geri ödemesiz + 2021 sözleşmesinde -50 ile masaya otururuz artık

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Kral, havacılık şube çağrılmadı diye birşey yok, airzorthabere inanma.

      Cevapla
  113. 4 yıl önce

    Bu toplantilar ne boyle ya aksama kadar bitmiyor. 101 atiyolar heralde

    Cevapla
  114. 4 yıl önce

    Pardon filminde bir sahne vardır. Gardiyan, “Ben artık haysiyet takılmıyom oğlum maddiyat takılıyom” diyordu. Sözüm yönetici ve sendikalara…

    Cevapla
  115. 4 yıl önce

    Abi şu haberi başa sabitle de arayıp durmayalım sana zahmet ya.

    Cevapla
  116. 4 yıl önce

    Ne toplantıymış be.

    Cevapla
  117. 4 yıl önce

    Tekniğe yine mi hüsrann

    Cevapla
  118. 4 yıl önce

    Hala haber yok yatsı ezanı da okundu toplantı havuz başında mı devam ediyor yoksa odaya mı geçtiler

    Cevapla
  119. 4 yıl önce

    Sizin yapacağınız toplantıya tüküreym

    Cevapla
  120. 4 yıl önce

    Belli olur , hayde yatma vakti

    Cevapla
  121. 4 yıl önce

    Arkadaşlar görünen köy kılavuz istemez bize %30 girdi zaten

    Cevapla
  122. 4 yıl önce

    Arkadaşlar %50 zam yaptıgın birinden o zammı geri almak için maaşı %33.3 indirmen yeterli. Teknik gibi kaliteli mavi yaka çalıştırılan bir birimde çalışan biri bunu hesaplayabilir. Görüşmelere gelince inşallah hakkınızda en güzel sonuç çıkar. Özellikle kalifiye personeli elde tutmak önemli. Havacılık ehlinin çalışması gereken bir sektör. Aksi durumda hatalar ve beceriksizlik sonucu daha ciddi kayıplar olabilir malesef. Teknik personel ile digerleri bir tutulamaz

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Mavi yaka beyaz yaka tanımlarını bildiğinden emin misin? Yoksa beyaz yaka diye beyaz gömlek giyenlere deniyo falan mı sanıyosun? Sen bir zahmet bizi savunma. Sen gelme.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      Öncelikle tanımları doğru kullanmak gerekir. Uçak teknisyeni için mavi yaka yakıştırması yapılamaz! Kendinize gelin. Burası CS e makinist dediğiniz Hava kuvvetleri değil. Uçak teknisyeni, pilotu, dispatchi, harekatçı vs hepimizin rengi aynı. İşçiyiz! Bir de aklı sıra dört işlem dersi veriyor.

      Cevapla
  123. 4 yıl önce

    Anlaşmadan bu odadan çıkmayın denmiş. Gece yarısı belli olur.

    Cevapla
  124. 4 yıl önce

    Oy vermeme ve sendikadan çıkma tehditlerinden sonra, kara kara düşünmeye başlamışlar. Nasıl açıklayacağız diye.

    Cevapla
  125. 4 yıl önce

    Zabaha kadar burdiikkk Zabaha kadar
    Hakkımızda hayırlısı olsun
    Meyveler tazeeeeeee

    Cevapla
  126. 4 yıl önce

    Arkadaşlarım, kardeşlerim bir büyüğünüz olarak ben bunların yapacağı işe sokayım.Sabahtan beridir bitmeyen toplantı ve bir o kadarda keşmekeş, sorsanız memleket kurturacaklar. Bunların birbirlerinden haberleri yok, Havacılık şube olmadan hangi konuda anlaşacaksınız. Sözde şubede çalışanlar yatacak yeriniz yok, bu dünyada olmasada diğer tarafta iki elim yakanızda olacak. Kendini bilmez şeref yoksunları, teknikte karşıma çıkan bir sendika çalışanı olursa yüzüne özellikle balgamlı olarak tükürmezsem şerefsizim.

    Cevapla
  127. 4 yıl önce

    Sefa bey toplantıdan bir haber var mı acaba

    Cevapla
  128. 4 yıl önce

    After party e geçtiler her halde.

    Cevapla
  129. 4 yıl önce

    toplantı var fakat hiçbir çalışanım haberi yok. sağdan soldan duyuyoruz. ayıptır beyler konuştuğunuz maaş bizim maaşımız.

    Cevapla
  130. havacılık şube davet edilmediyse oldugu gibi imzalayıp havacılık şubeyi de kapatırlar ya da istifa ettirir yeni piyon seçtirirler.
    Hiç anlaşılamıyorsa teknik a.ş ao ile birleşir otomatik havaişe bağlarlar çelik iş kolu nerden çıktı ya biz havacıyız der işveren yapar yani sonra hoop kapıya servisler herkes üye olmaya olmayanı kovarız kafası üç beş kuruş da sıkıştırırlar içimizdeki yalaklar koşarak giderler yine aynı senaryolar hep

    Cevapla
  131. 4 yıl önce

    Çelik iş yetkilileri Hatbakımda verdiğiniz söze sadık kalın!Aksi durumda pek hoşunuza gitmeyecekleri duyarsanız! Tutturmuş %30. Kardeşim reel enflasyondan yüzde kaybettik.Her sektörü kendi içinde değerlendirmek gerekiyor. Milyonlarca memur var THY kârı onlara giderken 100 lira bile kesinti yokken 1500-5000 arası maaş kesintisi bahsediliyor birde telafisi yok.Hani özel şirkettik işinize gelince özel veya kamu.Burda yetkili sendika ancak atanmış sendika var! Herşey yazılmıyor burdaki yorumlar servis edilebilir…

    Cevapla
  132. alım var mı ?

    Cevapla
  133. 4 yıl önce

    Toplantı falan olmamış. Akşam yemeği için buluşup yemek bitince dağılmışlar

    Cevapla
  134. 4 yıl önce

    Sefa abi olmasa ayda 300 lira para verdiginiz paralı elemanlarinizin ne fok yediginden haberiniz olmayacak birde cikip adama yalan haber yapmissin hani nerde sonuc vb gibi boș yapmayin

    Cevapla
  135. 4 yıl önce

    Suan kurulan grupta 1000 e yakin uye var. Sadece sendikadan istifa etmeyecek bu gruptakiler bu surecte bize destek olmayan tum iradelerden hesap soracak. Olay buyuk beyler kimse kandirmasin kendini gercekten sendikadan istifa etmekle cozulecek bir durum degil. Bakin saglik bakani da milli eğitim bakanida calisanlarina sahip cikti bize bu saatten sonra sahip cikmayan kimseyle isimiz olmaz. Onceligimiz sessiz eylemler olacak.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Grup nerde kuruldu, bilgi verir misin? Yönetim tis görüşmelerinde grup kuranlara yaptığı gibi işten atma vb şekilde tehdit etse bile grupta bulunacak bir sürü kişi var. Grup hakkında detay bilgi bekliyorum.

      Cevapla
    • 4 yıl önce

      ne grubu hocam haberimiz yok

      Cevapla
  136. Sefa abi anlaşıldığı ama cuma günü açıklanacak diye bir duyum aldın mı asparagas haber duymaktan çok sıkıldık.biriside çıkıp açık seçik herşeyi açıklasa

    Cevapla
  137. 4 yıl önce

    Şafak söktü yine sendikam uyanmaz,hasret cekilen maaşlara elim ulaşmaz,şafak söktü yine sendikam uyanmaaazzzz…Çağırırım sendikam sesim duyulmaz,uyan sendika uyan,derin uykudan.Cektigim şirket elinden,usandim f.ciftciden,hiç kimse bilmez halimden,uyan sendika uyan derin uykudan

    Cevapla
  138. 4 yıl önce

    Geçmiş olsun artık imzalar atıldı.

    Cevapla
  139. 4 yıl önce

    ADALET olmayan Ülkede HAK Haksızdan yanadır malesef..

    Cevapla
  140. 4 yıl önce

    Sefa abi bu haberi yaptınız dün ama toplantı çoktan bitmiştir haberin sonucunu da yazın lütfen

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Ay sonu geldi. Daha nasıl çalıştığımızı bilmiyoruz. Kçö mü devam ediyor ücretsiz izin mi belli değil. Yarın birgün işveren bunlar işe gelmedi deyip bizi işten atarsa hukuken hiçbirşey yapamayız.

      Cevapla
    • Yönetici 4 yıl önce

      Kimse konuşmuyor süt gibi saklanıyor. Toplantı değil di sanırım. Herkes belirlenmiş gibi görünüyor. Bu sessizliği böyle yorumluyorum

      Cevapla
      • 4 yıl önce

        Bugün öğleden sonra, Genel Merkez ve havacılık şube ile Teknik. A. Ş. görüşecek. Son alınan duyum bu yönde.

        Cevapla
      • Belirlenmiş gibi derken Sefa abi?

        Cevapla
  141. 4 yıl önce

    Toplantı ise “sonuç şudur”, değil ise “basında yer alan haberlere itibar etmeyiniz” demeye tenezzül etmeyen işveren de sendika da her türlü ağır sözü hak etmek için elinden geleni yapıyor maşallah nazar değmesin kırkbir kere.

    Cevapla
  142. 4 yıl önce

    Bu hükumete oy verenler düşünsün. Oy verenlere acımıyorum. Olan bize oluyor kurunun yanında yaş da yanıyor. Umarım aklınızı başınıza toplarsınız artık… #oymoyyok

    Cevapla
  143. 4 yıl önce

    Çok yazık koskoca cumhurbaşkanı yardımcısı 5 bin maaş alan personel için arabuluculuk yapıyor 3 kuruş maaş alan insanların rızkına göz diktiniz. Biz pandemide yatmadık eşek gibi çalıştık devlet maaşta kesinti yapacaksa aylarca yatan memurlardan aylarca yatan milletvekillerinden kessin o zaman. Kimsenin evinde huzur kalmadı eğer gerçekten yüzde 30 bir kesinti olursa şu şartlarda bu toplantılara giren bunlara müsaade eden imza atan kim varsa hakkım haram zıkkım zehir olsun.

    Cevapla
  144. 4 yıl önce

    Sonuç belli 0 a 0 elde var yine sıfır

    Cevapla
  145. 4 yıl önce

    Güzel haber

    Cevapla
  146. 4 yıl önce

    Şimdi az daha kırpalım derdinde yönetim. Allah belanızı versin ne diyeyim. Bi kulağımızın arkası kalmıştı onunda taliplisi maske… Sendika desen bi cacığa yaramaz basiretsiz ordusu. Bindaha ki sendika seçimlerinde Ş U T L A N A C A K S I N I Z …

    Cevapla
  147. 4 yıl önce

    Teknisyenler Thy teknikte gelecek gözükmüyor.EASA B1/B2 lisanlarınızı alın, min.iki uçak tipi işletin.

    Cevapla