featured

TEKNİK A.Ş.'DE GREVE ADIM ADIM…

Çelik-İş Sendikası İstanbul Havacılık Şube Başkanlığı tarafından yayınlanan genelgede  Resmi Arabulucu Doç. Dr. İbrahim Subaşı  başkanlığındaki ilk toplantı THY Teknik A.Ş.  arasında yapılan toplantıda mutabakat sağlanamadı.
Yapılan açıklama da şu bilgilere yer verildi;
Değerli üyelerimiz;
6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri çerçevesinde tutulan uyuşmazlık tutanağının ardından Resmi Arabulucu Doç. Dr. İbrahim Subaşı başkanlığındaki ilk toplantı THY Teknik A.Ş. Yönetim Binasında 29.08.2018 saat 10.00’da Genel Merkez Yöneticilerimizden Bayram ALTUN, Ferhan ÖNER ve Havacılık Şube Yönetiminin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen toplantıda taraflar uyuşmazlık konusu maddeler üzerinde görüşmede bulunmuşlardır. Uyuşmazlık konusu olan maddeler üzerinde herhangi bir mutabakat sağlanamamıştır.
Bundan sonraki süreçte emeğimizden aldığımız güç ve destekle haklı taleplerimizdeki kararlı duruşumuzdan taviz vermeyerek, birlikte omuz omuza emeğimizin hakkını korumak için her türlü mücadeleyi vermekten kaçınmayacağımızın iradesini siz değerli üyelerimize arz ederiz.
Emek en yüce değerdir..
Saygılarımızla.
Çelik-İş Sendikası İstanbul Havacılık Şube Başkanlığı
BUNDAN SONRA NE OLACAK? 
AirlineHaber Genel  Yayın Yönetmeni Sefa İnan tarafından 31 Temmuz 2018 tarihinde kaleme almış olduğu EMEĞİNİZİ UCUZA SATMAYIN yazısı için tıklayınız…
Bu aşamadan sonra taraflar 15 günlük süreci 6 gün daha uzatabiliyor. Bekleme süreci... 15+6 günden
sonra taraflar hala anlaşamadıysa tarafsız arabulucu, bakanlığa benden bu kadar diyor ve görevini
bitirmiş oluyor.
Bu așamadan sonra bakanlık taraflara bildirimde bulunarak “60 gün içinde grev ve lokavt kararı
alınabilir” diyor. Tabii ki çalıșanın grev kararına karșı ișveren de lokavt ilan edeceğini açıklayabilir
Sendika bu tebligatı aldıktan sonra 60 gün içinde greve çıkmak durumunda. Sendikanın, greve çıkacağı
günü 6 gün önceden ișverene bildirme zorunluluğu var. Sendika bu 60 günlük süreç içinde grev kararı
almaz ise greve çıkma hakkını kaybediyor.
Bu süreçte çalıșan ne yapıyor?
Sendikanın grev kararını aldığı an (grev kararını ișyerlerine asmadan önce) Teknik A.Ș çalıșanlarının en az
(üye olsun veya olmasın) 1/5 inin imzası ile grev oylaması isteme hakkı var. Bu oylamaya genel müdür
dâhil tüm yöneticiler ve kapsam dıșı memurlar katılabiliyor.
Bu oylama isteğini çalıșanlar en az 1/5 imza ile İȘKUR’a bildirmek zorundalar.
Grev oylama istekleri, her ne kadar çalıșanın kendi arasında örgütlenerek kurduğu organizasyonlar
sonucunda yeterli imza çalıșanlar tarafından toparlanması gerekiyorsa da, ișveren grev oylamasında en
az 1/5 HAYIR oyu çıkabilmesi için imza toparlanabilmesi için, üstüne vazife olmamasına rağmen devreye
girip, çalıșanları örgütler ve grev oylamasında HAYIR çıkmasını sağlamaya çalıșır.
İșverenin isteği ile grev oylamasında HAYIR oyu kullanıldığında, çalışanlar kendi sendikasının grev
yapmasını önlemiș olur. ( Çalışanların kendi ayağına balta vurması)
Oylama sonucunda greve evet çıkarsa bu sefer, bakanlık grevi durdurabilir de durdurmayabilir de. (İște
burası antidemokratik bir uygulama)
Görüleceği üzere iki bașı… Değnek.
Șimdi de gelelim, bazı önemli noktalara. Bir kere unutulmamalıdır ki grevi sendika yapmaz çalıșan yapar.
Sendika sadece yasal aracıdır. Sendika, çalışan istemezse, grev kararı almaz. Çalıșan ne derse o olur. Bu
nedenle “vallahi grevi sendika istedi biz ne yapabilirdik” savunması yapılamaz. Grev aslında sendika
yönetiminin de içine gelen bir uygulama değildir. İççi isterse, grev kararı almak zorundadır.
Çünkü çalışana rağmen sendika grev kararı almaz… İșine gelmez.
Bir șekilde, sendika grev kararı aldı ve greve çıkıldı diyelim. İște o andan itibaren mutlaka ve mutlaka
sonuna kadar risk ne kadar büyük olursa olsun sendika desteklenmelidir.
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 Yorum

  1. 6 yıl önce

    Gençler Türkiyede sendikacılık ölmüştür,bu sendikayı kabul ettiniz sonrada serzenişte bulunmayın,işveren sendikanız bu olacak deyip sizde tamam efendim derseniz bir bakarsınız sendika imzalayıvermiş size sms bile atmamış(hoş omuda sadece ölüm ilanı için kullanıyor)pparalarınızıda bi güzel yiyiyor ,Allahını seven şuraya yazsın bu sendika size ne kazandırdı haa pardon yancılarını Abanta götürmüştü fakat olsun bunlar en azından namazında niyazında buda sizin için önemli canım,koministlermi gelseysi mazAllah

    Cevapla
  2. Gorunuşe gore sendika zaten sözleşme yapmak amaciyla gelmemiş, çünkü çelikiş iç tuzuğune göre tisleri imza yetkisi yalnizca sendika genel başkanininda bulunuyor (eğer değişmediyse), 5. Dönem tis yapilirken kayserilu yunus dayi yangindan mal kaçirir gibi bir pazar gunu sabah 9 da imzalamişti tisi THY nin o zamanki resmi davulcusu diger haber sitesinden ögrenmiştik imzalandiğini.

    Cevapla
  3. 6 yıl önce

    Evet sevgili sendika!, Yönetim ve sizin aranızdaki arabulucu süreci ilk toplantısında uyuşmazlık tutulan maddelerin hiç birinde anlaşma sağlanamamış! Sevgili Yavuz ve sendikacılar sözüm size dolar kuruna bakın 7’lere gidiyor 10’lar belki kısa zamanda kapıda, herseye yağmur gibi zam geliyor ve gelicekte Pilotlar bir zam daha yapılacak. şuan hak edilmiş zam oranı neredeyse %35-%40 kalıpta sakın ola %14 peşinde koşmayın adil olun!!! Enflasyonu dikkate alın Uls Pgs Atlas Onur A330’ları ve diğer uçakları getirince ve yeni havalimanı için filolar artırdıklarında adam bulamayacaksınız! Özel şirketlerin neredeyse %50 az maaşa çalışılıyor teknik aş’de ve 3. Havalimanında teknik banko gülmeyecek şimdiden söylüyorum herkesin hakkını alın! Menfaatlerinizi kenera bırakın herkesin hakkını arayın gidişat iyi değil CS ve teknik personelin hakkını alın Kabin amirine bile 750tl amirlik primi alındı!!! Artı zam Uyumayın!!! TEKNİK OLMADAN HALKANIN ZINCIRLERI KOPAR!!! İmza yetkisi olan iki grup vardır teknisyen ve sorumlu kaptan’dır.Artık bunu görün gece hatbakım’a yada hangarlara gidip biz %8 asla kabul edemeyiz diye boş atarlar yapıp kendini alkışlattirip egonu tatmin edip gitme olaylarını geç artık %40’lık enflasyon karşısında eriyen TL karşısında % kaç zam alacaksın. Eğeri iyi bir zam alamazsan ne yüzle hangarlara geliceksiniz. Hala %14’mü diyeceksin yada %8 mi!!! Bence bu kez yandaşlığı bırakıp çalışanın alnının ak sütü gibi olan hakkını arayın!!! Sağda solda biz %8 kabul edemeyiz diyip atıp tutmak kolay bakalım %40’lık erimeye karşı ne alıcaksınız %12’mi ha!!! Bence geç olamadan zam oranını revize et tavsiyem hakkaniyetli olun!!! Durum sandığınızdan çok daha kritik teknikte çok kişi KAÇICAK!!!! Sefa bey olayın lütfen takipçisi olun… Syg.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ne saçma bir yorum… dolar 7 tl oldu ama soru şu sizce dolardaki bu yükseliş sonucu özel sektör bu duruma ne kadar dayanabilir. Pegasus sattığı 59 tl bilet ile suan ki maaşları ödeyemez. Ne kadar gaza getirici ayağı yere basmayan yorumlar yapılıyor. Herkes kaçacak deyip ndn insanları mutsuz ediyorsunuz. Ben bir teknisyen olarak şirketin ve ülkemin her zaman yanındayım ve inanıyorum ki bizlere güzel bir zam yapacaklar.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Yalama

        Cevapla
      • Kıdemli teknisyen o her zaman yanında olduğun şirket seni 6 aylık ao çaycısından değersiz görüyor sen kendini öyle çok kandırma

        Cevapla
      • 6 yıl önce

        Pardonda ne anlatıyorsunuz? Teknik Destek Personelinin halini duydunuz mu siz? 7. aydan sonra kesilen vergilerle 2.500 tl maaş alınıyor. Yüksek maaş alan müdürler, eski kafadan kalma şefler, kendini teknik desteğin sahibi sana teknisyen abiler!!!! Nasıl olacak bu işler? Sefa abi cok büyük problemler var sende farkındasın bu sektör bu şekilde nereye kadar gidecek. Lafı gelince memleketin uçakları lafı gelince özel sektör çalısanı oluyoruz farkında değilmisiniz. Allah sonumuzu hayır etsin. İnşallah tez zamanda bütün thy teknik kurumlarına liyakat ve adelet gelir. Rabbim şirketimize kazandırsın memleketimiz kazansın ama bunların yaptıklarıda ayıp artık. Selam ile….

        Cevapla
        • 6 yıl önce

          Kardeşim sen teknik desteksin ona göre okulunu okudun ona göre emek verdin ve ona göre de ücretini alıyorsun kimse seni bu şirkete zorla sokmadı beğenmiyorsan çıkmak hiçte kolay değil çık git içerde ağlayıp kafa ütülemeyin ne zaman teknisyen olacaz ne zaman zam alacaz diye

          Cevapla
          • 6 yıl önce

            kimse seni bu şirkete zorla sokmadı beğenmiyorsan çıkmak hiçte kolay değil çık git içerde ağlayıp kafa ütülemeyin ne zaman zam alacaz diye. Kendi cevabını vermişsin kendi yazdıklarında. :)

            Cevapla
          • 6 yıl önce

            Sende ağlama o zaman. Sizede %8 çok bile derler o zaman. Neden özel işlemlerde küçümsediğiniz arka atölyelerde çalışmıyorsunuz? Onlar uçak parçası değil mi? Bizde diplomalıyız. Rahat ol. Havacılık okumak zorunda değilsin teknisyen olmak için EASA ve FAA bile bu şartı koşmuyor siz hayırdır? Ayrıca okuduysanız bize mi okudunuz? Sürekli bu muhabbeti yapmanız buralarda baydı artık. Git o zaman cnc öğren boya öğren plating öğren o adamlar gidince onların yerine çalış gönüllü olarak. Boardda pubg oynamak ne güzel değil mi? Bu şirkette tek siz uçakçı zaten geri kalan çamaşır makinası parçası yapıyor. Bunları keşke yüzümüze de söyleyebiliseniz acaba ne oluyor o zaman :) çıkıp gitmek için iyi bir sebep olur bizim içinde, sizin içinde.. ;)

            Cevapla
            • 6 yıl önce

              Haklısın dostum. Adam diplomalı uçak parçalarının isimlerini biliyor ama görünce tanımıyor.

      • 6 yıl önce

        Sen bence piyasa öğren gelirlerin hesaplanma olaylarını ilerde saçmayı mantıklıyı görürsün yorum yazmak için yorum yazmayın birader sen şirket yalaması yapmaya devam et alirsin zammı %1 bile sana fazla

        Cevapla
      • 6 yıl önce

        Abi senin hakkın ödenemez. Yaptıkların unutulamaz . Senin zamanında alınan haklar bir bir göz göre göre gidiyor. Yorumlara dikkat ediyorum şana işveren tayfaları bile laf atamıyor. Grev süreci boyunca senin bizim yanımızda taraf olacağını biliyor ve sana güveniyoruz. Bından sonraki süreçte bizlere yardımcı olacağından eminiz. Senşn yerin bir başka be abi saygılar

        Cevapla
  4. 6 yıl önce

    Ey çelik iş, dik durduğunu istenilen zam oranlarını için revize edildiğini duyur da biz arkanda duralım, Technic

    Cevapla
  5. Eflasyon karşısında sunulan zam gerçekten cok komik

    Cevapla
  6. 6 yıl önce

    Ao çaycısı kadar degeri yokmu teknigin yazık

    Cevapla