featured

Teknik A.Ş.'de Dağ Fare Doğurmaya Devam Ediyor…

THY TEKNİK A.Ş.’ nin daveti üzerine 18 Eylül 2018  tarihinde (bugün) kalan maddeler İçin ek görüşme gerçekleştirildi.
Yapılan görüşmede 5 madde de sözlü mutabakata varılırken diğer maddeler için 21 Eylül 2018 Cuma günü saat 10:00 da AHL lokasyonunda tekrar bir araya gelinecek ve kalan maddeler için görüşme yapılmasına karar verildi.
Ayrıca teknik destek için kısmi yetki pirimi verilerek ,teknisyenliğe geçiş için koşulların belirlenmesi için çalışma başlatılmasına karar verildi.
Bugün gerçekleştirilen görüşmede sözlü mutabakata varılan 5 madde sonucu;
-74. Madde de ki Evlenme yardımının 1353 TL’den ilk yıl İçin 1650 tl, 2 .yıl İçin enflasyon oranında artış yapılmasına
-75 Sosyal yardım maddesinde 615 tl den 1 .yıl 750 tl , 2 .yıl İçin enflasyon oranında artış yapılmasına
-78 doğum yardımı maddesinde 616 TL’den 1 .yıl 750 tl 2 .yıl İçin enflasyon oranının da artış yapılmasına
-80 madde deki ölüm yardımının 1.yılİçin 750 tl , 2 .yıl İçin enflasyon oranında artış yapılmasına
-81. Madde deki kazası ve malüliyet yardımı 7700 TL’den 1 .yıl 9500 tl , 2 .yıl İçin enflasyon oranının da artış yapılması hususunda sözlü mutabakata varıldı.
NOT/ Ortalıklarda iddia denilerek, yalan dolan haberler dolaşıyor. Sakın ola ki itibar etmeyin ve bizi takip etmeye devam edin. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

38 Yorum

  1. 6 yıl önce

    Bu haberin gerceklik payi nedir acaba ? zira gercekse bunlar tiri viri seyler.

    Cevapla
  2. 6 yıl önce

    Sefa abi normalde bu ayın yırmisinde anlaşmaya varılmamaması halinde bakanlığa intikal etmiyormuydu nasıl oluyor bu işler ? Arabulucu nerde ?

    Cevapla
    • Yönetici 6 yıl önce

      Teknik nickli kardeşim köşe yazımda sorduğun her soruya Cevap var. Okuman lazım tabi ki

      Cevapla
  3. Thy teknikte genel teamullere gore perşembe gunleri buyuk başlar toplaşir. Perşembe onlar goruşur karar alirlar, dananin kuyruğu cuma cumartesi yada pazar kopar gibi geliyor.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Kardesim temmuz agustos eylul bitti persembesine de baslarim bu ne vurdumduymazlik ya. Basgaan memlekette biraz az finduk topla da su isi hallet da

      Cevapla
  4. 6 yıl önce

    Sosyal haklara hep %22-23 civarinda zam yapilmis görünüyor. İs uçuş ve kidem tazminatlarına ayni zam orani gelirse, günümüz yaşam şartları ve AO nun zam oranlariyla yine alakasız bir zam almış olacağız. Umarim sendika yine son dakika golü atmaz zira arkamizda durun nidaları yine ve yeniden boşa gitmiş olacaktır. Greve hazir olun diyen sendika yine son dk da tis i imzalayacaga benziyor.. umarim sendika yinetimi bu sefer kulaklarinin cinlamayacagi bir kazanimlar elde ederek imzalar kii sirketimizide zora sokmadan insallah. hakeza sirketimiz rekor doluluk ve kar aciklamalarin da bile rekor kırdığı su günlerde.. iyi aksamlar teknisyen dostlar..

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Suan verilen sosyal yardım 615 tiste 750 ye anlaşılmış kimsede çıkıp demiyorki kardeşim suan A.O tarafı 750 alıyor yeni TIS te en az 900 alırlar diye . Suan AO 750 aliyor zaten. Asla sirketi zor durumda bırakmak istemem bırakılsın istemem ama bu ayrımcılıktır bu Teknik aş hep arkadan gelecek demektir. Sendikayı zaten konuşmuyorum başındaki adam belli.

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Teknik kardeslerim, bu istenilenler ekstra bisi gbi gorunmemeli, zaten 25.tis maddeleri.

        Cevapla
  5. 6 yıl önce

    Umarım sadece teklif edilendir bunu sendika olarak kabul etmemislerdir 900 lira gibi makul bir teklifi vardı sendikanın. 750 lira gibi bir rakam işverenin teklifidir

    Cevapla
  6. 6 yıl önce

    Zammı unutmuştum ne güzel gene hatırlattılar ne güzel gidecekti sendika kirtulcaktik bu sendikadan son dakikada bizi harcayacklar yine

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ya sendikadan kurtulsan ne olur? Biri gider biri gelir.Sen kendi hakkını aramaktan acizsin.Sen greve çıkma ondan sonra sendika bize bahmiir

      Cevapla
  7. 6 yıl önce

    Ao’nun 25.dönem tisiyle aynı;fakat o tis ocak 2019 da revize edilecek.Büyük ihtimal enflasyon oranında artacak.Teknik 6 ay geriden gelecek.Bu maddeler tırıvırı. Maaşa iyileştirme yapılacak mı? Pass bilet adaletsizliği neden kalkmıyor? Ao ya verilen sosyal haklar eksizsiz tekniğe verilecek mi?Bu adaletsizlikler teknisyenin sabrını ne kadar kabartır?sefa abi bu kadar şeyi nerden biliyor? Dr.Oetker :)

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      A.O.’nun pas önceliği ve şu hale göre 150 TL daha yüksek olan sosyal yardım bedeli dışındaki hakları neler? buna neden takılıyor insanlar? aydınlatabilecek olanlara teşekkür ederim. (pas bilet zaten kepazelik, ao bile olsanız garantiniz yok ki. 4 yıldır şirketteyim, 2 sefer uçtum 3 sefer rezil oldum, benimle birlikte uçuşa alınmayan ao personelleri vardı) Dr. Renaud

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        Pas bilete neden mi takılıyor?Sen Şirkete 15 seneni ver ondan sonra 1 senelik yeni yetme ao personeli önüne geçsin.Up uygulamasında bile sadece ao personelinin yararlandığı kampanyalar var.Üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz.

        Cevapla
        • 6 yıl önce

          UP uygulamasındaki kampanyalardan artık Teknik A.Ş. çalışanları da yararlanıyor. Aradaki pürüz giderildi. Duyuruları iyi takip etmeni tavsiye ederim.

          Cevapla
  8. 6 yıl önce

    Evlilik yardimi taslakta 1750 kabul edilen 1650,
    Sosyal yardim taslakta 900 iken kabul edilen 750,
    Dogum yardimi taslakta 850 iken kabul edilen 750,
    Olum yardimi taslakta 2200 iken kabul edilen 750 (yada 1750 yanlis yazılmış olabilir),
    İs kazasi yardimi taslakta 10000 iken kabul edilen 9500.
    Yavuz Bey’in dün toplantıda dediği gibi; kırmızı çizgi diye bir şey yoktur, bazen teklif gelir kabul etmek zorundasınızdır, gidip çalışana sorayım diyemezsiniz. Liyakatsiz herif.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      O adamda zerre utanma varsa ben ne olayım sendikadan İSTİFA edin beyler ben bugün ettim! Onlari alacağı parayada onlarda adaletsiz kişilikler!

      Cevapla
  9. 6 yıl önce

    Teknik AS çalışanlarına verilen değer bu. Yönetim aklımızla alay ediyor. Sosyal yardım tam komedi. Hadi diğerlerini geçtim. İyi bir anlaşma çıkmayacak onu anladım buradaki gprduklerimle. Sendika kafasına göre hareket ediyor. Biz bu sendikadan ayrilmaliyiz. Beceriksiz sendika görüyorum. Zaten perşembe toplanıp cuma imzalanır tahminimce. 3.havalimani olayı olunca bunu hizlandiriyorlar. Greve çıkılması taraftarıyim. Çünkü alay ediliyoruz ve 2.sinif muamelesi görüyoruz hala. Lafa gelince biz bir aileyiz. Aile isek yönetim Ao ve teknik arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldıralım.

    Cevapla
  10. 6 yıl önce

    Ao ve Teknik AS ayrımcılıği ortadan kalkmadigi sürece biz bir aile falan değiliz. Üvey evladiz. THY yönetimi bu hale getirdi ayıp vallahi

    Cevapla
  11. 6 yıl önce

    Ey sendika!!!! Ao da sosyal yardım suan 750 TL ocakta bu 900 belki 1000 olacak adamlar %56 aldilar iyileştirme ocakta %46 lar telefuz ediliyor siz uyuyormusun körsünüz görmüyorsunuz!!! siz nasıl bu rakamı kabul ediyorsunuz ya nasıl bizi temsil ediyorsunuz mantık ey sendika anayasanın eşitlik ilkesine ne oldu AO çalışanlar padişah çocuğu biz neyin çocuğuyuz acillll tekrar revize et bunu!!!!azıcık hakkaniyetli vicdani olun gelip hangarlara sendika başkanı sırıtıyor iyileştirme sorular ve zam miktari sorular gelince sorulara cvp bile veremiyor ağzına dolanmış %14 %8 sakızı dalgamı geçiyorsunuz ya milleti %3 %4 içinmi greve çıkartmaya kalkıyorsunuz saçmalıyorsunuz biraz kendinize gelin tis’i acilen hakkaniyetli şekilde revize edinn!!!!!

    Cevapla
  12. 6 yıl önce

    %40 zam yapılacağı konuşuluyor acaba doğrumu

    Cevapla
  13. 6 yıl önce

    SENDİKA! sen istenilenleri alma bak bakalım o sendikanızda. Kaç kişi istifa edicek izler görürsünüz sonrada avucunuzu yakarsınız! Teknikle insanların haklarıyla oynamak neymiş görürsünüz bunuda çok yakında göreceksiniz.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      BEN İSTİFA ETTİM SENDİKADAN BÖYLE SENDİKACILIK OLMAZ ARKADAŞ ADALET DUYGULARI BİTMİŞ DAYANISMA AIDATI ODERİM EN AZİNDAN PARAM DEVLETE SİRKETE GİTSİN!

      Cevapla
      • 6 yıl önce

        dayanisma aidati vererek sendikadan istifa etmek en mantiklisi..! bir bilen anlatsin napilacagini

        Cevapla
  14. 6 yıl önce

    Sendika kendi ayağına sıktı. Hangarları dolaşıp hakkımızı alacağız arkamızda durun derken bu rakamları kabul etmek için arkamızda durun demişler ama değişim yakındır gün birlik günü gün dik durup gücümüzü gösterme günü. Thy tarihinin en iyi rakamlarına ulaşırken hadi aslanlarım uçak çıksın diyenler şimdi sus pus olmuş. Anlaşılan o ki herşey tepetaklak olmadan işler yoluna girmeyecek

    Cevapla
  15. Resimdeki gün istifa etmeye karar verdigim gundu :))) iki bucuk yildir kafam rahat… Bu seçeneği bi düşünün derim

    Cevapla
  16. 6 yıl önce

    Sendikadan DİREKT istifa edeceğiz Arkadaşlar, Başka çıkar yolu yok. Bugun kü bildiriyle bir cacık olmayacagı kesinleşti.

    Cevapla
  17. 6 yıl önce

    Sayın yönetiçileriniz şimdiye kadar hep tekniğin başarısından bahsetti mailler attılar hakkımızı almalıyız AO ile ayırım yapılmamalı

    Cevapla
  18. 6 yıl önce

    Eger istenilen zammı alamazsa sendikadan istifa etmeliyiz. En azından bu tepkiyi ortaya koymamız lazım. %20 bile şu şartlarda az bir oranken %10-12 çok komik.
    He bir de teknisyen arkadaşlarım; A bakımdan ,C bakımdan veya hat bakımdan uçağı erken çıkarıcaz diye yırtınmayı bir süre bırakın bence. Sadece prosedürlere göre iş yapsanız bile %35-40 alırsınız. Kimsede size kalkıp % 8 demeye cesaret edemez.

    Cevapla
  19. 6 yıl önce

    Eger istenilen zammı alamazsa sendikadan istifa etmeliyiz. En azından bu tepkiyi ortaya koymamız lazım. %20 bile şu şartlarda az bir oranken %10-12 çok komik.
    He bir de teknisyen arkadaşlarım; A bakımdan ,C bakımdan veya hat bakımdan uçağı erken çıkarıcaz diye yırtınmayı bir süre bırakın bence. Sadece prosedürlere göre iş yapsanız bile %35-40 alırsınız. Kimsede size kalkıp % 8 demeye cesaret edemez.

    Cevapla
  20. 6 yıl önce

    Eger istenilen zammı alamazsa sendikadan istifa etmeliyiz. En azından bu tepkiyi ortaya koymamız lazım. %20 bile şu şartlarda az bir oranken %10-12 çok komik.
    He bir de teknisyen arkadaşlarım; A bakımdan ,C bakımdan veya hat bakımdan uçağı erken çıkarıcaz diye yırtınmayı bir süre bırakın bence. Sadece prosedürlere göre iş yapsanız bile %35-40 alırsınız. Kimsede size kalkıp % 8 demeye cesaret edemez.

    Cevapla
  21. 6 yıl önce

    Eger istenilen zammı alamazsa sendikadan istifa etmeliyiz. En azından bu tepkiyi ortaya koymamız lazım. %20 bile şu şartlarda az bir oranken %10-12 çok komik.
    He bir de teknisyen arkadaşlarım; A bakımdan ,C bakımdan veya hat bakımdan uçağı erken çıkarıcaz diye yırtınmayı bir süre bırakın bence. Sadece prosedürlere göre iş yapsanız bile %35-40 alırsınız. Kimsede size kalkıp % 8 demeye cesaret edemez.

    Cevapla
  22. 6 yıl önce

    Eger istenilen zammı alamazsa sendikadan istifa etmeliyiz. En azından bu tepkiyi ortaya koymamız lazım. %20 bile şu şartlarda az bir oranken %10-12 çok komik.
    He bir de teknisyen arkadaşlarım; A bakımdan ,C bakımdan veya hat bakımdan uçağı erken çıkarıcaz diye yırtınmayı bir süre bırakın bence. Sadece prosedürlere göre iş yapsanız bile %35-40 alırsınız. Kimsede size kalkıp % 8 demeye cesaret edemez.

    Cevapla
  23. 6 yıl önce

    Eger istenilen zammı alamazsa sendikadan istifa etmeliyiz. En azından bu tepkiyi ortaya koymamız lazım. %20 bile şu şartlarda az bir oranken %10-12 çok komik.
    He bir de teknisyen arkadaşlarım; A bakımdan ,C bakımdan veya hat bakımdan uçağı erken çıkarıcaz diye yırtınmayı bir süre bırakın bence. Sadece prosedürlere göre iş yapsanız bile %35-40 alırsınız. Kimsede size kalkıp % 8 demeye cesaret edemez.

    Cevapla
  24. 6 yıl önce

    Malum haber sitesi %40 zam var demiş. Nasıl bir algı operasyonudur bu ya.

    Cevapla
    • 6 yıl önce

      Ben %40 olayını doğru duydum. söylenti değil. gerçek. Sendika %12+10 la imzalarsa misal THY yönetimi jest yapacak bu oranı %40 a tamamlayacak.

      Cevapla
  25. 6 yıl önce

    Thy ve Sendika aralarında anlaştığı o kadar bariz belli ki bildiride zaten anlaşılıyor. 1.nci ve 2.nci 6 ay toplamı %20 verirler ve konu kapanır , Sendika çalışanlarına sormadan imzalar bunu.

    Cevapla