featured

TALPA’nın Havacılık Meslek Yasası ile ilgili Toplantısı

 

Havacılık Meslek Yasasıyla ilgili Toplantı

Değerli Üyemiz,

Havacılık Meslek Yasası hazırlanması konusundaki çalışmalarımız kapsamında 26 Nisan 2022 günü Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bir koordinasyon toplantısı düzenlenmiştir.

Toplantıya TALPA adına Başkan Kpt Plt. Okan ÜREKSOY, Başkan Yardımcısı Kpt. Plt. Mehmet USLAY, Dernek Hukuk Müşaviri Av. Sencer SEREN, Av. Eda Naz SEREN; Bahçeşehir Üniversitesi adına Hukuk Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. A. Can TUNCAY, Öğr. Üyesi Doç. Dr. F. Burcu SAVAŞ, Öğr. Üyesi Doç. Dr. Zafer KAHRAMAN, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Pilotaj Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tüzün Tolga İNAN katılmıştır.

Toplantıda Havacılık Meslek Yasası ile ilgili ihtiyaç, önceden hazırlanmış olan taslaklar, dünyadaki uygulamaları konuları ele alınmış; Havacılık Yasasıyla ilgili çalışma programı oluşturularak sürecin TALPA ve BAÜ işbirliği ile gecikmeksizin başlatılmasına karar verilmiştir.

NOT/ Bu konu seneler önce de gündeme gelmiş ve açık oturumlarda değerlendirilmiştir. Ancak hala bu sorunda bir adım daha atılamamıştır.

HAVA İŞ KANUNU İLE İLGİLİ AÇIK OTURUM PROGRAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

HAVA İŞ KANUNU İLE İLGİLİ AÇIK OTURUM

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 2 yıl önce

    Seçim vaatlerinin bir adım ilersine geçen bir hareket. Bir kanunun çıkması hayal gibi gözüksede, 4857 sayılı İş Kanunu’nun “İstisnalar” başlıklı 4.maddesi uyarınca deniz ve hava taşıma işlerinde çalışanlar bakımından İş Kanunu hükümleri uygulanmamaktadır maddesinden çıksak bile yeterDeniz iş kanunu olduğundan Hava iş kanunu olmadığından borçlar kanunu hükümlerine tabi oluyoruz. Akademik çalışmalarla desteklenen bir çalışma umarım sonuç verir.

    Cevapla
  2. 2 yıl önce

    Bu yasal zemin eksikliği tüm havayolu çalışanlarının belini büken en önemli konudur.Emek veren tüm arkadaşlara teşekkür eder başarılar dilerim.Devletimiz de bu konunun önünü açmalı, kanunu yeniden düzenlemeli, anayasanın bireyi ön planda tutan hakları birer istisna ile sınırlamaktan vazgeçmelidir artık.

    Cevapla