featured

TALPA İLKER AYCI İLE GÖRÜŞTÜ…

Talpa yönetimi Pazartesi günü İlker Aycı’nın daveti üzerine istanbul havalimanında görüştü…

İşte TALPA’nın Davet ile ilgili Bildirisi 

Değerli Üyelerimiz;

10.06.2019 Pazartesi günü Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlker Aycı’nın daveti üzerine İstanbul Yeni Havalimanında bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Bu görüşme kapsamında aşağıda ifade edilen konularda fikir alışverişinde bulunulmuştur.
1- Yeni Havalimanı uçuş operasyonlarının daha etkin ve daha verimli yürütülebilmesi için alınabilecek tedbirler ve uygulamalar tartışılmıştır.
2- Türk Silahlı Kuvvetlerinde yeni uygulanan zorunlu hizmet kapsamında TALPA girişimiyle başlatılan çalışmalar konusunda detaylı bilgilendirme yapılmış, Haziran ayı içerisinde gerçekleşecek konuyla ilgili çalıştaya davet edilmiştir.
3- Türk Hava Yolları bünyesindeki uçuş akademisi tarafından yetiştirilen üyelerimizin devam etmekte olan eğitim borçları gündeme getirilmiş olup, üyelerimizin katkılarıyla hazırlanacak alternatif çözüm önerilerinin kendisiyle paylaşılması konusunda görüş birliği sağlanmıştır.
4- Basında yer alan döviz bazlı, yüksek maaşlı geniş gövde pilot alımı haberlerinin üyelerimiz arasında yaratmış olduğu rahatsızlık dile getirilmiştir. Yetkili birimlerden şirket bünyesinde çalışan ve aynı statüde olan hiçbir yabancı ve Türk vatandaşı pilota farklı maaş politikasının olmadığı kesin bir dille tarafımıza ifade edilmiştir.
5- Türk Hava Yolları bünyesinde çalışan SFI’ların özlük hakları ile ilgili talepleri görüşülmüş olup çözümüyle ilgili müşterek çalışma yapılması konusunda mutabakata varılmıştır.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Z88 1
Gerçekleşen bu toplantının, TALPA Yönetimi olarak derneğimizi tüm meslektaşlarımızın ve camiamızın ortak çatısı olma çabalarımızın güzel bir örneği olarak değerlendirirken, sektörümüzdeki tüm havayolları yönetimleriyle daha önce gerçekleştirmiş olduğumuz ilk toplantılardan aldığımız enerji ile sektörümüz ve meslektaşlarımızla ilgili konularda hep birlikte faydalı ve başarılı çalışmalar icra edeceğimize inanıyoruz.
Bu vesileyle tüm meslektaşlarımızdan üzerine eğilmemizi istedikleri konularla ilgili önerilerini oneri@talpa.org adresine göndermelerini saygılarımızla rica ederiz.
TALPA Yönetim Kurulu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. 5 yıl önce

    Peki sektörün en önemli sorunu FTL uygulamaları ve ekip planlama adaletsizlikleri ile ilgili birşey paylaşılmış mı?

    Cevapla
  2. Bakın dernek dediğin budur. UTED gibi kaşıbilmem ne restoranda iftar vermek değildir. Hayır anlamıyorum bizde bu havacılıkta lisanslı insanlarız. Bizde yetkiliyiz. Neden bu değersizlik. Neden biz o iğrenç paçoz giysileri giymek zorundayız mesela? Teknisyenlik bu kadar değersiz bir meslek mi yahu.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Çok haklısın bu konuda seninle aynı düşünüyorum ancak cevabı da bildiğim için anlatayım. Mesela karşılaştığımızda birbirimizi görmezden gelmemiz, sigara içme alanlarında yerlerde oturmamız, üç çöp kutusunun yanında yerlerin izmarit dolu olması, kabadayı tavırlarla birbirimize omuz atarak yürümemiz, 3-5 yılda cs olunca ben oldum deyip patron edasına bürünmemiz, dernek ile iletişime geçmeyip eleştirmemiz, dernek kıyafet komisyonu için öneri ve katılım mesajı attığında katılımı sormuştum 3 geri dönüş olmuş onlar da öneri değil teşekkür. Avrupa’da bir çok yerde daha iyi kıyafetler de var çok daha kötüleri de. Farklı uygulamalar mevcut tabii ki ayrım yapılmalı ancak bu şirketlerin çalışma prensibine göre ayarlanıyor.
      Yani sevg meslektaşlarım kalite eleştirince yükselmiyor insanın kendisinde olmalı. Pilotlarımız arasındaki hiyerarşi ve düşük kalitenin dışlanması bizde de varken emin olun böyle serzenişler azdı. Birbirimizi saygıyla selamlayıp olgun ve görgülü insanlar gibi hareket etmeliyiz.

      Cevapla
    • Sizin o kıyafet seçimi dediğini şey 5-6 farklı kötüden en az kötü olanını seçin dediğiniz. Seçenekleride gördük. Birinin yakasında kırmızı var diğerinin arkasında. Ama neticede hepsi aynı kalitesiz ve paçoz şeyler. Dısarda para versen kimse giymez. Biz o kıyafetle uçak içinde yolcu içine cıkıyoruz. Ayıptır yahu. İnsanlar dıs gorunusuyle saygı görürler bu bir realitedir ya.
      Derneğe gelince. Dostum ben derneğe gittim. Esneyerek bi adam actı kapıyı. Girdim içeri içerisi resmen kahvehane gibi. Masalar var okey takımı var. Bunları geçtim dernek olarak tek faaliyet iftar vermek midir?? Ne yapıyorlar o topladıkları parayı?? Hiç hesap verdiler mi??
      Veya hiç bir teknik aş yonetimi ile gorusup teknısyenlerın aidiyet konusunu konustular mı? Yok.
      Yere oturma çöp atma kabadayı tavırları shyo mezunlarını değilde önüne geleni işe alana soracaksın.

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Bende bu “ size seçenek sunduk seçmediniz “ konusuna tavım. Yahu seçenek dediğiniz nedir?? Hepsi aynı kalitesizlikte. Nesini seçelim. Kabin memurları kendiler mi seçiyor? TGS kendisi mi seçiyor? Pilotlar kendisi mi seçiyor? Kaliteli ve guzel kıyafet bir şirket seçimidir. Yoksa önüne ufak deşikliklerdeki 3-4 farklı tshirt koyup al seç demek değildir. Bu şirket istese gayet de guzel kaliteli yaptırır ve tasarlatır.

      Cevapla