featured

Sydney Seaplanes şirketi, Embrear’den 50 eVTOL uçağı siparişi verdi

Embraer’in Eve Urban Air Mobility Solutions’ı (kısa adıyla Eve), kentsel ulaşımın geleceğine hazırlanırken bir başka müşteriyi daha portföyüne kattı. Elektrikli dikey kalkış ve iniş uçaklarına (eVTOL-electric Vertical Take Off Landing) odaklanan şirket, 6 Aralık’ta Sydney Seaplanes ile 50 uçak için ortaklığa girdiğini duyurdu. Bu, eVTOL hizmetlerinin 2026 gibi erken bir tarihte Sidney Limanı dışında çalıştığını göreceğiz demek oluyor.

Eve ve Sydney Seaplanes, Greater Sydney bölgesinde eVTOL hava taksi operasyonları yapmak için ortaklık kuruyor. Anlaşma, Embraer’ın küçük elektrikli uçakların 50’sini, 2026’dan itibaren bundan beş yıl sonra Sydney Seaplanes’e teslim etmeye başlayacak.

Sidney Deniz Uçakları CEO’su Aaron Shaw ;

“Bu, Sydney Seaplanes için heyecan verici bir gelişme. Sidney’in COVID sonrası bir toparlanmaya ihtiyacı var ve bunu yapmanın, ulaşımı, turizmi ve Avustralya’nın bu güzel şehrinin canlılığını destekleyecek yüksek teknolojili ve sıfır karbonlu işler geliştirmenin iyi bir yolu var. Avustralya’daki en büyük turizm uçuş operatörlerinden biri olan Sydney Seaplanes’in ana odak noktası, manzaralı uçuşlar ve özel günler için charter seferleri olmuştur” dedi.

Shaw, şirketin Sidney Limanı’ndaki Rose Bay havacılık terminalinden bazı uçuşların faaliyete geçmesini beklediğini belirterek, “Bu hizmet, Limanın ötesinde yeni rotalar açmamıza izin verecek yaygın bir çekiciliğe sahip olacak”

Sydney Seaplanes

2005 yılında altı koltuklu tek bir De Havilland Beaver deniz uçağıyla faaliyete başlayan Sydney Seaplanes, kendisini “Sydney Limanı’nın günlük işleyişinin ayrılmaz bir parçası ve Avustralya’daki en büyük turizm uçuş operatörlerinden biri” olarak kabul ettirdi. Yaklaşık 16 yıl önce hizmete başlamasından bu yana şirket, 80.000 uçuşta 425.000’den fazla yolcu uçurduğunu söylüyor.

Şirket, geçen yıl Alt Air olarak bilinen tamamen elektrikli ve sıfır emisyonlu kendi bölgesel havayolunu kuracağını duyurdu. 2022’de kurulacak olan şirket, ilk tamamen elektrikli uçuşlarının 2024’te başlamasını umuyor. “eVTOL uçakları, Rose Bay havacılık tesislerinin tüm Greater Sydney’e verimli bir şekilde hizmet etmesi için hizmet alanını genişletme fırsatı sunuyor”

Eve son aylarda agresif bir şekilde dünya çapında ortaklıklar imzalıyor. Şirketin bugüne kadar, Kenya Airways ve Widerøe gibi büyük havayollarının çok sayıda yan kuruluşu ve şubesi ile anlaşmalar yaptığını gördük.

Brezilya’nın Embraer şirketinde yeni ve bağımsız bir şirket olarak kurulan Eve, ayrıca Birleşik Krallık Sivil Havacılık Otoritesi, Üniversite MIT, ANAC (Brezilya Ulusal Sivil Havacılık Ajansı) ve DECEA (Brezilya Hava Sahası Kontrol Departmanı) ile işbirliği yapıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir