SunExpress’ten Boeing’e Teslimat Tepkisi. 2025’te 800 Yeni Personel Alacak. Kış Sezonunda 15 Yeni Hat Açılacak

SunExpress’ten Boeing’e Teslimat Tepkisi. 2025’te 800 Yeni Personel Alacak. Kış Sezonunda 15 Yeni Hat Açılacak

SunExpress CEO’su Max Kownatzki, Antalya’daki genel merkezlerinde düzenlenen basın toplantısında, şirketin 2024 yaz performansını ve 2025 yılına yönelik hedeflerini paylaştı. Kownatzki, SunExpress’in yılbaşından bu yana %87 doluluk oranıyla 12 milyon yolcu taşıdığını ve yıl sonuna kadar 15 milyon yolcu hedefine ulaşmayı planladıklarını belirtti.

Boeing ile Teslimat Sorunları

Toplantıda, dünyanın en büyük uçak üreticilerinden biri olan Boeing’de yaşanan iş bırakma eylemlerinin uçak teslimatlarını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Kownatzki, “Boeing ile yeni uçak teslimatlarında sorun yaşıyoruz. Teslimat problemini çözmelerini ve anlaşmaya uygun şekilde uçakları teslim etmelerini bekliyoruz” açıklamasında bulundu. Kownatzki, bu gecikmelerin operasyonları aksatabileceğini vurguladı.

Vize Sorunları Çözülürse Mutlu Oluruz

Avrupa’ya yapılan seyahatlerde yaşanan vize sorunlarıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Kownatzki, “Türk vatandaşlarının vize alımı konusundaki zorluklarına çözüm bulmak için bazı diplomatik görüşmelere katıldık. Almanya’daki vize başvuruları büyük bir artış gösterdi ve bu durum Almanya Başbakan Yardımcısı’nın gündeminde. Sorunun çözülmesi bizi çok mutlu eder” dedi.

Kış Sezonunda 15 Yeni Rota

SunExpress, yaz sezonundaki başarısını kış sezonunda da sürdürmeyi hedefliyor. Kownatzki, kış turizmini canlandırmak için 15 yeni rotayı uçuş ağına eklediklerini belirtti. Kış sezonunda sunulacak yeni uluslararası rotalar arasında Kayseri-Prag, İzmir-Rovaniemi, İzmir-Şarm El Şeyh ve Trabzon-Maskat yer alıyor. Ayrıca, iç hatlarda Antalya’dan Bursa, Erzurum, Şanlıurfa, İzmir’den Elazığ, Nevşehir, Sivas, Şanlıurfa ve Çukurova Havalimanı’ndan Bursa, Samsun, Trabzon, Van gibi yeni destinasyonlar eklendi. Antalya-Rize uçuşları ise Kasım ortasında başlayacak ve haftada iki kez gerçekleştirilecek.

2025 Yazı İçin Erken Rezervasyonlar Başladı

Kownatzki, 2025 yaz sezonu için erken rezervasyonların şimdiden %17 oranında arttığını ve bu talebi karşılamak için filoyu büyüteceklerini söyledi. SunExpress, 2025 yılına kadar filosundaki uçak sayısını 85’e çıkarmayı planlıyor. Almanca konuşulan ülkelerden Türkiye’ye en fazla direkt uçuşu sunan havayolu olmaya devam edeceklerini belirten Kownatzki, Birleşik Krallık’tan da güçlü talep aldıklarını ve ağlarını genişleteceklerini açıkladı.

800 Yeni Personel Alımı

SunExpress, 2025 yılı için planladığı filo büyümesine paralel olarak yaklaşık 800 yeni personel alımı yapacak. Bu alımlar 170 pilot ve 400 kabin ekibini kapsayacak. Şirket, operasyonlarını desteklemek amacıyla yer hizmetleri için de ek personel almayı planlıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 3 saat önce

    Başarılar diliyorum kolay gelsin.

    Cevapla
  2. 19 saat önce

    Riyadair B787 lerini teslim alamadigi icin personel alimi yapamiyor.
    A321Neo CFM LEAP 1A düşünmezmisiniz?

    Cevapla