SunExpress’e tepki! Yolcular büyük mağduriyet yaşıyor

SunExpress’e tepki! Yolcular büyük mağduriyet yaşıyor

Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, SunExpress’in Kars – İzmir seferlerini iptal etmesine tepki gösterdi.

Kars’tan İzmir’e karşılıklı olarak direk uçuş gerçekleştiren SunExpress, aldığı karar doğrultusunda uçuşlarını iptal etti. Uçuşların Ankara’ya veya İstanbul üzerinden aktarmalı gerçekleştiren yolcular büyük mağduriyet yaşıyor. Ankara ve İstanbul’a giden yolcular da İzmir’e giden yolculardan dolayı bilet bulmakta zorluk çektiklerini ifade ettiler.

THY’nin İzmir seferi başlatması çağrısında bulunan Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, “SunExpress Kars seferlerini iptal edince gerek turizm sektör temsil ve çalışanları gerekse halkta tepkilere neden oldu. Bilindiği üzere Kars aynı zamanda Ardahan Iğdır merkez ve de ilçeleri ile birlikte havayolu olarak merkez üssü olarak çalışmakta. Kars ve bölge halkımızın nüfus yoğunluğu olan iller arasında İzmir de başı çekmektedir.

Yaz ve kış aylarında bölge halkı İzmir hattını çok sayıda kullanıyor. Ancak kış aylarında farklı ülkelere seferlerin az olması nedeni ile Sun Express seferlerini İlimiz Kars’a yoğunlaştırıyor. Ancak yaz aylarında ise uçuşlarını farklı rotalara çevren Sun Express havayolları Kars ve Bölge halkını 10 binleri mağdur ederek Kars seferlerini iptal ediyor. Dolaysıyla vatandaşlarımız alternatif olarak İstanbul ve Ankara aktarmasını kullanmak zorunda kalıyor. Bu da farklı bir kaos yaratıyor. Bu hatların yoğun olması nedeniyle de bu seferde bilet bulunamıyor. Bu nedenle bun, durumu çok ahlaki bulmuyoruz. Para kazanamayacağı zaman Kars’a geliyor daha fazla para kazanmaya başladı mı Kars seferlerini iptal ediyor. Bu anlayışın tez zamanda ortadan kaldırılması Kars ve bölge halkının mağdur edilmemesi için gerekli seferlerin tekrardan konulmasını talep ediyoruz. Kars halkımızın ve bölge illerimizin büyük sorunu haline gelen uçak bileti bulamama kaosunu yaratan SunExpress hava yolu şirketinin İvedi bir şekilde uyarılması ve bu kargaşaya bir son verilmesi hususunda gereğinin yapılması için ilgili Bakanlıklarımızın dikkatini çekmek isteriz.

Ayrıca THY da İzmir seferlerine uçuş açması taleplerimiz arasında.” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 1 yıl önce

    Sozde alman ortakli firma diye ovunurler. Hep gecikme hep gecikme. Koltuk araliklari cok dar, ilgisiz personel.

  2. 1 yıl önce

    Adamlar dış hat yolcuları daha fazla para bırakıyor diye yazın ic hatları pas geciyolar fazla ucuş noktasından sürekli gecikme her şirket yaşıyor olabiliyor kışın ic hat ucuşları normale döner sanırım.

  3. 1 yıl önce

    Ben yaşar temel topçu Antalya Leipzige gittim el çantam kayboldu 1 buçuk aydır haber alamadım görüntülü aradım kimse ilgilenmedi 6. 7 ay daha çalışıp mahkemeye vereceğim

19 Yorum

  1. Artik uçakları bir yenileseler içi koltukları minibüsün içi gibi

    Cevapla
  2. 1 yıl önce

    Sun Expres rezalet bir şirket bir kere bilet aldım 1 ay gidemedim yaşadığım ülkeye 3 kere bilet almama rağmen
    Sonunda başka bir şirketle uçtum.
    Bir dahamı? Tövbe…

    Cevapla
  3. 1 yıl önce

    SUNEXPRESLE AILECEK KARSA GITTIM. ESIM 20 GÜN SONRA GELECEKTI. KARS IZMIR DIREK UCUSLARI KALDIRILMIS. ESIMI AKRABALARIM TA ERZURUMA GETIRDILER. ÜSTÜNE ÜSLÜK 2 SAAT GECIKMEYLE GELDI. MUŞTERI MEMNUNIYETIMI KISACA ANLATMIS OLDUM.BIR AN ÖNCE DIREK UCUSLARIN DEVAM ETMESINI ISTIYORUM.

    Cevapla
  4. 1 yıl önce

    Sun expres ve lufthansa beraber bilinçli olarak yapıyor bunları,Münih havaalanındada insanların bavullarını extra bıraktılar almadılar ucaklara,30.000 bavul münih havaalanında bıraktırıldı.Yaşlı insanlar var ,bebekler var ,hasta insanlar var bavullarında ilaçları var hiç kimse ile ilgilenmediler Münih havaalanında AHS yapıyor sunexpres in işleri ama münih havaalanı 5* olmuş hiç ahlakası yapılan hizmet sıfır insanları mahdur ettiler yaşlı,hasta,bebekmiş farkmetmedi onlar için.

    Cevapla
  5. 1 yıl önce

    Gerçekten gözünüzü para hırsı bürümüş koskoca havayolu firmalarının bu şekilde yolcularını mağdur etmesi kabul edilemez örnek Antalya’dan Batman’a uçuş yok haftada 1 uçuş istiyoruz Pegasus havayolları Bilet Fiyatları zaten cep yakıyor aktarma filan rezillik yeter biraz ticaret ahlakı

    Cevapla
  6. 1 yıl önce

    Bir sürü yorum var.bu şitketin kalite hedeflerinde öncelik karlılığa dayanır inceleyin! Daha az maaşla iş yürütmek için eski personellerini bile her sene yeniliyor . işten çıkarıp %30 %40 daha az maaşla adam alıyor. çalışanının sırtına binen bir işletme müşteriye ne yapmaz bence hiç yorulmayın.

  7. 1 yıl önce

    6 Temmuz da Malatya-Antalya uçuşu da iptal edilmişti şiddetle kınıyorum protesto ediyorum

    Cevapla
  8. 1 yıl önce

    İzmir köln uçağına bindik klimalar çok az çalışıyordu uçak bir türlü soğumadi 3 sefer söylememe rağmen açtık sanırım teknik bir sorun var dediler 3 saat boyunca zor uçtum

    Cevapla
  9. 1 yıl önce

    Almanya korona zamanında ortaklıktan ayrıldı sun express ten sun express yüzde yüz Türk şirketi dir ama türk hava yolları na bağlı dir

    Cevapla
  10. 1 yıl önce

    Karsli.hemserilerimin.yanindayim nir Agri li olarak.hatta Agri dan da direk ucus istiyoruz. 20 yillik Sunexpress musterisiyim .bizleri aktarma ve diger ulasimlara yönlendirmesinler.

    Cevapla
  11. 1 yıl önce

    Adamlar dış hat yolcuları daha fazla para bırakıyor diye yazın ic hatları pas geciyolar fazla ucuş noktasından sürekli gecikme her şirket yaşıyor olabiliyor kışın ic hat ucuşları normale döner sanırım.

  12. 1 yıl önce

    Ticari bir şirketin, gelir kazanamadığı bir projeyi kaldırmasından daha doğal bir şey olamaz. Karslılar mağdur olmasın diye şirket zarar etsin isterseniz. Ne günlere kaldık

    • 1 yıl önce

      Bedavayami yada hayrinami ucuyorlar ordan buraya? Madem oyle seferi azaltsinlar kaldirmak yakisirmi yari lufthansa yari thy firmaeina yakismaz. Devlet firmasi hizmet oncelikli olmali.boyle kaliteli bir firma elbet dahada büyümeli ,kücülmemeli.

      • 1 yıl önce

        cevabınıza şöyle katılıyorum … Bugün ülkemizde dometezin fiyatının yükselmesi euro ve doların yükselmesiyle oluyor neden ? çiftçi iç pazardan çok dış pazara malını vermeye çalıştığı için 10 euroya verebileceği domatezi neden 10 tl ye pazara versin ? mantiği ile aynı. şitketin tarife birimleri aç gözlü çiftçi olarak düşünün iç pazar değil cebe koyacakları euro yu hesapliyorlar. profesyonel mi ? evet. etik mi ? asla ki pandemi döneminde iç hatlar olmasaydı bu şirket nasıl zarar edecekti bir hesaplıyalım desek o zaman anlaşılır. jurumsal şirket ama insiyatif alabilicek bir yönetimi yok bu etik değerleri ortaya koya bilecek bir anlayış yok. hatta hiç bir etik değerlerindeki revizyon tam anlamıyla erezyon bana göre.

        Cevapla
  13. 1 yıl önce

    Sozde alman ortakli firma diye ovunurler. Hep gecikme hep gecikme. Koltuk araliklari cok dar, ilgisiz personel.

  14. 1 yıl önce

    Ben yaşar temel topçu Antalya Leipzige gittim el çantam kayboldu 1 buçuk aydır haber alamadım görüntülü aradım kimse ilgilenmedi 6. 7 ay daha çalışıp mahkemeye vereceğim