SunExpress, Yeni Uçakları İçin Motor Finansmanını Güvence Altına Aldı

SunExpress, Yeni Uçakları İçin Motor Finansmanını Güvence Altına Aldı

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak havayolu şirketi SunExpress, filosuna eklemek üzere teslim aldığı 3 adet Boeing 737 Max 8 serisi uçakları için motor finansmanını Bpifrance ile sağlama kararı aldı. Fransız ihracat kredi kurumu ve Societe Generale’in katılımıyla gerçekleşen anlaşma, Safran ve Societe Generale’nin SunExpress için dört Leap motorunun finansmanını destekleyeceğini vurguladı.

Bpifrance’ın hava taşımacılığı birimi başkanı Camille Plattard, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Fransız ihracat kredi kurumu ve borç veren olarak Societe Generale’nin, İtalyan sınır ötesi kiralama yoluyla SunExpress için dört Leap motorunun finansmanını desteklediğini açıkladı. Aynı zamanda Plattard, Bpifrance’ın Societe Generale ile “yenilikçi” bir işlem üzerinde çalıştığını da belirtti.

SunExpress, bu anlaşmanın yanı sıra bir süre önce Pegasus Havayolları ile birlikte Leap motorları konusunda finansman anlaşması yapmıştı. CFMI şirketi tarafından tasarlanan Leap 1 motorları, Boeing 737 Max ailesi için temel bir kaynak oluştururken, aynı zamanda Airbus A320neo serisi için de önemli bir alternatif sunuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir