featured

Stephen Hawking'in 'Uzay Gemisi Olabilir' Dediği Cisim Hakkında Yeni Bulgular Açıklandı

Henüz duymamış olabilirsiniz, fakat Ekim ayında Güneş sistemimize daha önce görülmemiş bir cisim girdi. Stephen Hawking, bilim dünyasının ne olduğu hakkında fikir sahibi olmadığı bu yabancı cisim için “yabancı bir medeniyete ait bir uzay gemisi olabilir” dedi.

Bilim insanları, Oumuamua’nın başka bir yıldızdan gelen ve Dünya’nın da içinde bulunduğu güneş sisteminden geçen ilk obje olduğunu açıklamıştı.

Stephen Hawking liderliğindeki ekip, gök cismini on saat boyunca izlemek için dünyanın en yüksek manevra kabiliyetine sahip telsiz teleskopunu kullandı.

Breakthrough Listen Project, araşto-ırma öncesi yaptığı açıklamada “Uzun mesafe uzay ulaşım araçları üzerine çalışan araştırmacılar, yıldızlararası toz ve gazlardan kaynaklanan sürtünme ve hasarı en aza indirgeyeceğinden, yıldızlararası bir uzay aracının mimarisinin bir puro ya da iğne şeklinde olması muhtemeldir. Doğal bir köken de olasıdır, şu an bu cismin menşeinin ne olabileceği üzerinde bir fikir birliği yok ve Breakthrough Listen Oumuamua’nın bir yapıt oma ihtimalini keşfetmek üzere konumlandırılmış bir araştırmadır.” dedi.
Fakat nihayetinde, konu üzerinde Prof. Alan Fitzsimmons liderliğinde çalışan bir başka ekip; Belfast Queen Üniversitesi bugün yaptığı açıklamayla, Oumuamua’nın tıpatıp Londra’da bulunan Gherkin gökdeleni şeklinde ve boyutlarında bir asteroid olduğunu açıkladı.

Gherkin skyscraper ile ilgili görsel sonucu
Gherkin gökdeleni, Londra

Belfast Queen Üniversitesi ve Oumuamua araştırmalarının başı Prof. Alan Fitzsimmons, bugüne dek yapmış oldukları araştırma sonucunda, güneş sisteminde görülen yıldızlararası objenin organik bir yalıtım katmanıyla sarılı olduğunu açıkladı.
Dış katmanının direk güneş ışığından korunmak için organik bir yalıtım katmanıyla sarılı olduğu söylenen Oumuamua’nın buzlu bir yapısı olduğu tahmin ediliyor.
Belfast Queen Üniversitesi ve Oumuamua araştırmalarının baş yazarı Alan Fitzsimmons yeni bulgularla ilgili, “Kesinlikle emin olmamakla birlikte araştırmamız objenin buzlu bir yapısı olduğunu gösteriyor. Emin olamıyoruz çünkü milyonlarca hatta milyarlarca yıldır güneş sistemleri ve yıldızlar arasında seyahat eden bu objenin dış katmanı enerjik bir radyasyonla kaplı. Ayrıca objenin üzerinde Dünya’da veya Güneş sistemindeki diğer gezegenlere ait bir kalıntı bulamadık. Bu durum da Oumuamua’nın yıldızlararası bir obje olduğunu doğruluyor” dedi.
Spektroskopi ile Oumuamua’nın katmanına yansıyan ışığı yakalayıp dalga boylarına yayarak objenin dış katmanını inceleyen bilim insanları, objenin neden yapılmış olabileceğini anlamaya çalışıyor.
https://youtu.be/XvFpVdCjYTg

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir