featured

SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Aman ha,  “Gökten cesetler yağacak” diye attığım manşeti okuyup ta ne oluyor Sefa Bey sonunda çıldırdı diye düşünmeyin. Çünkü bu sözü ben söylemedim.
Evet, bu haftaki yazıma olumsuzluklarla başlıyorum. Yaşanan çifte standartlara ve koca koca adamların yani yöneticilerin bir yerlerden aldıkları direktiflerle, kendi mantıkları ve zekâları ile alay edercesine, yanlışa doğru dediklerine şahit olmak beni onlar adına çok üzdü.  Kimse kusura bakmasın tüm THY üst yönetimi, bir başka yerlerden aldıkları talimatla hareket ettiler. Bir nevi vicdan mı yoksa cüzdan mı sorusuna tabii ki cüzdan dediler.
Aslında onlara da hak vermiyor değilim. Onlara eskiden bu mevkilere geleceksin deseler, “Hadi  canım sen de” diyerek gülümserlerdi ama gerçek oldu. Şimdi durduk yere rüyalarında bile görmedikleri makamları, imkânları, vicdan muhasebesi yaparak kaybetmeyi göze almak zor iş. Belirli bir makamı ya kabul edip susacaksın, ya da reddedip hayatın boyunca vicdanının sesiyle mışıl mışıl uyuyacaksın.
Hani, sıklıkla Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir derim ya. Bu sözcük yine gerçek çıktı. Geçen hafta baktım ki, bu bizim THY yönetiminin niyeti kötü. Aldıkları emirden dönmeleri zor. Yine de şansımı denemeye karar vererek, THY ile Hava-Sen in arasını düzelteyim istedim. Aslında, ortada bir yanlış yok. Hava-Sen’ i bir dinleseler, ortada sorun falan kalmayacak.  THY yönetimine de haksızlık yapmayalım. Yukarılardan kesilmiş bir racon varken nasıl kendi vicdanları ile adil bir karar verebilirler ki…
Çünkü çok iyi biliyorum ki, onlar da içlerinden benim gibi düşünüyorlar. (aklın yolu bir ise…) Neden mi? Çünkü iddia ediyorum, THY görevi olmayan ve sadece çalışanları ilgilendiren konuya maydanoz olmasa, Hava-İş te üye sayısı maksimum %20’yi geçemez. Aslına bakacak olursanız, Ne güzel işte… THY çalışanları kendi istedikleri sendikayı seçmiş ve işverenin karşısına yolluyorlar.
Ama nerdeeeeeeee….Hesabın içinde başkaları da var. “Kellenizi alırım hee” diyor olabilirler. O halde bırakalım vicdanı micdanı, var gücümüzle cebimize çalışalım, hayatımız boyunca düşleyemeyeceğimiz bu makamları koruyalım diyerek mücadeleye başladılar.
Hava-İş sendikası, Hava-Sen ile mücadelesinde, genelde hep geri planda kaldı.
Çünkü onlar işi, THY’ye ihale etmişler ve ne olup biteceğini biliyorlardı. Atatürk havalimanı’ndaki Hava-Sen Ofisini, söyleyin o odayı kapatsınlar diyen sizce kim? Peki, üyelere çiçek dağıtan Hava-Sen üyelerini dışarıya çıkartan…
Onlara odayı veren kuruluş, Hava-İş’i i dinler mi…THY en büyük müşterisi, ona hayır denmez ki… Hava-İş THY yönetimine görevi ihale etmiş çekilmiş kenara… 
İskender Çarkcı’dan savunma istendiğinde ne yapacakları belli olmuştu. Yani sözün bittiği yere gelinmişti. Ancak yine de, belki bu sefer vicdan cüzdanı yenebilir diyerek yola çıktım. Tarafsız arabuluculuk yapayım dedim. Çünkü baştan sona tüm gelişmeleri bilmemin yanı sıra sendikal bilgim de fena değildir.
Masaya yumruğunu vuracak babayiğit aradım. Hani bir söz vardır.  Dine imana gelmek derler. Aynı hesap… Ancak, yönetimin cüzdan korkularını yenmek nasıl olacak diye düşünmedim de değil hani… Belli mi olur, hiç olmazsa bir tanesi çıkar biz yanlış yapıyoruz der diye düşündüm. Biz evde 3 kişiyiz. Bu üç kişi birlikte sinemaya gitmeye karar vermeye çalıştığımızda 3 kişiden hangi filme gidelim derken ayrı fikirler çıkıyor da, Disiplin kurulunun 3 sendikadan 3 de işverenden oluşmuş kurulunda neden farklı fikir çıkmasın ki… Robot değil ki bunlar İnsan. Farklı kültürlerden, farklı yörelerden gelmiş insanlar.
Ancak gördüm ki; ooooooo çok geç kalmışım mermi silahtan çıkmış bile… Disiplin kurulu kararı, sendika ve işverenin kurul yetkilileri tarafından, kapalı kapılar ardında imzalanmış bile. İş bitmiş…
THY yönetimine akıl sır ermiyor. Ellerindeki pilotları harcıyorlar sonra da yabancı ülkelerdeki pilotlara kancayı atıp, “ne olursan ol gel” diyorlar. Yahu, daha yeni 211 kişiyi FETÖ cu diyerek işten attınız. Bunlardan 11 tanesi kaptan veya pilottu. Şimdi başka şirketlerde uçuyorlar.  211 kişinin 210 kişisinin mahkemelerde kazandığını söylüyorlar.  Özür dile al bunları dedik almadılar. Şimdi de Hava-Sen üyesi pilotları atmaya çalışıyorlar. Elindekine sahip çıkmayacaksın sonra da kapı, kapı dolaşıp ne olduğu belli olmayan pilot almaya çalışacaksın.  Allah akıl fikir versin bunlara…
Değerli okurlarım; Yazmak çok güzel bir hobiymiş. Sadece çalışanlardan yana politika izleyeceğiz diyerek yola çıktık ve sizlerin sesi olduk. Gördüğünüz üzere, yayın politikamızda hiç dönüş yapmadık. İşverenin borazanı olmak yerine çalışanların borazanı olduk. Şimdi de, SÖZÜN BİTTİĞİ YERDE sizin sözcünüz olmaya karar verdik.
Neyse uzatmadan konumuza girelim
Yanılmıyorsam 1970 li yıllardaydı. Şimdiki yöneticiler ve sendikacılar, ya doğmamıştı veya kısa pantolonları ile geziyorlardı. İşte o zamanlar bir THY kaptanı yine şimdiki gibi yapılan haksızlıklara dayanamayıp “GÖKTEN CESET YAĞACAK” demişti. Kaptanımızın ismini hatırlamak için saatlerce düşündüm, yine de yanılıyorsam özür dilerim, kaptan Emin Âşık diye hatırlıyorum. Viscount uçaklarında uçardı. Sonra B707’lere geçmişti.
O zaman TV yok, İnternet Yok. Sadece gazetelerde yazıldı çizildi. Ortalık birbirine girdi.
Sonuçta, Emin Kaptan atılmadı. Hemen yönetime çağrılıp, bu sözü neden söylediği soruldu, aksaklıklar öğrenildi ve giderildi.
Şimdikilere bakıyorum da ne kadar farklılar, sorunları çözmek yerine cadı avına çıkmış gibiler… Çalışanları Kunta Kinte gibi görüp, bir hata yapsınlar da atalım diye düşünüyorlar. İşleri güçleri atmak, satmak. İnsanı kazanalım, derdini dinleyelim, sorun varsa çözelim diyen yok.
İskender Çarkcı kaptanın savunmasını aynen yayınladım. “ Hava-Sen başkanı olarak konuşuyorum diyor ve son zamanlardaki uçuş ekiplerinin yoğun programlarını eleştirmek için, kokpit’de bayılan pilot oldu diyor. Kim diyor? THY kaptanı İskender Çarkcı demiyor. Hava-Sen başkanı İskender Çarkcı diyor. . Doğru mu? Evet.
Bu bayılma hikâyesi henüz daha çok yeni.  Bütün medya yazdı çizdi. Medya’ya neden yazıyorsun, bu haber yalan diyen oldu mu?, olmadı. Çok sonraları Hava-Sen başkanı, hepimizin okuduğu ve tüm medyanın yazdığı bu cümleyi sarf etti diye savunma istenmiş. Haydaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Merak ettim. İskender kaptandan rica ettim savunmanı bana whatsapp tan at dedim sağ olsun attı. Harika bir savunma. Kimsenin ismini bilmediği, uydudan yayın yaptığını sandığım bir TV ekranına çıkmış ve THY ismini zikretmeden bizim ve tüm gazetelerin yazdığı cümleyi sarf etmiş. Vay efendim sen onu nasıl söylersin…
Yahu biz de yazdık çizdik, bize neden yayından kaldırın diye tebligat çekmedin? Medya’yı neden savcılığa vermedin. Şimdi mi aklına geldi… Haber yalan ise, suç varsa bu medyanın suçu. Bu kaptanımız da bu sözü aynen kullanmış. KRT isimli uydudan yayın yapan TV yi tanıyan var mı? Hürriyet yazmış CNN yazmış. Kaptanımız da oradan duyup söylemiş olmalı. İşte ben de söylüyorum. Evet, kaptan bayılmış ben de okudum şahidim. İskender kaptan ile beraber bizlerden de savunma istesene… Yok tabii. Konu bayılan ayılan değil. Konu, disiplin kuruluna sevk edebilmek için mini, minicik bir suçlamaya kılıf bulmak.
Gülmeyin lütfen. Gerçekten savunma bayılma konusuna endekslenmiş. İşten atılma nedeni bu? Hem de tazminatsız mazminatsız. Bari verimsiz, performans düşüklüğü yalanını söyleseydiniz ya. Bu kadar gaddarlık olur mu Hava-İş … Pardon THY diyecektim. Dilim sürçtü…Aslında, “ha Ali Veli ha Veli Ali”  aynı şey…
Disiplin kurulu sistemi nasıl çalışıyor önce size bu sistemi anlatayım
Neyse, İskender kaptan yazılı savunmasını 6 Nisan 2018 de verdikten sonra Gisad’a çağrılıyor. Kaptan zannediyor ki, kurul kuruldu, kurul ona sorular soracak, o da anlatacak. İçi rahat gidiyor. Karşısında Hava-İş ve THY yöneticilerini görmeyi bekliyor. Aslında normali sözlü savunma almak ama yazılı ifadesine bakılarak da karar verilebilir, Disiplin kurulu, İskender kaptanın yüzüne bakıp rezil olmamak için bu ikinci yolu seçmiş olsa gerek. Tabii ki kapalı kapılar ardında 3 sendika 3 işveren imzalarının atılması şart. Daha sonra da genel müdüre götürülüp anında imzalanıyor ve buyrunnnnnnnnn, atıldınız deniyor.
Peki, bu işin aslı nasıl olmalıydı?
Disiplin kurulluk bir suç işlendiğinde, Genel müdür makamını işgal eden şahıs kimse, olayın teftiş kurulunca incelenmesini ister. Teftiş kurulu, olayı araştırır ve genel müdür makamına rapor yazarak, yaptığımız araştırmada, ilgili kişinin hizmet akdinin bildirimsiz feshi için gerek görülen nedenleri belirtir. Genel müdür isterse, bu raporun bir kere daha değerlendirmesini isteyerek geri yollayabilir veya direk disiplin kurulu başkanlığına geri yollar. Ancak şimdiki durumda teftiş kurulluk bir durum söz konusu olmadığından doğrudan disiplin kurulunu göreve çağırmak mümkün.
Disiplin kurulu, kendine genel müdür makamından gelen bu sevki alır ve disiplin kurulu başkanının çağrısı ile toplanır.  Kurul 3 işveren ve 3 sendika temsilcisinden oluşuyor. Genelde 3 sendika temsilcisi, üyesini koruma amaçlı HAYIR dese bile bir şey fark etmiyor. Çünkü 3 işveren temsilcisinin hepsi EVET dediğinde oylar eşitlenmiş olur. İşte o zaman diğer madde devreye girer ve kurul başkanı olan işveren kanadındaki üyeye berabere durumunda karar yetkisi için verdiği oy iki kabul edilerek, savunma alınan kişi parasız pulsuz kapı dışarı edilir, bir nevi sabıkalı olur. İskender kaptanın disiplin kurulu raporunu mutlaka göreceğiz. Çünkü o mahkemede kullanılacak. Bakalım Hava-İş sendikasının 3 temsilcisi ne oy vermiş?
Görüldüğü üzere disiplin kurulu, İskender Çarkcı’nın sözlü ifadesini almadan, savunma metnini okuyup işi bitirmiş. Tabii ki disiplin kurulu için zor karar. Ortada suç yokken, birini yüzüne karşı suçlamayı yapmak zor.
THY işte böyle bir şirket oldu. GÖKTEN CESET YAĞAYACAK diyen kaptanı dinleyip sorunları öğrenmeye çalışan bir yönetimden, kapalı kapılar ardında sözlü savunma bile almaya cesaret edilemeden verilen tazminatsız atılma kararı. Çok ama gerçekten çok zor bir iş Vallahi… Bu kurul üyeleri, gece uyuyabilmişler midir, ben onu merak ediyorum. 
Suç buysa yani konu kokpitte bayılan kaptan ise önce o haberi İskender Çarkcı daha konuşmadan haber yapan medya suçlu. Onlara dokunmaya cesaret edemeyip, sonra oradan duyduğunu yumuşatıp THY ismini vermeden söyleyen Hava-Sen başkanına vurmak… Zor be dostlar çok zor… İnsanın vicdanı sızlar da. Peki, ya vicdan gitmiş, yerine cüzdan oturmuş ise? Mışıl mışıl uyumuşlardır. Bu kurul üyelerine ve THY yöneticilerine bir Atasözünü hatırlatmak isterim : “Men Dakka Dukka” Bunun ne demek olduğunu merak eden araştırıp bulur.
Hadi eşdeğeri olanı da yazayım: “Su-i zan eden, su-i zanna maruz kalır”
 Şimdi konu iş mahkemesinde sonuçlanacak. İyi bir savunma yapılırsa, sendikal tazminatlar da dâhil, yüksek bir tazminat alabilir. Ancak trilyon bile alsa, bu yanlışı hiçbir zaman ne THY çalışanı nede kendileri unutacaktır. Bu günün THY ve Hava-İş yöneticileri, adaletsiz kararınızla tarihe kara harflerle yazıldınız, haberiniz olsun.
Aslına bakacak olursanız bu ceza çok mantıksız ve abartılı. En kötü ihtimalle bu TV konuşması için basın müşavirliğinden izin almak gerekiyorsa ve İskender Kaptan sendika başkanı olarak değil de illa da THY kaptanı olarak yargılanacak ise, alınacak ceza maksimum 3 yevmiye veya kıdem terfi inin durdurulması ile sınırlıdır. Bu cezayı Tip müdürlüğü verebilir ve bir üst makama itiraz edilebilir.  THY Yönetiminin verdiği disiplin kurulu kararı çok ama çok ağır ve teamüllere uymayan bir cezadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

44 Yorum

  1. 6 yıl önce

    THY na duyduğumuz sonsuz güveni sarsmak kimin işine gelir sorusunu sordu aklım.
    Gece bir yanılsama dedi kalbim.

    Cevapla
  2. 7 yıl önce

    İşin acı tarafı şudur ki: -Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanklarca idare dedilmeye alışmış olanların sonu ne yazık ki hüsran olacaktır. Yol yakınken aklı selimle düşün ve hakkını savunacakların yanında yer al…

    Cevapla
  3. 7 yıl önce

    Ne yapayım diye karar veremeyen (korkan demek istemiyorum) kabin memuru arkadaşlar. Hiç bir şey yapamıyorsanız Hava-İş’ten istifa edin. Dayanışma aidatını ödemeye devam edin. Üye olmayan sizin gibi Hava-İş (eksi) -1 ler arttıkça HAVA-SEN daha da güçlenecektir.
    Şu andaki Hava-İş üye uçucu sayısının yarıya düşmesiyle neler olabileceğini bir düşünün.

    Cevapla
  4. 7 yıl önce

    THY, uçucuların neden Hava iş’ten ayrılıp Hava Sen’e geçtiğini anlamak ve gerçek problemleri tespit etmek ve buna göre çözüm üretmek istiyorsa derhal doğru sorularla bir anket düzenleyip kokpit ve kabin ekiplerinin tarafsız bir şekilde görüşlerini almalıdır.

    Cevapla
  5. Hava İş benim ekmegimlede oynadı Allah’ından bulacak hepsi

    Cevapla
  6. 7 yıl önce

    Sefa Bey Merhaba,konu ile alakasız ama Afa denilen uçuş okulu hala hayal satmaya devam etmektedir. Atlasglobal finansal olarak çöküşte olmasına rağmen şirketi iyi gibi gösterip öğrenci çekmeye çalışmaktalar. Ayrıca atlasglobal birçok yolcuyu yaz döneminde mağdur etmiştir. Gerçekleri yazacak cesareti olan tek kişi sizsiniz. Bu konuda haber yaparsanız insanlar bilinçlenmiş olur. Airporthaber gibi siteler çıkarlarına göre hareket etmektedir. Size güvendiğim için bunu paylaşmak istedim. Bilgilerinize.

    Cevapla
  7. 7 yıl önce

    Sayin Sefa bey yazinizda 211 den tekrar bahsetmissiniz cok tesekkurler. Bu konuyu umarim genel kurulda dile getirebilir ve bu sucsuz insanlarin vicdansizca isten cikartilmasina ve ise iade alinmamalarina karsi bir kez daha destekcimiz olursunuz. Desteginizi bekliyor ve ana bir madde olarak 211 kisi ozelinde bu soruyu sormanizi rica ediyorum. Satir arasinda kaynamadan net olarak sorarak net bir cevap almakta israr ediniz lutfen! Lakin ayci bey bu tip sorularda konuyu gecistirmekte uzmandir. Net cevap almadan birakmayin pesini lutfen. Kamu vicdani is barisi liyakat duygusu toptan ve koklu olarak zarar gormustur. Bu sucsuz insanlari islerine iade edilmesi icin desteklerinizin hepsi icin cok cok tesekkurler.

    Cevapla
    • Yazar 7 yıl önce

      Merak etmeyin. Bu genel kurulda bayağı zorlanacak İlker bey

      Cevapla
      • 7 yıl önce

        O lafi gecistirmekte ustadir. Pesini birakmayin size guveniyoruz. 211 kisi aileleriyle birlikte kabir azabi yasadi. Bu insanlarin haklari mutlaka iade edilmeli. Cok tesekkur ediyoruz size iyi ki varsiniz

        Cevapla
  8. 7 yıl önce

    Mevcut sendikadan memnun olmadığımız için, tamamen yasalarla bize sunulan seçme hakkımızı kullandık E-DEVLETTEN..
    Başkalarının yasa dışı yaptırımları, bizim yanlış olmamızı sağlayamayacak. Bunu yapan insanlar önce kendilerine saygısını yitirmeliler.
    Sonuna kadar yanlıştan uzak duracağım. HAVASEN ile devam.

    Cevapla
  9. 7 yıl önce

    İşin içinden gelmemiş,siyasi güçle tepeden inme makam sahibi olmuş adamlar para ve çıkar için tabii ki kula kulluk edecekler,cüzdanlarını,mevkilerini düşünecekler,insanları işsizlikle tehdit edecekler,yandaş,sorgulamaz,biatçıları yanlarında görmek isteyecekler başka ne olabilirdi ki ? Ülkemiz böyleleri yüzünden hem siyasi hem ekonomik anlamda büyük sorunlar yaşıyor bu zihniyet değişmezse daha çoook sorunlar yaşarız o yüzden takım tutar gibi parti tutmaktan vazgeçip,gerekeni yapmalıyız aksi halde ilerde çok geç olabilir,thy diye bir şirket kalmayabilir.

    Cevapla
  10. 7 yıl önce

    Sayın yazar; ‘…Ancak şimdiki durumda teftiş kurulluk bir durum söz konusu olmadığından…’ demekle neyi kast ettiğinizi de biraz açıklar mısınız?

    Cevapla
    • Yönetici 7 yıl önce

      Genelde teftiş kurulları şirket içi kavga,hakaret,hırsızlık,taciz,mobing gibi konularda,olayı teferruatlı araştırmak için görevlendiriliyor.Burada yaşanan olay teftişlik bir konu değil diye düşündüm. Bu konuda bir suç yok. Neyi araştıracaklar ki.
      Sefa İNAN

      Cevapla
      • 7 yıl önce

        Konu Çarkçı kaptanın rakibi olduğu sendikanın 3 temsilcisinin bulunduğu Disiplin Kurulu yerine tarafsız, bağımsız ve güvenilir bir birim olan Teftiş Kurulunca soruşturulsa idi daha hakkaniyetli olurdu.

        Cevapla
        • Yazar 7 yıl önce

          Pardon teftiş kurulu THY ye bağlı değil mi . Nasıl tarafsız olabilir ki

          Cevapla
          • 7 yıl önce

            Başbakanlık ya da SPK/İMKB Teftiş Kurulunu kast etmiştim. Malum THY’nin % 49’u devlet, %51’i özel. Herhalde sizde önümüzdeki Thy Genel Kurulunda bunu gündeme getireceksiniz.

            Cevapla
  11. 7 yıl önce

    SHGM’nin bu şartlar altında şirket değiştirme yasağını
    Kaldırması lazım ki huzurlu ve daha emniyetli bir hava yolu şirketine geçelim. THY ‘de bu şartlarda çalışılmaz artık! Hadi SHGM yap bir kıyak..

    Cevapla
  12. 7 yıl önce

    Sefa bey belliki vicdanlı bir insansınız. Yazdıklarınızın tümüne katılıyorum. Maalesef THY profesyonelce yönetilmiyor. Şirketin bu kadar kaptana ihtiyacı olduğu bir ortamda iş ortamının bozukluğu nedeniyle onlarca kaptan THY’yi terkediyor. Ve maalesef bir tane vicdanlı ve yürekli THY yöneticisi de çıkıp “ya arkadaş hayırdır neden gidiyorsunuz? Bayrak taşıyıcı şirket bırakılıp özel şirkete geçilir mi? Derdiniz nedir?” diye sormuyor.
    Bunun yanında THY deli gibi yerli ve yabancı kaptan arıyor. Öyleki artık kim olursan ol yeterki gel diyor. Geniş gövdeli uçaklar için bile tipin olsun olmasın farketmez gel diyor.
    Peki Türkiye’nin göz nuru milli hava yolumuz bu duruma düşmeyi hakediyor mu? Asla… çünkü elde un var, şeker var, yağ var. Sadece helvayı yapacak, ileriyi görecek ve planlayacak profesyonellere ihtiyaç var. Örneğin THY şu anda aynı anda hem B777’ye, hem A330’a, hem de 737 ve 320 uçak tiplerine kaptan arıyor. Oysa dar gövdede uçup geniş gövdeye geçmeyi bekleyen yüzlerce emektar kaptan yok mu? Var. Diğer yandan dar gövdede boşalacak kaptan kadrosunu dolduracak, kaptanlık şartlarını çoktan doldurmuş yüzlerce ikinci pilot yok mu? O da var. Ama görüyorsunuz işte olmuyor olamıyor maalesef. Geniş gövdeye dışardan gelen her kaptan bir dar gövde kaptanı olarak bana hakarettir, beni aşağılamadır. Aynı duygular sağ sandalye de uçan donanımlı ikinci pilot arkadaşlarım için de geçerlidir.
    Yıllardır bir senyorite sırası bile yayınlayamıyor şirketimiz. Ve bir çok ikinci pilot arkadaşımız sırf önünü göremediği için THY’yi terkediyor. Daha da acısı ODTÜ ve Boğaziçi gibi üniversitelerimizden THY’ye katılmış pırıl pırıl gençler THY’de geleceklerini göremiyorlar. Ne kadar acı değil mi? Umarım yukarılarda THY’yi ve Türkiye’yi düşünen birileri varsa başını çoktan ellerinin arasına alıp ve hüngür hüngür ağlayarak çoktan düşünmeye başlamıştır.

    Cevapla
  13. 7 yıl önce

    KHB BAŞKANI , MÜDÜRÜ İSTİFA ET GİT YETER!!!!!

    Cevapla
  14. 7 yıl önce

    Havacılık çalışanları, iyi ki kulağınız, sesiniz olan bir AirlineHaber sitesi ve Sefa İnan bey var. Siz yanlış yapmayın ki, onlar hep yanınızda olsunlar. Doğruları ve olayların perde arkasını sadece bu kaynaktan takip edebiliyoruz. İskender kaptan, üzülme, sen onurlu bir yoldasın, THY değil ama İlahi Adalet hakkını teslim edecektir. Sen yanmazsan, ben yanmazsam, nasıl çıkacak bu karanlık aydınlığa. Hava-Sen üyeleri “bir olun, birlik olun, İskender kaptanı asla yalnız bırakmayın” ki, hakkınızı gasp edenler çözülsünler.

    Cevapla
  15. THY çok yanlış bir tutum sergiledi. Pilot ve kabin memurları resmen teyakkuzda. Uçuş emniyeti ve güvenirliği ayaklar altında. Kafalar ya bana da sıra gelirse düşüncesinde. Bu kadar amatörlük pes yani.

    Cevapla
  16. 7 yıl önce

    Nerde o gunler,

    Cevapla
  17. 7 yıl önce

    İş barışı katledildi

    Cevapla
  18. 7 yıl önce

    THY yönetimi en büyük hatayı yaptı,korku ortamı tavan yaptı,uçucularda moral motivasyon yerlerde,aman dikkat.

    Cevapla
  19. 7 yıl önce

    Hava iş yönetimi değişmeli,başka türlü güven dağlayamaz artık,ftl yi düzeltiyormuş gibi yapmak yetmez

    Cevapla
  20. 7 yıl önce

    YA ADAM HAVA-İŞ ÜYESİ DEĞİL, DOLAYISIYLA DİSİPLİN KURULUNA HAVA-İŞ ÇAĞRILMAZ. THY KENDİ KENDİNE KARAR VERİR.

    Cevapla
  21. 7 yıl önce

    havaiş yönetimi değişmeden, temsilde adalet sağlanmadan
    sarı sendika etiketini çıkarmadan
    en azından ben
    sittin sene havasen’den vazgeçmem.

    Cevapla
  22. 7 yıl önce

    Olmayan vicdanına ve adalet bilincine seslendiğin adam, Kartal İmam Hatip çetesinin emir kuludur. Bu son teslimiyetiyle dönüşü olmayan bir yola girmiştir. Çok yakında bu kepazeliğin faturası kendisine kesilecektir.

    Cevapla
  23. Hava iş daha kaç kişinin ekmeği ile oynayacak? Hava sen’e geçmeyen arkadaşlarımızda hava iş ibeslemeye devam edin..İnan’ın umurlarında değilsiniz.Aldıkları krediler yarın kapınıza borç olarak gelecek.

    Cevapla
  24. Bugün 3 arkadaş havasen ofisine gittik. Kalabalıktan ofise zor girdik. Biz sanıyoruz herkes kaçışıyor. Bizden önce 10 kişi gelmiş üyelik işlemini yapmış. Biz de para-işten istifa edip havasene geçişimizi yaptık. Hak yolunda bizi de atacaklarsa buyursun atsınlar. Aynı galley’de mesai yaptığımız arkadaşlarımızı yalnız bırakmak bize yakışmaz. Bu yol doğru yol.

    Cevapla
  25. bir dolu pilot gitti bu şirketten. Parasından değil yanlış anlamayın yönetim acemiliklerinden. Atılan. 211 de 11 pilot vardı diyorsunuz. Onlar da sağa sola dağıldı gitti. Şimdi dilenci gibi oldular..Bilal bey bile gençlere pilot olun maaşı iyi diyor. Bir mesleği sadece para için seçenler hiç bir zaman başarılı olamazlar. Gençlere para kozunu kullanarak yanlış örnek oluyor

    Cevapla
  26. 7 yıl önce

    THY yönetimi Hava-İş sendikasından korkuyor gibi bir ima sezinledim. Neden korksun ki. Aynı iktidarın adamları sonuçta. hava iş yönetimine görevi ihale etmek ne demek? hava iş mi yönetiyor yöneticileri

    Cevapla
  27. Yönetim istifa

    Cevapla
  28. Hava iş İlker Aycı ve saz arkadaşlarına kaç para transfer etti,Yada vakıflara nekadar bağışta bulundu? Ki Thy yöneticilerine istediklerini yaptırtıyorlar.

    Cevapla
  29. 7 yıl önce

    Bilal bey SHGM de başarılıydı. THY de sesiz sedası çıkmıyor. Temel beyi sevmezdim ama bildiğini okurdu.Gelen gideni aratacak sanırım

    Cevapla
  30. 7 yıl önce

    Hocam bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Disiplin kurulunda mutlaka sözlü savunma yapılır diye biliyordum. Dosya üzerinden de yapılabiliyormuş. ortalıkta bir dolu bilgili sandığınız kişi atıp tutuyor siz olmasanız doğruları anlayamayacağız.

    Cevapla
  31. 7 yıl önce

    nerde öyle yöneticiler. Bizimkiler olsa ve gökten ceset yağayacak diyen birini varyaa ne disiplin beklerler nede savunma yapmasını yallah o gün dışarı. Eski yöneticiler anlattığınız kadarı ile kaptanı bu söyleme iten ne onu araştırmışlar ve atmamışlar. İskender kaptanı attınız şimdi ne oldu. İş çözüldümü yoksa artık haa sen den bombardımanlar mı başlayacak. Bekleyelim bakalım. Pilot ve teknisyeni karsına almak yanlış her ikisi de şirkete çok para kazandırır veya kaybettirebilir.

    Cevapla
  32. 7 yıl önce

    Bu sendika doğmuştur. .Sağlıklı bir dogumdur bu ve ne kadar engel olunsa da yaşayacaktır. Yaşayacak ve başaracak.

    Cevapla
  33. 7 yıl önce

    Çok yaşa emi sen. Gökten ceset yağacak ı okudum anında saldırdım habere ama ilk satırda sürpriz bitti. bana kalsa son satıra bırakırdım gökten ceset yağacak diyen kaptanı

    Cevapla
  34. 7 yıl önce

    Cok tesekkur ederiz. Siz en basindan beri vicdanli davrandiniz. Bu vebale ortak olup sonra imana gelmis gibi yapanlari da unutmayacagiz.

    Cevapla