featured

Sonsuz enerjili yolcu uçağı.. Yakıtların sonu geldi mi ?

Uçak yolculukları çağımızın vazgeçilmez ulaşım seçeneği olarak artan ivmeyle devam ediyor. Taleplerin artışıyla yeni problemler de havacılık sektörünü zora sokuyor. Sınırsız taleplerin sınırlı kaynaklarla karşılanması bir hayli güç. Artan yolcularla birlikte, pilottan uçağa, yakıttan personele bir çok kalemde ihtiyaçlar çığ gibi büyümekte. Elbette en önemli ihtiyaç ise YAKIT. 

Sınırlı kaynakların harcanması sonucunda alternatif planlar yapan şirketler daha çok elektrikli araçlar üzerine yoğunlaşsa da, sonsuz enerjili motorların yapılması daha az maliyetli ve daha dayanıklı bir çözüm olacaktır. Bununla ilgili Türkiye’de ne yazık ki araştırma ve geliştirme yapılmıyor. Sayın Temel Kotil’in misafiri olduğum bir toplantı kahvaltısında kendisine beyin göçünü durdurarak yeni projelerle dünya arenasına çıkıp çıkmayacağını sormuştum. Kendisinin pozitif cevabı ile bir çok mühendis heyecanlanmıştı. Evet kendi uçağımızı kendi helikopterimizi yapabilecek düzeye geldik. Ancak vakit bunu bir kademe daha ileriye götürme vaktidir. 

Sonsuz enerjili motor yapımı kulağımıza yabancı olsa da yıllar önce bu konuda araştırma yapan Türklerin olduğunu görebiliyoruz. Birçok fizikçi sonsuz enerji kavramına karşı çıkıyor. Aynı zamanda da petrol üretimi yapan ülkeler de bu kavramdan rahatız. Bu yüzden de konu hakkında araştırma ve geliştirme yapacak mühendislerin son derece iyi korunuyor olması gerekiyor. 

Sonsuz enerjili motorlar nasıl olacak ?

Sonsuz enerjili motorları kısa ve öz olarak tanımlamak istersek Manyetik Motorlar olacağını söyleyebiliriz. Mıknatısların birbirlerini itmesiyle oluşturulan motorlar çağın yeni nesil motorları olacaktır. Karbon salınımı sıfır, yakıt masrafı sıfır, tamamen çevreci motorlar… 

Teorik olarak bakıldığında bir motorun yoktan enerji elde etmesi mümkün değildir. Ancak manyetik ortamın enerji verdiği de bir gerçektir. Sonsuz enerjili motorları daha sonra detaylı olarak inceleyeceğiz.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ D93B141B E437 4BD6 A9BD 36827CC18297

Mıknatıs Nedir ?

Birçok türü bulunan mıknatısların, yapay ve doğal ana kategori olarak ayrılmaktadır. Manyetik alan özelliğine sahip olan ve karşılıklı iki kutbu simgeleyen maddelerdir. İki ayrı uç kutup bulunduran mıknatısın çekim alanına demir, nikel ve kobalt gibi metaller girmektedir. Doğal yapıda olan mıknatıslar, itme ve çekme güçleri kendinden oluşan kuvvettir.

Özgül ağırlığı 2.7 gr/cm3 olan mıknatıs; demir, kobalt, nikel gibi metalleri çeken ve manyetik alan oluşturan bir maddedir. Dünyanın birçok bölgesinde doğal olarak bulunan ve suni ortamda da yapılabilen mıknatıslar hayatın birçok alanında ihtiyaç duyulan maddelerdir. İsveç, Cezayir ve Ural dağları gibi yerlerde doğal halde bulunan mıknatıslar yer almaktadır.

Mıknatısın kuzeyi gösteren ucu N (North) ve güneyi gösteren ucu S (South) ile gösterilir. Mıknatısın zıt kutupları birbirini çeker, aynı kutupları ise birbirini iter. Her mıknatısın çevresinde oluşan bir manyetik alan bulunmaktadır.

Mıknatısın manyetik alan kuvvet çizgileri, kuzey kutbundan çıkar ve güney kutbunda son bulur. Bir maddenin mıknatıs özelliği kazanabilmesi için manyetik bir madde olması gerekmektedir. Demir, nikel, kobalt gibi metallere manyetik madde adı verilir.

İnsanlığın mıknatısı keşfi 

Manisa’da 2800 yıl önce olduğu düşünülmektedir. O zamanlarda Magnesia olarak anılan Manisa’da eski Yunanlıların bazı demir cevheri parçalarının, bazı maddeleri çektiği gözlenmiş. Bu taşlara manyetit adı verilmiştir.

Evde basitçe yapabileceğiz sonsuz enerji adına birkaç örnek;



 

Sonsuz enerjili motorların çağımızda yer almasıyla birlikte yakıt sorunu ortadan kalkarak daha çevreci bir tutum sergilenecek. Doğal olarak bilet ücretlerinde de düşüş sağlanacak . 

Serdar BAŞAĞAOĞLU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 5 yıl önce

    Yahu etmeyin gitmeyin ciddi ciddi yazmışsınız. Yalan, öyle bir sonsuz enerji şekli yok. Insanlar gerçek sanıyor sonra.

    Cevapla
  2. 5 yıl önce

    İbrahim Yıldız Bulmuştur ilk olarak bunu . https://youtu.be/_9Y3n1bOtn4

    Cevapla