featured

SON DAKİKA ! ATLASZEDELER SAVCILIKTA…

AtlasGlobal patronu Ali Murat Ersoy’un maaşlarını, kıdem ve ihbar tazminatlarını ödemediği gerekçesiyle aylardır eylem yapan Atlaszedeler Adalet Platformu(AZAP) üyeleri son olarak 6 gündür ETSTUR önünde kurdukları direniş çadırında gözaltına alınmışlardı. Aralarında Havayolu Çalışanları Sendikası (HAVASEN) Genel Başkanı Kaptan Pilot Seçim Seçkin Koçak ve Enerji İş Genel Başkanı Mahmut Altunsoy’un da bulunduğu 9 kişi geceyi Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde geçirdiler. Sabah saatlerinde Anadolu Adliyesine götürülen 2 Sendika Genel Başkanı, bir sanatçı ve bir gazetecinin de bulunduğu grubun şu saatlerde Savcılığa ifade vermek için beklediği öğrenildi.
Medyada ilk kez airlinehaber’in duyurduğu gözaltı olayı bugün bazı gazeteler, internet siteleri  ve TV kanallarında da yer buldu.
Gözaltı işlemi ile ilgili konuşan AZAP üyeleri “Bugüne kadar onlarca eylem yaparak sesimizi duyurmaya çalıştık. Hiçbir eylemimizde en küçük bir olay çıkmadı. Her eylem öncesinde emniyete bilgi verdik. Emniyet güçleri de her eylemimizde güvenliği sağladı. 6 gün boyunca direniş çadırı kurduğumuz ETSTUR binası önünde de sessiz bir şekilde eylemini sürdüren arkadaşlarımıza, ne oldu ise polis bu kez müdahale etti. Biz, gasp edilen haklarımızı istiyoruz. Alacaklarımızı alana kadar da Anayasa’nın bizlere verdiği hakkı  kullanacağız.” dediler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Murat Ersoy un şirketinin borcunu Mehmet Ersoy’dan istemenin mantığı nedir? Belli ki adamın bakan oluşu sebebiyle bir takım sol zihniyetin değişmeyen klasik mentalitesi

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    Yurt dışı bilet sattılar ucmadigimiz bilet paraları ne olacak bizleri de mağdur ettiler inşallah öbür dünyada hesabını yaradana verirler.

    Cevapla
  3. 4 yıl önce

    Bir seneden fazladır onca çalışanın birden işsiz kalması, memleketlerine tası tarağı toplayıp gitmeleri, beş kuruş parasız ortada kalmaları hakmı soruyorum Murat Ersoy veballerini nasıl ödiyceksin ne tazminat nede 3 aylık maaşlarını verdik geçim sıkıntıları çektirdin il aramalarına umut verip engel oldun yazıklar olsun… Elbet bir gün sende bunun cezasını çekeceksin ilahi adalet devletimiz var bizim arkamızda hakkımızı alacağız ???

    Cevapla
  4. Hakkım bir an önce bogazına dolansın amin

    Cevapla
  5. 4 yıl önce

    Atlasglobal emekçlerinin onur direnişini selamliyoruz. Onlar dilenmiyor, kazanmis olduklari haklarini talep ediyorlar. Gücünü, nüfusunu kullanarak emeğine sahip cikanlara saldirtmak hangi vicdana sigar diyecegimde. Gerci kiravatli hirsizlarda, kiravatli gaspcilarda vicdan ne arar? Bu ulkede çalisma bakanligi, adalet bakanligi, sivil havacilik ve hukukun ustunlugune inanan savcilar hic mi kalmadi? Yaziklar olsun. Can veremeyin inşallah

    Cevapla
  6. 4 yıl önce

    büyüksün havasen ve seçkin kpt….

    Cevapla
  7. Mersoy borcunu ödemeden kaçmak yok.Yalancı.

    Cevapla
    • 4 yıl önce

      Yalnız burada bir yanlış var, ETS nin sahibi Mehmet Ersoy, borçlu Murat Ersoy…

      Cevapla
      • Borçlu Murat, rahatsız olan Mehmet; doğrudur. “Biz Ersoy ailesiyiz, bizde kimsenin parası kalmaz” diyerek ailesini ile servetlerini kefil göstererek söz veren ve ailesini hedef gösteren kişi @AliMuratErsoy dur. Suadiye ve Kadıköy’de barışçıl, legal ve seviyeli eylem yapılmasının nedeni budur. A.Murat Ersoy’u, verdiği sözleri tutmaması ve mağduriyeti artırması nedeniyle ailesine şikayet ediyoruz. Durum bundan ibarettir. Ailesi bu durumu kabul etmiyorsa veya gereğini yapmayı düşünmüyorsa bunu bilmemiz lazım. Bizim kandırılabilmemizin nedeni; herkesin bu aileye duyduğu güvendi; biz de çok güvendik; düştüğümüz durumun düşmanımızın başına gelmesini istemeyiz. Artık polisle, savcıyla, mahkemeyle zaman kazanacaklarına; en kısa zamanda mağdur ettiği eski çalışanlarının ödenmeyen ama çalıştırılan 3,5 aylık maaşları ile ihbar/kıdem tazminatlarını ödemeleridir. Bu aile için önemsiz bir para; ama mağdurlar için hayati bir meblağdır.

        Cevapla
  8. 4 yıl önce

    baskılamaya çalıştıkça daha da büyüyeceğiz.

    Cevapla
  9. 4 yıl önce

    Bu haklar alınacak mersoyyyy

    Cevapla
  10. 4 yıl önce

    Hepsi fitil fitil gelsin burnundan inşallah!! Bu kadar insanı mağdur ettin, yatacak yerin yok

    Cevapla