featured

SKY KABİN MEMURUNDAN SERZENİŞ

İYİ GÜNLER SEFA BEY;
Öncelikle yazılarınızı takip eden bir SKY hava yolları mağduru bir kabin amiriyim,konuya nereden başlıyayım inanın bilemiyorum ama ben iş arkadaşlarım yani kader arkadaşlarım için size bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum çünkü vicdanen artık uyuyamıyorum rahatsızım,her gün gözyaşlarıyla yaptığımız konuşmalar icra memurlarının kapıya dayanıp evlerinden eşyalarının alındığı,çocuklarının mamalarını almak için titrek seslerle kızarmış elma yanaklarla ailelerinden utana sıkılan istenen paralar, hasta babasının yatalak halde kendi açken ona çorba yapmak için çok zor durumlar yaşayan kader arkadaşlarımın sesi çığlığı olmak için buradayım ve inanıyorum ki siz bize bu konuda sahip çıkacaksınız çünkü kimsesiz vasıfsız insanlar gibi hissetmeye başladık kendimizi  ki hepimizin cv leri en az 5 a4 kagıdı yapıyor,maalesef ki bize hiçbir hava yolu şirketi sahip çıkmıyorum hangi şirkete başvurduysak ki herkesin en az 3 yıl deneyimi var ama sanki biz bu işi hiç bilmiyoruz ve küçümseyen sözlerle bakan şirketlere buradan lanet yağdırıyorum.140 kabin memuru ve kabin amiri arkadaşlarımdan belkide 20 yada 30 kişi işe girdi TK bize sahip çıkmadı Pegasus sadece aramızdan 6 kişi işe aldı ki en az 80 kişi sınava girdi,sunexp 2 kişi aldı, kriterse kriter,tecrübeyse tecrübe vefa sa sky çalışanlarını anlatmaya gerek yok. Burdan sizin aracılığınızla sesleniyorum arkamızda bir dayımız yok  ama vicdanımız var bize el uzatan SKY, ekmek teknemizi hiç para almadan da zor şartlarla da ayakta tuttuk sesimizi çıkarmadan en gülümseyen yüzümüzle,şimdi buradan hava yolu şirketlerine sesleniyorum, ellerini vicdanlarına koysunlar ve bi düşünsünler neye göre alım yapıyorlar işte karşınızda kocaman yürekleriyle SKY KARDEŞLİĞİ…bizi unutmayın lütfen size sık sık yaşadığımız sıkıntıları yazacağım şimdiden sesimiz olduğunuz için teşekkür ederim İYİ ÇALIŞMALAR
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 Yorum

  1. 10 yıl önce

    Hic sky havayollarina laf atmayin pek cogunuzun girdigi sinavlardan aldigi notlar belli piril piril unv.mezunu dili full ceken hatta 2.dil bilen insanlarin hakkini yiyio sizi alcak Degilller..iyiki vir sirket batti thy sunex sahip cikmadi diyceginize bi kendinize bakin..hepiniz begenmediginiz sky havayollsri sayensinde CABIN CREW OLDUGUNUZ (kabin memuru)simdi onu bile ablamayan arkadaaslar var!!!:)

    Cevapla
  2. 11 yıl önce

    Caner aydogan demis… Acaba bu Turkuaz Havayollarındaki batık Aydogan’larla alakası varmı? oyle ise resmi farklı gormesi normal…

    Cevapla
  3. 11 yıl önce

    Arkadaşlar çok yeni ve önemli bir bilgi paylaşacağız Malum şahısların antalya 13. noter aracılığıyla yaptıkları her türlü hileli işlemler tarafımızca tesbit edilmiştir. Boynunda tasması ile fatih ürek vari yürüyüşüyle meşhur tahir bey şimdi sen düşün o yaşlı bayanların üzerinden yaptığın her bok tesbit edildi.Tüm mağdur arkadaşlar avukatlarınız aracılığı ile hakkınızı arayın…

    Cevapla
  4. 11 yıl önce

    Tek birsey sormak istiyorum bizler aylarca yarim maas dortte bir maas sifir maas ile oyalanirken neden hicbir basin ses cikarmadi ayni durum baska sirketlerde olsaydi durum ne olacakti bizimde alin terimiz emegimiz sivil havacilik bu durum icin ne dusundu aylarca biz can tasidik gorevimizi sonuna kadar yaptik yari yolda birakmak yakismazdi simdi Mulakatlari duyuyorum ekmek parasiyla dalga gecilmez biz elele verdik birbirimize daglar gibi sahip ciktik Basari Ekip Calismasiyla olur bir yurekli yonetici ben varim bu insanlara sahip cikiyorum demedi bu kadar gariban bir camiadamiydik biz?On yilimi verdim!!!!?Ögretmenlik mezunuyum cogumuz fazlasiyla kulturluyuz Sirket Sahiplerine sesleniyorum ilgili olan herkese bu durum Havacilikta buyuk bir ayiptir destek olunmali !!!!!biz sadaka istemiyoruz evimize emegimizle ekmek goturmek istiyoruz lutfen dayi kizi amca kizi baba yarisi akraba kismini bir kenara birakin ve bir eli gokyuzunde olan bizlere yardimci olun biz elele verdik sevgili Amirim tesekkurler yazdiklariniz icin sizlerede Sayin Sefa bey katkilarinizdan dolayi minnettariz Bu Mubarek Gunde Hepimizin Tum Dualarinin kabul olmasi dilegiyle!!!!!!!!

    Cevapla
  5. 11 yıl önce

    Ben bu yaşananları az çok biliyorum.Verecek cevabı olmayan insanlar imladır,noktadır ,virgüldür diyecek tabiki. Osman Bey sizide tebrik ediyorum.En güzel cevabı siz verdiniz. Burada insanlar kandırılmış,yıpratılmıştır. İflas ettik şudur budur …..Bu yalana ortak olup insanların emeğini çalanlar inşallah daha kötüsünü yaşar.

    Cevapla
  6. merhabalar
    yüreği güzel arkadaşım duygularını ne güzel dile getirmiş.biz bir aileydik kokpit,kabin,teknik,ofis,yer personeli hepsi çok değerli insanlar tahir bey malesef böyle güzel bir aileyi yok etti parçaladı..benimde sky havayollarında 5 yıllık bir emeğim var yaşanan bu üzücü olaylar hepimizi çok yıprattı..yalnız yaşayan bir insan,ev geçindirmek zorunda olan biri olarak yaşadığım sıkıntıları yazsam roman olur.hep düzelicek,buı sıkıntılar geçicek dedik,şirketimiz hakkında tek kötü söz söylemedik herkes aaaa sky damısın hala batmadı ya orası dediğinde şirketimiz geyet iyi,toparlandı dedik..aylarca maaş almayıp en son 4/1 hesaplarımıza yatırıldığında ben ev sahibine şirketim bana 4/1 ni verdi bende ev kirası 4/1 ödeyebilirmiyim diyemedim,bankalara bunu söyleyemedim ama ünüformamı giydiğimde hepsini unutmak zorunda olduğum için gözyaşlarımı silerek karşıladım o yolcuyu..emeklerime üzülüyorum,gece hasta kalktığım o yataktan sürünerek ucusa gittiğim o zamanlarıma çok acıyorum,iyi düşünmeye çalışıyorum ben bu şirkette 5 yılımı kaybettim,paramı kaybettim peki tahir bey ve ailesi?en azından onurum var,alnım açık..biliyorumki hepimiz çok iyi yerlerde olacağız bu zamanlarda geçicek fakat bunu yaşatanlar asla unutulmıcak..şimdi tüm şirketler sky havayolların bu değerli personeline kucak açacak toplasam sadece kabinden 30 kişi işe girmiştir belki hak ederek belki etmeyerek bu bile canımı çok acıtıyor..kocaman thy,pegasus nerde acaba ben çok merak ediyorum alıcağı personel sadece 6 -7 kişimiydi pegasusun hani uçakları geliyordu,sınavlara girildi,mülakatlara girildi aranması gereken çok değerli arkadaşlar neden hala aranmadıda thy dan emekli olan kabin memuru neden hala pegasusa işe girmeye çalışıyor biri bana bunun açıklamasını yapsın ben anlam veremiyorum çünkü..şu an 5 kuruş paraya muhtaç olan onlarmı yoksa sky mı?

    Cevapla
  7. Yazar 11 yıl önce

    Sefa İnan
    Değerli arkadaşlar bu yazıyı ve yorumları aynen SHGM Genel müdürü Bilal Ekşi ye ileteceğimden şüpheniz olmasın. Kendisinden cevap gelirse yine burada o cevabı aynen yayınlarım. Benim görevim bu sorumsuzluğa daha çok dikkat çekilmesini sağlamak. Umarım bir faydam olur.

    Cevapla
  8. 11 yıl önce

    Öyle ya da böyle kesinlikle çok doğru yazmış. Patronlar hırsızsa, Sivil Havacılık hırsızsa çalışanın günahı nedir? Bu çalışanları da illa hırsız mı yapar? Yoksa bu insanlara sahip çıkmayan kişiler sizler de mi onlar gibi karaktersiz ya da hırsızsınız? Bence öylesiniz, zira zamanında iki kelime ingilizce konuşamayanları aldığınızı biliyorum. O kadar çok aptal var ki tanıdığım çalışanınız yani çok ilginç. Sanırım bu yüzden Türkiye hiçbir zaman hiçbir alanda gelişemiyor ve hiçbirzaman yabancı havayolları şirketleriyle ya da diğer bir çok alanda onlarla yarışamıyor. Eee nolcak bir gün sizler de böyle batacaksınız. Yiyosa dünyaca ünlü süper bir havayolu şirketi olun bakalım. Kalitesiz patronlar topluluğu.. 7 yılımı verdim sırf iş aşkımdan sevdiğimden yaptım, ama hiçbiriniz tırnağım etmezsiniz, ezikler. Ben yurt dışında işler kurarken siz burda ezik ezik onun bunun emeğini çalın bakalım öbür dünyada ya da bu dünyada nasıl çıkacak. Kimlerin ne hallere düştüğünü gördük. Sanki o şirket niye battı, ya da niye yapamadı, sen o kadar insandan çal çal, sonra başarılı ol, yook öyle bi dünya. Hiiç umurumda değil nasılsa gene batacaklar. Onların hiçbir işi rast gitmez artık lanetli onlar. Onlara yardım edenler, çalışanları suçlayanların da onlardan kalır yanı yoktur. Çaldıysa patron çalmış ben çalmadım ya kardeşim Allah Allah. Sen benim gibi dürüst insanı bul da öp de başına koy. Ooohh bu da bırakmış olduğum havacılık hayatı içinde gördüğüm tanıdığım tüm karaktersizlere kapak olsun. O şirketin patronları da yöneticileri de rezil oldular zaten. Eeee kendi düşen ağlamaz. Tacizle tecavüzle hırsızlıkla iftirayla iş olmaz. Birçok havayolu şirketinin de bunlardan çok bir farkı olduğunu sanmam. Boşuna havalara girmesinler hepsi aynı kavağın kaşığı. Sen beni tabii ki işe almazsın, çünkü bildiğim diller fazla gelir, koltuğundan olmaktan korkarsın ki senden iyi yaparım şüphem yok. ( Bu da tamamen kendi adıma yazmış olduğum birşey ki, daha başka çok örneklerini de biliyoruz ) Siz zaten vasıfsız eleman arayışı içindesiniz bu neyin havası anlamadım. Biz buna kısaca güngörmemişlik diyoruz. Ülkemizde bol bol var.

    Cevapla
  9. 11 yıl önce

    Sefa bey mağduriyetimiz öyle büyük ki saymakla bitmiyor. Her sene olduğu gibi geçen sene de ücretsiz izine çıkarıldık en az 1 aylık ve bunun yüzünden çoğu arkadaşımız işsizlik maaşını hak edemedi malesef. 5 ay maaş alamadık yine de en ufak bir Emniyetsiz durum olmadan içimiz ağlayıp yüzümüz gülerek uçuşlara gittik. Evinin kirasını ödeyemedigi için ev sahibi tarafından taciz edilen arkadaşlarımız oldu. Kredi Kartları ve ödenmeyen Krediler için gelen hacizleri saymıyorum bile. Her şey düzeliyor dediler her ay ağzımıza bir parmak bal çaldılar biz sefil durumda Evimizin nafakasını çıkarmaya çalışırken patronlar en ufak lüxlerinden vazgeçmeden yaşadılar. Anlatacak şey o kadar çok ki. Ve şimdi diğer şirketlerin lütfedip bizi işe almalarını bekliyoruz. Ortada bırakmayacağız dediler ama % 80 imiz hala işsiz ve ne yazık ki hacizler her gün artıyor. Bizim sadakatimiz uçuş Emniyet bilgilerimiz ve her şeye rağmen gülen yüzümüz hiçbir şirkette yok. Lütfen bize destek olun ve sesimizi çığlığımızi duyurun Sefa bey.

    Cevapla
  10. 11 yıl önce

    Bilip bilmeden,atıp tutan arkadaşım senin bizi anlayabilmen için bizimle beraber o iflas gününü ve sonrasını hatta şu anımızı yaşaman lazım o yüzden elini vicdanına koyucaksın ve görmen gerekeni anlaman gerekeni anlamanıycaksın bırak imlayı falan bugün başbakan da şaşırabilir ama allah senin yolunu şaşırtmasın…

    Cevapla
    • 11 yıl önce

      sen çok şey biliyorsun belli caner bey o zaman sana bir bilgi vereyim bunuda yorumla görgülü görgüsüz ailesinin üzerinde bulunan gayrımenkuller iflastan kaç gün önce 3. şahıslara hileli satış yapıldı ve bu gayrimenkuller bugün satlık tabelalarıyla neden satışta biliyormusun. Şunu unutma bizler emeğimizin karşılığını istiyoruz haraç değil emeğin ne olduğunu bilsen burda ahkam kesmezsin. Elbette adalet er yada geç tecelli edecektir. İlahi adalet ise hiç şüphesiz biz ekmeğe muıhtaçken onlar zevki sefada yaşasınlar. O hostes bile olamayacak kadar tescilli yeğenlerinin düğününde ortaya çıkacaklar meraklanma bizlerde orda olacağız….

      Cevapla
      • 11 yıl önce

        Yeğeni değil ki o şahıs arabistanda odasına girip çıktığı için dedikoduları çıktı bu yüzden yegenim dedi.yegenim dedigi şahıs bunu kullanarak şirkette bir yerlere geldi.yillar once bir kabin amirimiz bu olayı haykirinca bütün sirketlere ismi gitti ve havacılık hayatı tahir bey tarafından bitirildi.tahir bey dayisiydi da talha bey neden dayısı degildi

        Cevapla
        • 11 yıl önce

          Anonim rumuzlu arkadaşım yazdıklarında doğru olabilir. Sonuçta şu çıkıyor ortaya bu rezil insanlar zevkleri için herşeyi yaparlar. Çalışanın hakkı hukuku onlar için hiç bir anlam ifade etmez. Ah bir adam var o bir konuşsa bunların rezaletleri ortaya dökülürde bir türlü ulaşamıyoruz o kişiye bu yeğeni denilen kişinin yüzünden dayak falan yemiş gece uçuş diye şirket koridorlarında ne haltlar yemişler o kişiye bir ulaşılsa daha neler olacak neler. Herşeyleriyle araştırıyoruz özellikle gayrimenkullerin hileli satışını iflas masasına bildireceğiz ki bu gayrimenkullerden biriside o yeğeni bildiğimiz sizinde başka şeyi dediğiniz zatların oturdukları ev oda dahil buna az sabredelim herşey dökülecek ortaya. Allah doğrunun yanındadır. Kanser edebiyatıyla duygu sömürüsü yapmaya benzemeyecek meraklanmayın..

          Cevapla
  11. 11 yıl önce

    Hiç kimseninn hiç bir şey bildiği yok olan sadece biz çalışanlara oldu.Bizler,bunu hak etmedik..Aglaya aglaya evlerimzden çıkıp uçuşlarımızı hiç bir sorunumuz yokmuş gibi yaptık.Şirketimiz hakkında olumsuz konuşmalara izin vermedik,herzaman olumsuz söylentilerin üstünü kapattık,susturduk.Aylarca maaş konusunda oyalandık bugun,yarın,bugun, yarın..Sonuç ortada.. Bu kötü olayı yaşamadan bir gün önce talha beyi Dusseldorf tan getirdik bize son gune kafar herşey duzeldi arkadşlar denildi.Ertesi gün havada ucuşların durduruldugu haberi geldi ve yıkıldık..Yazıklar olsun diyorum Bizler çok şey istemiyoruz sadece hakkımızı istiyoruz kimseden para yardımıda istemiyoruz.Herkes sonuna kadar destekçininiz diyor ama önümüze koca koca bariyer kuruyorlar.Magduruz!!

    Cevapla
  12. Okumuş adam vesselam sefa bey birde vicdanını ortaya koyunca kocaman bir yürek çıkmış,caner bey sefa bey size gereken cevabı en layığıyla vermiş anlatılmak isteneni umarım anlamışsınızdır ki niyetimiz size bişey anlatmak değildi zaten,şimdi siz çok kitap okuyup hayatınız boyunca imla yanlışı yapmamış bir kişi olarak,benciliğin gözüne perde iner isterseniz biraz aralayın.

    Cevapla
  13. 11 yıl önce

    bilmediğiniz bir meslek kolunda lütfen sırf yorum yapmak için burda yorum yapmayın…

    Cevapla
  14. 11 yıl önce

    tek kelimesiyle hepsi doğru son güne kadar bizleri kullanıp uçurdular haziranda temmuzda çift maaş ikramiye vericek gitme denildi bir gün öncesi day off izin iptali sms ler çekildi yalan söylenmesin bal gibide paralarımızın üstüne kondular…insan kaynakları sizleri çağıracak denildi sonra kapı duvar oldu ortada hileli bir iflas var kimse dur demedi benim sadece o hafta 5 uçuşum vardı uçakları havadan çevirdiler kaçtılar ve bu olaya herkes seyirci oldu…adam gibi hakedişleri ödeyip gitselerdi bunları yazmazdım ama davamın sonuna kadar arkasında olacağım…saygılar Sefa bey size de teşekkür ederiz unutmadınız ve unutturmayacağınız için…

    Cevapla