featured

Singapur Havayolları ilk A350-900 Ultra Uzun Menzilli Jetini Aldı

Singapur Havayolları geçtiğimiz günlerde Airbus A350-900ULR (ultra uzun menzilli) uçağın Airbus’tan teslimini aldı.

Singapur Hava Yolları, dünyanın en uzun ticari yolcu uçuşu olacak ve 18 saat 45 dakikalık sürecek New York’a seferini aktarmasız olarak gerçekleştireceği Airbus A350-900ULR uçağının ilkini teslim aldı. 6 adet daha siparişi bulunan firma 11 Ekim’deki ilk ticari uçuşunun ardından Qatar Airways’in Doha – Auckland güzergahına ait rekoru kıracak. Asyalı şirket kasım ayında da Angeles’a aktarmasız seferler başlatacak.

A350-900ULR tipi ultra uzun mesafeli uçak Singapur Hava Yolları’na teslim edildi. Fransız firmanın aldığı 7 kesin siparişin ilk teslimatı olan uçakla Singapur Hava Yolları, yaklaşık 19 saat sürecek dünyanın en uzun seferini yapacak.
New York’a aktarmasız seferlere başlayacak olan hava yolu şirketinin yetkilileri, Airbus A350-900ULR uçağıyla yapılacak ilk ticari seferin 11 Ekim tarihinde Singapur’dan New York’a yapılacağını duyurdu.
Ülkenin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi olan Singapore Airlines, dört yıl önce bu hattı iptal etmişti. Airbus’tan alınan dev uçaklar sayesinde şirket ABD uçuşlarını yeniden başlatarak bölgedeki rakipleri Qantas ve Cathay Pacific’in önüne geçmeyi planlıyor.
Singapurlu şirketin ilk hafta 3 kez yapacağı ve 18 Ekim itibarıyla her gün düzenleyeceği 19 saatlik sefer, dünyanın en uzun süren seferi olarak Qatar Airways’in Doha-Auckland (Yeni Zelanda) hattının da önüne geçmiş olacak.
Asyalı şirket New York’un ardından kasım ayında da bir başka büyük ABD şehri olan Los Angeles’a aktarmasız seferler başlatacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir