featured

Siirt Ticaret Odası Başkanı Uçuşların yeniden başlatılmasını istiyor

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Güven Kuzu, Siirt Havalimanı’na uçuşların yeniden başlamasını istedi.
TSO Başkanı Kuzu, yaptığı yazılı açıklamada, kentte tarifeli uçak seferlerinin olmayışının hükümetin uygulamaya koyduğu “Cazibe Merkezleri Programı” için olumsuz bir durum oluşturacağını ifade etti.
Tarifeli uçak seferlerinin düzenlenmesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet Genel Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimleri başlattıklarını aktaran Kuzu, şunları kaydetti:
“Bora Jet firmasının bütün seferlerini durdurmasının ardından Siirt Havaalanı’nda tarifeli uçak seferleri de sona ermiş oldu. Bu durum vatandaşlarımızın ve yatırımcılarımızın zorluk çekip mağduriyet yaşamalarına neden oluyor. Siirtli hemşehrilerimizin Batman, Diyarbakır veya bölgemizdeki diğer bir havalimanına yönelmelerine yol açıyor.”
Kuzu, İstanbul ve Ankara yönüne önceden yapılan seferlerde yolcu potansiyelinin çok iyi durumda olduğunu hatırlatarak, yetkililerden uçak seferlerinin tekrar başlatılmasını istedi.
Siirt Havalimanı’na sefer düzenleyen Borajet Havayolları, 24 Nisan’da uçuşlarına ara verdiğini duyurmuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 7 yıl önce

    Siz de yapistiniz kene gibi. O kadar merakliysaniz devlet havalimaninizi buyutsun butun ucaklar insin kalksin. Milletin derdi basindan askin, tutturmussunuz siirtte siirt. Hayret biseysiniz ya

    Cevapla