featured

SHGM: PPL, ATPL, Balon ve Dispeçer Lisans Sınavları İptal Edildi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden yapılan duyuruda Aralık ayında yapılması planlanan PPL, ATPL, Balon ve Dispeçer Lisans sınavları iptal edildi.
SHGM tarafından yapılan duyuruda şu bilgilere yer verildi;
Mevsimsel koşullara bağlı olarak artarak devam eden Covid-19 salgını sebebiyle Genel Müdürlüğümüzce Aralık ayında yapılması planlanan aşağıdaki sınavlar tedbir amaçlı olarak iptal edilmiştir.
–        1-2 Aralık 2020 tarihlerinde İstanbul Türk Sivil Havacılık Akademisinde yapılacak olan PPL Sınavı,
–        3-4 Aralık 2020 tarihlerinde İstanbul Türk Sivil Havacılık Akademisinde yapılacak olan Dispeçer Lisans Sınavı
–        4 Aralık 2020 tarihinde Nevşehirde yapılacak olan Balon Pilotu Lisans Sınavı,
–        7-11 Aralık 2020 tarihlerinde İstanbul Türk Sivil Havacılık Akademisinde yapılacak olan ATPL Sınavı,
–        17-18 Aralık 2020 tarihinde Ankara’da yapılacak olan PPL Sınavı,
2021 yılına ait PPL, ATPL, Balon ve Dispeçer sınav takvimi Covid-19 salgınının seyrine göre daha sonra yayınlanacaktır.
Kamuoyuna duyurulur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 4 yıl önce

    Allah’ını seven bunu bana bir açıklasın. Bu nasıl bir ciddiyetsizliktir böyle. Ya kardeşim daha 2 gün önce Covid nedeni ile Milli Eğitimin durdurduğu uçuş okullarındaki uçuşları serbest bıraktıran veya buna ön ayak olan SHGM bugün bu sınavları nasıl iptal ediyor. Sınavları cidden Covid nedeni ile iptal ediyorsanız ki hiç kuşkusuz doğru bir karar, o zaman uçuş okullarındaki yüz yüze eğitimi neden durdurmuyorsunuz?? Sınavlardan Covid bulaşıyor da eğitim uçağındaki kutu kadar kokpitten bulaşmıyor mu Yoksa?SHGM’yi ciddiyete ve sorumluluğa davet ediyorum. Durdurun şu uçuş eğitimlerini. Okulların patronları istediler diye bu gencecik çocuklara bu kadar büyük kötülüğü yapamazsınız. UNUTMAYIN Kİ COVİD OLAN HER ÖĞRENCİNİN ve ÖĞRETMENİN VEBALİ SİZİN, SİZ SHGM’nin OMUZLARINIZDA OLACAKTIR. SİZLERİ AKLISELİM VE VİCDANLI DAVRANMAYA DAVET EDİYORUM!!

    Cevapla
  2. 4 yıl önce

    PATRONLAR BASTIRINCA UÇUŞ OKULLARININ UÇUŞLARINA MÜSADE ET, SONRA DÖN COVİD VAR DEYİP SINAVLARI İPTAL ET. BÖYLESİ BİR CİDDİYETSİZLİK TANZANYA’DA BİLE YOKTUR. MİLLET COVİD’DEN KIRILIYOR, SHGM UÇUŞ EĞİTİMLERİNE DEVAM DİYOR. NEDİR BU PATRON SEVGİSİ, ANLAŞILMASI ÇOK ZOR. UÇUŞ OKULLARINDAKİ ÖĞRENCİLER, ÖĞRETMENLER, KABİLİ SARF MALZEME Mİ? KAFASINDA SÜREKLİ ACABA COVİD KAPARMIYIM DİYE BİR ENDİŞE İLE UÇUŞA ÇIKAN BiR ÖĞRETMEN NE ÖĞRETEBİLİR, AYNI ENDİŞE İLE BİR ÖĞRENCİ NE ÖĞRENEBİLİR VE SHGM’YE SORMAK LAZIM BÖYLE BİR UÇUŞ EMNİYETLİ OLABİLİR Mİ?

    Cevapla
  3. 4 yıl önce

    Daha üç gün önce uçuş okulu patronları ve yöneticilerinin baskıları sonucunda, öğretmen ve öğrenci sağlığını önemsemeden, herhangi bir filtre havalandırma sistemi ile oksijen basınç sistemi olmayan, yüzde yüz bulaş riski bulunan bir metreküp hacimli küçük uçaklarla uçuş eğitimine devam edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na uygun görüş vererek, “Yüzyüze Eğitime Ara Verilmesi” konulu genelgenin değiştirilmesine vesile olan sayın SHGM yetkilileri!Eğitim uçuşlarının devam ettirilmesi kararı ile kurumunuzda yapılacak sınavların ertelenmesi kararı sizce çelişmiyor mu? Acilen uçuş eğitimlerini de durdurmanız gerekmez mi? 

    Cevapla