featured

Sezgin Baran Korkmaz ve Borajet ile ilgili Soner Yalçın’ın makalesi…

Sözcü gazetesi yazarlarından Soner Yalçın,  Sözde Gazeteciler başlığı adı altında Sezgin Baran Korkmaz ve Borajet ile ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Aynı görüşü bu hafta ki yazısında Genel Yayın Yönetmenimiz Sefa İNAN’da yazmış ve internet medyacılığının araştırılmasını istemişti.

Sefa İnan’ın bu haftaki yazısı için tıklayınız…

İşte Soner Yalçın’ın kaleme almış olduğu  o yazı;

SONER YALÇIN’DAN SÖZDE GAZETECİLER…

Kimileri geçiyor kamera karşısına sosyal medya dedikodularını gerçekmiş gibi YouTube kanalında anlatıyor. Ne belge arama bulma okuma var…

Ne dava soruşturmasını, iddianamesini, duruşma tutanaklarını, bilirkişi raporlarını okuma var. Ne haber kaynağına ulaşma çabası var…

Tıklanma-izlenme için sürekli polemik arayışındalar. Buna “gazetecilik” denmez. Bu bir “show business”/gösteri işidir; içeriği boştur! Bu temaşanın seyircisi çok; bu hâl ülke gündeminin derinlemesine irdelemenin önünde engel. Olaylar sürekli magazinleştiriliyor…

Biri önceki gece FETÖ imalatı sözler sarf etti:

-“Kimi gazeteciler ‘FETÖ diyerek’ Amerika’da yaşayan Yalçın Ayaslı’nın sahibi olduğu BoraJet’e, Sezgin Baran Korkmaz’ın çökmesine sebep oldu!” Bu sözü edenin bu konuda tek araştırması var mı; yok. Bu sözü edenin bu konuda tek belge okumuşluğu var mı; yok. Yalçın Ayaslı’nın nasıl oluyor da hep karanlık adamlarla yan yana geldiğini sorguluyor mu; hayır…

FETÖ bu işlerin neresinde sorguluyor mu; hayır… “Çöküldü” denilip masum gösterilen BoraJet şirketini, bir kez de 10 Ocak 2017 tarihli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan belgeler üzerinden anlatayım:

BAKAN DEVREDE

Tarih: 13 Şubat 2012. Yeşilyurt İstanbul Postanesi’nden Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrük ve Ticaret Müfettişliği’ne bir ihbar mektubu gönderildi:

-Sayın müfettişler, Atatürk havalimanında uçaklarla ilgili görev yapmaktayım. -Asıl yolsuzluk uçaklara verilen yakıt/ihrakiye değil; uçak ithalatıdır. İhbar üzerine gümrük müfettişleri konuyu araştırmaya başladı. Daha soruşturmanın başında bir havayolu şirketinin vergi kaçırmak için ithalat beyannamesinde 9 milyon 230 bin dolarlık “oynama” yaptığını buldular.

Aynı havayolu şirketi 157 uçak parçası alımı konusunda “kaçak” işler yapmıştı. Detaya girmeyeyim; müfettişler ithalat belgelerindeki bu sahteciliğin kara para aklanmasından kaynaklandığından şüphelendiler. Kimdi bu şirket: BoraJet! “Tertemizdi ama Sezgin Baran Korkmaz çöktü” denen şirket…

Ne oldu bu kaçakçılık soruşturmasına?

BoraJet’in gümrük kaçakçılığı ve usulsüz gümrük işleri kapatıldı. Yargıtay belgelerine göre bakın araya kimler girdi? 28 Aralık 2012 tarihli belgeye göre; Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı makamında, BoraJet genel müdürü Kadir Peker’e müfettişler hakkında “50 bin dolar rüşvet verdim” şeklinde suç duyurusu dilekçesi yazdırıldı! 5 Ocak 2013 tarihli belgeye göre; Bakan Yazıcı “dilekçede yazılanların acilen gereğinin yapılması” el yazıyla Bakırköy Başsavcısından rica etti. Soruşturma tersine döndü; soruşturma yapan gümrük müfettişleri soruşturmaya başlandı! 8,5 ay fiziki takibe uğradılar. (Ve fakat: BoraJet genel müdürü Kadir Peker görevinden alınınca, 10 Şubat 2015 tarihli Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmasında müfettişlere kumpas kurulduğunu açıkladı. Bu arada şunu ekleyeyim: BoraJet yönetim kurulu üyesi Zahide Üner ve Samir Bayraktar 29 Kasım 2013 tarihli ifadelerinde şirketin sorunlarını halletmek için Başmüfettiş İlker Kuşoğlu’na 50 bin dolar verdiklerini söyledi. İlker Kuşoğlu da bu kez kimi müfettişlere Yalçın Ayaslı tarafından 150 bin dolar havale edildiğini iddia etti. Vs. Vs.) Dosya Yargıtay’ın önünde duruyor… Demek “BoraJet’e çöküldü” öyle mi; pislik akıyordu dört yanından! Ki daha ortada “büyük pislik” Sezgin Baran Korkmaz yoktu…

FETHULLAH’IN DÜNÜRÜ

BoraJet’i 5607 sayılı kaçakçılık kanunu gibi ağır suçtan kurtaranlar şu isimlerdi: -Bakırköy Savcısı Nevin Özkan, FETÖ mensubu olduğu için hapse atıldı.

-İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Müdürü Yakup Saygılı, FETÖ mensubu olduğu için hapse atıldı. Evet, BoraJet, FETÖ koruması altındaydı. Şirketin sahipleri Faruk Bayındır ve Halil İbrahim Koca FETÖ’nün önde gelen isimleriydi.

Herkes Borajet’e Sezgin Baran Korkmaz’ın “çöküp çökmediğini” konuşuyor; peki, Yalçın Ayaslı’nın FETÖ elemanlarıyla nasıl ortaklık kurduğu niçin hiç konuşulmuyor?

Örneğin: -Ayaslı, Fethullah Gülen’in dünürü FETÖ yargı imamı Osman Karakuş ile ilişkisini hiç açıklamıyor…

-Ayaslı, şirketteki sağ kolu Zahide Üner ile Osman Karakuş’un birlikte yurt dışına kaçarken yakalanmalarını hiç anlatmıyor…

“Nitelikli dolandırıcılıktan” yargılanan Ayaslı’nın örtülü faaliyetleri sürekli gözden kaçırılıyor! Sözde gazeteciler, kamera karşısından kalkın bir zahmet araştırın şu pis işleri; lafla peynir gemisi yürümüyor… Kim kime çöktü?

Fethullah Gülen’in özel hayatına dair belgeler toplayan gazeteci Haydar Meriç, 2011 yılında kaçırıldı; havadan denize atıldı. Bu cinayet soruşturmasında ilginç ilişkiler ortaya çıktı. Kilit isim Tarkim Havacılık sahibi Faruk Bayındır idi! Faruk Bayındır ABD’ye kaçtı! İlk vukuatı değildi bu…

Yıl 2011. Seçimlere 1.5 ay kala gündemi MHP’lilerin seks kaseti belirledi. Kasetler, “Farklı Ülkücüler” adlı sitede yayınlandı. Faruk Bayındır’ın, bu siteye 15 kez kredi kartından ödeme yaptığı ortaya çıktı…

Kimdi bu Faruk Bayındır? Bakırköy Asliye Altıncı Hukuk Mahkemesi’nin 2004/6 sayılı kararı gereğince, “İbrahim Bayındır” ismini, “İbrahim Faruk Bayındır” olarak değiştirmiş ve daha sonra ise adını ”Faruk Bayındır” olarak kullanmaya başlamıştı! Medya ise adını 2008 yılında duydu. Tarımsal ilaçlama faaliyeti için 1994’te Adana’daki Tarkim Havacılık ve 2008’de Orhan Air ile BoraJet şirketleri yoluyla, havacılık sektörüne hızlı giriş yaptı. Cem Uzan’ın sahibi olduğu Rumeli Havacılık’ı TMSF’den satın aldı. Bitmedi…

ŞAİBELİ ORTAKLAR

BoraJet, 22 Nisan 2010 tarihinde aldığı ruhsatla faaliyete başladı. 13 jet uçağıyla Türkiye’nin en büyük özel jet filosu oldu. (Sadece Türkiye değil; Yunanistan, Almanya, Fransa, Lübnan, İran, İspanya gibi yurt dışı uçuşları da vardı.) Havayolu şirketi niçin alınır?

Örneğin, dünyada en büyük uyuşturucu kaçakçılığı havayoluyla yapılır. (En son hatırladığım 13 Aralık 2019’de İstanbul Havalimanı kargosunda 1.7 ton uyuşturucu yakalandı.) Faruk Bayındır’ın kayınpederi Ahmet Özbey uyuşturucu kaçakçısıydı. 1993’te şirketinde 556 kilo eroinle yakalandı! Buna rağmen Faruk Bayındır’a Türk hava sahası nasıl açıldı? Her tarakta bezi olan FETÖ uyuşturucu işinde de var mıydı?

Devletin elinde liste var; FETÖ elemanları neden sadece bu havayolunu kullandı? Şaibeli FETÖ elemanı Faruk Bayındır’ın ortaklarından biri kimdi dersiniz: Emniyet Genel Müdürlüğü’nün avukatı olan, polis okullarında ders veren, şike kumpasından Reza Zarrab’ın Türkiye’deki davalarına kadar her taşın altından çıkan FETÖ elemanı Halil İbrahim Koca! Ortaklardan bir diğeri ise, 47 yıldır ABD’de yaşayan- Amerikan vatandaşı Yalçın Ayaslı idi. Ayaslı, FETÖ soruşturmalarından kurtulmak için yurtdışına kaçan Faruk Bayındır ve Halil İbrahim Koca ile hangi bağlantılar üzerinden ortak oldu? Aracı FETÖ müydü? Ayaslı’nın yolu ileri de yine karanlık adamla kesişti: Sezgin Baran Korkmaz!

İKİSİ DE KİRLİ

Bugünlerde deniyor ki: -“Sezgin Baran Korkmaz, BoraJet’e çöktü.” İddiayı; Yalçın Ayaslı’nın ABD’de görülen (Jacop ve Isaiah Kingston kardeşlerin ABD’yi 511 milyon dolar dolandırdığı) davaya sunduğu (12 Şubat 2019 tarihli) dilekçesine dayandırılıyor! Sahi… Sezgin Baran Korkmaz mı BoraJet’e çöktü? Yoksa, BoraJet mi Sezgin Baran Korkmaz’a çöktü?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, satıştan sonra başlattığı soruşturma neticesinde Yalçın Ayaslı hakkında yakalama kararı çıkardı ve mallarına tedbir koydu. Bakınız: Sezgin Baran Korkmaz’ın kirli adam olması Ayaslı ve ortaklarını temiz yapmaz! BoraJet zaten batıktı; 120 milyon doları borcu vardı, (BoraJet mali işler müdürü Tolga Üzümcü’nün savcılık ifadesine göre) bilançoda oynama yaparak 253 milyon dolara sattılar.

Ayaslı, BoraJet satışıyla ilgili bilirkişi Prof. Dr. Arslan Kaya’nın raporundan bahsetmiyor; kimin kime çöktüğü belli aslında! Hem SBK’yı kazıklayıp hem de “beni FETÖcü diye yazıp korkuttular” diyor şikayet dilekçesinde… Keza: Bu satışın FETÖ darbesinden hemen sonra alelaceleye getirilmesi, Ayaslı’nın ortakları Bayındır ve Koca’nın yurt dışına kaçması gibi kendinin de firari FETÖ sanığı olduğunu gizliyor. Hele… Yunanistan’a kaçmak isterken 2019’da yakalanan FETÖ sanığı Zahide Üner’in Ayaslı’nın BoraJet’teki yardımcısı olması da mı tesadüf?

Neler neler… SBK’nın “çöktü” dedikleri BoraJet, satıştan bir yıl sonra 24 Nisan 2017’de uçuşları durdurdu; uçakların yarısı uçamayacak durumdaydı çünkü! 7 Kasım 2019’da ise Bakırköy 1. İcra ve İflas Müdürlüğü’nün ilanı kapsamında resmen iflas etti.

Yalçın Ayaslı, FETÖ mensupları yardımıyla bugünlerde kendini temize çıkarmaya çalışıyor. Ki bu firari adam Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan ile yan yana getirilebiliyor. Ne diyelim artık; tuz koktu…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. 3 yıl önce

    120 milyon dolar borcu olan bir şirketi bile bile 300 milyon dolar vererek alan kişi ya kara para akliyor yada çöpe atacak parasi coktur yalcin ayasli iyi sezgin bsran kötü diye birsey yok veya tam tersi farketmez borajet kurulusundan itibaren zaten kar yapan bir sirket değildi kar amaçlıda kurulmadi yani balik baştan koktu bu şirket hatir üzerine kurulmuş bir şirkettir anadolu jet adina 1 yolcu ile esb den ucarak tum koltuklarin parasini thy ye fatura ettigini bütün havacilik camiasi biliyorda savcılarmi bilmiyor borajet sadece bir kiliftir

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Liseli muhabir neresindeydi işin

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Gıdgıdık gıdak yumurtan sıcak mı?Doymadın be liseli!doymadın!milyonluk residence arsalardükkanlar!büfekondu ları saymıyorun..sahi kime kalacak bunlar:)))

    Cevapla
  4. Suni Basın Kollektifleri

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    Fazla çok fazla

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    Fazla çok çokçok fazla

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Ali Murat Ersoy umarım senin sonun da Sezgin Baran korkmaz gibi olur.İlahi adalet şaşmaz

    Cevapla