featured

SENDİKALAR, SERMAYESİ İŞÇİNİN ALIN TERİ OLAN BACASIZ FABRİKALARDIR  

Sendikalar, sermayesi işçinin alın teri olan bacasız fabrikalar gibidir. Ülkemizde sendikalar 80 lerden sonra sermaye sahiplerinin ve siyasetçilerin oyuncağı haline geldi. Her gelen iktidarın etrafında palazlanan bu düşük profilli kişilerce, resmen sömürge düzenine döndürüldü. Her ay trilyonlarca aidat alıp üyesini masada işverene peşkeş çeken, işverenlerin lütfettiği rakamları işçiye başarı diye satan ve Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi sendika ağalığına ve aidatların hiç edildiği saltanatlara dönüştü.

Çalışanların alım gücü düşmüş, maaşının yanı sıra, kötü günler için biriktirdiği elinde avucunda ne varsa eriyip gitmiş. Çalışanlar resmen işverenlerin merhametine terkedilmiş halde. Umarım asgari ücrete yapılması beklenen  ‘’ fevkaladenin fevkinde bir iyileştirme’’ Teknik AŞ çalışanlarını da müspet anlamda etkiler ve sendika ağalarının merhametine muhtaç kalmazsınız.  Aksi takdirde, mevcut düzendeki enflasyon artı 1- 2 puanla belinizi doğrultamazsınız.

Baksanıza yeşil yeşil diye gençliğin tohumu sandığımız gençlerin bile ipini ellerine çoktan almış oynatıyorlar. Duyduğuma göre, günler evvel bu arkadaşların bazıları Ankara’ya huzura çağrılıp sadakat yeminleri ettirilip, görev taksimatları bile yapılmış.

Peki, nasıl hesabını vereceksiniz bu kadar oy ve desteğin hakkını? Yarın işveren vermeyince sizde Bay Yavuz gibi bir kenara çekilip “yahu biz yapmadık, biz satmadık, Ankara’dakiler sattı sizi, Genel Merkeziniz imzayı atıverince, biz de ortada kaldık” diye timsah gözyaşları döküp sızlanacak mısınız? 

İşyerinin kapısına çıkıp arkanıza aldığınız bu destekle sesinizi çıkarabilecek misiniz? İşverene ve sendikanıza karşı dik durabilecek misiniz? Göreceğiz… Yoksa taktik aldığınız Ankara’daki abileriniz gibi hep işi başkalarına ihale edip bahanelerin arkasına mı sığınacaksınız, hep birlikte göreceğiz… Sakın ha işverenin önünüze koyduğunu, çalışanlara allayıp pullayıp başarı diye yutturmaya kalkışmayın. Çünkü bu kriz ortamında kimse bunları yemez… 

İzlediğim kadarıyla, şu dakikaya kadar ne teklif ettiğiniz net bir rakam, nede sizi adam yerine koyup teklif edilmiş bir ücret var önünüzde… Dahası sürekli oynak kur gibi bir aşağı bir yukarı güya revize ediyorsunuz karşılıksız tekliflerinizi… Bu andan itibaren inanın ki artık kimse yemez her zaman yaptığınız bu ikili oyununuzu…

Özçelik İş sendikası istese de size fazlasını alamaz… Çünkü bunu diğer üyelerine, ne Kardemir, ne İsdemir, nede batmaktan son anda dönmüş Temsa ile Eti Alüminyum işçisine izah edemez. Onlar Teknik AŞ ye ne verildiyse onu isterler. Bu nedenle, işveren kendi başıma ben çalışanıma %100 zam yapacağım dese bile bunu Özçelik İş sendikası kabul etmez. Çünkü üyesi olan Teknik AŞ dışındaki çalışanlar da kendileri için aynı rakamları telaffuz edecekler ve diğer metal iş kollarında sorun çıkacaktır.    

Çünkü oralardaki çalışanlar, standart ücretlerle çalışan işçilerden ibaret… Ne bilsinler havacılığı, lisansı, CS’i, QM’ i, yetkili, yetkisiz teknisyenle, vardiyayı, hattı ve komponenti, uçuş emniyetini... Onlar, genelde tezgâhlarda çalışan fabrika işçileri..

Tabii ki Bay Hamdi zamanında, kurulduğundan itibaren ulaştırma (havacılık) iş kolunda olan THY Tekniği hangi kafayla çelik/metal işleriyle bir tuttunuz? Acaba bu girişimi yapan Bay Hamdi ne düşünmüş olabilir? Durduk yere iş kolu değişikliğini kimse babasının hayrına yapmaz… Dikkat edin bu aidatlardan gelen gelir trilyonlarca lira… Bir anda, kurulduğundan beri taşımacılık iş kolunda olan Tekniğin, yasalarla oynayarak metal İş koluna geçirilmesinin, bedeli neydi acaba? Bu işten nemalanan oldu mu dersiniz?   

Değerli okurlarımız;  İşte asıl yanlışın başlangıç noktası buydu. Mevcut (bugünkü) Hava-İş sendikası Teknik AŞ deki iş kolu değişikliğine itiraz etmiş, mahkemeyi kazanma ihtimali oluşunca bir anda avukatlarını davadan çekmişlerdi. Sizce neden davaya devam etmediler? Bay Hamdi zamanındaki THY yönetimi Hava-İş yönetimini “bu işten vazgeçin yoksa…” diye tehdit etmiş olabilir mi? 

O zamanlarda çok yazdık çizdik ama başaramadık.  Sendikacıları ve tek güçleri de onları içeri sokan iktidara yakınlıkları. Buralardan her ay aldıkları 10-15 milyon aidatı aralarında bölüşmenin kavgasındalar. Sizden yeşil olsun mavi olsun fark etmez her renkten kafalarına uyan birkaç adam ısmarlama kişiyi bulup koyarlar önünüze, sizde bugün olduğu gibi delege bile seçmediğiniz adamı, yine size kendi elinizle başkan seçtirirler, kendi ellerinizle seçmiş olursunuz cellatlarınızı.  

Pandemi döneminde bile acımadan tam aidat alıp çatır çatır harcayanlar gün gelir sizi de harcar. Vazgeçemediler lükslerinden, yılbaşında hediye diye kolunuza bir kadın çantası takma gafletinde bile bulunup rezil oldular.. Onların en büyük kavgası oturdukları makamlar. Sizi düşünen mi var?  Size kredi mi açtılar, borç mu verdiler. En zor zamanda devletin ve çoğu özel sektörün bile kesmediği bursları bunlar kestiler. Bugüne kadar hile ile değişen işkolu ve sağa sola ayakta kalmak için harcadıkları rüşvet ve haraçlar dışında ne yapmışlar sorarım size. Size ikide bir İngilizce kursu indirimi maili dışında ne vermişler göremiyorum.

Mahkemelerde bile kazandığınız haklarınızı onlarla arabulucuda kaybettiniz. Yüksek avukatlık ücretiyle 2 katı aidat ödediniz. Yukarıda yazdığım gibi, İşkolu değişikliğine simsarlık edenlere devletten emekli olduktan sonra aidatlarınızla sendikada iş ve maaşlar verdiler. Birde utanmadan karşınıza bunları kendi alanında uzman tecrübeli bürokrat diye de hangarlarda size pazarladılar. Hoş rezil olup bir daha o kapılardan giremeyecek hale geldiler ama nafile… Bay Hamdi döneminin günahları çok, bu günahları kâtip melekler bile yazmakla bitiremez. Bu yapılanların vebali de hesabı da o kadar çok ağır ki öteki tarafta bile ödenmez. 

Bana göre sendika ve derneklerin aldığı aidat çok yüksek. UTED’de 10 liralık aidat 30 liraya çıkmış durumda. 10 liralık aidatlarla yapılan hizmetler ortada. Ayrıca benim zamanımda üye sayısı 1200 kişi civarındaydı. Şimdilerde ne kadar bilemiyorum. 1991 yılında ilk sayısı yayınlanmış ofset baskılı, aylık yayınlanan UTED dergimiz, UTED’in para ve prestij kaynağı idi. Dernek mülkümüz, kutlama gecelerimiz, iftar yemeklerimiz, her yıl üyelere dağıtılan hatıra eşantiyonları dergimizde ki reklamlar sayesinde idi. Gördüğüm kadarı ile bu dergi artık yok. Buda çok büyük bir maddi kayıp olmuş.   

Bugün trilyonlar ödediğiniz sendikanızın kasasını doldurup sürünüyorsunuz.  Aranızdan birkaç düşük ücretliye maaş ve benzini tahsis edilmiş iki araç dışında bir masrafta yok.

Sendikalar bu kadar yüksek aidatı sizlere nasıl kabul ettiriyor anlayamıyorum. Bu nedenle, bir şekilde kendi sendikanızı, kendi iş kolunuzda kurar, geleceğinize sahip çıkarsınız. Ya da daha çok uzun yıllar, haraç verir gibi aidat ödemeye mahkûm kalırsınız. Her gün bir adım daha geriye, biraz daha kötüye gidiyorsunuz. Ya bu sözleşmeden sonra dersinizi alır, dayanışma aidatıyla bu sendikanın yetkisini düşürüp kendinizi kurtarırsınız… Ya da bu soygun düzeni içinde yaşamınıza devam edersiniz… KARAR SİZLERİN…

NOT/ THY işvereninden ricam, Toplu sözleşmelerden sonra verilen  imza parası adı altındaki uygulamanızda, THY çalışanları ve Teknik AŞ çalışanları farkı yaratmamanın yanı sıra, Antalya toplantılarında başarı primi olarak verildiğini tahmin ettiğim primlerin dağıtımında, ayrımcılık yapmazsınız. Unutmayın ki yapacağınız her ayrımcılık, çalışanların aidiyet duygusunu yok ediyor ve ister istemez verim düşüklüğü yaratıyor.   

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

50 Yorum

  1. 3 yıl önce

    TEC’de çalışıyorum iyi ki diskliyim diyorum. Pandemi de çalıştığım gün kadar aidat verdim. Hiçbir kesinti olmadı maaşımdan. İstediğim zaman temsilcimle konuşabiliyorum şubeme gidebiliyorum. Oradaki işçi oturduğu yerden karnından konuşursa daha çok mırın kırın eder hiç bir şey değişmez. Zaten aldığınız para A101 çalışan parası. Coinden zengin olacaksanız onu bilmem. Sizin sendikanın satıldığı zaten belli yeşili de beyazı da aynı. Siz karşı koymazsanız daha çok ağlarsınız ağalar beyler.

    Cevapla
  2. 3 yıl önce

    Sefa abiniz de her dönem işverenin adamıydı kelli felli kelimeler yazdığına bakmayın iyi tanıriz kendisini .

    Cevapla
  3. 3 yıl önce

    Sendikali olarak calisanlar sendikasiz calisanlardan emekli olunca epey yüksek maas alıyorlar sendikasız Çelwbi vwe Havaş tan emekli olanların maas larini lütfen öğrenin

    Cevapla
  4. Süt 12 tl olmuş 3 sene önce 3tl idi, bizim maaşlar 4x mi oldu? -%10 hala şaaaaakkkkkaaaaa gibiii

    Cevapla
  5. 3 yıl önce

    bana aciklama yapan arkadas bilgi icin tesekkurler. fakat benim bordromda sendika kesintisi (celik is) ibaresi artik yok. ve hic bir sendikaya uye de degilim. mevcut yetkili sendika olduklari icin yine onlara gidiyorsa ona bisey diyemem. isverenin kerizligi. sonuc olarak bu comaklara uye kaybi para kaybından daha onemlidir diye dusunuyorum.

    Cevapla
  6. 3 yıl önce

    bu gün bimde bile ürününlere %50 zam gelmiş. yoğurt bile 19 tl den 29 tl ye çıkmış. başka diyeceğim yok.

    Cevapla
  7. 3 yıl önce

    Sefa abi herkes toplu parayı bekliyor. Parayı alıp istifa edecek çok kişi. Şirket komponente de ilan açmış. Gördüler milletin kaçağını hemen apar topar adam alacaklar. Ama hesaba katmadiklari bir şey var. Artık kimse alttan gelen elemanı yetistirmeyecek. Ensemizde boza pişiren basteknisyen bile artık herşeyi salmış durumda. Şirket ne zaman ki bizleri birer rakamdan ibaret görmekten vazgeçer, bu iş ancak öyle çözülür. Bakıyorum herkes tutturmuş sesimiz cikmiyor bilmem ne . Kardeşim sesin çıkmayabilir ama bırak elin de işlemesin ! Eşek gibi çalışıp hâlâ yok haktır falan diyen aptallar var. Devam edin kardeşim devam edinnnn… Daha Cook ayraninizi dökerler..

    Cevapla
  8. 3 yıl önce

    Teknisyen teknisyen hep hiç demiyorsunuz taşörenin hali ne olacak hergün mobbing uygulanıyor bize sesimizi duyuran yok 1 kişide çıkıp bizi savunuyorum diyen yok kendimiz hakkımızı aradığımızda beğenmiyorsan çık işten diyorlar biz ölelim mi ?

    Cevapla
  9. 3 yıl önce

    dayanışma aidatı sendikaya ödenir. bedeli de sendika aidatı ile aynı olur. yani sendikadan çıksan da mali olarak sendika bir zarara ugramıyor.bil istedim.

    Cevapla
  10. 3 yıl önce

    Günümüzde bakım emniyetinin en büyük etkeni insan faktörleri, lafını etmeye gerek yok. Hiç paraya çalıştırılan personelden ne kadar emniyet bekleyebilirsiniz? İnsanlar hacizlik, geçim derdi ile boğuşuyor fakat siz tis’in son günü uçaklara çok hasar oluyor diye tutanak tutulmasını istiyorsunuz. İşi yokuşa sürüyorsunuz. İyi niyetli degilsiniz sayın yöneticilerim, art niyetlisin Bay Fazıl. Kimsenin kılına zarar gelmez inşallah ama siz böyle yaptıkça ayranlar dökülür tatlar zaten kaçık.

    Cevapla
  11. 3 yıl önce

    Burdan bütün arkadaşlara sesleniyorum.. Hak verilmez, alınır. Vay efendim sendika zart yapmış, vay efendim şunu yapmış. Biz almasını bilmiyorsak, şirket de sendika da daha çok üstümüze gelir.. Unutmayın her şey psikolojiden ibaret… Sendika da şirket de biliyor ki, kimse hakkını yüksek sesle istemeyecek… Şirket ve sendika durumu çözmüş.. Duruma adapte olamayan biz çalışanlarız…Herkes çok şey istiyor ama hiçbirşey yapmıyor. Sadece acıyorum… Bekleyin bekleyin az kaldı düzeleceğiz pardon düzüleceğiz…

    Cevapla
  12. 3 yıl önce

    Hayırlı olsun arkadaşlar asgari ücretin net 4070tl olması kesinleşmiş. Artık şirket asgarî ücretin altına adam çalıştırıyor. Habom şartlarını arayacağız yakın zamanda. Toplu paranin verilmesini bekleyen çok fazla kişi var akabinde istifa edecek. Yakında yaşanacak toplu istifalar için hemen önlem aldı şirket yetkili teknisyen alacak. Bizim teknisyenler olarak YA KABUL ET YA İSTİFA ET mantığını yerle bir edecek aksiyonlar almamız gerekiyor. Bunun için yeşil listedeki arkadaşlardan istediklerimizi alamadigimiz taktirde neler yapacagimizla ilgili acil olarak plan yapılmasını bekliyoruz. Yeşil liste sırra kadem basti ! Korkuyor olabilirsiniz ama en azından buradan anonim olarak yorum yapin sayın yeşiller. Güvenimizi boşa cikarmayin.

    Cevapla
  13. 3 yıl önce

    Başımızda şef onun başında müdür başkan hala kırbaç peşinde hala nasıl iliklerine kadar çalıştırım peşinde. Sizlerinde bir duruşunuz yok. Koltuğumuz sallanmasın kafası tabi. Bu işin içinde olan insanlarsınız kaç sene bu sektörde calismissiniz teknisyen aşağıda bu maaşla bu kafayla nasıl özverili çalışsın nasıl dört elle sarilsin işine. Bir kere olsun teknisyenden yana olun

    Cevapla
  14. 3 yıl önce

    Tek gerçek ayın 8’inde yatan maaş o da şaka gibi zaten.. ben bilmem onu bunu benim devletimde benim gorusumde ayın 8’inde yatan maasimdir. Üzülüyorum gerçekten dışarıdan baksan herkes bütün çalışma arkadaşlarım hak hukuk bilen insanlar birşeyler görmüş okumuş insanlar derim ama şu şirkette ki onca haksızlığa onca zulme bir toplanıp ses çıkaramadık ya ona yanarım. Kaç seneden beri içimizden geçti adamlar ev araba herşey hayal oldu mutfağı dolduramaz olduk ama bir örgütlenip tek birşey diyemedik böyle bir ortamda böyle ezik böyle koyun bir anlayışın olduğu yerde çalışmaktan çok üzülüyorum. Bu şirkette birşeyleri değiştirecek tek grup teknisyenlerdir onlarca anca goygoy peşinde. Gücünün farkına var artık.

    Cevapla
  15. 3 yıl önce

    ben 4 ay once sendikadan ciktim. atilmadim satilmadim. zaten haklari yok. atsalar o bicim tazminat alirim. hem de beklemeden. tum borclarimi silip uste bile cikiyorum. elimiz de ekmek tutuyo. ozelde veya baska sektorde bundan daha fazla maasla garanti is bulurum. hem psikolojim hem de cebim rahatlar. bu soytari celik comaklara harac vermektense cikin sendikadan. bu comaklar ne hakla benden her ay 350tl Harac alip beni maddi manevi yipratacaklar. yedirmem size parami. ciktim sendikadan bi cacik olmadi. maddi kaybim da yuzde 5 in altinda. dayanisma aidati kesiliyor sadece. beni temsil ediyosun. once adam gibi isini yap sonra ben sana hakettigin haracini veririm. bu sekilde 5 kurus yok sana. bu comaklar 1 ay yemsiz aç kalsin bakin nasil fino gibi gelip paçamizdan yalvarmaya baslarlar. sendika da isverenin adami oldugu icin illegal olarak sendikadan cikan isten atilir algisi yapip milleti sendikadan cikmamaya diretiyor. kanun disi. sen istedigin sendikaya uye olur cikarsin sendikasiz calisirsin. isverenin cok da şeyinde. bosuna korkmayin. korku tellalarina malzeme olmayin. o her ay kesilen sendika aidati bu zor gunde senin cocugunun ailenin rizki. niye veriyorsun bu comaklara. daha da tiksirana kadar yesinler diye mi. git de cocuguna mont al ayakkabi al bogazindan gecir ihtiyacini karsila. isveren benim patronum sagolsun calissam da para vermiyor. sen de sendikanin patronusun. onlar her ay seni zarara ugratiyo sen de ustune paraya boguyosun iscini. AYNİ GEMİDEYİZ. BEN BATARSAM SENDİKA DA BATACAK. BEN ONA DEGİL O BANA CALİSACAK. trilyonlar icinde yuzuyosunuz sayemizde. benim 350 liram tabi ki sizin icin pul parasi bile degil ama olsun 1 kurusumu da size yedirmiyorum ya psiklojik olarak o bana yetiyo. kanimi emdirmem size.

    Cevapla
  16. 3 yıl önce

    Kesintiler yüzünden odeyemedigim krediler için eş dosttan borç istedim herkes de parasını altın olarak tuttuğu için mecbur altın borç aldim. Gramıni 420 TL den aldığım altın şimdi oldu 790 TL aradaki fark 370 TL X 150 Gr = 55bin TL sadece aradaki fark 55 bin lira … Şimdi soruyorum sayın yöneticiler illa ki birilerinin çıkıp intihar etmesi mi lazım ? İlla yapılan zulmü belgeleriyle birlikte FOXTV ekranlarına mi taşımak lazım.

    Cevapla
  17. 3 yıl önce

    Sayın ilgili, burada yazılanları okuduğunuzu 1.elden biliyorum dolayısıyla sadede geleceğim. Ev sahibim evi boşaltmam için tebligat yolladı. Tıpkı çoğu arkadaşım gibi oğlu/Kızı geliyormuş. Yoksa kiraların artmasıyla bir ilgisi yok. Fakat şunu da belirtmek isterim. Beylikdüzünde 4000 tl aştına ailecek oturulacak kiralık daire yok. Bilgi ve gereği

    Cevapla
  18. 3 yıl önce

    brüt maaşın yüzde 57 si net olarak yatmış Sefa abi bize yüzde 50 zam verse nolacak bitmiş bu şirket bitmş

    Cevapla
  19. 3 yıl önce

    Arkadaşlar madem Sefa abinin paylaşımlarından rahatsız oldunuz çıkın gelin ya atölye atölye gezin oy isterken yaptığınız gibi yada sosyal bir mecra kurun ve yaptıklarınızı yapacaklarinizi açıkça paylaşın. Biz Sefa abi olmasa herşeyden bir haber olacaktık. Bu adamın genel olarak takındığı tavrı analiz etmeyen paylaştığı tek bir köşe yazısına takılıp kalmasın. Öyle bir estiniz ki seçim zamanı dedik ki tamam içimizden birileri bizi anlayacak artık. Ama oy verdik toz oldunuz ortadan. Korkunuz kimden neden ? Gelin toplayın yine herkesi yine anlatın, aydınlatın, bizim beklentimiz bu yönde. Herşey olup bittikten sonra, ben haberleri Sefa abiden aldıktan sonra sizin varliginizin ne anlamı kalıyor? Bizlerin duyulmayan çığlıkları olun diye basteknisyenlerimizin dahi sakın bunlara oy vermeyin demelerine karşı sizleri destekledik. Tekrar söylüyorum buyrun gelin çayımızı için konuşun anlatın…

    Cevapla
  20. 3 yıl önce

    Genel merkez , havacılık şubeyi niye kurdu.?üyelerin önüne yiyecekleri birileri lazımdı. Unutmayın audi yi genelgeyi arabulucuları avukatları..Seçimle gelen şube yönetimleri baştacısınız elinizden geleni yapınız. Genel merkeze fırsat vermeyin. Dalkavukluk yapmayın yeter..Hakkımız isteyin.

    Cevapla
  21. 3 yıl önce

    Hadi bakalım memura da geldi zam şimdi ne yapacaksın sendikacı kardeşler Anadolu grubuymuş avrupaymış ankaraymış anlamam bu saatten sonra benim çocuğumun rızkını kim vermiyorsa kim yiyorsa söke söke alacağım sendikadan istifaysa istifa grevse grev ankaraya yürümeyse yürüme zamanında mecliste bir konuşma yapıldı gecesine %18zam verildi yine yapılır yeterli muhalefet kısmının kulağına su kaçırılsın mecliste konuşuldu mu iş biter umrumda olmaz çağırırım fox tv yi anlatırım herşeyi yeter canımıza tak etti ya ben böyle rezillik böyle aymazlık görmedim. İş gmrülğnceye kadar abim kardeşim iş görülünce tanımama hani geleceklerdi hangar hangar dolaşacaktınız ne oldu kuyruğunuz dikti bi tarafınıza mı kaçtı tiste bişey almayınca görelim anyayı konyayı…

    Cevapla
  22. 3 yıl önce

    Yeni yönetime görevinde başarılar dilerim. Merak ettiğim bir kaç soru var. Hepimizin sorunları ve problemleri belli. Yeni yönetim Tis den istediklerini alamadığı taktirde, arkadaşlar biz elimizden geleni yaptık ama genel merkez bizden habersiz imzaladı gibi bir saçmalığın arkasına sığınacak mı. Yoksa böyle birşey olduğunda tüm Teknik Aş yi örgütleyip mevcut sendikadan istifa ettirerek tepki verecek mi. Sessiz eylemler planlayıp yemek paydoslarinda, iş çıkışlarında eylemler yapacak mı. Öyle Tis imzalandı biz birşey yapamadık gibi bahanelerle bize gelmeyin sonra. Eğer istediklerinizi alamıyorsanız orada oturmanın hakkını vereceksiniz. Istediklerimizi alana kadar eylem yapmaya hazır mısınız? Gerekirse toplu istifaya çağıracak mısınız. Bir kişiyi dahi atsalar sonuna kadar gidecek misiniz? Yoksa Yavuz abiniz gibi buradaki görevinizi tamamlayıp başka sendikalarda emek sömürmeye mi gideceksiniz. Göreceğiz bakalım. Öyle ben göreve talibim beni seçin demekle olmuyor. Sonra kaçmayın Yavuz abiniz gibi. Yavuz abiniz de bundan önceki dönemler ben yoktum ama haklarımızı alacağız diye delikanlılık yapardı. Gördük ne kadar delikanlı. Yunus abinizde zamanında 10.0 ı bu işverene yedirecegiz derdi. Sahi ne oldu o iş, sorabildinizmi Yunus abinizde. Hadi meydan sizin. Görelim bakalım cüssenizi.

    Cevapla
  23. Yönetici 3 yıl önce

    Editöre başlığı kullanan arkadaş yorumunda ki tırnak içine aldığım cümle çok ilginç ” Sefa bey neden nu gençlere gerçek bir abi gibi davranmak yerine elde edilen başarıdan rahatsızlık duyuyormuşçasına eleştiriyorsun? Bakın arkadaş elde edilen başarıdan bahsetmiş. Gerçekten mevcut düzende ki gelişmeler sizce başarı mı? Başarı var ise her haberde teknik calışanlarının devamlı serzenisi neden? Elde edilen başarıya açıklık getirseniz de bende anlasam

    Cevapla
  24. 3 yıl önce

    Her ay 150/200/300 aidat ödediğiniz sendikadan daha çok sizi savundu. Nankörlük yapmayın. Sendikasız olup airline üzerinden örgütlensek bu kadar hak kaybımız olmazdı. Sefa Abi daha çok haber bekliyoruz senden

    Cevapla
  25. 3 yıl önce

    sefa abi gibi dernek başkanlığıyla bile teknsiyene %148 zam alda sonra eleştir. 10 lira aidatla ülkede ses getiren geceler düzenlenirken UTED 5 mayısta kuruluş yıl dönemünde bi tweet dışında ne halta yaramış. hangi tis te hangi protokolde bir tavrı duruşu olmuş. öyle yönetimin eteklerine sarılmakla başkan olunmuyor. Başarısızlığına ve pesifliğine UTED de doyamadığınız adamları yetmedi birde sendikada oyladınız. bir koli yumurta 40 tl olmuş beyler, bu maaşlarla biz sürünürken ödediğimiz aidatlarla lüks içinde yaşayanlarada onlara alet olanlarada yazıklar olsun

    Cevapla
  26. 3 yıl önce

    Yeşil listeyi tebrik eder başarılar dilerim hakkımızda hayırlısı olsun.Teknik deki arkadaşlara diyeceğim tek şey şu genel merkeze,haksızlıklarına,yanlışlarına tek laf edemedi yeşil liste ekibi.Şubenin yapamadıklarını söylediler doğru evet ama genel merkezin yaptıklarınıda yavuzu nasıl ödüllendirdiklerini bir pazar sabahı imzalanan tisleride dile getirseydiniz bari.Neyse secilmeniz güzel oldu bu alkışa bu çoşkuya bakılırsa yanılan bizler olabiliriz.10.0,teknik destek,genelge mahkemenin uygulanmaması aidat konusında merkezin yüksek oranda hataları var şuan sözde sizin meydanda bizde destekciniz genel merkezde ankarada güzel haberlerinizi bekliyoruz yazdığım konularla alakalı.Biz hatanın başını genel merkezi en büyük eleştiri ile söylenebilecek ne varsa söyleyerek sözle dile getirdik farkındalığı güçlü bir şekilde ortaya koyduk.Teknisyene nasıl davranıldı ise öle davrandık.Şimdi sözde sizde yetkide sizde sorunlarda yukarda çözün 50 kişi bir salon teknisyen değil tüm teknisyenler ayakta alkışlasın hakkınızdır.

    Cevapla
  27. 3 yıl önce

    Sizi bu süreçte çok iyi analiz ettik. Resmen bir anda farklı haberler yapmaya başladınız. Merak ediyorum bu durumu. Gençleri organize edebilen arkdaslarj ne için hedef tahtasına koydunuz? Elbet birgun ortaya cikacaktir diye temenni ediyorum. Saygılar

    Cevapla
  28. 3 yıl önce

    Kardeşim herkes herşeyin farkında, Halim ferhanla aylar öncesinde herkesten gizli gizli defalarca görüştü, birlikte liste yapıp tasoyla sahaya sürdü. Bütün başarısızlığın nedenin Yunus Değirmenci olduğunu anlatarak vasıfsızılığını örttü. Buna kanan çocuklardan 2 düşük maaşlı komponnetçi bulup delege dHa seçilemeyen adamı süsleyip pullayıp başkan seçtirdi. Çok iyi sadaka toplayıp yardım yapıyormuş diye reklamını yaptılar. İşverenede el açıp dilenecekleri mi görücez. Cslik ve başteknisyen maaşının altına düşer diye Halim kaçmasaydı onu başkan yapacaklardı. Yeşile inan kanan arkadaşların bunu bilmeye hakkı var. Beyaz listedeki Serhat Yunus Değerimenci ve Ferhanla ters düştüğü onların istediği gibi harket etmediği için önce Yavuz dan sonra Ankaradakilerden çizik yedi. Tek başına Erkutla savaştı. Ferhanında tek derdi 2022 deki genel merkez seçimi Yunusa tepkileri kendine like olarak toplayıp bi 4 sene daha isimini yazdırdığı gömleklerden giyip, 60 binlira maaşla Audiye binmek istiyor. Okanda Halimde tasoda nasıl bir sazan sarmalına düştüğünü anlaması baya zaman alır. Onlar küçük dünyalarında büyük devimler hayal ederken tencerelerdeki kıyamet onlarıda abileriyle ağa babaların o çukura gömecek.

    Cevapla
  29. 3 yıl önce

    Başlığı yazdığımda inan değil IBAN di.neyse sefa bey biz sizi anlıyoruz.sorun imza değil zaten sizin yukarıdaki yazdıklarıniz.bir görüşme gerçekleştirip olayı şeffaflığı ile anlatıp sizleri şeffaf ve kanıtlarla hareket etmeye yönlendirecegiz insalalh.saygilar.

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Başlığı düzeltin diyen kişiye
      İnsanların ismi ve soyadı vardır. Karsındaki kişiye sefa da dersin safa da çok önemli değil. Ancak soyadında değişlik yapamazsın. Soyadları aileyi temsil eder. IBAN ne alaka. Terbiyeni takın… Veya, terbiyemi takınmayacağım diyerek gerçek isminle at ki karsındaki de sana ona göre cevap versin.

      Cevapla
  30. 3 yıl önce

    Sefa bey neden nu gençlere gerçek bir abi gibi davranmak yerine elde edilen başarıdan rahatsızlık duyuyormuşçasına eleştiriyorsun? Eskiden sevilen bir adamken şimdilerde o mahalledeki emekli askerler gibi gelene geçene sataşan aksi bir adam oldun , yapma kardeşim. Arkadaşım sen yoksun hangarda bunu anla artık. Sen gelip güzelce konuştunda bu gençler mi anlamadı . Hem bir soru sana , sen onları anladın mı?Diğer arkadaşlara söylüyorum seçilen yeni arkadaşlara desteğinizi dile getirin , önce burada güçlenelim sonra genel merkez bu yeni arkadaşlarımızı görmezden gelemeyeceğini, ayrı bir şekilde hareket edemeyeceğini anlasın. Herşey adım adım arkadaşlar , şube olarak şu anda zaten tiste yasal bir yetki yok bu herkes bilsin . Herkes sıkıntıların etkisiyle önüne geleni karalamasın .

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Sevgili kardeşim benim suçladığım genel merkez yönetimi ve ülkemizde ki sendikal anlayış. Yanlış anlamışsın…Ayrıca henüz bir başarı göremiyorum. Yorumlarda sizler tarafından şimdiye kadar, üyelerden sendikayı öven bir paylaşım yapıldı da ben mi göremedim. Sefa İnan

      Cevapla
  31. 3 yıl önce

    Sefa bey site etkileşiminiz dustu galiba yine aslını astarini bilmeden insanları karalamissiniz.Yeşil delege toplantılarına katılmadan orada konuşulanları delege arkadaşların temsilcilerden istediklerini bilmeden bir iki kisinin lafıyla kötüleme ye devam ediyorsunuz.sizleri arayincada ben gazeteciyim istediğimi yazarım istersen mahkemeye ver diyorsunuz.bir bekleyin hele adam daha dün akşam saat 7 de seçildi 🙂

    Cevapla
    • Yönetici 3 yıl önce

      Yeşil delegelerini destekleyen bendim. Hala da öyle. Günümüz sendikacılığında temsilcilikler genel merkez yönetimi tarafından maalesef fazla ciddiye alınmıyor. Geçmiş toplu iş sözleşmesini unutmayın. Genel merkez yönetimi Ankara’da imzayı attı iş bitti. İmza aşamasında aynı odada hangi temsilci vardı söylermisin? Sefa İnan

      Cevapla
  32. 3 yıl önce

    Sefa bey ne aidiyeti ? Aidiyet diye bir kavram mı kalmış Teknik A.Ş de ? Siz gerçekten hala bu kavramın kaldığını mı düşünüyorsunuz ? Millet geçim derdinde,bu ayın maaşı yattığında diğerini iple çeker olmuş siz hala ne aidiyetinden bahsediyorsunuz ?

    Cevapla
  33. Şunu net anladık ki uçağın kargosunda uçan kedi köpek teknisyenden değerli. yazıklar olsun

    Cevapla
  34. Teknik AŞ nin onurlu ve vicdanlı İşçileri Birleşik Metal İş’te örgütlenecek ve hep birlikte bu haramzadeleri sileceğiz. İşçinin sırtından doyan bu keneleri söküp atacağız. Bunu uçak teknisyeni mesleğinin onuru için yapacağız.

    Cevapla
  35. 3 yıl önce

    10 liralık aidat 30 liraya 2006 da sefa beyin derneği bıraktığı sene dernek yönetimine gelen Tevfik Kırmacı zamanında çıktı ve hala devam ediyor. sefa bey tam 20 sene 10 lira aidatla iktidarını sürdürmüştü. Bakırköy İstanbul caddesinde ki mülk onun zamanında alındı. kalıcı bir iz bıraktı yani. şimdilerde kalıcı bir şey bıraksın da görelim

    Cevapla
  36. 3 yıl önce

    ulan yorumu silen kişi sefa inansa neden senin yorumumu ne den sildin sefa dediğin yorumu yayınlasın ki Az akıllı ol be birader

    Cevapla
  37. 3 yıl önce

    İlk defa kendimi bu kadar çaresiz hissediyorum.Elimden bişey gelmiyor,tis biter bitmez ilk yapacağım şey sendikadan ayrılıp dayanışma aidatı ödemek olacak.Şirket bize yaşattıklarını pandemi biter bitmez kaçan pilotlar ve teknisyenlerden sonra kendi yaşayacak inşallah.kendi adıma söylüyorum,ilk fırsatta şirketten kaçmayan NAMERT OĞLU NAMERTTİR

    Cevapla
  38. 3 yıl önce

    Aslında hakkımız olan ama zam diye verdikleri rakamın iki buçuk üç katı ev sahibi kiraya zam koydu sadece bu kira diğer kalemleri saymıyorum bile ev araba beklentim falan da yok kalmadı hayatta kalsak yeter modundayız bir de utanmadan kaliteli bakım dünyada ilk 5 mro gibi trajikomik hedefler koyuyorsunuz adam borcu harcını kirayı çocuğunun okul masrafını mı vs. düşünecek yoksa uçağın crsini mi müdürler şefler başteknisyenler ne yaşıyor hayretle izliyorum ekmek yoksa pasta yesinler kafasında anlaşılan farklı gerçekliklerde yaşıyoruz sene oldu millet her hafta pollyanna gibi kafada farklı senaryolar yazıyor ama günün sonunda kazığı yiyip oturuyor hep bir avunma dışarıda markette kasiyer 5 lira eksik verse hesap soracak adamlar burada sendika haracına gıkını çıkaramıyor ben o kadar eminim ki buradaki yetkililere asgari ücret ver değişen bir şey olmaz üç beş adam var onlar da biliyor ki Nasrettin hoca fıkrasındaki gibi arkalarını dönünce hiç biri kalmayacak bunların herkes koyun gibi kadere mahkum bekliyor bu saatten sonra sadece yönetimin insafındayız en iyisi buradan nasıl kaçılır onun yolunu bulmak .

    Cevapla
  39. 3 yıl önce

    Eskisi kadar ilgi görmediğin için mi kaos , ayrıştırma ve insanları birbirine düşürme çaban?Birde haktan hukuktan bahsediyorsun , Ya o yazdıkların doğru değilse sen nasıl verecksin iftira attığın insanların hakkını?

    Cevapla
  40. 3 yıl önce

    Genel seçimde o sandık önümüze gelecek bu devran elbet dönecek hiç şüpheniz olmasın arkadaşlar

    Cevapla
  41. 3 yıl önce

    Yazılarınızın tamamını okudum. Teknik Aş çalışanlarının iyiliğini düşünüyor olabilirsiniz. Bunları ifade ediş tarzınız normaldir. Fakat kul hakkı demişken , sahanın desteğini alarak seçim ile gelmiş mücadele etmek isteyen emekçi kardeşlerinin hakkını, resmi kesin delilleriniz olmadan gözlerinizle görseniz bile yarısına inanmamakla mükellef olacagınızdan bu ve benzeri ithamlarla yemiş olmuyor musunuz ? Gerçek gazetecilik anlayışı araştırmayı sorgulamayı işin doğrusunu delillerle ispatlamayı gerektirir. Delilleriniz varsa bunu ispatlamanızı tavsiye ederim. Taraf olabilirsiniz ama karşınızdaki insanları haksızca eleştiremezsiniz. Adalet istiyorsanız önce kendinize olan adaleti sorgulamalısınız. Sevgi ve saygıyla kalın.

    Cevapla
  42. 3 yıl önce

    Yazılarınızın tamamını okudum. Teknik Aş çalışanlarının iyiliğini düşünüyor olabilirsiniz. Bunları ifade ediş tarzınız normaldir. Fakat kul hakkı demişken , sahanın desteğini alarak seçim ile gelmiş mücadele etmek isteyen emekçi kardeşlerinin hakkını, resmi kesin delilleriniz olmadan gözlerinizle görseniz bile yarısına inanmamakla mükellef olacagınızdan bu ve benzeri ithamlarla yemiş olmuyor musunuz ? Gerçek gazetecilik anlayışı araştırmayı sorgulamayı işin doğrusunu delillerle ispatlamayı gerektirir. Delilleriniz varsa bunu ispatlamanızı tavsiye ederim. Taraf olabilirsiniz ama karşınızdaki insanları haksızca eleştiremezsiniz. Adalet istiyorsanız önce kendinize olan adaleti sorgulamalısınız. Sevgi ve saygıyla kalın.

    Cevapla
  43. Yorumu niye sildin

    Cevapla
  44. 3 yıl önce

    Türkiye’deki hiç bir sendika Teknik A.Ş çalışanını kurtaramaz ama en kötüsü bile bu Öz Çomar İş ten iyidir. Mevcut iktidar Türkiye deki sendikal gücü bitireli yıllar oldu maalesef.

    Cevapla
  45. 3 yıl önce

    Sefa BeyUTED aidatı en son ne zaman zam görmüşNecdet Başkan seçildiğinde aidat 30 TL idi 7 sene önce hala 30 TL üstelik pandemi döneminde aidat alınmadıbi araştırın konuyu isterseniz

    Cevapla
  46. öncelikle bu yeni ekibe başarılar diliyorum.Bizler ‘de artık kendı göbeğimizi kendimiz keseceğiz ya yenı bir sendika kuracaz yada sendikayı değiştircez başka bir seçenek yok

    Cevapla
  47. 3 yıl önce

    Yine söylüyorum vallaha bıktık billaha bıktık sizin bu aslını astarını bilmeden yaptığınız taraf haberlerden :) Ankaraya gidildiği doğru zaten bi orası doğru ama çağırıldıkları yalan. Gitmelerinin tek sebebi temsil ettikleri delege sistemindeki arkadaşların bizler sizi seçeceğiz sizinde gidip ankaraya bu sıkıntıları anlatmanızı istiyoruz demeleriydi. Malumunuz ki temsil edilen grubun üyeleri böyle bir taleple gelirse temsil edenlerde gitmekle sıkıntıları anlatmakla mükelleftir. Gidenlerde ayrıca sendika temsilcileri. Hani atama başkan yazdığınız okan falanda değil. Gurur duyuyoruz bu arkadaşlarımızla bizi temsil ettiği gidip ilk ağızdan tüm sıkıntıları anlattıkları ve gittiği için. Yine söylüyorum bu sahanın içinden gelen tüm delegasyon sisteminin kalplerinde yer edinmiş bu kardeşlerimize saygı duymayı en başta siz ve karalayan karşı grubun değerli arkadaşları ÖĞRENECEKSİNİZ.

    Cevapla