featured

SEKTÖRÜMÜZÜ ZOR GÜNLER BEKLİYOR…(!) ALT TA KALANIN CANI CIKSIN…

 
 
Son yılların en önemli olayı coronavirüs salgını olarak görmek mümkün. Çok kısa bir süre önce ortaya çıkan bu salgın inanılmaz bir hızla ilerliyor. Bu ilerleme nasıl kesilecek, ülkeler bu soruna nasıl çözüm bulacak henüz belli değil.
Dünyada yaşanan bu salgından kaçınmakta mümkün değil gibi… Globalleşen dünyamızda  ne ticaretten, nede seyahatten kaçınamıyoruz. İlk defa Çin’de rastlanılan bu virüs çok kısa bir zamanda nasıl da yayıldı…
Ticaret ve seyahat denince akla ilk gelen uçak… Hal böyle olunca virüsün hızla diğer ülkelere de yayılması kaçınılmaz oluyor.
Medya her gün çok süratli yayılan coronavirüs ü ile ilgili haberler yapıyor. Bir başka anlatım şekli ile adeta Coronavirüs ile yatıyor coronavirüs ile kalkar olduk.  Medyanın her gün bu virüsten etkilenmememiz için gün boyu doktor tavsiyeleri yapması ne kadar etkili olacak ki… Virüs bulaşan kişiyi kurtarabilmek için her hangi bir ilaç da henüz bulunamadı. Elini sık sık yıka, öksürük, aksırıklardan uzak dur, ağzını burnunu kapat tavsiyeleri yeterli mi?
Dünya bu dertle uğraşırken hayat devam ediyor.
Bu kriz ticari olarak en çok havacılığı vuruyor ve bu gidişle de daha da vuracak gibi görünmekte. Sadece bu kriz ülkemizde değil tüm dünyaya yayılmış vaziyett. Airlinehaber olarak coronevirüs nedenli etkilenen şirketleri tek tek yazdık halada yazıyoruz.
Gün geçmiyor ki birkaç iptal sefer duymayalım. Sağlık bakanlığının talebi üzerine SHGM bazı ülkelere uçuş yasağı alıyor. Çin, Güney Kore, İran derken Irak ve İtalya seferleri de ya kesildi veya frekans azaltılmasına gidildi. THY’nin ve Pegasus hemen hemen her gün basın bülteni yolluyor. Basın bülteninin konusu ise coronavirüs kaynaklı sefer iptalleri.
Havayolları uçarsa para kazanır. Bu kadar iptal sefer ve yolcu düşüklüğü ile nasıl ayakta kalınabilir ki?… Ayrıca THY’nin bir de B737MAX’ lardan kaynaklanan maddi, manevi kayıpları unutmayalım. İstanbul’da yeni bir havalimanına geçiş yapan THY’nin henüz tam olarak yerleştiği söylenemez. Hala bir dolu masraf yapmak zorundalar.
Pegasus da aynı durumda… Kaza yapan uçağının sancıları henüz bitmeden şimdi de bazı medya, her nedense cadı avına çıkmış gibi, vurdukça vuruyor. Sonuçta Pegasus da bu ülkenin havayolu… Tam olarak ne yapmak istediklerini anlayabilmiş değilim.
Keza havalimanlarımız da aynı…Uçaklar inip kalkmaz ve seferler azalırsa bu havalimanlarımız nasıl kazanacak ki? Binlerce kişiye istihdam sağlayan havayollarımız gibi havalimanlarımız da aynı krizin pençesinde…
Tabii ki, THY ve Pegasus dışında da havayollarımız da var. Onlar daha içine kapanık olduklarından ne durumdalar tam olarak kestirebilmek zor olsa da bu krizden etkilenmemelerine imkân yok diye düşünüyorum. Hatta kargo taşımacılığı yapan havayollarımız bile etkilenecektir…. Son senelerin en büyük krizi yaşanıyor.
Aslına bakacak olursanız, her ne kadar şirketlerin işi zor olsa da gelir kaybı faturasının bir kısmını yine çalışanlardan çıkartacak gibiler. Seferlerini mecburiyetten azaltan havayolları ve havaalanları ne yapacak? Türkiye’de en kolay hemen uygulamaya konan,çalışanları kapıya koymayı mı yeğleyecekler yoksa direnecekler mi? Peki, nereye kadar
Sektörümüzde çalışanları koruyacak ne sendika var ne dernek. Sendikalardan başka çalışan kesimin hak ve hukukunu koruyacak bir mekanizma da yok. Sendikal hayatımıza baktığımda benim gördüğüm en etkisiz dönem diyebilirim. Derneklere baktığımızda ise bir şeyler yapmaya çalışanlar olduğu gibi yıllardır hiç faaliyet yapmadığı halde yine aday olmaya çalışanlar var. Kısaca sendikalar ile dernekler aynı kefede. Her ikisinide takan makan yok. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. 
İşverenler, “Ben yaptım oldu” mantığında ne isterlerse onu yaptırabiliyorlar. Zamanında, THY’deki tüm mesleki derneklerin sözcülüğü görevini yüklenmiş UTED yönetimi bile sefilleri oynuyor. İşveren hiç mi hata yapmaz. UTED’in benim zamanımdan beri yayınlanan dergisi var. Bu derginin amacı sorunları ve çözüm önerilerini yazmak değil mi? İlk sayfada ki başkanın aylık yazısı ne işe yarıyor.
Üyelerde ilginç…
Onlarla ilgili her yazıma yüzlerce haykırış yüklü yorum atan kişiler olmalarına rağmen iş başa düşünce dilsizi oynuyorlar. Genel kurula gelip sorunlarını bile haykırmaktan veya aday olup seçilmekten çekinen bir zümre ile nereye kadar gidebilir ki…
Değerli okurlarım; 
Atlas Global de yaşananları izledik. Kimin aklına gelirdi ki bu şirketimiz iflas etsin. Atlas’ın tüm gidişatını kimseden çekinmeden olduğu gibi yazdık. Yöneticiler;  “az sabredin” ,”az kaldı”, “bu hafta paralar hazır”, “B777 filosu kuruyoruz”. diyerek oyalayıp aylarca ücretsiz çalıştırdıkları personellerine bir anda İflas işlemlerine başladık nasıl diyebildi? Bu nasıl yüz böyle. İnsan aynaya bakıp kendinden utanır yahu…
Bizde paranız kalmaz diyerek aylarca uçurdukları ve çalıştırdıkları kişilerin hayır dualarını(!) her an duymasalar bile hayatları boyunca hissedeceklerdir. Kısaca bana Atlas Global sürecini anlat derseniz üç kelime ile ifade edebilirim. Haksızlıklar,Vicdansızlıklar,Ahlaksızlıklar gırla gitti….Sonuç; Sonu belli olmayan İflas süreci…
Bu iflas en çok kimi etkiledi? Tabii ki çalışanları… İşlerinden olmalarına mı yansınlar yoksa çalışıp ta alamadıkları maaş ve tazminatlara mı? Ya kandırıldıklarına mı?
Resmen 1200-1300 civarı kişi ortada kaldı. Airlinehaber deki çıkan haberleri okuyup ümit arayışındalar. Onlar ümit beklerken Murat Ersoy’un define aradığı söyleniyor. Şaka değil bu…Bir çok kişiden duyduğum üzerine Murat bey Türkiye’de define arıyormuş:)  
Şüphesiz patronlara bir şey olmaz. Yasalarımızda ki boşlukları bulmakta mahirdirler. İflas hileli ise mutlaka önceden gerekli tedbirlerini almışlardır. Kısaca; “Altta kalanın canı çıksın” misali bir çalışma hayatımız ve çok uzun süren yasal süreçlerimiz var. Neyse yazacak çok konu var ama şimdilik yeterli.
Bu kriz sadece Türkiye’ye mahsus değil ya… Bakalım Dünyada neler oluyor?
Bu işte bir terslik var. Bizde kriz olunca balta alta vurulurken bunlar üste yani kendi ayaklarına vurmuşlar.
Bakın Singapur havayolları ne yapmış; 
Singapur Havayolları CEO’su %15 ücret indirimi aldı. Seyahat taleplerindeki azalma ve Asya’daki Koronavirüs sebebiyle şirket yöneticilerinde maaş indirimine gitmiş
Singapur Havayolları çalışanlarına gönderilen notta, yönetimin nasıl bir kesinti yapacağını belirtiyor;
CEO %15, Yönetim Kurulu %15, Genel Müdür Yardımcıları %12, Grup Müdürleri %10, Bölüm Müdürleri %7 oranında maaş kesintisi uygulanacak.
Üst Düzey Yöneticiler ve Yönetim 1 Mayıs itibariyle ekstra %5 kesinti daha olacak
Singapur Havayolları Grubu, Mayıs sonuna kadar 3.000’den fazla uçuşunu kesti. Bu oran tüm uçuşların %10’una denk geliyor
Ayrıca, Singapur Havayolları gönüllü ücretsiz izni uygulamaya koyuyor. Alınabilecek ek önlemler için sendikalarla görüşüyor (Keşke bizde de sendikalar sözde değil de özde olabilse)
Harcamalar konusu da tekrardan gözden geçirilecek
Yönetim, değişen şartların üstesinden geleceklerini belirtirken, kararlı ve fedakâr olacaklarını aktarıyor
Yukarıda yazdıklarımı ben demiyorum. Singapur havayolları diyor.
Birçok yazımda “tasarruf üsten başlamalı ki aşağıdakiler de ses çıkaramasın” derim. Derim demesine de takan olur mu? Hayır.
Sevgili THY ve Sektörün diğer oyuncuların yöneticileri;  Hadi bakalım pamuk eller cebe… Çalışanın tasarruf edecek hali kalmadı. Sıra siz de…  
Değerli okurlarım;
Öncelikle sizlere teşekkür etmek istiyorum.  “Çalışanlardan yana tarafız” söylemi ile yayın hayatına başlayan AirlineHaber söz verdiği çizgisinden sapmaksızın yayın hayatına sizlerin teveccühünü kazanarak devam ediyor.
Bildiğiniz üzere yayıncılıkta hangi gazete veya yayın organı tarafız demiştir ki… Hepinizin bildiği kadarı ile, tarafsız yayıncılık yapıyoruz kisvesi altına gizlenmeksizin, direk olarak tarafımızı beyan eden bir haber portalı olduk ve her geçen gün okur sayımızı katlayarak yükselişimize devam ediyoruz. Sektörün 1 numaralı haber sitesi haline geldi isek, bu bizden ziyade sizlerin sayesindedir.
Bu süreçte bize destek olan ve yalansız dolansız haber okumak istedikleri için bizi takip eden okurlarımızın desteği çok önemliydi. Sağ olun, Var olun…
Okurlarımız çok iyi biliyorlar ki, AirlineHaber siteniz para kazanmak veya haber sitesini kullanarak siyasi emel veya emellerimize kavuşabilmek için kullanılmamıştır. Apolitik bir yapıda yayın yaparız.  Kaçak Büfe açmak, komisyon almak gibi yayıncılıkla ilgili olmayan faaliyetler bizim iş ahlakımızda yoktur. Herkesin içinde yüzümüz ak gezmeyi sever ve okurlarımızın bizi anamızla değil anımızla anmalarını arzu ederiz.
Bu haber sitesinin tüm yazarları havacılık sektörünün içinden gelmiş kişiler olup amatör olarak makalelerini yayınlamaktalardır. Takipçilerimiz o kadar çok ki… Bunların içinde binlerce pilot, binlerce teknisyen ve binlerce havacılık sektöründe farklı farklı departmanlarda çalışanlar mevcut.
Örneğin; Atlas Global’in çalışanlarını ilgilendiren haberleri sadece biz mi elde ettik. Tabii ki Hayır. Çalışanların attıkları yorumlar sadece bize mi atılmalı idi… Tabii ki Hayır.
Neden biz?
Çünkü biz beklentisiz haber yapma anlayışına sahibiz de ondan… Kimin haklı kimin haksız olduğuna karar vermeye kalkarak haddimiz aşmadık.  Bizim görevimiz, haberleri tüm açıklığı ile sunmanın yanı sıra konuyla ilgili okurlarımızın attıkları tüm yorumları yayınlamaktır. Tabii ki etik kurallar ve yasalarımız gereği bazı yorumlarda, kişi isimlerinin deşifre edilmesi ve küfür edilmesini, hakaretlerde bulunulmasını sansürledik. Bu kadar titiz davranmamıza rağmen yine de yayın kaldırma cezaları aldık. 
Yorumları takip eden okurlarımız Atlas Global şirketinin durumunu, iflas öncesi ve sonrasını tüm açıklayıcı bilgiler eşliğinde AirlineHaber’den öğrendiler. Atlas Global çalışanlarının içine düştükleri çok zor duruma onların yanında Hava-Sen ve AirlineHaber’den başkası yoktu.
Atlas Global çalışanlarının bizlere attıkları teşekkür yorumları bizim için çok önemliydi. Bu teşekkürler bize yabancı değil. THY’deki suçlama ile haksız işten çıkarılan 211 kişinin yanı sıra yine ByLock kullanıyor suçlaması ile işten çıkarılanların da yanındaydık. ByLock suçlamaları asılsız çıktı ve işlerine iade edildiler. Ancak hala 211 konusu çözülemedi. İlker Bey’in dikkatine bir kez daha sunarım.
Neyse konudan koptum yine;  
Tabii ki Atlas Global mağdurlarının derdine merhem olabilmek çok zor. 220 Milyon dolar civarında borçtan bahsediliyor. Atlas Global mağdurlarına yardımcı olabilmek için hukuk bilgisine ve bu tür iflas davaları konusunda deneyimli ve bilgili olan bir avukat arkadaşıma rica ettim ve Hava-Sen’le görüşmesini istedim. Hava-Sen başkanı Seçkin kaptanla görüştüler ve süreç içinde görüşmeye devam edecekler.
Umar ve dilerim ki, sektör Atlas mağdurlarına kucak açsın, onları ortada bırakmasın ve en kısa sürede maddi kayıplarına yönelik davalardan çalışanların lehine netice alınsın. 
Bu haftaki yazıma son verirken; Geçenlerde şehit olan 34 askerimize rahmet,tüm aile fertlerine ve Türk milletimize sabır diliyorum. Umar ve dilerim ki bu saldırılar son bulur ve yapılmış olan Soçi anlaşmasına sadık kalınır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 Yorum

  1. 5 yıl önce

    Bu teknisyen camiasından bir halt olmaz bırakalım artık ağlamayı kabak tadı verdi gerçekten sıkıldık buradan yönetimi iskembeden boş beles tehtit etmekle olmuyor bu işler beyler zaten benim şefim basteknisyenim ne ki ben yönetimden birseyler bekleyeyim önce kendimize bir çeki düzen vermemiz lazım o yüzden askerlikte bir terim vardır kafayı nizamiyede bırak diye ben de turnikede bırakıyorum kafayı mesaiye başlarken şalteri kapayıp iniyorum hangara zaten sektörün hali de ortada iken ya bu deveyi güderiz ya da bu diyardan gideriz boş yapmaya lüzum yok.

    Cevapla
    • Şahsen ben bu diyardan gittim şu an işsizim değdi mi diye soracak olursan omurgalı bir hayat sürüyorum en azından … Ben ve benim gibi gitmek zorunda kalan bir çok cs var THY den…THY artık bu ülkenin bir markası olmaktan çıkti teknisyene verdikleri deger küçük daglari ben yarattım havaları acilen yönetici kadrosuna teknisyen kökenli kişiler getirilmeki bu gidişata bu kacisa son versinler yoksa ortalık iş bilmez paralı torpilli easaci CS lere kalacak

      Cevapla
  2. 5 yıl önce

    Tesekkürler airline haber gercekten hislerimize tercüman oldunuz..mahkemeler bir yana Bu kul hakkından bebek rızkı hakkından korkmazlarmı

    Cevapla
  3. 5 yıl önce

    Belki de 4 ay boyunca ucmasaydınız sevgılı kaptancıklarımız ucaklar yerde kalıp belkıde haklarımızı alabılırdık.. atlas aşkıyla yanıp tutustunuz neden cunku saldım cayıra mevlam kayıraydı.. bıttı bazılarının saltanatlıgı.. size onur yakısır.. gıden bı kalın 25 gun kendınıze gelırsınız.. hala ınanamıyorum sizi cocuk gıbı kandırdıgına ne murat askı varmıs.. olan kabıne oldu.. saglıgı gıttı psıkolojısı gıttı aılesi gitti.. 2300 net 50 saat ustu 150 tl prıme kaldılar.. siz?? Baska bı yere basvuru yapar atlastan adam cıkar mı sozuyle 1-0 baslıyor mulakatlara.. ıcerde mılyarlarınız kaldı kabinide aranıza cekın sadece kabine olsaydı hıcbırınız olmıcaktı zamanında olmdınız. Bızımkıler de saf.. su kaptan tayfasına zerre inanmıyorum. Bı tek atlasta var bu olaylar.. atlasta ucarken hıı onur dedıgınız begenmedıgınız yere muhtac kaldınız ya.. baska da bırsey demicegım..

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Belli ki olaylara cok uzaksınız.. biraz arastırın..

      Cevapla
    • 5 yıl önce

      Dışarıdan atıp tutmak uçmasaydınız demek kolay. O zaman sektörde uçacak firma bulamazsınız. TK da yapılan kesintiler var hadi uçmayın desene bir de sözde sendika var. Hırsızın hiç mi suçu yok kardeşim. Türkiye’de sendikalaşma ve SHGM nin denetleme mekanizması olmadığı sürece her firmanın başına gelebilir bu tür olaylar.

      Cevapla
    • Hiç kimse bu terbiyesize cevap vermesin lütfen.

      Cevapla
  4. 5 yıl önce

    Size cok tesekkur ederiz…tarafsız haber yaptıgınız için.

    Cevapla
  5. 5 yıl önce

    Sefa bey çok teşekkürler.

    Cevapla
  6. Ne güzel yazıyor bazıları??? İtin köpeğin adam diye kendini lanse etmeye çalıştığı bir süreç sadece bu kişiliksiz kaptanların eseri!!!bu durumdan birinci derece sorumlu suçlu bilinen insanları konuşmamak herkesin suçu ? Kim bunlar? Herkes biliyor ama bunları söyleyemecek kadar ucuz çaresiz ve yalanları ile insanlarla hala oynuyorlar..bu iş 3 ayda bitmedi.başından belliydi.niye S.T ,AK ve en önemlisi O.Ç yu konuşmuyorsunuz? Her şeyin başı bunlar..şimdi olay ödenmeyen maaşlar olunca bunları unuttunuz..alınamayacak hiç bir şey için kusur döngüde debelenip duruyorsunuz..uçmasaydınız,uçmasalardı..her şey diğer uçmayan kaptan olmayan kişilere patladı..ne bekliyordunuz bu kişiksiz adamlardan?hepiniz suçlusunuz..nerde yukarda yazdığım 3 kişi ona bakın !!! O zaman anlayacaksınız her şeyi.. 3-4 aylık adamları suçlamayın.ortam size ve herkese tercih hakkı verdi ama hiçbiriniz yapmanız gereken cesareti gösteremeyip hiç bir şeyle alakası olmayan suçsuz günahsız 3 aylık adamları suçlamayı seçtiniz.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Her habere 3-5 like-dislike yapılırken AK nın adının geçtiği her habere 60-70 yapılması çok ilginç. Rekor kıracak yakında.

      Cevapla
  7. 5 yıl önce

    Airline habere bir kez daha teşekkürler. Sizde olmasanız Atlas global çalışanlarının mağduriyetini yazan kimse olmayacak.

    Cevapla
  8. Derviş dediler bir şey yapmayan kabin hizmetler Md ü be İşletme bşknını aynı olayın aynısı olacak şekilde ZİYA diye önünüze koydu ? Nafile yine aynı yöneticiler ve yine benzer yaşanan karaktersizlikler !! Kaç kez bu şans önüne gelir bir şirketin bütününe?? Onun için düşünün kişi adları değişik ama aynı tarz uygulamalar, n’aptınız? Sadece günü kurtarmaya çalışan hep aynı insanlar ve aynı ihanetler..havayolumusunuz yoksa başka bir şeymi??şimdi bir grup kurulmuş ve kesinlikle olmaması gerekenlerle ve buna bile tepki koyamayan kör ve cesaretsiz bir grup..hakettiniz..bu siteye ve Sefa beye tşk edin en azından dertlerinizi yazan tek kişi olduğu için..

    Cevapla
  9. İlk yorumumu da yayınlayın ltf

    Cevapla
  10. 5 yıl önce

    Atlasglobal ile sıkıntı yaşamadan önce havacılık sitelerine hiç bakmamıştım. Aralık ayından beri takip ediyorum sizi ve yaptığınız haberlerden ötürü size teşekkür ediyorum. Size yazdığım mail’i sitede yayınlayarak gösterdiniz duyarlılıktan ötürü de teşekkür ederim. Mağduriyetim giderilmedi ama artık dert etmiyorum. Sağlık olsun.

    Cevapla
  11. 5 yıl önce

    Bu torpilli tayfadan kurtulmamız lazım artık. Bununda tek bir yolu var. Herkes biliyor

    Cevapla
  12. Elinize sağlık…Her zaman yanimizdasınız

    Cevapla
  13. Elinize sağlık!!!

    Cevapla
  14. 5 yıl önce

    Yine mükemmel bir yazı teşekkür ederizz airlinehaber

    Cevapla
  15. 5 yıl önce

    Tarafsız olduğunuz ve herşeyi tüm çıplaklığıyla yansıttığınız için teşekkürler airlinehaber…Hava-sene de aynı şekilde çok teşekkür ederim hem korkusuzca yanımızda olduğu için hem de üye olmadığımız halde arkamızda durdukları için…Murat Ersoy’a da teşekkür ediyorum bizi bu kadar iyi kandırabildiği için ve Allah belanı versin diyorum, bi tarafından çıksın diyorum ama lütfen bu dünyada olsun biz de görelim!!Alamayacağımız paralarımızıda vermemek için direnen kim varsa hepsinin münasip neyse…

    Cevapla
  16. 5 yıl önce

    Elinize sağlık bu utanç verici Atlas olayını çok güzel özetlemişsiniz ama bu adamda gurur ve onur yokki niye düşünsün bukadar çalışanı allah görür ve dersini verir umarım

    Cevapla
  17. 5 yıl önce

    Demek bir yandan da define arıyoruz … hala kısa yoldan para kazanmak demek … alışkınsın , seversin ne de olsa hak yemek konusu olunca kaçınılmaz fırsata dönüştürürsün… 4 ay güzel oyalandık ama hakkını yemeyelim harikaydı ! Bu şirketin senden çok patroncukları vardı .. D si gitti Z si geldi kabin hizmetleri desen ayrı bir olaydı işleyiş kurallar aynı kişiler farklı .. Yalnız altını çizelim kurallar derken kaptan şirketi (kaptan-patron yalakalası olan)lar bir yerlere geldi haksız bir şekilde… yalakası olmayanlar da ya atıldı ya da süründü… işte sayın ME baş rollerini güzel yapamayan yönetmen ve oyuncuları seçtiniz bizim gibi amatör olarak gördüğünüz kabinin ağzına ettiniz !!!! Bu film de bu devran da buraya kadardı işte … Saltanatınız nasıl sürüyordu gördük … bu haklarımızı ne bu dünya da ne diğer tarafta ödeyemezsin , ödeyemeyeceksin de !!! Bundan sonra kendine küçük patroncuklar bulma kendi işinin patronu ol dicem ama yazık sözün bittiği yerdeyim ! Yazıklar olsun !!!!

    Cevapla
  18. 5 yıl önce

    Her hafta pazartesi maaşlar kesin yatacak denildi Pazartesi oldu çarşamba Çarşamba oldu cuma Cuma tekrar pazartesi oldu Sonuç ödenmeyen maaşlar birikti
    Üstüne üstlük çıkış için imzalatılan evraklarda belirtildiği gibi ihbar tazminatları da ödenmedi
    Bizlerde doğal olarak kendi ödemelerimizi yapamadık Yapamıyoruz
    Nerde hak hukuk

    Cevapla
  19. 5 yıl önce

    Okadar güzel özetlemişsinizki ,tebrik ve takdir ediyorum.Özellikle atlasglobal çalışanları konusunda aynen durumu özetlemişsiniz sesimizi duyurup cesurca yazdığınız için teşekkür ederiz .

    Cevapla
  20. 5 yıl önce

    Resmen bizi dolandirdi patron. Allah onu bildigi gibi yapsin.

    Cevapla
  21. 5 yıl önce

    Mağdurlara sektörde avantajlı iş paketleri olsa iyi olur

    Cevapla
  22. 5 yıl önce

    Takdir teşekkürlerimi iletmek istedim.korkusuzca kaleminizi okadar güzel kullanmışsınızki takdire şayan ,Kimsenin yazamadıklarını konuşamadıklarını sizler okadar güzel özetlemişsinizki,tekrar takrar teşekkür ederiz.diğerleri susmaya devam etsin şşşşşşşşşşt.

    Cevapla
  23. 5 yıl önce

    Burada büyük bir istismar var. Vebal var. Çalışanın emeği ile oynamanın ne demek olduğunu bir gün mutlaka anlayacaktır sebep olan ve ona alet olanlar.

    Cevapla
  24. Ya sana kıyamışşş define mi arıyorsun sen kem de yanına al çünkü hala sana korkunç bi bağlılık halindeler ne tutundunuz o koltuğa be bitti anlayın artık size de kalmadı sizin adamınız olmayanlara ihtar verdiğiniz müritleriniz olmayanları yükseltmeden yıllarca arkada uçurdunuz da ne oldu e bana maaşları sormayın kızlar yazın ben sizin boyunuzu maya da görürüm diyordun tüh görmedin artık kendin gidersin mayaya çakma mudur A. size de kalmadı şimdi çok merak ediyorum o İngilizce ve altyapılarınız da ne iş yapacağınızı umarım hak ettiğinizi yaşarsınız

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Umarım baska aırlen da karsılasmayız. Burda dogruları yazdıgımız için kabine nefret duyabılırler.. ekmegımıze engel olabılırler.. valla cokta rahattınız… ben A lıyı kapı onunde beklerken odadan bı memura nasıl bagırdıgını duymustum. Ben utanmıstım. Kımbılır kıza anası oyle bagırmamıstır. Ha bu arada herkes A ya yuklenmesin N da az sinsi değildi.. ve sonrasında Ş …

      Cevapla
  25. 5 yıl önce

    Öncelikle ATLASGLOBAL iflasının geride bıraktığı mağdurlarına ses olan size ve Hava-Sen teşekkür ediyorum.İki konuya dikkat çekmek istiyorum birincisi AIRPORTHABER bırak konu ile ilgili haber yapmayı son bir aylık ATLASGLB haberlerini bile kapattı.Muhtemelen yediğim hurmalar bilmem neremi tırmalar.Yada cukkaya devam. ikincisi de TALPA pilotlara değil de patronlara çalıştığını bir kez daha ispatladı.ŞAŞIRMADIM ÜYE DE DEĞİLİM.Ama ilk fırsatta Hava-Sen’e üye olacağım.
    Peki bu olumsuzluğu hadi ana baba bir ve eski ortağı kardeşinin şirketi olduğu için değilde iştigal konusu bakanlığının faaliyet alanında olan ATLASGLOBAL İÇİN SAYIN TURIZM BAKANIMIZIN TEK KELİME ETMEMSİ DE ÇOK MANİDAR DEĞİL Mİ.
    Bence Sayın Şİrket sahibimiz ciddi bir sağlık taramasından da geçmeli.Dürbünle makamında Kargo uçaklarına bakıp param o uçağın için de demek yada param hava muhalefetine takıldı demek yada Define aramak pek hayatın normal akışına uygun şeyler değil.
    Mizan terazisi kurulur elbet bir gün.

    Cevapla
  26. 5 yıl önce

    Duydunuzmu arkadaşlar yönetim komple değişiyormuş acaba beni nereye atıcaklar kesin busefer müdür oldum.çok iyi yaladım çünkü

    Cevapla
  27. 5 yıl önce

    İflas davası İcra İflas Kanunu (İİK) madde 178 den açılmış durumda.Yani doğrudan borçlu tarafından açılan iflas davası. Gidişata bakılırsa davanın TCK ( Türk Ceza Kanunu) Madde 161 – 162 ye doğru gitmesi ihtimal dahilinde.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      tamamı ile doğru iflas hileli ise TCK 161 şöyle diyor 3 ile 8 yıl hapis

      Cevapla
  28. Aldatılanlar ihanet edilenler sömürülenler daima başları dik Onurlarıyla yaşayacaklar. Aldatan ihanet eden ve sömürenler ömür boyu bu lekeyle yaşayacaklar.

    Cevapla
  29. 5 yıl önce

    Yeni müdürünüz olarak uçuş sınavını kaldırıyorum mekanik hariç kimse uçuşa gidemeyecek bilginiz olsun.bir sorusu olan odama çekinmeden gelebilir

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Gitmesin zaten daha fan cowl reverse açmasını bilmeyen uçaktan bir haber adan gitmesin işi yok arızayı görünce kaptanın km’nin karşısında egilip bükülüp yazmasak mı diye takla atıyor herifler yuklemisler B1 in sırtına bütün işleri yok avyonik panel acamaz yapısal cırcır kullanamaz orayı kabinici yapamaz ne ala memleket iş yükü çok maaş farkı yok!!!!

      Cevapla
  30. 5 yıl önce

    6.tipimi aldım geçen sene 130saat uçtum bakalım bu sene kaç saat uçucam rekor kırmak istiyorum hem de kabin içinde çalıştığım halde.Aman tanrımmmmm.

    Cevapla
  31. 5 yıl önce

    Sana değil şirkete Aidiyet duygusuyla çalışanları yalanlarla son güne kadar oyalayıp! onları yüzüstü bırakarak elini yıkayıp “ kusura bakmayın param yok , iflas ettim “ deyip işin içinden çıkamazsın. Bu kadar basit değil malesef. Yarattığın mağduriyetleri gidermeden sana rahat yok.

    Cevapla
  32. 5 yıl önce

    Define bulunsun pazartesi ya da cuma para yatacaktır hesaba

    Cevapla
  33. 5 yıl önce

    Ah be bay mersoy işin gücün bir koyup on alacağını zannettiğin sonu dibi belirsiz hayali işler peşinde koşmak, akıllı başlı yol gösteren kimseyi dinlemedin yalak takımına makam verdin, padişahım çok yaşa diyenleri ihya ettin . Azla yetinmeyi bilseydin inan şu an elinde daha çok olacaktı sen bunu anlayamıyorsun, anlayamazsında hep hayaller ile uğraştın ama hep k.ç üstü oturtuldun çünkü karşındaki ve yanındakiler kurnaz çıktı, her seferinde bi temiz okuyup üfleyip gönderdiler seni, üstüne üstlük şimdi hakikatten hazine gömü bilmemne peşindeysen Allah sana önce akıl sağlığı versin. Bunca insanın ekmeği ile oynadın, emeğini hakkını çaldın aralıksız ve soluksuz bir şekilde ah alıyorsun. Kirasını ödeyemeyen temel ihtiyaçlarını karsilayamayan çocuğunun okul giderini veremeyen ve daha bir sürü zor durum mahçubiyet yaşayan bunca insan kulaklarını çınlatıyor…..
    Bile isteye yaptıysan bu iflas hikayesini iki yakan asla bir araya gelmeyecek hep birlikte göreceğiz sonunu.

    Cevapla
  34. Kemde ki hatunlar yavaş yavaş atıldı o Aslı Neslihan ve yalakaları Allah hepinizin belasını versin mübarek üç aylarda milleti çocuk azarlar gibi bağırdınız Allah çocuklarınıza da yaşatsın. Hakkımız haram olsun size yaptığımız hizmetler boğazınızda kalsın. Nerde o Mine hanım zamanı ahh ahh.. bilgili kültürlü donanımlı

    Cevapla
  35. 5 yıl önce

    Hava-Sen ve TALPA kendi güçleri doğrultusunda bizlere sahip çıktı. Bu bir sendika ve dernek için beklediğimiz bir gelişme idi. Bu kurumlar da bize sahip çıkmazlarsa bitmiş örgütlü birlik der geçerdim. Önemli olan tek başına airline haberin riski göğüslemesi idi. o kadar çok yorum atıldı ki hepsini yayınladılar. Sefa beyin dediği gibi yayın cezası aldılar ve bazı yorumlar için davalar açılmasına aldırış etmeden hala devam ediyorlar. Hiç beklemediğim bir destekti.

    Cevapla
  36. 5 yıl önce

    Turkısh teknikte 3 off ları iptal edicekler vardıya degısıcek dıye soylentiler dedıkodular ayyuka cıktı artık bır 3 off umuz kalmıstı onada göz diktiler tasarruf ayagına donumuza kadar alırlar

    Cevapla
  37. 5 yıl önce

    Gün gelecek sadece Airlinehaber değil sağır sultan duyacak . Hak yerini bulacak

    Cevapla
  38. 5 yıl önce

    Yarın bir istihare namazı kılacağım bakalım para hangi gün yatacakmış. Belki anca rüyamda görürümmm.

    Cevapla
  39. 5 yıl önce

    Nerde o bağıran ah kam kesen yöneticiler uçak içinde bile ekibe mobing yapan müdürler, nerde kemmm paralarını alıp kaçtılar deme olan ekiplere oldu. Mayaya gidince görüşürüz diyen A. Egosunu düşürmeyen N. Noldu bu kadar vasıfsız yöneticisiniz çünkü. Allah yedirmesin

    Cevapla
  40. 5 yıl önce

    Bizim mağduriyetimizi anlayıp bize destek olan sesimizi duyuran hava-sen sendikasına ve airlinehabere çok teşekkür ederim

    Cevapla
  41. Sivil havacılık mezunuyum 5 sene emek ve para ve zamanımı harcadım yetmedi fark modülleri için sınavlara girip logu vs ile uğraşıyorum 3 5 bin euroya Yunanistan’dan parayı basıp easa alan çalışmadigi kartlara adam saat açıp defter dolduran koltuk komponent bilmem necisi uçuşa giderken ben tip sırası bekliyorum o da şefin insafına kalmışım yalakalık yapmazsam emekli olmaya yakın tıp alır uçuş yüzü görürüm belki şimdi soruyorum bu mu adalet ben zerre hakkım varsa helal etmiyorum arkadaşım colugunuz çocuğunuzdan çıksın.

    Cevapla
  42. 5 yıl önce

    Bu gidisle thy teknikte de baslar atmalar.bu yilin hedefi 450 ucakla fazlaca yolcu tasimakti.max vakasi 320 neo motor sorunu hardlanding kal leri corona virusi derken ne ucak kalacak ne sefer.3 off uda keserler ikramiyeleride yemekleride.ama yonetici kadrosunun hic bir seyine dokunulmaz.cunku onlar olmazsa mazallah.

    Cevapla
    • 5 yıl önce

      Düşünsene elif can yetim gibi çalışan bi yönetici yok şirkette. Aman tanrım. Neyse selam be du aile.

      Cevapla
  43. 5 yıl önce

    Uçuş varmı abi ben giderim abi.Öpeyim abi hayırlı kandiller

    Cevapla
  44. 5 yıl önce

    ME o boyu ile toplantıya gelip gecikme için özür dileyip, gelecek aydan itibaren maaşlarınız normal gününde yatacak deyip, bugün yarın gelecek hafta çarşamba vs diyerek ve hatta ERSOY larda kimsenin parası kalmamıştır diyerek bizleri aldatıp 3 aydan fazla bir süre ücretsiz çalıştırıp kaçarcasına iflasını isteyrek ile “NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK” yapmış olmuyor mu… Çok şükür ki AIRLINE HABER var da bir nebze olsun sesimizi duyurabiliyoruz… Yazıklar olsun diğer satılmış havacılık sitelerine…

    Cevapla
  45. Sefa Bey Emeğinize sağlık

    Cevapla
  46. Allah razı olsun Sefa Bey

    Cevapla
  47. 5 yıl önce

    Bez çıktılarını da kartların arkasına zımbalayalım her karta ayrı bez çıktısı alalım abbiii

    Cevapla
  48. 5 yıl önce

    Artık başteknisyen ben olucam

    Cevapla
  49. 5 yıl önce

    Bütün son dakika haberleri bende arkadaşlar şu filtre kahvemi içeyim geliyorum

    Cevapla
  50. 5 yıl önce

    Bugün uted genel kurulu vardı son durum nedir

    Cevapla
  51. 5 yıl önce

    Alt ta derken -da birleşik sayın editör, ayrımcılık yapmayın.

    Cevapla