featured

ŞEHİT BABANIN RİCASI: OĞLUMUN ADI HAVAALANINDA YAŞASIN

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmeye kalkan darbeci generali alnından vurduktan sonra şehit olan Astsubay Halisdemir’in babasının ricası duygulandırdı

15 Temmuz gecesi darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmeye çalışan darbeci General Semih Terzi’yi alnından vuran ve darbenin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’in Niğde’deki baba ocağı ziyaretçilerle dolup, taşıyor.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da 200 araçlık konvoyla aileyi ziyaret etti. Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde yaşayan şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Başkan Akdoğan’dan Niğde’ye yapılacak havaalanına oğlunun isminin verilmesini istedi. Başkan Akdoğan da, bu talebi ilgili makamlara ileteceğini söyledi. Baba Halisdemir, Niğde’nin en büyük meydanına oğlunun ismi verildiği için Başkan Akdoğan’a teşekkür etti. Ziyaretle ilgili konuşan Akdoğan, “Ne kadar ısrarlı olsak da aile hiçbir şey istemediklerini belirtiyorlar. Fakat şehidin adının Çukurkuyu’nun neredeyse tam karşısında olan ve daha önce temeli atılan Niğde Havaalanına verilmesini istediler. Şehidin adının havaalanımızda yaşatılması Niğde için de önemli bir girişim olacak” dedi. Yıllar önce dönemin başbakanı Tansu Çiller tarafından temeli atılan fakat bir türlü hayata geçirilemeyen Niğde Havaalanı ile ilgili olarak Ahmet Davutoğlu’nun seçimlerde söz vermesinin ardından çalışmalar başlamıştı.
Türkiye’nin ve Niğde’nin kahramanı olan Ömer Halisdemir’in adı Bor ilçesinde bulunan Fen Lisesi’ne verilmişti. Türkiye’de bir çok ilde Ömer Halisdemir’in adı çeşitli okul ve caddelere veriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 yıl önce

    Şehidimize Allah rahmet etsin. Yalnız Yılların Boğaz köprüsünün, Havalimanı’nın adı tarihi ezip geçerek değiştirilmemeli. Şehidimizin adı yeni bir Havalimanı’na verilebilir isabet de olur. Türkiye tarihi olan bir ülke. Duygusal unsurlarla tarih şuurunu yok edecek adımlar atılmamalı. atatürkü benzer sebeplerle kınayanlar aynı şeyi yapıyorlar

    Cevapla